< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Fantastik ve Bilim Kurgu Toplulugu !!! ( Güncel Topluluk ) ( 139 üye ) (73. sayfa)
-
-
Kadim Kanunlar Serisini kesinlikle tavsiye ediyorum. Sert bir gerçekçiliğe hafif fantastik eklemeler yapılmış. Entrika, politika, savaş, çaresizlik, aşk gibi birçok duygu çok net hissediliyor.
-
Mesajınızı şimdi gördüm, foruma çok girmiyorum. Detaylı yanıt için teşekkürler, ilk 5 kitabın özetini bulabilirsem 6dan devam etmek isterim, çok oldu okuyalı. 0'dan başlamak zor. -Spoiler- İLeriki kitaplarda Logain'in güçlerini tekrar kazandığını öğrendim şaşırdım, böyle bir izlenim vermemişti hiç. Dizide Logain'i Alvaro Garcia oynarken görünce, ne alaka ya dedim, çok geri planda olan bir karakterdi nasıl yani. Sonra googledan yazdım ve merak ettim aslında. Var mı acaba özet bulunacak nir kaynak ingilizce de olsa
-
Beni de ekleyebilirsiniz
-
Okuduğum Bazı Kitaplar, belki duymamış olan olabilir düşüncesiyle...
Richard K.Morgan
- Değiştirilmiş Karbon
- Düşmüş Mlekler
- Dirilen Öfke
Ted Dekker
- Siyah
- Kırmızı
- Beyaz
- Yeşil
Ted Dekker-Tosca Lee
- Yasaklı
- Ölümlü
- Hükümdar
Sarah J.Maas
- Cam Şato
- Karanlık Taç
- Ateşin Varisi
- Gölgeler Kraliçesi
- Fırtınalar İmparatorluğu
- Şafak Kulesi
- Kül Krallığı
Maggie Furey
- Aurian
- Rüzgarların Harpı
- Alevlerin Kılıcı
- Dhiammara
Karen Marie Moning
- Karanlık Ateş
- Kan Ateşi
- İntikam Ateşi
- Rüya Ateşi
- Gölge Ateşi
- Buz
- Alev
- Ateşten Doğan
- Ateş Şarkısı
- Yüksek Gerilim
Tomi Adeyemi
Kandan ve Kemikten Çocuklar
R.A.Salvatore
1-2-3. kitaplar Kara Elf Üçlemesi,
4-5-6. kitaplar Buzyeli Vadisi Üçlemesi,
7-8-9-10. kitaplar Drizzt Do'Urden'in Maceraları,
11-12-13. kitaplar Karanlığın Yolları,
20-21-22-23. kitaplar Kışgörmez Destanı diye adlandırılmıştır.
- Anayurt
- Sürgün
- Göç
- Kristal Parçası
- Gümüş Damarlar
- Buçukluğun Mücevheri
- Miras
- Yıldızsız Gece
- Karanlığın Kuşatması
- Şafağa Geçit
- Sessiz Kılıç
- Dünyanın Omurgası
- Kılıçlar Denizi
20.Gauntlgrym
21.Kış Görmez
22.Charon'un Pençesi
23.Son Eşik
Henüz Çıkmayan Eserlerinden Bazıları
Avcının Kılıçları Serisi
14.1000 Ork
15.Yalnız Drow
16.İki Kılıç
Değişimler Serisi
17.Ork Kral
18.Korsan Kral
19.Hayalet Kral
Ayrılma Serisi
24.Yoldaşlar
25.Godborn
26.Hasım
27.İstilacı
28.Nöbetçi
29.Haberci
Yoldaşlar Kodeksi
30.Avcının Gecesi
31.Kral'ın Yükselişi
32.Demir Cüce'nin İntikamı
Eve Dönüş
33.Başbüyücü
34.Maestro
35.Kahraman
Drizzt Üçlemesi
36.Zamansız
37.Sınırsız
38.Acımasız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parazoa -- 26 Ocak 2022; 22:11:14 >
-
Ekleyebilirsiniz.
Forgetting Realms niye eklenmedi acaba?
-
Bunu yazmak için girmiştim. Hikayesi güzel, karakterleri ayrı güzel bir seri. Sand Dan Glokta gibi harika bir karakter var ki hiçbir seride böyle bir karakter görmedim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekleyebilirsiniz.
-
Arkadaşlar Unutulmuş diyarlar serisinin ilk dört kitabını okumuştum yıllar önce. Seriye 5. kitap ile dönmek istiyorum. Ancak ana karakterin Drizzt olduğu hariç her şeyi unuttum diyebiliriz. İlk dört kitabı hatırlatacak bir özet, rehber vs var mı? Ya da olayları hatırlatacak Türkçe bir animasyon vs. Veya 4. kitabı tekrar okuyarak mı seriye dönmeliyim?
Bence baştan okumalısın. Kitapları tekrar okumak her zaman yeni şeyler keşif etmene bazı kaçırdığın olaylara yeni bakış açısı getirmene yardımcı oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 4 Eylül 2024; 11:28:58 > -
Evet hocam sizin mesajınızdan bir gün önce yeniden okumaya karar verdim ve ilk kitabı bitirmek üzereyim. Bu sefer uzun süreli ara vermeden bütün seriyi bitirmeyi düşünüyorum
Şöyle modern, akıl dolu müthiş bir kitap tavsiyesi verir misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Klasikler dahil çok fazla kitap okudum ancak Evrim AKYOL’ un ‘’ Şans Yolları’’ adlı kitabından sonra okuduğum kitapların hiç birini beğenemiyorum. Sanki bu kitaptan sonra diğer tüm kitaplar yazar hayal gücünden çıkmış uydurma kitaplar gibi geliyor. Keyif alacağım bir kitap tavsiye ederseniz sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buluşuluyor mu?
Örneğin ayda bir?
Kadıköy?
-
"Interstellar"daki ve "Stargate SG-1 2x15: A Matter of Time" ile "Heechee Rendezvous (Hiçi ile Buluşma)" ve "2009 Star Trek"teki zaman genişlemesi/kayması (time dilation) anlatımları... anlayabildiğim kadarıyla birbirlerinin tam zıddı.
Teori ve deneyler uyarınca, Interstellar'daki ve Stargate'teki doğru.
Ne dersiniz?
Biraz sinema ağırlıklı oldu ama...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X