Şimdi Ara

Fare(mouse) kablosu tamiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
16.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eminim herkesin başına gelen bir sorun olan farenin kablosu kopmaya başlaması yada teklemesi hemde farenin tam giriş kısmında meydana gelen tel kopmasıdır. Fareyi çöpe mi atacağım yada nasıl tamir ettirebilirim bile demeden eğer elinizde tornavida varsa iyi yada kötü bir lehim aletide gerekebilir(lehimden anlıyorsanız tabi) yada lehime gerek de kalmayabilir eğer tel tamamen kopmamışsa
    Faremin kablosu teklemeye başlayınca kendim halletmeye kalktım ama nasıl açabileceğini becerememiştim. epeyce uğraştıktan ve birazda hırpaladıktan sonra açabilmeyi becerip kaplosunu tamir etmeyi başardım. Eğer faresinin kablosunda sorun olupta nasıl yapacağı hakkında bilgisi olmayan için az yada çok da olsa bir bilgi verme sorumluluğu duydum ve bu konuyu açmaya karar verdim.
    Farem logitech marka bir fare vidalarını gizlemişler önce bulamadım ama sonunda vidaların üstündeki plastik kaygan etiketleri sökünce bulup açabildim. Başka feremde vardı ama alttaki vidası böyle gizlenmemişti.Siz siz olun buna dikkat edin.

resimlerdeki gib fareyi açtım kabloyu biraz daha geriye aldım ve temassızlık sorununu ortadan kaldırdım. eğer tel kopuk olsaydı lehimleyecektim ama gerek kalmadı kabloyu biraz daha fare içine almamla sorun halloldu
    eğer sizinde farenizle aynı sorunla karşı karşıya ve fareyi atmayı düşünüyorsanız kendiniz dikkatli bir şekilde lehimlerini koparmadan halledebilirsiniz.
    Umarım sizlere küçükde olsa faydalı olabilmişimdir.
    Kılavyenizin ve farenizin dert görmemesi dileğiyle...

• teşekkürler anlatımın için aynı fgareden bendede var ancak kablosu koptu
    ikin resimde görülen bir tarafı usb diğer tarafı fareye monte edilen kabloyu nasıl temin ederim ?
    bilgilendirirseniz sevinrim
  • benim da kablonun fareye yakın biyerinde temazsızlık vardı. kabloyu 5cm kadar kısaltıp içerden tekrar lehimlemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 2 Aralık 2010; 3:32:30 >
  • kablonun yıpranan yerlerine japon yapıştırıcı ile köpük karıştırıp sürün çelik gibi olur :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.