Şimdi Ara

fare yi sağ tıkladığımda bilgisayar donuyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
19.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güncellemeler açıkları kapatır güncellemeleri kapatırsak bazı güvenlik açıklarını kapatamayız
  • Arkadaşlar bende de dün güncelleme yaparken kapattım ondan sonra sorun çıkardı veya bu son güncellemelerde hata vs bişey var dı.
  • ibrahim kardeş sende de böle bi sorun varsa son güncelleme yapan herkeste olucak demektir bu hata bu kaos olur microsoft için bence sorun güncellemelerde iki defa denedim..
  • ibrahim kardeş denetim masasından kaldırsak son güncellemeleri sorun kalkarmı acaba
  • Dostum hiç sanmam ben format çektim yine olmadı.+ benim d sürücüsüde donmaya başladı.Allah yardımcımız olsun.
  • Güncellemeyi boşverin bence. Sıkıntı, son günlerde yapılan güncelleştirmelerden kaynaklanıyor.Orda bi sakatlık var. Ben tekrar geri yükleme yaptım ve hemen otomatik güncelleştirmeleri kapattım. Şimdi sorun yok. Güncelleştirme bakımından oluşacak güvenlik açığına ilişkin gelişmeleri takip ederek bu eksikliği daha sonra giderecez başka çare yok.
  • sp2 yi internetten cd ye kopyalayip format attiktan sonra cd den yukleseniz sorun belki cozulur yada sp2 li bir windows formati kullansaniz yani winxp+sp2 cd si

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BABA ADAM -- 17 Nisan 2006; 2:38:05 >
  • Zaten Windows SP 2 yüklü.
  • rkadaşlar ekran kartının driver ını güncellerseniz sorununuz zannediyorum çözülebilir.
  • ARKADAŞLAR AYNI SORUN BENİM ARKADAŞIN BİLGİSAYARINDADA VARDI KESİNLİKLE SORUN GÜNCELLEMELERDEN KAYNAKLANIYOR VE ÇÖZÜMÜ GERİ YÜKLEME YAPMAK GERÇİ ARKADAŞ BUNUN İÇİN SERVİSE GÖTÜRDÜ BUGÜN ALACAKTI NE OLDU NE DEDİLER SERVİSTEN BİLMİYORUM AMA BUGÜNLERDE DEMEK HERKESTE AYNI SORUN VAR. DEMEK BAZI BİLGİSAYARLARDA YAPYOR BAZILARINDA YAPMIYOR. BAKALIM ARTIK BİE AÇIKLAMA GELİR ELBET WİNDOWS TAN
  • arkadaşlar aynı sorun bende de var sorun güncellemelerde, sistemi geri yüklediğim zaman sorun kayboluyor ama tekrar güncellemem gerektiğini söylüyor, bu şekilde mi devam edecek bilgisi olan varsa lütfen yazsın
  • Selam arkadaşlar...aynı sorun benimde başıma geldi.Sağ klik yapınca kilitleniyordu.Sağ tıklayınca VERCLSID isimli bir dosya çalışıyor.Görev yöneticisinde görebilirsiniz. Onu kapatınca sorun düzeliyor.Ama tekrar sağ tıklarsanız yine çalışıyor.Dosya Microsoft update'ten geliyor.Çözüm içindehttp://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=392C2F1B-AA24-48E5-8D5B-EA56341DB936 bu linkteki Update'ti yapıca bende düzeldi.Insallah sizdede sorun çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtinursen -- 18 Nisan 2006; 11:15:01 >

• SAĞOL
  • arkadaslar bende de dun ayni sorun meydana geldi....
    bahtinursen arkadasin gosterdigi update yapinca cozumlendi....
    cok tesekkurler hocam.....
  • Format atıp işletim sisteminizi ve programlarınızı kurup ayalrarınızı yaptıktan sonra bir ghost imajı alın partisyonunuzun....
    Ve bir daha böyle sorunlar olduğunda tek çare format atmaksa ghost imajınızı alın..Çok gzl birşey ve zamandan kazanıyorsunuz..

Dosta çalışan versiyonu için Tıklayınız

Bu dosyayı rardan çıkarıp d sürücünüze atın.sonra bir başlangıç cd siyle dosa geçin...ordan d sürücüsüne geçerek ghost.exe diyip çalıştırabilirsiniz.

• Çok ilginç ya, demek benim pc de bu güncellemeden dolayı mı masaüstünde IE ye tıklayınca kilitleniyor.
    Ben bu güncellemeyi açmazdım normalde
    3 gün önce actım bişeyler indirdi, olanlar bundan sonra oldu
    3 gündür reset atmadan makina kapanma yüzü görmedi. modemi bile kaldırıp kurdum belki ondandır diye, demekki bu güncellemeden dolayıymış. windows sp2 yüklü buarada.. ama benim problemim devam ediyor çok nadiren İE ye tıklayınca pc kilitlenmeden internete baglanıyor şuan oldugu gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: srkn_aty

arkadaşlar fareyi masa üstünde sağ tıkladığımda kum saati çıkıyor donuyor şu an bi sorun yok gayet normal çalışıyor ama sağ tıkladığımda donuyor lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

sorunun sundan kaynaklanıyor

Microsoft'un Nisan ayı güvenlik güncelleştirmeleri kapsamında duyurduğu, ayrıntıları MS06-015 numaralı güvenlik bülteninde yayınlanan kritik güvenlik güncelleştirmesinin bir HP yazılımı ile çakışmaya neden olduğu ve bunun sonucunda Windows, Internet Explorer ve Office uygulamalarında çeşitli sorunlar ve kilitlenmeler yaşandığı bildiriliyor.

Sorun Microsoft'un yayınladığı bir yazı ile kabul edildi. Söz konusu yazı sorunun giderilmesine yönelik kayıt defterinde bazı değişikliklerin yapılmasını tavsiye ediyor.

Hewlett-Packard'ın Share-to-Web yazılımı yeni güvenlik yaması ile eklenen VERCLSID.EXE'nin cevap vermemesine neden oluyor. Söz konusu HP yazılımı, HP PhotoSmart, card okuyucu olan herhangi bir HP DeskJet printer, HP tarayıcılar, bazı HP CD/DVD-RW'ler ve HP kameralar ile birlikte geliyor.

Microsoft kayıt defteri düzenleyicisinde aşağıdaki değişikliklerin yapılmasını öneriyor:
    1. Windowsta yönetici yetkisine sahip bir oturum açın
    2. Başlat menüsünden Çalıştır'a tıklayın
    3. Regedit yazıp Tamam'a tıklayın
    4. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Cached dizinine ulaşın
    5. "Cached"in üzerinde sağ tıklayın, yeni'den "DWORD Değeri" ne tıklayın ve aşağıdaki satırı yapıştırın.
    Kod:
    {A4DF5659-0801-4A60-9607-1C48695EFDA9} {000214E6-0000-0000-C000-000000000046} 0x401

6. Bu girişin değer verisini 1 yapın.
    7. Kayıt defteri düzenleyicisini kapatın
    8. Verclsid.exe'yi kapatmak için Görev Yöneticisi'ni kullanın, sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Ayrıca VERCLSID.EXE'nin her çalışması sırasında Kerio Personal Firewall tarafından kullanıcılardan onay istendiği belirtiliyor ve bunu engellemek için bu yazılım kullananların VERCLSID.EXE'ye bir daha sorulmayacak şekilde izin vermesi öneriliyor.

VERCLSiD.EXE

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=verclsid.exe+&btnG=Ara&meta=lr%3Dlang_trAÇIKLAMA İSTERSEN TIKLA

• verclsid.exe dosyasını silerek durumu düzelttim windows daha iyi bir güncelleştirme yayınlayana kadar silin gitsin
  • Erkan5381 cok teşekkürler. Şimdi bunları deniyeceğim.
  • bu sorun devam ediyor güncel çözümü olan var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.