arkadaşlar fareyi masa üstünde sağ tıkladığımda kum saati çıkıyor donuyor şu an bi sorun yok gayet normal çalışıyor ama sağ tıkladığımda donuyor lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Selam Kardesim biraz detay verirsen seviniriz
Nezaman bu sorun başladı ve onson hangi program yada yazılım yüklemesi yaptın hatırlıyormusun yani bu sorunun baş göstermeye başladığı sırada hagi işlemler yapıyordun
Sisteminde Anti virüs yada frewall varmı varsa neler ve sistem yöneticisinde çalışmakta olan exeler neler
İşletim Sistemin nedir
selam kardeş antivir xp bide ad aware kullanıyorum en son kapadığımda bi sorun yoktu şu an messenger dan başka çalışan bişe görünmüyor sistemde,, pentium 4 256 ram nvidia ekran kartı, her şey normal şu an ama yanlışlıkla masa üstünde ama sağ tıkladığımda kum saati çıkıp donuyor.
kardeş hiç bi program yüklemedim hiç bi sorunda yoktu kapadığımda bi bilgin varmı neden olur ki?
benim bildiğim suan senin bana sorununu aktara bildiğin ve bana yardımcımı olabildiğin kadardır
nedeleri var tabiki kurmus olduğun herhangi bir software yazılımı yada sağ tus menusune daha oncen kısa yol atmıs bir programın hasar görmesi yada çok da nadir olsa trojen lerin neden olması sözkonusu
peki sistem loglarını bi incelermisin o donma zamanı ile ilgli kaydı bi ac ve oradaki ahta kodu yada uyarı yazısını bize yaz
Arkadaşımızın bahsettiği problemin aynısı benim bilgisayarda da var iki gündür. Bir çok antivirüs programıyla tarama yaptım. Çözümünü bulamadım. Format atsam, onlarca program, oyun, müzik yeniden yüklenecek. Ad-Aware birkaç şey buldu temizledim ama faydası yok.
Hata kodu veya herhangi bir yazı çıkmıyor. Kum saati sürekli kalıyor. Resetlenene kadar problem devam ediyor. Sistem, (p4 2.0 ghz-512 ram-128 ekran kartı-40 gb hdd-)
aynen dediğin gibi kardeş sanırım formattan başka çare yok
Bu foruma katılan çok üst düzeyde bilgili arkadaşlar var. Şimdiye kadar ilk defa formattan başka bir çarenin kalmadığı bir sorunla karşılaşıyorum. Önceleri, çok sayıda değişik çözüm önerisiyle, değişik alternatifler sunarak yardım ediyorlardı ama bu problem biraz zor sanırım. Ben şimdilik format atmıyorum. Belki uğraşarak çözeriz.
Srkn_aty kardeş. Ben sorunu çözdüm. Bilgisayarına format atma sakın. Geri Yükleme yap sadece. Ben 10 gün öncesine geri yükledim. Selam.
saol caner kardeş bende birazdan geri yükleme yapıcam bazı yerlerede bakıyom belki daha kolay bi çözümü vardır diye en azından bilgimiz olur ellerin dert görmesin kerdeş teşekkür ettim
sorun geri yükleme yapılarak çözülmüştür teşekkür ederim
olmadı yine tekrar aynı hata oluyo fare yi sağ tıklayınca kum saati çıkıyor ve donuyorr sistem geri yüklemesi yaptım anladığım kadarıyla güncelleme buldu sistem geri yükleyince microsoft güncellemesi 6 adet yükledim tekrar reset yaptım ondan sonra başladı bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen çözüm bekliyorum sistemi takrar geri yükledim şu an sorun yok ama güncelleme geldi tekrar ne yapim saolun..
güncellemeden mi sizcede arkadaşlar güncellemeyi yapayım mı?
sanırım kimsenin bi bilgisi yok neyse güncellemeleri tekrar yüklüyorum belki son mesajım hakkınızı helal edin iyi akşamlar.
Ben de geri yükleme yaparak sorunu çözdük diye sevinmiştim. 10-15 saat sonra yine kum saati çıkmaya başladı. Senin de söylediğin gibi. Şu anda araştırıyorum. Çözümünü bulursam haber veririm buradan. Bu konuda bilgisi olan yok sanırım forumda.
caner kardeş güncelleme yaptıktan sonra tekrar aynı hata oluyor denedim 2 defa sorun güncellemede
sanırım kimsenin başına gelmemiş bu sorun, işte ustalar için iyi bi fırsat burda bu işten anlayan yok mu nerde profesyoneller
O zaman otomatik güncelleştirmeleri iptal edelim. Söylediğin, benim de dikkatimi çekti. Gece bilgisayarı kapatırken güncelleme yapıldı ve ondan sonra bu kum saati çıktı yeniden. Ben şimdi otomatik güncellemeleri kapatıp tekrar geri yükleme yapacam.
iyide güncellemeler zararlı olmamalı aksine bilgisayar için sorun kalkar ama neden bilgisayarı dondursun ki, herkeste aynı hata olması gerekmiyo mu