Arkaadaşlar benim arşiv için kullandığım harici hdd içinde filmlerin hepsine güzel görünmesi için kendi coverlarından ico uzantılı simgeler atamıştım gayette şık duruyorlardı.geçen kendi pc me format (win 7) attım sonrasında o simgeler harici hdd mde görzükmediler şaşırdım.pek önemsemedim yine tek tek filmleri tekrardan düzenledim. şimdi arkadaşın bilgisayarına taktığım hdd ile yine aynı sorunla karşılaştım. sorum şu; bunun kalıcı olarak tüm bilgisayarda simgelerin görünmesi için ne yapabilirim. not:her filmin içinde kendi icoları var önerilerinizde bunu dikkate alın arkadaşlar.şimdiden teşekkürler.
ico. dosyası bir yerde sabip olmalıdır. Yeri değişir veya silinirse, ico atadığın klasörde normal halini alır.her filmin içinde kendi icoları var " demişsin.Sorun diskin harici olmasından kaynaklanıyordur.Mesela; Önceden G) diskinde çalışıyodur, şimdi E) diskinde çalışmıştır vs.
İco dosyaları belirttiğim gibi her filmin kendi klasöründe mevcut yani yerleri sabit. ayrıca kendi pcmde F: idi.farklı bilgisayarda da F: idi.Bundan olacağını düşünmüyorum başka birşey olmalı.Cevabınınz için teşekkürler.
Benimde başıma daha dün aynı şey geldi.Daha önceden fastfolder.jpg programıyla klasörlerde istediğim resmin gözükmesini sağlıyordum.Sonra kuzende bu icon olayı görünce hoşuma gitti ve denemek istedim.O kadar uğraştıktan sonra iconların başka bilgisayarda gözükmediğini görünce hayal kırıklığına uğradım.Başta farklı sürücü harfleri diye düşünmüştüm.Sorun bu değilse iconları atatığımız yerde system32li bir uzantı var.Acaba windows,system32 ye dosya mı atıyor. Bu sorunu çözen arkadaş arşivcilere büyük iyilik yapmış olacak.