Elimde via çipsetli bir bilgisayar var. Bilgisayar çalışır durumda. Bazı nedenlerden dolayı anakartını değiştirmem gerekli. Anakartı değiştirdiğimde çipset (intel) farkından dolayı sistem açılmıyor sürekli reset atıyor. Üzerindeki özel bir program nedeniyle formatta atamıyorum. Sistemi çalışır hale getirmenin bir yolu var mı? Şimdiden teşekkürler.
aklıma gelen ilk şey xp yi güvenli modda acıp ( tabi güvenli modda acılıyorsa) eski anakartın chipset driverlarını kaldırmak sonra normal acıp acılırsa tabi yeni anakartın driverlarını kurmak ama önce acronis true image programı ile c nin imajını almak iyi olur bahsettiğin program için.
Öncelikle ilgin için teşekkürler. Bilgiler önemli olduğu için başka diske birebir yedek aldım zaten bu konuda sorun yok. Güvenli kipte açılmıyor buraya yazmadan önce denemiştim. Bir program vardı adını hatırlayamadığım. İşlemci dahil sistemdeki tüm driverları siliyordu. Ghost ile image alıp xpyi başka bir sisteme kopyalıyordunuz. İlk açılışta temel driverlada dahil kuruluyordu. Belki o işe yarar. Programı bilen var mı?
Hocam driver bilgileri inf şeklinde windows\inf klosöründe saklanır. maikneyi xp cd si ile boot et ilk gelen kurtarma konsoluna geç. giriş yaptıktan sonra aşağıdaki komutları gir. cd %windir%\inf del *.inf (del komutu hata verirse delete kullanırsın)
dene hocam problem yaşarsan başka çözümler ararız.
Hafta sonu deneyeceğim. Olursa yazarım. Teşekkürler