Merhaba arkadaşlar, Kısa bir araştırma yaptım ama benzer bir konu göremediğim için konu açtım; Biraz garip bir yardıma ihtiyacım var; Samsung ‘un 2TB 980 PRO m.2 SSD’sini aldım PS5 PRO’ya takmak için , almadan önce biraz araştırınca özellikle 2TB 980 PRO’larda ve 2021 üretimi olan ve firmware ‘i 3X ile başlayan modellerde sorun varmış, alet bir süre sonra sadece read-only modunda çalışmaya başlıyormuş.. Samsung bu sorunu yeni bir firmware ile çözmüş ama benim firmware update yapabilecek NVMe m.2 'ye sahip laptop/PC'm yok. Yani NVMe m.2 ye sahip bir laptop ya da PC gerekli. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar bulunur mu :) özellikle İstanbul Kartal çevresinde ? m.2 SSD kutusu ile USB üzerinden firmware kontrolü yapabilen gördüm Youtube'da ama update yapılamıyormuş. Şimdiden herkese iyi , sağlıklı, mutlu, huzurlu yıllar diliyorum, umarım daha güzel bir yıl olur 2025 ülkemiz için… Neden bile bile bu aleti aldın diye sorarsanız, PS5’imde yine 980 PRO kullanmıştım ve hiç başım ağrımamıştı. Ayrıca aldığım modelin üstünde orjinal heat sink’i var ki Sony, heat sink kesinlikle olmalı diyor.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 3 Ocak 2025; 21:1:30 > |
NVMe arayüzüne sahip Masaüstü veya Laptop’u olanlardan yardım isteği :)SSD firmware update ;İstanbul
-
-
Güncel..
-
980 den ziyade 990 pro alın. Yeni versiyon gönderirler buna gerek kalmaz.
-
990 PRO'larda da benzer sorun vardı diye biliyorum;youtube'da var ..
Sonuçta PS'e takacağım için çok fazla bir getirisi olmayacak bana 990'ın.
Yine de tavsiye için teşekkür ederim.
-
Kingston KC 3000 modeline bakabilirsin. F/P olarak daha iyi. Ayrıca firmware ile uğraşmazsın.
-
Evet F/P olarak iyi bir ürün ancak ben PS5’imde 1TB 980 PRO’yu hiç sorunsuz kullandım, hiç başım ağrımadı.
Şimdi de PS5 PRO’ya üzerinde heat sink (PS için olmazsa olmaz) bulunan 2TB 980 PRO aldım.
Derdim bu yüzden yani :)
Koca DH’de bi yaralı parmağa işeyecek arkadaş bulamadım ya 😌
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 3 Ocak 2025; 20:39:57 > -
Ürünü aldıysan başka yol kalmamış. İstanbul'da olmadığımdan yardımcı olamıyorum
ssd'yi almamış olsan, ps uyumlu heatsink satılıyor. Belki teknoloji mağazasına rica edersin yaparlar. Bol şanslar.
-
Yer neresi hocam ? 😀PS5 için aldığım 980 PRO’da heat sink yoktu, kendim alıp yine kendim farklı kalınlıklarda thermal pad’lerini alıp kendim takmıştım, ince heat sink bulamadığım için de taşlatmıştım heat sink’i ama artık bunlarla uğraşmak istemediğim için gittim aldım heat sink’li modeli ama kimseden yardım göremeyeceğimi hesaba katmamışım.. 🤣
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 3 Ocak 2025; 20:56:36 > -
Ne zaman bu kadar uğraştın bilmiyorum ama son zamanlarda nvme ssd için heat sink ürünleri çoğalmaya başladı. Yine de hatıra olmuş o kadar uğraşman.
İç Anadolu'ya ssd ile beraber gelirsen yardımcı olurum ama kasayı taa İstanbul'a taşımam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X