|
Bildirim
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sönmeyen Arıza Lambası. -- 9 Aralık 2018; 19:12:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 11 Aralık 2018; 10:52:25 > |
|
|
|
😄😄 acaba kim böyle bir mesaj atıp konuya hem açıklık getirip hemde konuyu bitirecek diye sonuna kadar okudum. Katılıyorum ☝️ ve ne kadar da çok matematik bilmeyen varmış diye üzülüyorum.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1 km. uzunluğu baz alarak mutlaka dikkate almamız gereken durum ile ihmal etmemiz gereken durumu açıklayayım.Afyon-Özdilek arası 10 km.dir.1 km bunun %10'u eder.Afyon-Trabzon arası yaklaşık 1000 km.1 km bunun %0.1 idir. Birinci örnekte 1 km. ihmal edilemeyecek bir mesafedir. İkinci örnekte 1 km. ihmal edilebilecek bir mesafedir. Verdiğim örneklerdeki düşünce şekliyle sadece lastik yanağının çok az genişlemesi diyelim ki 100 000 km.de 1 km daha fazla yol gitmeye neden olması ihmal edilebilir bir uzunluk olup dikkate alınmayabilir. |