Şimdi Ara

Farklı ebatta lastik takarsak ne olur ( Araç hızlandı ,yerden yükseldi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
25.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sakin kullanıcılar için yüksek yanak büyük avantaj sağlıyor özellikle araç yükseldiği için bozuk zeminlerden geçiş kolaylaşıyor,
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat8361

Çap büyür.. Hızlanma artmaz aracın gücü aynı..
    Küçük bisiklet lastiği ve kamyon lastiğinin uçlarına işaret koyun ve itmeye başlayın. Lastikler bir tam turu tamamladığında, yani işaretlediğimiz çizgi aynı yere geldiğinde hangisi daha fazla yol almış olur ?

Araç 5. vites 3000 devirde 100 ile gidiyorsa bundan sonra 5. vites 3000 devirde 103 ile gidecektir. ( Değişim oranının %3 olduğunu varsayarsak )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sönmeyen Arıza Lambası. -- 9 Aralık 2018; 19:12:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konular böyle youtube videolarıyla yapılınca bi tiksinti duyuyorum. Aracıma 10 kilo biber koydum bakın ne oldu ??? Magazin programı başlığı gibi nedir bu. Bakın ne oldu şok şokkkk... İyi lastik takmışsın işte bir şey olacağı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Küçük bisiklet lastiği ve kamyon lastiğinin uçlarına işaret koyun ve itmeye başlayın. Lastikler bir tam turu tamamladığında, yani işaretlediğimiz çizgi aynı yere geldiğinde hangisi daha fazla yol almış olur ?

Araç 5. vites 3000 devirde 100 ile gidiyorsa bundan sonra 5. vites 3000 devirde 103 ile gidecektir. ( Değişim oranının %3 olduğunu varsayarsak )

Alıntıları Göster
    Hızlanma artmaz diyorum. O zaman her kez tekeri büyütür 0-100 ü aşağı çekerdi... Hızlanma süresi aşağı çekilmez tam tersi çok az kötüleşir hızlanma..tekeri büyüterek aslında şanzıman oranlarıda artırılmış oluoyr

• quote:

Orijinalden alıntı: murat8361

Hızlanma artmaz diyorum. O zaman her kez tekeri büyütür 0-100 ü aşağı çekerdi... Hızlanma süresi aşağı çekilmez tam tersi çok az kötüleşir hızlanma..tekeri büyüterek aslında şanzıman oranlarıda artırılmış oluoyr

Alıntıları Göster
    Doğrudur yanlış anlamışım.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Yanak boyu büyüyünce lastik çapı nasıl büyümez. Araba jantın üstüne mi gidiyor 15 inç iç çap ölçüsüdür o değişmese de yanak numarası büyüdükçe lastik çapı artar ha aynı devirde daha hızlı gidebilir belki ama yakıtı arttırıp arabayı da yorabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: vakitsiz61

Malesef yan havayastığı yok
    Yazık

• yakitiniz artacak ve krank miliniz asiri zorlanacak.

• Değişiklikler %3 değer içerisinde sorun yok

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Lastik ebatları hakkında ciddi bir bilgi eksikliğin var. Ölçülerin ne anlama geldiğini iyi incelemelisin.
    Yanak arttıkça lastiğin çapı artar. Çap dediğimiz lastiğin bir ucundan diğer ucuna kadar lastiği iki eşit parçaya bölecek olan çizginin uzunluğu.

Bu da; jant çapı + (lastiğin yanak ölçüsü x2) şeklinde hesaplanır. Yanlış bilmek ayıp değildir ama yanlışı doğru gibi savunmak çok farklı.
    Bunlar zor geliyorsa bir çok hesaplama araçları var internette. Buralara lastik ebatlarını yazarak çapın ne kadar arttığını görebilirsin.

Farklı ebatta lastik takarsak ne olur ( Araç hızlandı ,yerden yükseldi)

Farklı ebatta lastik takarsak ne olur ( Araç hızlandı ,yerden yükseldi)

Ek bilgi: Ben de yanak ölçüsünü sabit sanıyordum bir zamanlar 55-60-65 gibi. Sonradan öğrendim lastik genişliğinin yüzdesi olduğunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 11 Aralık 2018; 10:52:25 >

• Lastik çapı genişler,
    Araç yükselir
    Konfor artar
    Yol tutuş azalır
    Aynı devirde araç daha hızlı gider
    Ama çekiş azalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Selam hocam, düzeltmem gerekiyor.. Yıllardır lastiklerimi biraz büyütür binerim.. En son vitarayı 215/55/17 iken 215/60/17 yaptım..

Bu şu demek..

Lastik boyu 2.2 cm arttı yada yükseldi diyelim, 100 km hızla giderken aslında 103 km hızla gidiyorum, 100 km yaptığımda 103 km mesafe gitmiş oluyorum..

0-100 hızlanmasını bilemem, deneyip kullanmadığım hiçbirşeyi zaten iddia etmem..
  • konu matematik özürlüleri görmemizi sağlamıştır.
    lastik çapı artarsa aracın bir lastik turunda alacağı mesafe artar.

Bilal'e anlatacak gibi yaparsak;

Aracın orjinal lastik ebatı 185/60/15'in lastik çapı 603mm'dir
    185/65/15'in lastik çapı da 621mm'dir.
    Aradaki fark 18mm'dir. Araç 9mm yükselir.

Çemberin çapı formülünden yola çıkarsak çapı 18mm daha büyük lastik bir turda 108mm daha fazla ilerler.

Ayrıca orjinal ebat ile büyütülmüş ebat arasında yaklaşık %3'lük fark vardır.

Araçlarda fabrikasyon olarak kadran sapması bulunur ve bu genelde %5 civarındadır. Siz 100'le gittiğinizi zannederken aslında gerçek hızınız 95km civarındadır.

Büyütülmüş lastik taktığınızda bu %5'lik farkın bir kısmı ebat farkındaki % hesabına gidecektir. Yani buradaki araç, yeni lastiklerle kadranda gördüğü hızın %2'si kadar yavaş gidecektir.

Konu sahibinin aracım hızlandı demesi doğrudur. İdrak edemeyenlerin ilkokul matematik 5 dersini tekrar etmesi gerekmektedir.

• oguzhanc64 kullanıcısına yanıt

😄😄 acaba kim böyle bir mesaj atıp konuya hem açıklık getirip hemde konuyu bitirecek diye sonuna kadar okudum. Katılıyorum ☝️ ve ne kadar da çok matematik bilmeyen varmış diye üzülüyorum..

• 1 km. uzunluğu baz alarak mutlaka dikkate almamız gereken durum ile ihmal etmemiz gereken durumu açıklayayım.Afyon-Özdilek arası 10 km.dir.1 km bunun %10'u eder.Afyon-Trabzon arası yaklaşık 1000 km.1 km bunun %0.1 idir.

Birinci örnekte 1 km. ihmal edilemeyecek bir mesafedir.

İkinci örnekte 1 km. ihmal edilebilecek bir mesafedir.

Verdiğim örneklerdeki düşünce şekliyle sadece lastik yanağının çok az genişlemesi diyelim ki 100 000 km.de 1 km daha fazla yol gitmeye neden olması ihmal edilebilir bir uzunluk olup dikkate alınmayabilir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.