Şimdi Ara

Farklı frekanslı Ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim aşağıdaki özelliklere sahip bir laptop var .Buna ram almak istiyorum fakat şuanki ram'i 532 Mhz .Yeni alacağım ram'de 532 mi olmalı yoksa farklı frekansta bir ram kullanabilirmiyim bu donanımla .Yeni aldığımı 532 Mhz olan ile birlikte kullanmayacağım.

Operating System
    Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
    CPU
    Intel Pentium P6100 @ 2.00GHz
    Arrandale 32nm Technology
    Motherboard
    LENOVO Base Board Product Name (CPU)
    Graphics
    Generic PnP Monitor (1366x768@60Hz)
    1024MB NVIDIA GeForce 310M (Lenovo)
    Ram
    2,00GB Single-Channel DDR3 @ 532MHz (7-7-7-20)

• Aynı mhz hatta aynı marka olarak kullanmanı öneririm. Aksi halde uyuşmazlık olacağı için çok sorun yaşarsın.
  • emre2563 E kullanıcısına yanıt
    Laptop modeli nedir?
  • alito kullanıcısına yanıt
    LENOVA G560 MODEL:20042
  • emre2563 E kullanıcısına yanıt
    4GB'a kadar 800Mhz ram takabilirsin.
  • Çalışır, düşük olan ram'ın hızına göre çalışırlar. Yani 800 Mhz de alsan ikisi de 532 MHz de çalışacak.

Ancak unutmamak lazım ki laptop'larda uyum sorunu daha çok yaşanmaktadır. Sıkıntı da çıkabilir, çıkmayabilir de, denemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 1 Mayıs 2016; 17:58:31 >
  • ram lerin 1066mhz(533x2) hızında çalışıyor.piyasa zaten muhtemelen ddr3 1333mhz bulursun en dusuk.oda diğeri gibi 1066 çalışır ama laptop sonuçta. uyum konusunu denemeden bilmek zor ama birebir aynısı bulunursa daha iyi.tabi farklı olursada direk çalışmaz diyemeyiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iki farklı ram uyumu??
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • usb2.0 U kullanıcısına yanıt
    Crucial sitesinden kontrol ettim bmyle bir öneride bulundu site fakat bir kaç yabancı sitede alanların problem yaşadığıyl alakalı yazı gördüm bide 1600 Mhz önermiş.Piyasada bulunmasıyla alaklı mı acaba
    Specs: DDR3L PC3L-12800 • CL=11 • Unbuffered • NON-ECC • DDR3L-1600 • 1.35V •
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre2563

Crucial sitesinden kontrol ettim bmyle bir öneride bulundu site fakat bir kaç yabancı sitede alanların problem yaşadığıyl alakalı yazı gördüm bide 1600 Mhz önermiş.Piyasada bulunmasıyla alaklı mı acaba
    Specs: DDR3L PC3L-12800 • CL=11 • Unbuffered • NON-ECC • DDR3L-1600 • 1.35V •

cpuz programı ile elindeki ram 1.35v yada 1.5v mi öğrenebilirsiniz,bu kısım önemli.diğer yandan uyum konusu için denemeden birşey diyemem bende kesin olarak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hepinize
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.