Şimdi Ara

FASÜLYELERDEN STRATEJİ OYUNU İCAT ETTİM - fikir verin geliştirelim- (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
9
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyayı kasıp kavuracak bu benden demesi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enes1406

quote:

Orijinalden alıntı: reisiflamingo

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ZippoCH

"eli kazan kişi 1 fasülye kazanıyor ve sonraki ellerde örn 29 vs 28 fasülyeyle avantajlı duruma geçiyor. "
    Bu oyundaki adaleti azaltır, win streak yani üst üste kazanma ihtimali artar dolayısıyla ilk eli kazananın oyunu kazanma ihtimali artar.

Oyun daha da profesyonel hale getirilirse "standart sapma" kullanılarak şans faktörü artırılabilir/azaltılabilir
    6 6 6 6 4 'ün standart sapması 0.8944
    24 1 1 1 1 'in standart sapması 10.28
    Şans faktörünü azaltmak için "max. standart sapma (bundan sonra s.s diycem) 5 olmalı" diye bir kural konulursa 10 5 10 4 4 yapsan bile sorun çıkmaz çünkü s.s 3.18 çıkıyor, 5i geçmesi için sayıların arasındaki farkın fazla olması lazım,
    14 6 4 3 1 bunun s.s'si 5.02 mesela
    Hesaplamak içinhttp://standart-sapma.hesaplama.net/hesaplama.do
    Oyun mantıklı bu arada tebrikler. Umarım bunun gibi güzel oyunlar bolca olur ve bilgisayar oyunlarından daha çok tutulur.

Oyunu zevkli hale getirmek için mantıklı bir fikir. Güzel düşündünüz ama ne yazık ki pratik değil, oyun esnasında bu hesaplamayı yapmak çok sıkıcı olurdu ayrıca şöyle de bir problem var ki 24 fasulye koyduktan sonra biz hiç bir şekilde bunun ss ini mantıklı bir değere çekemeyiz, elimizde o kadar fasulye yoK çünkü. bu sebeple ilk koyunlan miktar ve her seferinde koyunlan miktarı toplam koyulabilecek miktara göre hesaplamak ve maximum oynanabilir fasulye sayısını hesaplamak matematik ister. Ben hesaplayamadım şahsen ama güzel düşünmüşsünüz

pratikte elle oynarken dediğiniz gibi biraz zor, daha pratik bir çözüm bulunabilir, üstteki yorumda dediğim gibi mesela bir gruba mx 10 fasülye konur gibi bir kural işi pratikleştirir, ama bu standart sapmalıyı eğer oyunu tel pc ye uyarlarsak orada kullanabiliriz çok güzel bir çözüm olmuş

Peki nasıl hesaplayacağız standart sapmayı, ilk el 10 oynadık, ikinci el kaç oynayabiliriz. Eğer yine 10 oynarsak kalan fasulyeler ile ss çok artar. Gelceği tahmin de edemeyeceğimiz için, ss hesaplama fikri biraz zor. Hesaplama konusunda bir fikri olan var mı

gruplara konulacak fasülyeyi 10 veya 8 gibi bir sayıyla sınırlayınca ister istemez s sapma - 5in altına düşmese de - düşüyor biraz daha yayılması sağlanıyor

Anlıyorum olay küçük bir kural ile çözüldü, ama madem yaratıcı zekamızı kullanmak istiyoruz : ) şu an hiç işimize yaramasa da bu hesabı yapmalıyız. Karşımıza bir problem çıktı ve ben dile getirdim, konu tartışıldı, bir fikirle problem aşıldı, bu çok güzel. Ama ilerde yine ss karşımıza çıkabilir ve gerçekten merak ediyorum, ss e göre max oynanabilir fasulye nasıl hesaplanabilir.

Bu çok karışık birşey
    Mesela 10 1 2 ile 10 2 3 un s.s si farklı, çünkü 10 ile 2ve3 sayılarının arasındaki fark kapanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler kuru fasulyeyle mi taze fasulyeyle mi oynuyoz

Şaka bir yana adamakıllı okudum gayet eğlenceli ye benziyor. Kızla kafeye gidildiğinde oynanilacak bir oyun tam tamına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panter20 -- 9 Ağustos 2015; 12:20:39 >
  • panter20 kullanıcısına yanıt
    Misketle de oynanabilir

• quote:

Misketle de oynanabilir

Hocam düşünsene oyun yayılıyor halde kabzimallar can sıkıntısından çuval çuval patatesleri döküp turnuva yapıyorlar

• Bos kagida sadece sayi yazarak da oynanabilir bu oyun. Oyle bir handikapi var yani.
    Fikir guzel ama platform icin gelistirmek gerekecek.

• quote:

quote:

"eli kazan kişi 1 fasülye kazanıyor ve sonraki ellerde örn 29 vs 28 fasülyeyle avantajlı duruma geçiyor. "
    Bu oyundaki adaleti azaltır, win streak yani üst üste kazanma ihtimali artar dolayısıyla ilk eli kazananın oyunu kazanma ihtimali artar.

Oyun daha da profesyonel hale getirilirse "standart sapma" kullanılarak şans faktörü artırılabilir/azaltılabilir
    Şans faktörünü azaltmak için "max. standart sapma (bundan sonra s.s diycem) 5 olmalı" diye bir kural konulursa 10 5 10 4 4 yapsan bile sorun çıkmaz çünkü s.s 3.18 çıkıyor, 5i geçmesi için sayıların arasındaki farkın fazla olması lazım,
    Oyun mantıklı bu arada tebrikler. Umarım bunun gibi güzel oyunlar bolca olur ve bilgisayar oyunlarından daha çok tutulur.

ilk cümlede bahsettiğiniz adaletsizliği göremedim, biraz daha açar mısın, amacımız zaten 9*3 lük maçlardan önce kazanılan ellerde fasülye ödülü vererek kazananın finalde şansını yükseltmek, bu arada ayırdığımız grup sayısı arttıkça -ki artıyor zaten oyun düzeninde- fasülyesi fazla olanın çok büyük bir avantajı olmuyor, ben az fasülyeyle bile rakibimi yenebildim finalde

İşte dediginiz amaç da oyuna biraz daha şans katıyor, ama biraz da hırs katıyor tabi.

Aklıma şöyle birşey daha geldi, puan sistemi olsa, eli kazanan misketi alınca ve 29-28 olarak oyuna devam edince 29 misketli tekrar oyunu kazandığında 10 puan kazansa, 28 misketli kazandığında 15 puan kazansa, 100 puana ilk ulaşan kazansa? Böylece daha adil olmuş olmaz mı

• quote:

Orijinalden alıntı: firatbjk

Bos kagida sadece sayi yazarak da oynanabilir bu oyun. Oyle bir handikapi var yani.

Hocam handikap değil tam tersi kolaylık bulmuşsunuz tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

quote:

Orijinalden alıntı: firatbjk

Bos kagida sadece sayi yazarak da oynanabilir bu oyun. Oyle bir handikapi var yani.

Hocam handikap değil tam tersi kolaylık bulmuşsunuz tebrikler

O acidan bakarsan kolaylik da, oyunu gelistirip piyasaya falan surme acisindan handikap yani

• quote:

Orijinalden alıntı: müstakbel engineer

Bu oyunu 2 yıl sonra bilgisayar programı olarak yazsam hakkını helal eder misin?

%51 ortak olmam koşuluyla 2 sene sonra bir daha konuşalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: panter20

Beyler kuru fasulyeyle mi taze fasulyeyle mi oynuyoz

Şaka bir yana adamakıllı okudum gayet eğlenceli ye benziyor. Kızla kafeye gidildiğinde oynanilacak bir oyun tam tamına

mümkünse kuru fasülye, mevsime uygun olarak karpuz çekirdeği de kullanılabilir
  • quote:

quote:

quote:

ilk cümlede bahsettiğiniz adaletsizliği göremedim, biraz daha açar mısın, amacımız zaten 9*3 lük maçlardan önce kazanılan ellerde fasülye ödülü vererek kazananın finalde şansını yükseltmek, bu arada ayırdığımız grup sayısı arttıkça -ki artıyor zaten oyun düzeninde- fasülyesi fazla olanın çok büyük bir avantajı olmuyor, ben az fasülyeyle bile rakibimi yenebildim finalde

İşte dediginiz amaç da oyuna biraz daha şans katıyor, ama biraz da hırs katıyor tabi.

Aklıma şöyle birşey daha geldi, puan sistemi olsa, eli kazanan misketi alınca ve 29-28 olarak oyuna devam edince 29 misketli tekrar oyunu kazandığında 10 puan kazansa, 28 misketli kazandığında 15 puan kazansa, 100 puana ilk ulaşan kazansa? Böylece daha adil olmuş olmaz mı

dediğiniz gibi bir puanlama sistemiyle yeni bir mod geliştirebiliriz üzerinde biraz daha çalışalım gelecek vaad ediyor

• Yazan var mı bilmiyorum ama nokianın buna benzer bir oyunu yok muydu?

• quote:

Orijinalden alıntı: F T M

Yazan var mı bilmiyorum ama nokianın buna benzer bir oyunu yok muydu?

vardı, fasülyeleri bir bir sırayla dağıtıyprdun hanende biriktirmeye çalışıyordun, hatta mangala adıyla kutu oyunu var, bu oyunu üretirken bana ilham oldu diyebilirim, ama sistemlerimiz çok çok farklı, ilham olan tek şey fasülye diyebilirim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: abdyek

quote:

quote:

Biraz daha stratejik ögeler konulsa, online hale getirilse tutabilir.

mesela nasıl bir ekleme istiyorsun, biraz daha açıklar mısın?

Şanstan biraz daha arındırılmalı bence, hatta tamamen strateji olmalı (satranç gibi)

haklısınız, özellikle ilk maçlarda şanssa bağlılık oranı oldukça fazla

Benim kurtlu fasulyem?? Unutmayın benim kurtlu ama gururlu SK fasülyemi.
    Şöyle yapalım: fakir ama gururlu kurtlu SK 3. Satıra konulursa karşı tarafın 3.satirdaki tüm fasulyelerinden kurt bulastirarak öldürür.
    Alın size çözüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al1mert -- 9 Ağustos 2015; 14:51:05 >

• Kardeş elektronik şirketi kur çaycın oluyum :D

Güzel düşünce bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al1mert

quote:

quote:

quote:

quote:

Biraz daha stratejik ögeler konulsa, online hale getirilse tutabilir.

mesela nasıl bir ekleme istiyorsun, biraz daha açıklar mısın?

Şanstan biraz daha arındırılmalı bence, hatta tamamen strateji olmalı (satranç gibi)

haklısınız, özellikle ilk maçlarda şanssa bağlılık oranı oldukça fazla

Benim kurtlu fasulyem?? Unutmayın benim kurtlu ama gururlu SK fasülyemi.
    Şöyle yapalım: fakir ama gururlu kurtlu SK 3. Satıra konulursa karşı tarafın 3.satirdaki tüm fasulyelerinden kurt bulastirarak öldürür.
    Alın size çözüm

ilk mesaja eklendi

• Daha fazla fikir icin up

• Merhaba düşüncen çok güzel umarım tutulur
    Bu arada aklıma bir fikir geldi eğer dizilimler yapıldıktan hemen sonra gruplar açılmadan (karşılaştırılmadan) grup sayısı kadar oyuncular birbirlerinin fasulyelerini sırayla eksiltirseler (aynı hamleyi yapmak olmasın) hem daha keyifli hem de daha stratejik olur gibime geliyor.
    Keyifli forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofglr

Merhaba düşüncen çok güzel umarım tutulur
    Bu arada aklıma bir fikir geldi eğer dizilimler yapıldıktan hemen sonra gruplar açılmadan (karşılaştırılmadan) grup sayısı kadar oyuncular birbirlerinin fasulyelerini sırayla eksiltirseler (aynı hamleyi yapmak olmasın) hem daha keyifli hem de daha stratejik olur gibime geliyor.
    Keyifli forumlar

Dedigini anladim, gercekten guzel bir fikir, bu sayede oyunun dengesi daha degisken olur,hem stratejik boyut hem de hareket artar, ben cok begendim direk ilk oynanis duzenine ekleyecegim-mobildeyim-, baska fikirler de gelirse akliniza, buraya yazin degerlendirelim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.