Şimdi Ara

FASÜLYELERDEN STRATEJİ OYUNU İCAT ETTİM - fikir verin geliştirelim-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
9
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün fasulyelerden bir strateji oyun icat ettim, insanlarla iletişiminizi artıracak, poponuzun pc başından kalkmasını sağlayacak zevkli ve sürükleyici bir oyun.

oyunun gelişmeye ihtiyacı var, sizler de oynayıp eksik yönleri söylerseniz oyunun gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

oyunu anlatıyorum:

-iki kişilik(artabilir)

-28x2 den 56 adet fasulyeyle başlıyoruz

-oynanış:
    fasülyeleri belirli sayılarda gruplara ayırıyoruz, örn 5 grup olsun, a oyuncusu 5/8/2/7/6 dizsin, b oyuncusu 2/1/15/5/5 dizsin, dizilimleri yaparken birbirinizin elini görmemeniz gerekiyor(arada bir kitap paravan çiçek tarzı bir şey olsa iyi olur, amiral battı gibi) sırayla 1.grubu sonra 2. sonra3. .... karşılaştırıyoruz, fasülyesi fazla olan kazanıyor, 5 grupta 3 grubu(karşılamayı) kazanan o eli almış oluyor, eli kazan kişi 1 fasülye kazanıyor ve sonraki ellerde örn 29 vs 28 fasülyeyle avantajlı duruma geçiyor.

yeni özellik-> fasülyeler gruplara ayrıldıktan sonra, karşılaştırmadan önce iki tarafta birbirleriyle aynı düzende olmamak koşuluyla rakibinin gruplarından toplam 5(5 gruplu oyunsa 5, 7 grupluysa 7, 9 sa 9) fasülyeyi istediği şekilde oyundan çıkarabilir

-düzen:
    5 grupluk(3 ünü kazanan o eli kazanır), 7 gurupluk(4 ünü kazanan o eli kazanır) ve 9 gurupluk(5 ini kazanan o eli kazanır) oyunları 3(el) er kere oynuyoruz.( önce 5*3 sonra 7*3 ve en son finalde 9*3)

-kazanan:
    9 gurupluk 3 oyunda(elde) 2 eli kazanan oyuncu oyunu kazanmış oluyor.

oyunu ilk başta 3 gruplu bir düzenle öylesine oynamaya başladık, 3 grupla çok iyi olmadığını farkettim, 5 gruba çıkardık, bu arada rakibim sürekli kazanıyordu, 7-8 fasülye öndeydi, 7 gruplu deneyelim dedik, gördük ki fasülyeleri ayırdığımız grup sayısı arttıkça fasülyesi az olanın kazanma ihtimali çok azken artmaya başlıyor, yani oyunda denge sağlanıyor nispeten, böylece fasulyesi az olan oyuncu da oyunun sonuna kadar isteyerek ve heyecanını kaybetmeden oynayabiliyor, en son rakibimin 40 a yakın fasülyesi vardı benim 30 du, 9gruplu 3 maçta 1 el ben 1 el rakibim aldı 1 elde berabere kaldık, yani o kadar önde olmasına rağmen berabere kalabildik, bu arada 9gruplu ellere kadar kazandığı fasülyeler finalde avantajlı bir durum sağladı.

oyun ilk başlarda biraz şansa dayalı olsa da bir iki el sonra rakibinizin hamlelerini tahmin ederek stratejik bir boyut kazanıyor.

dediğim gibi oyunun gelişmesini istiyorum, lütfen görüşerinizi bildirin, 30 dk oynadıysak 10 kere kural değiştirmiş olabiliriz dengeyi sağlamak ve oyunu eğlenceli bir hâle getirmek için, desteklerinizi bekliyorum.

oyuna henüz bir isim koymadım, nickimden hareketle flamingo olabilir, insanda bir oyun adı hissi veriyor, varsa isim önerisi buyrun...

ayrıca lütfen siz de yeni şeyler üretmek için düşünün, istiyorsanız beraber geliştirelim, oyun bence zevkliydi ama zevkli olmasa bile bir fikir bulup onu geliştirmek bir işe kafa yormak insanlarla paylaşmak gerçekten iyi bir his

iyi günler...

hızlı mod

- 1 el 5 grupluk, 1 el 7 grupluk oynanır, finalde ise bir değişiklik yok, 3 el 9 grupluk 3 maçın 2 sini kazanan oyunu alır.

daha hızlı Tevfik0 modu

-klasik stil 5*3, 7*3, 9*3 oynamak üzere oyuna başlanır, Tevfik0 adlı üyenin dediği gibi, her grup karşılaşmasında kazanan kişi kaybedenin kaybetmesine sebep olan grubu da deposuna katar, bu sayede maçın erken bitme ihtimali artıyor, ayrıca daha stratejik süşünmeniz gerekiyor, güzel bir mod (1.1 güncelleme: bu modda oynarken oluşan adaletsizliği çözmek için bir gruba en fazla 10 fasülye konabilir.)

edit: Al1mert in fakir ama gururlu ve bir o kadar da kurtlu fasülyesi
    Şöyle yapalım: fakir ama gururlu kurtlu SK 3. Satıra konulursa karşı tarafın 3.satirdaki tüm fasulyelerinden kurt bulastirarak öldürür.

edit: normal moda rakipten fasülye çıkarma olayı eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisiflamingo -- 9 Ağustos 2015; 23:49:55 >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • knk bunu bilgisayar oyunu olarak yaz
  • tutmaz kardes ben okumadim

• Güzel oyun kazanan 1 fasülye değilde kazanmasını sağlayan rakamın hepsini alabilir öyle de değişik olur.
    Mesela biri 10/6/5/4/3 yapmış olsun diğeri 7/6/5/7/3 yapsın 10>7 olduğu için 7nin tamamını alsın 2.sırada 6=6 kazanan yok 3.sırada da kazanan yok 4.sıra 4<7 olduğundan 4 fasülyeyi de kaybetsin son sıradakilerde de eşitlik var kazanan yok. Sonuç olarak biri 7yi kazanmışken 4ü de kaybetmiş olsun. Anlatabildim mi? Daha seri bi oynanış olur. Ama tebrik ederim iyi fikir

• fasülye olimpiyatları olsa kesin hit olurdu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mert-TR kullanıcısına yanıt
    bir yönden bu oyunu düşünmemin amacı bilgisayar telefon dışında, çevremdeki insanlarla bir oyun çerçevesine iletişim kurabilmek, bir diğer yönden ise fikir bulup geliştirme anlamında başka fikirler sanal ortamda geliştirilebilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tevfik0 T kullanıcısına yanıt
    gayet güzel anlatmışsın, bence iyi fikir, bir de dediğin gibi deneyelim bakalım nasıl olacak
  • Guzel oyun da cok ugrastirici android uygulamasini gelistir bence.

• mavi kalem kullanıcısına yanıt
    okursan tutar , zaten amacımız da bu oyunu dünyaya yaymak değil, beyin fırtınası yapıp geliştirmek, ve bir yandan da eğlenceli vakit geçirmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: so good

fasülye olimpiyatları olsa kesin hit olurdu

iyi o zaman bundan böyle oyunun adı fasülye olimpiyatları olsun ( nam-ı diğer flamingo)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luis Suarez

Guzel oyun da cok ugrastirici android uygulamasini gelistir bence.

ben android uygulama geliştirme anlamında yeterli donanıma sahip değilim, varsa yapabilecek buyrun yapalım ama ben fasülyeleri elimle dağıtmayı tercih ederim, bu arada öyle teknoloji karşıtı vs biri değilim, kendimi telefon ve bilgisayardan biraz koparmak için yaptım bu işi :D
  • Mmorpg'de icat eder misiniz hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel düşünce ama puanlama sistemi daha farkli olabilir

• 4 satırdan 20 taş olabilir taşların sayısı. Herkesin yerleştircek yeri olmalı. Bide bi programcıya yaptiralim bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al1mert -- 8 Ağustos 2015; 2:06:20 >
  • Peki iletişim vs demişsin ama biz bi cafede otururken fasulyeyi nerden bulcaz

• İlginçmiş..

• quote:

Orijinalden alıntı: doctoruntardisi

Peki iletişim vs demişsin ama biz bi cafede otururken fasulyeyi nerden bulcaz

cafelerde kutu oyunları nasıl bulunuyorsa iki avuç fasulyede mutfaktan getirebilirler istersen , veya kardeşin abin ablan varsa evde oynayabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisiflamingo -- 8 Ağustos 2015; 2:14:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teecem

Mmorpg'de icat eder misiniz hocam?

prensip olarak insanları bu alete bi de ben bağlamak istemem , kaldı ki yapamam zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zamboni

Güzel düşünce ama puanlama sistemi daha farkli olabilir

varsa fikriniz değerlendirelim?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.