Fatih Tekke’den net mesaj Kaptanımız Fatih Tekke bugün takımımızın kamp yaptığı Evviva Hotel’de bir basın toplantısı düzenledi. Fatih, Trabzonspor’daki geleceği, sakatlığı ve takımın durumuyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Kaptan, “Avrupa’ya transferim söz konusu olursa yine kulübümün menfaatlerini düşünürüm. Burada olayım veya olmayayım ben bu camianın bir parçasıyım” dedi.
"Kafamı meşgul etmek istemiyorum" Fatih, gelecek sezon Trabzonspor’la sona erecek olan sözleşmesini uzatmak için henüz herhangi bir görüşme yapmadığını belirterek, “Bu konuyla ilgili şimdilik kafamı meşgul etmek istemiyorum. Kısa bir süre önce ameliyat oldum ve şimdi de iyileşmeye çalışıyorum. Bu sene takımımızın ve özellikle de benim çok iyi olmam gerekiyor.” dedi.
"Önce kulübümün menfaatlerini düşünürüm" Avrupa’dan düşündüğü anlamda bir teklif geldiğinde öncelikli olarak Trabzonspor’la masaya oturacağını açıklayan Fatih, “Şu anda kulübümle bir yıl daha sözleşmem var ve inisiyatif bende değil ama inisiyatif bana geçtiğinde dahi önce kulübümle görüşeceğim, Trabzonspor’un menfaatleri doğrultusunda kararlar alacağız. Bu arada, tekliflerin gelebilmesi için de benim sahada iyi olmam lazım” görüşünü seslendirdi.
"Çıtayı yükseltmek istiyorum" Fatih, Avrupa’da iyi bir takıma transfer olmak istediğini vurgulayarak, “Yaklaşık üç yıldır Avrupa hedefimden bahsediyorum. Amacım Trabzonspor’dan bir futbolcunun da kolaylıkla bunu yapabileceğini göstermek. Altyapıdaki oyuncuların hedefi öncelikle Trabzonspor’da oynamak. Ben Avrupa’yı düşünerek çıtayı yükseltmek istiyorum. Fakat bu hedefimi yakınlarım haricinde kimseye tam anlamıyla anlatamadım” diye konuştu.
Fenerbahçe'nin teklifini doğruladı Kaptanımız Fenerbahçe’den teklif aldığını da doğrulayarak, şunları söyledi: “Teklif menajerlerim aracılığıyla bana iletildi ama onlarla hiçbir şekilde görüşmem olmadı. Ayrıca sezon bitmeden de kulüpler arasında benim transferim konuşulmuş. Ben zaten birçok kez yurtiçinde Trabzonspor’dan başka bir takımda oynamayacağımı açıklamıştım.”
"Ben bu camianın bir parçasıyım" Fatih Tekke her transfer söylentisinin ardından iyi bir Trabzonsporlu olduğunu vurgulamaktan artık yorulduğunu ifade ederek, “Bunu basından ziyade taraftarlarımızın anlamasını istiyorum. Fatih Tekke Avrupa’da oynasa bile Trabzonspor camiasına mal olmuş bir oyuncudur. Burada olayım veya olmayayım ben bu camianın bir parçasıyım” açıklamasını yaptı.
"Formanın hakkını verdim" Geçmişte de yurtdışından yüksek rakamlara transfer teklifi aldığını ama yapılan görüşmeler sonucunda Trabzonspor’da kaldığını ifade eden Fatih, “Geçen sezon başında hiç antrenman yapmadan topallayarak maça çıktığım oldu. İğnelerle oynadım. İnsanlar bunu çok fazla önemsemiyorlar. Her ne kadar profesyonelce olmasa da Türkiye’de birçok futbolcu da bunu yapıyor. Ben kendi adıma bana verilen formanın hakkını verdiğimi düşünüyorum” diye konuştu.
Ameliyat rahatlattı Fatih birçok doktorun kontrolünden geçmesine rağmen çok sıkıntı çektiği ağrılarına bir türlü kesin teşhisin konulamadığını belirterek, “Almanya’da geçirdiği fıtık ameliyatından sonra şikayetlerinin büyük ölçüde azaldığını sözlerine ekledi.
"Lazaroni tatlı ve sempatik" Basın mensuplarının Teknik Direktör Sebastião Lazaroni'nin “Acı çekmeden başarılı olunamaz” sözlerini hatırlattığı Fatih Tekke, “Hocamızla birkaç kez konuştuk. Kendisi Trabzonspor’a yeni geldiği için buradaki ortam hakkında tam fikir sahibi olmayabilir. Ben de naçizane fikirlerimi ona aktardım. Dışarıdan gelen baskıları anlattım. Lazaroni çok tatlı ve sempatik bir insan. Bizim de onun isteklerine sahada nasıl cevap vereceğimiz önemli. 23 yıldır şampiyonluğa hasretiz. Bazı eksiklerimiz var ama bunları gidereceğiz” dedi.
"Herkes elini taşın altına koyacak" Toplantının sonunda bir basın mensubunun, “Sen olmadığın zaman takım gol sıkıntısı çekiyor. Bu durum senin üzerinde bir baskı yaratıyor mu?” şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı: “Özellikle forvet oyuncusu çok pozisyona girebilmeli. Bu pozisyonların hepsini belki atamaz ama 2-3 tanesini atmalı. Geçen sezon pozisyona girmekte bile zorlanmıştık. Hem az fırsat yakalayıp hem de bunları kaçırınca ortaya hiç de hoş olmayan bir tablo çıktı. Bu takımda sadece Hüseyin, Yattara, Fatih Tekke, Gökdeniz değil, herkes aynı taşın altına elini koyacak. Ancak böyle olursa takım olursunuz. Tabii skora etki eden oyuncular doğal olarak ön plana çıkacaklardır.”