Şimdi Ara

Fatih Terim Enkazi(!) + Teşekkürler Her Sey Icin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

dostum, eskiden neysek şimdid e oyuz, boşa kendni yorma. geçen hafta 22 puandaydık, ondanönceki şampiyon olduğumuz 2 sene de aynı haftada yine 22 puandık. bizde bi kötüleşme iyileşme yok, rakipler kötü değil. sen ona buna suç bulmaya çalışma. Juveyi yenerek yine cl de üst tura çıkma şansımız var, geçen senelerde yenilerek liderliği kaç hafta götürdük, neden ? çünkü rakipler de puan kaybediyordu :) Terim döneminde takım uçmuyordu, kandırma kendini

Ben bundan onceki sezon ve gecen sezonki oyunumuzla ilgili bişey demedimki, artik oyuncular sisteme birbirlerine alisiyordu, takim olmaya baslamistik her sey iyiye gidicekti dedim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

dostum, eskiden neysek şimdid e oyuz, boşa kendni yorma. geçen hafta 22 puandaydık, ondanönceki şampiyon olduğumuz 2 sene de aynı haftada yine 22 puandık. bizde bi kötüleşme iyileşme yok, rakipler kötü değil. sen ona buna suç bulmaya çalışma. Juveyi yenerek yine cl de üst tura çıkma şansımız var, geçen senelerde yenilerek liderliği kaç hafta götürdük, neden ? çünkü rakipler de puan kaybediyordu :) Terim döneminde takım uçmuyordu, kandırma kendini

gecen sene ben takir takir top oynadigimiz 2-3 mac disinda hic hatirlamiyorum.

simdikinden farkli oynamiyoduk gecen sene de hatta keske burda acilan konulari bulma imkanimiz olsa.

gecen seneden tek fark bu sene fener besiktas ve kasimpasanin daha formda olmasi. biz gecen sene 22 puanla sanirim liderdik, su an 9 puan fark var liderle aramzda.

2011-2012 sezonunda (12 haftadan itibaren) bence tarihimizin en iyi futbollarindan birini oynadik. Bunu kabul etmek lazim. Özellikle derbi maclarinda ben bu kadar ezici futbol oynadigimizi hatirlamiyorum.

Gecen sene süper top oynamadigimiz dogru. Bence sadece "idare ettik". Ama iyi idare ettik. Sampiyonlar ligi fikstürüne ragmen 32. haftada 74 puanla sampiyonlugu ilan ettik ki bu her sekilde basaridir.

Fatih Terim'in müthis bir sistem hocasi degil. Gecen sene de koca sezon boyunca kendi istedigi sistemi oturtamadigi dogru. Ama Fatih Terim'in en büyük özelligi "winner" bir hoca olmasi. Taktik konusunda esnek davranip en kötü oynadigimiz maclarda bile ne yapip ne edip maclari döndürmeyi basariyordu.

Dikkat ederseniz "final" olan bütün maclari kazandik. Sadece süper kupa finalleri degil. Örnegin CL grup maclarinin son 3 macinin her biri finaldi. Schalke rövans maci bir finaldi. Real Madid rövans maci bir finaldi (ki neredeyse oluyordu). Ayni sekilde mesela Kadiköy'deki süper final son maci tam bir finaldi. Hatirlayin Allah Allah diye hücum ettiriyor diye (bence haksiz sekilde) elestirilen Terim, o macta inanilmaz saglam ve kontrollü bir defansif taktikle oynadi. Neredeyse pozisyon bile vermeden 0-0 bitirdik.

Mancini'den beklentimiz disiplinli bir taktik oturtmasi. Eger bunu yapmayip yine "idare edeceksek" ben Fatih Terim ile idare etmeyi 100 kere tercih ederim. Umarim söyledigim anlasilmistir.

herkes bunu soyluyor zaten.

ama su kadro ustunden mancini nin elestirilmesi dogru degil.

fatih terim hucumcu bir hocaydi 2 senedir onunla oyuncularimiz bir "hucum" kimligi kazandi, mancini ise fatih terim in tam tersi defansa daha fazla agirlik veren bir hoca. 2 senedir hucum kimligine burunmus bir takimi sezon ortasinda kaostayken alip kimlik degistirmek cok zor bir sey farkindasinizdir belki.

ki en onemli 2 oyuncumuzu da kaybettik bu surecte, sneijder ve muslera. sol bekte en azindan "idare eden" bir hakan baltayi kaybettik, sol beke alternatif yok dusununce sabri bile sol bek oynadi bu mancini nin sucu mu yani? arti yabanci siniri ve yedek kulubesindeki "COP"ler dusunulunce mancini nin kadro kurarken ne kadar zorlandigini hepimiz anlayabiliriz bence.

manciniyi elestirmeye ne zaman baslayabiliriz? devre arasinda takima en az 3 transfer yapilacagini tahmin ediyorum ve mancini nin istedigi adamlar olacak, ha baktik yine bi numara yok takimda hic bir gram kipirdanma bile yok o zaman elestirelim. hatta bir de hazirlik kampi gecirsin onumuzdeki sezon yine kotuyuz yerin dibine sokalim ama simdi mancini yi elestirmek bana cok sacma geliyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

gecen sene ben takir takir top oynadigimiz 2-3 mac disinda hic hatirlamiyorum.

simdikinden farkli oynamiyoduk gecen sene de hatta keske burda acilan konulari bulma imkanimiz olsa.

gecen seneden tek fark bu sene fener besiktas ve kasimpasanin daha formda olmasi. biz gecen sene 22 puanla sanirim liderdik, su an 9 puan fark var liderle aramzda.

2011-2012 sezonunda (12 haftadan itibaren) bence tarihimizin en iyi futbollarindan birini oynadik. Bunu kabul etmek lazim. Özellikle derbi maclarinda ben bu kadar ezici futbol oynadigimizi hatirlamiyorum.

Gecen sene süper top oynamadigimiz dogru. Bence sadece "idare ettik". Ama iyi idare ettik. Sampiyonlar ligi fikstürüne ragmen 32. haftada 74 puanla sampiyonlugu ilan ettik ki bu her sekilde basaridir.

Fatih Terim'in müthis bir sistem hocasi degil. Gecen sene de koca sezon boyunca kendi istedigi sistemi oturtamadigi dogru. Ama Fatih Terim'in en büyük özelligi "winner" bir hoca olmasi. Taktik konusunda esnek davranip en kötü oynadigimiz maclarda bile ne yapip ne edip maclari döndürmeyi basariyordu.

Dikkat ederseniz "final" olan bütün maclari kazandik. Sadece süper kupa finalleri degil. Örnegin CL grup maclarinin son 3 macinin her biri finaldi. Schalke rövans maci bir finaldi. Real Madid rövans maci bir finaldi (ki neredeyse oluyordu). Ayni sekilde mesela Kadiköy'deki süper final son maci tam bir finaldi. Hatirlayin Allah Allah diye hücum ettiriyor diye (bence haksiz sekilde) elestirilen Terim, o macta inanilmaz saglam ve kontrollü bir defansif taktikle oynadi. Neredeyse pozisyon bile vermeden 0-0 bitirdik.

Mancini'den beklentimiz disiplinli bir taktik oturtmasi. Eger bunu yapmayip yine "idare edeceksek" ben Fatih Terim ile idare etmeyi 100 kere tercih ederim. Umarim söyledigim anlasilmistir.

herkes bunu soyluyor zaten.

ama su kadro ustunden mancini nin elestirilmesi dogru degil.

fatih terim hucumcu bir hocaydi 2 senedir onunla oyuncularimiz bir "hucum" kimligi kazandi, mancini ise fatih terim in tam tersi defansa daha fazla agirlik veren bir hoca. 2 senedir hucum kimligine burunmus bir takimi sezon ortasinda kaostayken alip kimlik degistirmek cok zor bir sey farkindasinizdir belki.

ki en onemli 2 oyuncumuzu da kaybettik bu surecte, sneijder ve muslera. sol bekte en azindan "idare eden" bir hakan baltayi kaybettik, sol beke alternatif yok dusununce sabri bile sol bek oynadi bu mancini nin sucu mu yani? arti yabanci siniri ve yedek kulubesindeki "COP"ler dusunulunce mancini nin kadro kurarken ne kadar zorlandigini hepimiz anlayabiliriz bence.

manciniyi elestirmeye ne zaman baslayabiliriz? devre arasinda takima en az 3 transfer yapilacagini tahmin ediyorum ve mancini nin istedigi adamlar olacak, ha baktik yine bi numara yok takimda hic bir gram kipirdanma bile yok o zaman elestirelim. hatta bir de hazirlik kampi gecirsin onumuzdeki sezon yine kotuyuz yerin dibine sokalim ama simdi mancini yi elestirmek bana cok sacma geliyor.

Mancini'nin sezon ortasinda kaosta olan bir takimi aldigini dusunmuyorum. Sezon basi sayilabilecek zamanda gayet normal giden, oturmus futbol oynayan bir takimi aldi. Gecen sene ne oynuyorsak bu sene de onu oynuyorduk. O yuzden Mancini'yi kurtarici olarak gormek yanlis.

Kendi kadrosunu kuramamis olmasi da bahane degil. Bu ulkeye gelen her hoca sifirdan kadro kuramiyor. Fatih Terim 2 yildir Galatasaray'daydi. O bile kendi kadrosunu kuramadi. Istedigi transferler yerine Sneijder, Drogba gibi yildizlar alindi. Dogrudur, yanlistir demiyorum ama bu bir gercek.

Eger Mancini bu teklifi kabul ettiyse bu takimla sampiyonlugu hedeflemek zorunda. Bunu yapabilecek 10 tane Turk hoca varken biz Mancini'ye guvendik ve ciddi para doktuk. Bu takimi begenmedim, yeni takim kuracagim deme luksu maalesef yok. Devre arasi yuksek maaliyetli transfere karsiyim. Simdiye kadar basimiza ne geldiyse bu acele alinan kararlardan geldi. Mancini bu kadroyu adam etmek zorunda. Sneijder yoksa Emre'yi oynatsin. Neredeyse hic kullanmadigi Emre, Aydin, Yekta, Engin gibi oyuncular var. Gecen senelerde hepsi ust duzey katki verdi.

Mancini'yi devre arasini beklemeden kovacak degiliz. Ama bu sezon alinacak butun skorlar Mancini'nin sorumlulugundadir. Oyle Fatih Terim;in kadrosu diye kacmak yok. Bu sorumlulugu alirken dusunecekti onu.

• şimdi ftciler seni taşlayacak, adam takımı gazla çalıştırıyor o da bu kadarmış, taktik bilgisi zayıf, transfer yöntemleri yanlış ama adama ilah gibi tapıyorlar. Tapılacak adam arıyorlarsa enkazı şampiyon yapan Eric Gerets'e tapsınlar
  • Herşey, ''Koca takım,Floryadan mı yönetilir'' ile başladı.Eleman kelimesi ile ipler zorlandı,FT ye yakın yöneticilerin gönderilmesi ile koptu.Bir ipte iki cambaz oynayamazken,Tulun ile cambaz sayısı 3 oldu.
    FT,ben Kakayı istiyorum dedi,Snijder geldi.Solbek istedi Drogba geldi.Alper'i istedi, yönetimin eli boş geldi.Transferler de yalan oldu.FT gönderildi ne mi oldu:Melo efendi,Sabri ile maçın ortasında papaz oldu.
    Mancini de biliyor,GS nin han,kendinin yolcu olduğunu.Ama işte FT, hem hancı idi hemde yolcu.
    Birçok konuda yazdım,Mancini Florya dan ayrılırken,FT gibi gözü yaşlı değil,almış olduğu paracıkların sevincinden, ağzı kulaklarına varmış şekilde gider.
  • Yukarıda yazmayı unutmuşum;Florya da antreman izlemek ve takım otobüsüne binmek ile başarı gelmiyormuş demek ki.Ne dersiniz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RoaR

Şu bir gerçek ki, 2011-2012 sonrası takımı bozdular. Ne adam gibi bir sistemimiz oldu ne belli bir ilk 11'imiz. O 11-12 sezonunda ilk 11'i sorsan, 5 yaşındaki çocuk bile sayardı. Belli bir sistemimiz vardı, önde delo gibi baskı yapardı Elmander, Selçuk çok daha etkindi, Melo aynı Melo'ydu, her zamanki gibi savaşçı, Engin falan çok iyiydi. Sonra bir güzel bozduk sistemi.Burak da Drogba da çok iyi futbolcular olsa da( Burak'tan emin değilim) o sistemimizin oyuncuları değildi, keza Sneijder de öyle. Biz kendi elimizle takımın kimyasını bozduk maalesef.

Aslinda gecen sezonun basinda Necati'nin bölgesine Umut'u koyup ayni taktigi cok daha baskili sekilde oynayabilirdik. Fakat Elmander'in sakatligi bir tülü gecmedi. Bir de üstüne Engin 11 mac ceza aldi.

Hamit Engin'in yerini iyi kötü doldurdu fakat Burak Elmander'in yerini dolduramadi. Dikkat ederseniz Fatih Terim bütün sezon Burak'tan Elmander gibi hücum pres yapmasini bekledi. Burak bunu bir mac iki mac yapti, sonra eskisine geri döndü.

Devre arasinda ise Fatih Terim 1999-2000 yilindaki efsanevi 4-3-1-2 sistemini hayata gecirmeyi kafasina koydu. Selcuk-Melo-Hamit orta sahasi gayet iyi isliyordu. Bekler hücuma ciddi katki yapiyordu. Stoperler cabuktu, önde savunma kurulabilirdi. Umut ise bu sistem icin bicilmis kaftandi.

Tek ihtiyaci olan önde basabilen direncli bir forvet ve Hagi gibi topu ayagina aldiginda dikine gidebilen, sorumluluk alan bir 10 numaraydi. Fakat yapilan transferler bunun tam tersi oldu. Sneijder bu beklentileri karsilama ihtimali olmayan nadir 10 numara oyuncularin biriydi. Ne dribbling yapiyor, ne ayaginda top tutuyor, ne de liderlik ediyordu. Ayni sekilde Drogba da ileride pres namina hicbir sey yapmiyor, topun arkasina hic gelmiyordu.

Sonuc olarak Fatih Terim'in bütün hayalleri suya düstü. Bu karmasik futbolcu karisimiyla idare etmeye calisti. Ve bunu iyi kötü basardi. Gecen sene bir taktik oturtmayi beceremediysek sebebi budur.

Sneijder'in yerine Kaka gelse daha iyi olabilirdi.

• 2 senede 2 lig 2 süper kupa 1 emirates. Toplam 5 kupa. Cl de çeyrek final. Elenene kadar yendiğimiz takımlar Braga, Cluj, United, schalke, real madrid. 2 senede kaybedilen derbi tam emin degilim en fazla 2dir. Şampiyonlar liginde Türk takımları içinde kırılmayan rekor bırakmayan takım. 3 maç üst üste cl maçı kazanan tek Türk takımı oldu Galatasaray. Ligde en fazla gol atan en az gol yiyen takım. Gel gör ki rahat duramayan bir başkan ve yaverleri. Önce seçim sonra hoca değişikliği al sana takımın hali.

• quote:

Orijinalden alıntı: CcCriSsS

2 senede 2 lig 2 süper kupa 1 emirates. Toplam 5 kupa. Cl de çeyrek final. Elenene kadar yendiğimiz takımlar Braga, Cluj, United, schalke, real madrid. 2 senede kaybedilen derbi tam emin degilim en fazla 2dir. Şampiyonlar liginde Türk takımları içinde kırılmayan rekor bırakmayan takım. 3 maç üst üste cl maçı kazanan tek Türk takımı oldu Galatasaray. Ligde en fazla gol atan en az gol yiyen takım. Gel gör ki rahat duramayan bir başkan ve yaverleri. Önce seçim sonra hoca değişikliği al sana takımın hali.

Süper futbol bilgiçleri saldırır sana şimdi. Sistemimiz yoktu, sadece saldırıyorduk falan diye. O kadar kötüydük ama bu başarılar nasıl geldi diyen yok!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.