Harici mi dahili mi olacağı konusunda karar veremedim. Ama harici ise kesinlikle usb den bağlanacak ve elektrik için extra bir adaptör gerektirmeyecek bir cihaza ihtiyacım var. Ama dahiliyse sorun yok :)
İstediğim özellikler.
1. Görüşmeler için bilgisayar bağlı olan kulaklık/mikrofon u kullanmamıza müsade edecek, extra bir telefon yada ahizeye ihtiyaç duymayacak.
2. Gelen çağrıya otomatik sesli yanıt açacak ve yönlendirme yapabilecek. "For english press 9" "Satış için 1 e, bilmemne için 2 ye" gibi bir kayıt koyabileceğiz ve karşı tarafın kaça bastığınıda bilgisayarımda göstermesi gerekiyor. Kaydı bilgisayarımda yüklü olan ses dosyalarını kullanarak karşı tarafa iletecek, mp3 veya wow olabilir. Kaydı biz yaparız.
3. Rehber programı yazılımı olacak ve istediğimiz kişileri rehbere ekleyip, aramak istediğimizde tek tıklamayla arayabileceğiz.
4. (olmasa da olur) Bir bilgisayara bu üründen birden fazla bağlayabilmemize müsade edecek. Çift sim kartlı telefon mantığı gibi düşünüyorum olayı. Bende bu üründen iki tane alıp çift hattı tek bilgisayardan kontrol edebilmek istiyorum. Hatta 4 adet gerekli de ikili olsada olur. Hatları tek bir kontrol bilgisayarından aldıktan sonra ben diğer bilgisayarlarıma kolayca dağıtabilirim. O sorun değil.
5. Fax gönderebileyim. (gerçi bu her modelde vardır)
Böyle bir ürün varsa modelini öğrenmek isterim. Satmak isteyenler de ayrıca bana direkt ulaşabilir. 0533 527 6644