elektrik priz i kurcalarken. yanlışlıkla faz ile nötr kablosu birbirine değdi. bir kıvılcım ve ses oldu. otomat attı. bizim ev çok eski iki tane otomat var birisi aydınlatma diğeri priz sanırım. priz otomatı attı. otomatı açtım şu an bir sorun görünmüyor ama kablo filan yanmış mıdır?
yok hocam. Herşey bir ana olmuşsa sorun yok. Ama eğer kıvılcım atma ile sigrta atması arasına zaman farkı oluşursa evet kablo hasar görür. Size zaten kablo hasar görse tekrar atar sonradan eğer toprak hattı yoksa.
herhalde diğer konudaki probleminiz. Dikkati hep tavsiye ederiz. Orjinal konunuzan da bol bol sorabirsiniz.
anlık oldu. sigorta panosuna gittiğimde otomat atmıştı. ve olaydan sonra 1 gün geçti umarım sıkıntı olmaz. toprak hattı var mı yok mu nasıl anlarız.
faz ve nötr birbirine değince çok yüksek akım geçiyormuş. bu akım kaç amper dir ki aynı anda kettle fanlı ısıtıcı elektrikli radyatör vs vs çalışmasına rağmen otomat atmıyor
burası banyo 2 priz var ve ikisi de çalışmıyordu. bu konuda bahsi geçen prizi takmayı başardım. bunda da 2 kablo vardı. fazı ve nötr ü prize bağladım, priz çalışıyor.
Önce can sonra mal emniyeti için elektrik ile uğraşırken, birşey olmaz demeyin, enerjiyi kesmeyi ihmal etmeyiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: rafet32
Önce can sonra mal emniyeti için elektrik ile uğraşırken, birşey olmaz demeyin, enerjiyi kesmeyi ihmal etmeyiniz.
Kontrol kalemini dükkanda unutup eliyle faz kontrolü yapan elektrikçi var güzel ülkemde