Şimdi Ara

FB7 CIVIC G.antep - Mersin(Susanoğlu) uzun yol değerlerim - Dönüş fotoğrafları eklendi!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
6.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerler açıkcası çok şaşırtmadı beni. Her ne kadar atmosferik motor diye dalga geçilse bile Honda motorları yakıt ekonomisi konusunda büyük bir potansiyele sahiptir.
  • Dün akşam kebap yememe rağmen gene canım çekti yok böyle bir lezzet.

110 la giderken bile devrin 2000 civarlarında olması çok güzel.Kazasız belasız kullanın
  • Değerler mükemmel abi kebabıda buna dahil edersek eşsiz bir sofra olmuş.

Buluşma işi olursa zamana göre katılırım . Forumada pek sık giremiyorum bu aralar okul bitecek bu ay yoğunluk var malum .
  • yolun sonunda kebap varsa tüketim,atmosferik,yakıt,dizel mizel hikaye..basarsın gidersin,kebabını yersin,dönersin.
    rakımıydı o kadehteki
  • güzel değerler yakalamışsınız Mersin'inde yeri başka canım
  • Hayırlı olsun. Dizel focusla Adana-Susanoğlu arasını 6.5 Litre civarlarında gidiyoruz. Sizin araç için oldukça iyi bir değer olmuş..
    Yağmur yağmasa bu hafta sonu bir arkadaşımla bende yazlığa gitmeyi düşünüyordum ama hava kapalı maalesef.
  • Yarın Mersin'de eski bir arkadaşıımn yanına uğrayıp Antep'e devam edeceğim. Yüksek ihtimalle Mersin 'de işimi bitirip yola çıkmadan değerleri sıfırlayıp bir ölçüm daha yapacağım.

Adana'dan Antep'e g,derken yaklaşık 700m rakım var tırmanacağım, bakalım ortalama tüketimi nasıl etkileyecek.. 5.5l/100km geçmeyeceğini tahmin ediyorum.

Görüşmek üzere..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr_suphiba

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Afiyet olsun bu arada.

Biraz renklendirelim buraları..

FB7 CIVIC G.antep - Mersin(Susanoğlu) uzun yol değerlerim - Dönüş fotoğrafları eklendi!!

abi bunu yapma ya memleket burnumuzda tütüyor zaten

Edit : bu arada yakıt tüketim değerleri şahane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CourB -- 5 Mayıs 2012; 22:28:59 >

• Sonucunu merakla beklediğim dönüşü yaptım.

Mersin'de bayağı uzun oyalanmam gerektiğinden Mersin'deki işlerim bittikten sonra gişelerden geçip Trip B'yi sıfırlayarak yolculuğa başladım. Adana çevreyolu kısmını bu sefer sıkıştıran da olmayınca gayet sakin gittim :) Adana'yı geçip gişelere geldikten sonra ise fena bir yağmur başladı. Genel olarak buraya kadar 110km/h ile gelmiştim ancak yağmurun şiddeti artınca 90-100km/h aralığında seyrettim. Tırmanma esnasında yaptığım bu yavaşlamanın tüketim azalmasına olumlu etkisi oldu.

100km/h cruise ile seyrettiğim yolun bu kısımlarında dik tırmanışlarda cc'yi kapatıp araç 90km/h düşene kadar zorlamadım. 90ın altına ise düşmedim (toparlaması daha masraflı olabilirdi)

5.vitesin durumu hakkında bilgi vermesi açısından şöyle bir foto çektim. Bu fotoğraf Mersin'e gelmeden önce çekildi tabi

FB7 CIVIC G.antep - Mersin(Susanoğlu) uzun yol değerlerim - Dönüş fotoğrafları eklendi!!

Mersin Gişeler; Trip B sıfırlandı..

Mersin-Adana arası pek de eğim olmayan yoldaki ilk 100km ortalaması

Tırmanma başladı, 4.vites 100km/h hız 2800d/d(yaklaşık)

200km ortalaması, yaklaşık 20km kadar önce 5.3 civarıydı..

Yağmurun çok hızlandığı bölümde hızımı 90km/h'ye kadar düşürdüm. Cruise ile 90km/h giderken iniş aşağı bölümde ve eğimsiz yolda devir saatinin durumu. İlk fotoğrafta rölanti gibi bir durum var ve bu açıkçası benim hoşuma gitti. Tam bilmemekle beraber "cut off" denen hadise bu sanırım.

Otoyolun bitip şehir içi trafiğin başladığı yer.

Işıklara pek takılmadan evime geldim.

Yaklaşık rakım göstergeği sıfırladığım Mersin Gişeler'de 40m idi, 960m civarına çıkıp 870m civarına indim. Evimin önünde navigasyonun durumu..

Gidiş-gelişin sonunda aracın 2300kmlik toplam yolunun tüketim ortalaması. (başlangıçta 7.5l/100km idi)

Hız azaltmam sebebiyle araç dönüşte gidiş ile aynı ortalamayı çıkarttı. Ancak giderken otoyol sonrası Çeşmeli-Susanoğlu arasındaki ışıklardaki ciddi duraklamayı yaşamasaydım gidiş ortalamam 4.9l/100km olabilirdi.
    Dönüşte tırmanmayı 110km/h ile yapmaya zorlasam 5.3-5.4l/100km tüketimler olabilirdi.

Sonuç olarak bana göre civic uzun yol testini başarıyla geçti, artık tecrübe etmiş biri olarak "arabam uzun yolda az yakıyor" diyebilirim. Zaten aşık olduğum aracıma beni utandırmadığı için teşekkür ediyor, yarın onu süngerle okşayarak yıkama sözü veriyorum.

Okuduğunuz ve ilgilendiğiniz için sizlere de teşekkür ederim.

Görüşmek üzere..

Not : Sanırım ilk mesaj ile bu mesajı Civic başlığına kopyalasam iyi olacak..

• quote:

Sonuç olarak bana göre civic uzun yol testini başarıyla geçti, artık tecrübe etmiş biri olarak "arabam uzun yolda az yakıyor" diyebilirim. Zaten aşık olduğum aracıma beni utandırmadığı için teşekkür ediyor, yarın onu süngerle okşayarak yıkama sözü veriyorum.

Okuduğunuz ve ilgilendiğiniz için sizlere de teşekkür ederim.

Görüşmek üzere..

Not : Sanırım ilk mesaj ile bu mesajı Civic başlığına kopyalasam iyi olacak..

Valla ne yalan söyleyeyim o değerleri kıskandım
    Civic ciddi ciddi aklıma girmeye başladı. Hatta sizin bu değerlerinizden sonra ben de aşık oluyorum sanırım. Bu araca tüp takmaya ne gere var yahu
    Güle güle kullanın Allah nazarlardan korusun

• quote:

quote:

Afiyet olsun bu arada.

kim ne yapsın tüketimi bir yudum rakı yanına piyaz ve kebap varken

• Tüketim değerlerini görünce helal olsun diyorum valla.Konuyu açıldığı günden beri takip ettiğim için 2-3 gündür sizin aracın tüketimi kafamı kurcalayıp duruyorBen 1.4 fire motorla bu ortalamanın yanından bile geçemezken 1.6 motorlu araç nasıl bu kadar yakar diyorum?Demek ki motorun güçlü olması ve vites oranlarının uzun tutulması yakıt tüketimini bayağı düşürüyor.Ama bu seferde şehiriçinde fazla yakması gerekir diyorum ama şehiriçinde yakıt tüketimi de düşük galiba.Rica etsem aracınızın şehiriçi şehirdışı ortalama yakıt tüketimini bir yazsanız.Bir de sanırım gaziantepte oturuyorsunuz.Ben de gaziantebe 13 km mesafede şehitkamil ilçesine bağlı bir köyde görev yapıyorum.Gaziantep şehiriçinde rahatlıkla 7 litre ortalama tutturabiliyorum.Sizin gaziantep şehiriçinde tüketim ortalamanız nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 6 Mayıs 2012; 22:00:47 >

• Hayırlı olsun hocam.Ben diyorum bizim arabalar az yakıyor inanmıyorlar..
  • Suphi abi değerler gerçekten mükemmel ben dizel araçla 5-5.5 yapıyorum . Honda'yı ve seni tebrik etmek lazım .

Bu arada sanırım üniversite bulvarındamı oturuyorsun navigasyonda öyle gösteriyor . Eğer öyleyse Kilis yolunun başından çevre yoluna girip Dülükbabadan otobana bağlanmışsındır. Buda yakıt tüketimi için + bir değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moral83

Bu araca tüp takmaya ne gere var yahu
    Güle güle kullanın Allah nazarlardan korusun

Teşekkür ederim. Otomatik için forumdan ve çevremden hep kötü şeyler duydum. Alırken bile "10litrenin altına düşüremezsin" dediler. Kullanan arkadaşlarımın ortalamaları genelde 10l/100km civarında ama nasıl kullandıklarına baktım. gazlayıp gazlayıp frene asılıyorlar.
    Yine de alırken "canımı yakarsa tüp taktırırım" deyip aldım.
    quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Tüketim değerlerini görünce helal olsun diyorum valla.Konuyu açıldığı günden beri takip ettiğim için 2-3 gündür sizin aracın tüketimi kafamı kurcalayıp duruyorBen 1.4 fire motorla bu ortalamanın yanından bile geçemezken 1.6 motorlu araç nasıl bu kadar yakar diyorum?Demek ki motorun güçlü olması ve vites oranlarının uzun tutulması yakıt tüketimini bayağı düşürüyor.Ama bu seferde şehiriçinde fazla yakması gerekir diyorum ama şehiriçinde yakıt tüketimi de düşük galiba.Rica etsem aracınızın şehiriçi şehirdışı ortalama yakıt tüketimini bir yazsanız.Bir de sanırım gaziantepte oturuyorsunuz.Ben de gaziantebe 13 km mesafede şehitkamil ilçesine bağlı bir köyde görev yapıyorum.Gaziantep şehiriçinde rahatlıkla 7 litre ortalama tutturabiliyorum.Sizin gaziantep şehiriçinde tüketim ortalamanız nasıl?

Havaların ısındığı şu dönemde (motor ısınmak için çok çaba ve yakıt sarfetmiyor) dikkat edersem şehir içi 7l/100km. Ama ortalama bir kullanım ile 7.5-8l/100km arası bir değer olur Gaziantep için şehiriçi. Özetle tamamı şehiriçi kullanım olmak üzere 7l/100km bu araçla bence dikkat ve sabır gerektirir
    Şehitkamil'e bağlı hangi köydesin hocam? Ben de Arıl Mahallesi'nde (Arıl köyü) çalışıyorum, aynı şekilde Şehitkamil'e bağlı.

quote:

Orijinalden alıntı: Bugrahan27

Suphi abi değerler gerçekten mükemmel ben dizel araçla 5-5.5 yapıyorum . Honda'yı ve seni tebrik etmek lazım .

Bu arada sanırım üniversite bulvarındamı oturuyorsun navigasyonda öyle gösteriyor . Eğer öyleyse Kilis yolunun başından çevre yoluna girip Dülükbabadan otobana bağlanmışsındır. Buda yakıt tüketimi için + bir değer.

Buğrahan teşekkür ederim, Mercedes için konuşuyorsak 5.5 çok iyi bir değer olur, kg olarak-motor hacmi olarak fark büyük..

İzmir kokoreçin çaprazına düşüyor benim apartman Normalde dediğin gibi çevreyolunu kullanıyorum ama İbrahimli tarafında bir arkadaşıma biraz ganimet bırakmam gerektiğinden çevreyolunu kullanmadım. Sonrasında Duisburg bulvarından itibaren ışıklara girdim ama pek takılmadım şanseseri

• quote:

Orijinalden alıntı: firozat

Hayırlı olsun. Dizel focusla Adana-Susanoğlu arasını 6.5 Litre civarlarında gidiyoruz. Sizin araç için oldukça iyi bir değer olmuş..
    Yağmur yağmasa bu hafta sonu bir arkadaşımla bende yazlığa gitmeyi düşünüyordum ama hava kapalı maalesef.

6.5 litemi oha mazot 3.90 deek kmde 25 kuruş yakıyorsun aşırı fazla kmde 20 kuruşu geçmemen lazım sanırım 150den aşağı inmiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Hayırlı olsun. Dizel focusla Adana-Susanoğlu arasını 6.5 Litre civarlarında gidiyoruz. Sizin araç için oldukça iyi bir değer olmuş..

6.5 litemi oha mazot 3.90 deek kmde 25 kuruş yakıyorsun aşırı fazla kmde 20 kuruşu geçmemen lazım sanırım 150den aşağı inmiyorsunuz.

Otobanda senin gibi 90la gitmediğimi sende biliyorsun kerem Aslında ortalama bir şey söyledim, uzun yolda 6 civarı yakıyoruzdur belki ama bizim focusta ortalama değer baya uzun menzilden sonra değişim gösteriyor..

• quote:

quote:

quote:

Otobanda senin gibi 90la gitmediğimi sende biliyorsun kerem Aslında ortalama bir şey söyledim, uzun yolda 6 civarı yakıyoruzdur belki ama bizim focusta ortalama değer baya uzun menzilden sonra değişim gösteriyor..

hız sınırlarını aşmaman hem güvenlik hemde yakıt tüketimi açısından olumludur. 6.5 litre bence çok fazla madem ekonomi yapmak için dizel aldınız ne anladık bu ekonomiden ?

• quote:

hız sınırlarını aşmaman hem güvenlik hemde yakıt tüketimi açısından olumludur. 6.5 litre bence çok fazla madem ekonomi yapmak için dizel aldınız ne anladık bu ekonomiden ?

Dediğim gibi ortalama bir şey söyledim belki 6 belki dahada düşüktür net bir hesap yapmadığımız için yol bilgisayarındaki değeri söylüyorum. Benzinlisini alsak kullandığımız şekli ve hızı ile yakıta daha fazla bütçe ayrıcağımız için bu işten biz ekonomi çıkarıyoruz yinede Şimdi yıllık yapılan yol hesabına falanda boş yere girmeyelim konuyu dağıtmayalım biz

• quote:

quote:

Afiyet olsun bu arada.

zaten aç olan karnım bu fotoyu görünce kırbaç yemiş beygire döndü kaç beygir olduğunu sormayın birazdan beim tüketim değerleri tavan yapacak sanırım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.