Şimdi Ara

FC Internazionale Milano (Inter Milan) Taraftarları (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.605
Cevap
12
Favori
162.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnşallah oluruz hocam , önce şu Milanla 6 ağustosta oynayacağımız süper kupayı alalım müthiş moral olur
  • Milan'ın Audi Cup'taki süper (!) performansının ardından almamamız mucize olur.
  • Gs ile oynanan hazırlık maçında gördüm ki ; Gasperini takıma hiçbir şey katmamis. Hatta Leonardo dönemi bile daha iyiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaban arısı

Gs ile oynanan hazırlık maçında gördüm ki ; Gasperini takıma hiçbir şey katmamis. Hatta Leonardo dönemi bile daha iyiydi.

Genoa'dan kovulmuş bir adamdan çok bir şey beklememek lazım aslında. Teknik Direktör bulamamak sorun oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vaudeville

quote:

Orijinalden alıntı: yaban arısı

Gs ile oynanan hazırlık maçında gördüm ki ; Gasperini takıma hiçbir şey katmamis. Hatta Leonardo dönemi bile daha iyiydi.

Genoa'dan kovulmuş bir adamdan çok bir şey beklememek lazım aslında. Teknik Direktör bulamamak sorun oldu.

Koskoca Intersin. Bir TD bulamıyor musun? Villas Boas gibi bir şekilde de alabilirlerdi.
  • 50 tane adama gittiler hiçbiri gelmedi.
  • 1) INTER - Lecce
    2 )Palermo - INTER
    3) INTER - Roma
    4) Novara - INTER
    5) Bologna - INTER
    6) INTER - Napoli
    7) Catania - INTER
    8) INTER - Chievo
    9) Atalanta - INTER
    10) INTER - Juventus
    11) Genoa - INTER
    12) INTER - Cagliari
    13) Siena - INTER
    14) INTER - Udinese
    15) INTER - Fiorentina
    16) Cesena - INTER
    17) INTER - Parma
    18) Milan - INTER
    19) INTER - Lazio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candreva87 -- 28 Temmuz 2011; 13:37:44 >
  • İlk haftalardan başlıyor zorlanmaya.
  • son maçlar da bayağı sıkıntılı. İşi baştan sıkı tutmak lazım
  • İlgimi çeken bir şey oldu.
    Her maçta Inter'i büyük yazarken son iki maçta (Milan ve Lazio) büyük yazmamışsın hocam.
  • quote:

İlgimi çeken bir şey oldu.
    Her maçta Inter'i büyük yazarken son iki maçta (Milan ve Lazio) büyük yazmamışsın hocam.

Fikstür çekimini Inter in face sayfasından takip ediyordum. 17 olunca Türkiye süper ligi gibi zannedip kopyala yapıştır yaptım. Bi baktım iki takım eksik. Sonradan aklıma geldi bir yarıda 19 maç olduğu. Kalan iki maçı elle yazdım onun için. Hemen editleyelim o zaman
  • Ha şöyleee...
    ''Milan - INTER''
    Budur.
  • quote:

Inter bu sene şampiyon diye hissediyorum.

Henüz bir şeyler söylemek için çok erken. Özellikle Galatasaray maçında Inter yeterli seviyede değildi.Ayrıca Milan bu isene oturaklı transfer yaptı.Mexes bana göre 2010-2011 yılının en iyi defanslarından biriydi.Zaten bunu yazmama bile gerek yok.Adam Roma'dan geliyor sonuçta.

Bu arada İbrahimovic ne durumda şuan,bilgisi olan var mı? Barça'ya geri mi dönüyor ?
  • Milan'ın çok fazla zaafı var.
    Inter kadar kaliteli bekleri, Sneijder gibi takımı sırtlayabilecek oyuncuları yok. Stoper açısından da ben Inter'in daha iyi olduğunu düşünüyorum şu anda.
    Pirlo da gitti.
    Kale de çok zayıf Milan'da. Julio Cesar'ın yanında Abbiati hiç yani.
    Eto'o, Pazzini, Milito, Pandev gibi çok az takımda bulunur bir forvet yapısı da var Inter'in. Robinho abartılan bir oyuncu, hep öyle oldu. Pato daha genç sayılır. Cassano yetersiz. Bir tek Ibrahimoviç kalıyor ortada ki o da dengesiz bir futbolcu, napacağı belli olmaz.
    Eto'o'yu ise Barcelona'dan tanıyoruz zaten. Milito bana kalırsa bitiricilik konusunda tartışmasız dünyanın en azından ilk üçüne girer şu an. Pandev belki yetersiz ama Pazzini bazı maçlarda ciddi anlamda döktürdü.
    Ama Sneijder harici orta sahanın yaşlı olması takımı zayıflaştırıyor. Ağır ve çok becerikli pas yapan oyuncular değiller.
    Tek sorun da bu.
    Ya ortasahanın yükü azalacak ya da oraya transfer yapılacak. Başka çare yok.
    Onun haricinde Inter her takımı yenecek potansiyele sahip.

Ibrahimoviç ise eğer Barcelona bizden (Madrid) korkup Ibrahimoviç'in her gittiği yerde şampiyon olma şansını kullanmayacaklarsa Milan alacaktır.

• quote:

Milan'ın çok fazla zaafı var.
    Inter kadar kaliteli bekleri, Sneijder gibi takımı sırtlayabilecek oyuncuları yok. Stoper açısından da ben Inter'in daha iyi olduğunu düşünüyorum şu anda.
    Pirlo da gitti.
    Kale de çok zayıf Milan'da. Julio Cesar'ın yanında Abbiati hiç yani.
    Eto'o, Pazzini, Milito, Pandev gibi çok az takımda bulunur bir forvet yapısı da var Inter'in. Robinho abartılan bir oyuncu, hep öyle oldu. Pato daha genç sayılır. Cassano yetersiz. Bir tek Ibrahimoviç kalıyor ortada ki o da dengesiz bir futbolcu, napacağı belli olmaz.
    Eto'o'yu ise Barcelona'dan tanıyoruz zaten. Milito bana kalırsa bitiricilik konusunda tartışmasız dünyanın en azından ilk üçüne girer şu an. Pandev belki yetersiz ama Pazzini bazı maçlarda ciddi anlamda döktürdü.
    Ama Sneijder harici orta sahanın yaşlı olması takımı zayıflaştırıyor. Ağır ve çok becerikli pas yapan oyuncular değiller.
    Tek sorun da bu.
    Ya ortasahanın yükü azalacak ya da oraya transfer yapılacak. Başka çare yok.
    Onun haricinde Inter her takımı yenecek potansiyele sahip.

Ibrahimoviç ise eğer Barcelona bizden (Madrid) korkup Ibrahimoviç'in her gittiği yerde şampiyon olma şansını kullanmayacaklarsa Milan alacaktır.

Yok daha neler, geçen sene şansa şampiyon olmuşuz da haberim yokmuş o zaman benim. O çok fazla zaafı var dediğin takım Inter'in üstünden geçti 3-0 ile sahada Inter namına bir şey yoktu o maçta hatırlatırım. Şimdi kısaca yazayım. Öncelikle isim isim kıyaslarsan hataya düşersin söyleyeyim. Abate ve Taiwo, gayet yeterli bekler. Özellikle Abate her anlamda kendisini acayip geliştirdi. Abbiati, yaşlandıkça daha iyi bir kaleci oluyor. Atletico'dan kiradan dönen Abbiati ile şimdiki arasında çok fark var. Geçen sezon yaptığı bariz bir hata hatırlamıyorum, çok da kurtardığı olmuştur o yüzden "kale çok zayıf" tabiri çok acımasızca. Hatta Abbiati'nin geçen sezonki performansı üzerine Prandelli onu milli takım kadrosuna almayınca tepki aldığı bile olmuştu. Thiago Silva ve Nesta, bana göre şu an dünyanın en iyi stoper ikililerinden biri. Geçen sezonki performanslarıyla bu ikili kesin ilk 3 veya 4'te dünyada. Nesta'yı anlatmaya gerek yok, Thiago Silva da teknik, zamanlama, müdahele, oyun kurma, her açıdan harika bir defans. Bu konuda Inter'le hiç kıyas kabul etmem yani, geçen sezonki Inter Mourinho'nun Inter'i değil defans açısından. Inter'in geçen sezon defans bakımından ne durumda olduğunu biliyoruz. Robinho abartılan bir oyuncu diyorsun. Evet buna katılabilirim biraz çok da sevmem Robinho'yu ama geçen sezon şampiyonlukta katkısı çok oldu, es geçilemez. Pato da Internacional'den geldiği 2008'deki Pato'dan çok daha iyi şu anda. Kendisini geliştiriyor ve geliştirecek de. Yine 3-0'lık Inter maçında tek başına bile hücumda neler yaptı gördük. Sadece Ibrahimovic oynadığı zaman Pato biraz arka planda kalmak zorunda kalıyor. Ibrahimovic de iki defa atılmak gibi bir saçmalık yaptı geçen sezon ama şampiyonluğun en büyük mimarlarından. Takımda herkesin çok emeği var ama Ibrahimovic, gerçekten çok katkı sağladı. Ve bana göre Ibrahimovic, şu Messi-Ronaldo saçmalığında gereksiz yere arka planda kalmış bir oyuncudur, onlar kadar yetenekli olduğunu düşünüyorum. Juventus ve Inter'de oynarken de görüşüm aynıydı, müthiş bir futbolcudur kendisi. Takımı sırtlayabilecek oyuncu işte o.

Milan'ın şu an tek zaafı nedir ben sana söyleyeyim, orta sahada ilk 11 oynayacak, iki yönlü orta sahanın soluna bir oyuncu. Gereken oyuncuya x desek, X-van Bommel-Boateng olmalı yani. Milan'ı geçen sezon kaç defa izledin bilmiyorum tabii ama yorumlarından çok izlemediğin sonucuna varıyorum. (Bunu söylüyorum çünkü Pirlo da gitti dedin, Pirlo zaten geçen sezon topu topu kaç maçta oynadı yani varlığı yok gibiydi, ki ben Pirlo'yu çok seven bir adamımdır ama Pirlo'nun da düşüşte olduğunu biliyoruz. Yani Pirlo gitmedi, Milan yol verdi, anlaşılamadı.) Ve de bir tane forvet arkası oyuncu gerek.

Inter'e gelelim. Gasperini öncelikle ne yapacağı biraz belirsiz bir TD. Genoa ile çok başarılı oldu, takımı Avrupa'ya taşıdı ama geçen yaz Genoa iyi de transferler yapmasına rağmen ilk 10 haftada oynadıkları maç sayısının bir fazlası kadar puan toplayabilince gönderildi. Gasperini İtalya'da 3'lü defans akımının son savunucularındandır denebilecek bir hoca. Inter'de de 3'lü defans deneyebileceğine dair bir haber gördüm geçen ne kadar doğrudur ne yapar bilmiyorum ama 3'lü defans oynatırsa, Inter büyük maçlarda sıkıntı yaşar. Yeni taktiğinde Sneijder'i forvet arkasından orta sahaya çekecek. Sneijder'i kaleden ne kadar uzaklaştırırsan verimi de o kadar düşer, ki Sneijder hastalığı sebebiyle de çabuk yorulan ve maç içinde belli bir süre sonra kaybolabilen bir oyuncu. Inter dişe dokunur bir takviye de yapamadı henüz ve kadrodaki yaşlı oyuncularının sayısı da az değil. Bence Inter bu yıl Gasperini ile hayal kırıklığına uğrayabilir. Kısacası Milan şu an kadro olarak da, oyuncuların ve TD'nin uyumu olarak da, İtalya'nın en iyi takımıdır.

@AfterShave

Ibrahimovic için Barcelona defteri geçen yaz kiralanırken kapanmıştı aslında. Kendisi şu an Milan'la yeni sezon için kampta, Barcelona'ya dönmesi gibi bir durum yok.

Edit: Düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 28 Temmuz 2011; 22:54:25 >

• Eyvaah bir de Milanlılarla tartışmam gerekecek şimdi.
    Yok hocam ben yazmıyorum size bir şey, Ne dersen haklısın.
  • quote:

Eyvaah bir de Milanlılarla tartışmam gerekecek şimdi.
    Yok hocam ben yazmıyorum size bir şey, Ne dersen haklısın.

Milan analizi yapayım derken saçmalıyorsun çünkü, yazarsın yazmazsın keyfin bilir.
  • Boş ver boş ver benim analizim kendime.
    Milan iyidir candır hiiiç Inter'i savunamam burda.
  • Abbiati hafife alınacak bir kaleci değil. Geçen yıl çok iyi bir form yakaladı. Inter de stoperler olarak Milandan daha üstün olduğumuzu düşünüyorum. Lucio gibi mükemmel bir fizik, teknik, topu oyuna sokma özellikli ve Samuel gibi uzun pas atma uzmanı, duvar lakaplı oyuncumuz var. Birbirlerini çok iyi tamalıyorlar. Yedeklerde de Ranocchia ve Cordoba. Bizim zaten defans olarak sıkıntımız yok. Bizim sorunun temel noktası orta sahadır.

Stankoviç, Zanettti, Cambiasso, Motta, Muntari, Mariga dan oluşan bir orta saha profili var.
    Inter in başarılı olması için temel şartlardan biri Zanettinin ilk 11 den çıkmasıdır. Orta saha gibi çok enerji gerektiren bir bölgede oynadığı için gücü yetmiyor ve maçın tamamında geziniyor, al gülüm ver gülüm yapıyor. Maç boyunca 2 tane bindirme göremezsiniz, depar atmaz, çalım atmaz, uzun pas atmaz, koşmaz, ileri çıkmaz... vb Bubu nedenle diğer arkadaşlarına daha fazla yük biner. Biz deplasmandaki Bayern maçında 2-1 geriye düştüğümğüz halde 3-2 de maçı çevirdik. Çünkü Zanetti yoktu ve takımdaki herkes özellikle ikinci yarı Bayern den daha fazla koştu ve turu geçtik.

4-3-2-1 sistemi süper kupa finali için bizim taktiğimiz olmalı. 3 orta saha da Motta, Cambiasso, Stankoviçten oluşmalı. Eto'o ve Sneijder oyun kurucu gibi oynamalı ama forvete iyi katkıda bulunması denenebilir. Gasperinin büyük maçlarda 3-4-3 oynamayacağını bir yerde okumuştum diye hatırlıyorum

Geçen yılki Milan maçında yenilmemizin sebepleri ise Leonardonun takımı Eto', Pazzini, Pandev, Sneijder den oluşan 3 forvet + 1 oyun kurucu ile oynatmasıydı. Eto' ve Pandev diziliş bakımından forvete yakındılar. 2 Cm nin biri de Zanetti olunca Milan her defasında elini kolunu sallayarak geldi. Daha 40. saniyede gol yememiz, maça 1-0 yenik başlamamız, sahadaki 11 in pres yapmaya müsait olmaması, Milanın 7 yıllık şampiyon olamamasından doğan hırsı,ve akılalmaz pas hataları yapmamız, ikinci yarıda Chivu nun kırmızı kart görmesi maçı Milanın kazanmasına neden oldu.

Daha sonra geniş bir analiz yazacağım

• 30-31 Temmuz tarihleri arasında İrlanda Dublin'deki turnuvaya katılıyoruz. Inter , Manchester City , Celtic , Airtricity Karması turnuvadaki takımlar. Bu da tanıtım videosu

Bu arada bu turnuva ve 6 ağustostaki Milanla oynanacak süper kupa finalindeki oyuncu listesi belli oldu. Kadroda Copa America da mücadele ettikleri için tatilde olan Cambiasso, Lucio, Maicon, Zanetti, Milito yok, kaleci Julio Cesar ise tatilden erken çağırıldı. Lucio ve Maiconun olmaması çok kötü olmuş

Kaleciler: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni.
    Defans: 2 Ivan Ramiro Cordoba , 16 Luca Caldirola, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 37 Davide Faraoni, 39 Davide Santon, 44 Matteo Bianchetti, 55 Yuto Nagatomo, 57 Felice Natalino.
    Orta Saha: 5 Dejan Stankovic, 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 11 Ricardo Alvarez, 17 McDonald Mariga, 20 Joel Obi, 48 Lorenzo Crisetig, 77 Sulley Muntari.
    Forvet: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Samuel Eto'o, 27 Goran Pandev, 30 Luc Castaignos.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candreva87 -- 29 Temmuz 2011; 12:11:42 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.