Şimdi Ara

Fdisk Yapmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar benim Adım levent T.dag danım Bilgisayarda bır sorunum var Fdisk yapmak istiyorum ama yapamıorum fdısk yapmak icin bir cd de var bana nasıl yapıılabilecegı hakkında yardım edermısınız...YAnıtlarınızı ßekliorum?****80 Gb da HHD ve ne kdr surede bitiririm sizce bir yorum yazarsanız seinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent84 -- 7 Eylül 2008; 12:12:31 >

• fdisk dos icindir

32gb tan buyuk partionları desteklemez,
  • quote:

Orjinalden alıntı: cydonia

fdisk dos icindir

Dos için olduğu doğru ama 32 GB büyük HDD'leri fdisk yapamayacağın anlamına gelmez.
    Benim 3 HDD diskim var biri 200 GB onu fdisk ile üçe böldüm,
    ikincisi 320 GB onuda üçe böldüm...
    ve son olarakta 1 TB onuda yine üçe böldüm FDiSK ile sadece primary ve secondary yaparken
    "YÜZDELİK" vermen gerek
    Saygılar...
  • eksık yazmısım, Fat32 32gb tan buyuk desteklemez

ntfs ıcınde zaten fdısk e gerek yok,
  • fdisk için fdisk exe nin olması lazsım elinde sonra onu pc okutabileceğin bi aygıt olması usb disket cd veya dvd vs.. sonra win 95 yada win98 başlangıçlı boot diski olucak elinde onunla dos a girdikten sonra artık f disk neredeyse örneğin csenn diskin cd den açtın d de yani fdsik exe onun için c: -enter- cd klasör adı -enter- fdisk.exe -enter- sonra adımları izle o seni yönelendirir zaten güzel bi temizlik istiyorsan hiç bişey kalmasın diskte yani fdisk/mbr de yapabilirsin bütün işler bitince dos ta ama bu xp vista win 200 filan varsa çökertir haberin olsun gerçi fdisk herşeyide silecektir ama ..nyse takıl sen anladın onu
  • quote:

Orjinalden alıntı: levent84

Merhaba Arkadaşlar benim Adım levent T.dag danım Bilgisayarda bır sorunum var Fdisk yapmak istiyorum ama yapamıorum fdısk yapmak icin bir cd de var bana nasıl yapıılabilecegı hakkında yardım edermısınız...YAnıtlarınızı ßekliorum?****80 Gb da HHD ve ne kdr surede bitiririm sizce bir yorum yazarsanız seinirim

Öncelikle bilgisyarındaki sorunu çözmek için daha iyi yanıtlar ve öneriler almak istiyorsan; bilgisayarındaki yaşadığın sorunları bizimle paylaşmalıydın.

Sana Fdiski kim önerdi merak ettim doğrusu. Fdisk ile harddiskindeki bölümleri silip yeniden bir bölümleme yapabilirsin. Ve de eski bir program olduğundan asla önermiyorum. Zaten gerekte yok. Fdiskin yaptığını artık bir çok program yapıyor. Hatta kullandığın işletim sisteminin Kur CD vey DVD si ile bile bu işlemi kısa sürede yapılabiliyor...

Harddsikindeki bad sectorlere fdsikin bir yararı olmaz. Ve de eğer harddiskinde bad sector varsa Ntfs dosya formatını kullanmanı tavsiye ederim. Harddsikinde bad sector olup olmadığını HddScan programıyla öğerenebilirsin.
    http://hddguru.com/download/software/HDDScan/HDDScan_v28.zip

• quote:

eksık yazmısım, Fat32 32gb tan buyuk desteklemez

bence bilgilerini wikipedia dan bir kontrol et yazilim uzmani, fat32 icin limit bir kac kat daha yukarda
    lakin bi acidan haklisin (yada onceki mesajin devami olaraktan), fdisk'in 32gb tan büyük fat32 yapamadigi kulagima coklukla calindi (kullanmadigimdan :>).

bluelife,
    bizde mi yazilim uzmani olsak acaba nasil olunuyor, ben baska forumda bug catcher advanced member olmustum ama burada herhalde bana ve sana yazilim uzmani daha cok yakisir.

levent84
    fdisk yerine cok daha güzel yazilimlar var, gparted (bootable cd), partition magic (bootable cd/diskte) gibi. onlar ile fdisk ile yapilan islemleri daha rahat yaparsin.

Derdini yazmadigindan bluelife in tavsiyesini takip etmeni oneririm.

• quote:

fdisk dos icindir

Destekler.137 GB a kadar..

İstersen 80 gb sata hdd getir ikiye bölüyüm..

dahada fazla bilgi istersen linkteli dosyayı indirip başlangıç disketine entegre etmen lazım..

http://support.microsoft.com/kb/263044

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 12 Eylül 2008; 22:14:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.