Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Felsefik / Derin Konulu Anime Önerileri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazın anime izlemek için bolca zamanım olacak ama çöp animelerle heba etmek istemiyorum vaktimi.

Ergo Proxy, Serial Experiments Lain gibi felsefi animeler olabilir. Listemde bu yazdığım iki anime var ve hoş görünüyorlar.

Ya da Stein's Gate gibi bilimkurgu türü olabilir. Ama fazla çocuksu olmasın. Stein's Gate çok iyiydi.

Bi de ciddi atmosferi olan animeler olabilir. Death Note bence başarılı bir örnek, gayet ciddi bir ortamı var. Aksiyon,gerilim,heyecan olan anime olabilir ama lütfen Tokyo Ghoul gibi olmasın. Ergenlik zamanlarımda gerçekten severek izlemiştim ama sarmıyor artık bu tür animeler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Psycho-Pass
    Monster
    Parasyte
  • Felsefi
    - Ghost In The Shell
    - Neon Genesis Evangelion
    - Serial Experiments Lain
    - Texhnolyze
    - Paprika
    (son ikisini izlemedim o yüzden bir fikrim yok)

Ciddi Atmosfer
    - Monster
    - 91 Days
    - Ajin
    - Psycho Pass
    (ayrıca yukarıdaki seriler de bu kategoriye rahatlıkla girer)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flean -- 27 Mayıs 2019; 12:58:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçekçi, doğaüstü ögeler içermeyen; Monster.

Doğaüstü ögeler içeren; Elfen Lied.
  • Blok listemdeymişsin. Çevrimdışıyken görmüşüm ama yazıyım:

Higurashi no Naku Koro ni
    Shiki
    Shinreigari: Ghost Hound

Bu 3 anime de aynı tarzdır. Bir köyde geçer, doğaüstü bir olay vardır ve bunu araştırırlar çocuklar.

Psycho Pass
    NHK ni Youkoso
    Shinsekai Yori

Bunlar da psikoliji türünde iyi animlerdir. Psycho Pass ayrıca cyber-punk türünde. bunlara bir bak istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchiha69 -- 6 Haziran 2019; 2:47:47 >
  • Kino no Tabi diye bi animeye başlamıştım. Oldukça farklı ve felsefiydi. Sonra yoğunluktan bırakmıştım. Bu başlığı görünce yine aklıma geldi, devam edip bitirince kısaca yorumumu eklerim. Ancak izlediğim o birkaç bölümden yola çıkarak tam da aradığınız gibi bir şey olduğunu söyleyebilirim.
    MyAnimeList.net
    Kino no Tabi: The Beautiful World
    https://myanimelist.net/anime/486/Kino_no_Tabi__The_Beautiful_World

• Haibane renmei.

Biraz ağır bir havası var başta bir şey anlamıyorsunuz ancak izledikçe merak ediyorsunuz bıraksam mı diye düşünüp devam ettiğim bir animeydi eğer biraz ağır ve anlamlı şeyler izlemek istiyorsanız tavsiye ederim.

Ayrıca şunlarıda önerebilirim.

Orange
    Death parade
    Zetsuen no tempest

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eromanga Sensei

/s
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingocd

Eromanga Sensei

/s
    Isekai wa Smartphone to Tomo ni
    Gakusen Toshi Asterisk
    Shinmai Maou no Testament

Bunları unutmuşsunuz hocam
  • Youjo senki öneriyorum hocam, felsefik kurgusu ve savaş sahneleri muhteşem.

• Hocam bu sizce komik mi?

Eromanga Sensei gibi üst sınıf zevklere ve kitlelere hitap eden bir animeyi o 2. sınıf harem trash ile nasıl aynı yere koyarsınız?

Detaylı analizini yaparsak karakterlerin siz de görürsünüz umarım nasıl bir hata yaptığınızı.

Isekai wa Smartphone:

4 tane aşık kız:

1 jailbait
    1 çirkin ve tahta göğüs
    1 trash moe
    sonuncusu da gozarulu konuşuyor.

Sonuç olarak hepsi çöp.

Gakusen Toshi Asterisk:

1 token tsundere
    1 childhood friend
    1 jailbait
    1 sorunlu big sister

Sonuç olarak yine hepsi çöp.

Shinmai Maou no Testament:

1 little sister tsundere (iyi bu)
    1 succubus jailbait
    1 childhood friend

2si çöp biri iyi

Şimdi gelelim Eromanga Sensei'ye

1 jailbait little sister tsundere moe loli
    1 jailbait elf-ears moe loli
    1 jailbait "ochinchin daisuki" loli
    1 tane de jailbait yandere stalker

bak şimdi, bir trash trope alırsın karakter kötü olur, 2 tane alırsın dayanlımaz olur, ama 3 veya 4 tane stackliyorsan sen bu işin ustası olmuşsun demektir.

İşte bu yüzden eromanga sensei bir masterpiece, imkansızı başarıp çöplüğün derinlerinden cennete düştüğü için. Bizim ölümlü dünyamızdaki tek umut ışığı bu anime desem bile yanlış olduğunu kimse iddia edemez.

• flean kullanıcısına yanıt
    91 Days ve Ajin trailerini izledim ilgimi çekti. Monster tadında ciddi atmosfer bulamadık gitti bi. Akşam çekecek yer bulursam şunları stoklayım bi ara bakarım.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05471E679 -- 11 Haziran 2019; 15:49:7 >
  • Thrashbringer kullanıcısına yanıt
    Monster tadı arıyorsanız Naoki Urasawa'nın benzer bir mangası daha var animeye uyarlanan, Master Keaton diye. Henüz izlemedim animelistte de baya arka planda kalmış, muhtemelen 98 yapımı olduğundan falandır ama karakter tiplemelerinden çizimlerine kadar neredeyse herşey Monster ile benzer. Büyük gözlü klasik çizimler falan istemiyor Monster çizimlerini de yerinde buluyorsanız bir göz atmanızı tavsiye ederim (henüz izlemedim o yüzden beklediğiniz çıkmazsa vurmayın )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.