1)y=lx+1l+l2x+6l olarak veriliyor. Buna göre 180/y ifadesinin alabileceği kaç farklı Tam sayı değeri vardır? 2)a/a-b + b/a+b=2 ise a/b ifadesinin pozitif değeri kaçtır? 3)(x,y) üçgen işlem (z,t) =(x.t+y.z , x.z+y.t) işlemi tanımlanıyor Buna göre üçgen işlemin birim elemanı nedir? Şimdiden teşekkürler..
1.soru 17 2.soru kok2+1 3.soru 0,1 mi
quote:
Orijinalden alıntı: okansss
1.soru 17 2.soru kok2+1 3.soru 0,1 mi
2 ile 3. soruyu bende seninle aynı buldum 3 u nasil buldun anlatırmısın
x ile y ye deger verdim x 2 y 1 olsun y ve z de birim elemanı olsun bu islemin soru soyle oldu (2,1)işlem z,t oldu birim eleman etkisizdir yani sonuc gene 2,1 e esit olacak xi le ynin degerlerini esitligin diger tarafında yazarsan 2t+z=2 2z+t=1 olur alt alta toplarsan bunları t=1 gelir z de 0 olur cevap da 0,1 olur
quote:
Orijinalden alıntı: okansss
x ile y ye deger verdim x 2 y 1 olsun y ve z de birim elemanı olsun bu islemin soru soyle oldu (2,1)işlem z,t oldu birim eleman etkisizdir yani sonuc gene 2,1 e esit olacak xi le ynin degerlerini esitligin diger tarafında yazarsan 2t+z=2 2z+t=1 olur alt alta toplarsan bunları t=1 gelir z de 0 olur cevap da 0,1 olur
ben şu 180 liyi sormustum cok pardon onu anlatirmisin :)
Okanss cevaplar doğru ötekileri de anlatabilirmisin?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme