Şimdi Ara

Femto Lasik(ILasik) göz ameliyatım ve sonrası. 18.12.2014 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
24.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimkiside ayni senin anlattigin sekilde oldu yaklasik 6 yil gecmis suan sorun yok 20 yasimda olmustum ben 5 miyop 2 astigmat civariydi.

Suan olctursem heralde 0.25 max 0.5 cikar ara sira kuruluk cekince gorus dusuyor damla ile beraber duzeliyor.

Gece gorusu ameliyattan once gozluklede iyi degildi sonrada iyi degil doktora durumu anlattigimda gozun isigi alan kismi ya buyuk yada kucuk dedi isikla ilgili bir aciklama yapmisti.

Yeni olmayi dusunup 5-6 yillik donem icin sorusu olan varsa alabilirim.
    Gerci ameliyati olduktan sonra hastanelik isiniz.kalmiyor 6 ayda bir kontrol sadece birde ameliyattan sonra gorusun tam oturmasi 2-3 ay buluyor .
    Ben ilk 2-3 hafta zorluk cekmistim birde yaz gunu oldum isigin en cok oldugu mevsim ayriyetten bende isiga karsi hassasiyette vardi birde ameliyatin verdigi hassasiyet birlesince beni mahvetmisti evden cikmiyordum hic :)
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsan355 -- 16 Kasım 2016; 18:58:9 >
  • Bende iki hafta önce lasek wafront yöntemi ile ameliyat oldum.İlk iki gün çok zor geçti feci bi şekilde yanma,batma ve gözümü açamama.İki gün sonra yanma batma geçti amam ışığa bakamıyordum ilk hafta güneş gözlüğü taktım.İkinci haftada bitti ilk zamanlar çok bulanıktı zaten doktorum demişti lasekte iyileşme geç olur gün gün görmen artat dedi tam netlik iki üç ayı bulur dedi şu an yüzde seksen görüşüm ama sağ gözle sol göz arasında biraz fark var,
    iki göz aynı anda iyileşmeyebiliyormuş yinede aklıma takılmadı değil. Bi ay sonra kontrole çağrılmıştım düzelmezse sorucam.Bide benim gözüm miyop astigmat şameliyattan sonra hipermetrop oldum uzağı gayet iyi görüyorum ama yakın net değil buda normalmiş.Doku iyileşiyormuş.
    Bu arada ameliyatta korkacak bişey yok on dakika nile sürmüyo acı hissetmiyorsunuz.Sonrası biraz ağrı yanma batma bu kadar.Şimdilik daha tam netleşmedi ama yinede sabah uyanınca net görmek gözlük aramamak çok güzel...

• Bende 3 hafta önce Bursada femto lasik oldum 4.50 miyop 0.75 astigmat fakat operasyonda senin anlattığından farklı (tabii cihazlar model değiştiriyor olabilir) ilk cihaz dediğin gibi hava veriyor (senden öğrendim) hiç birşey hissetmeden yatıp kalkıyorsun bende ikincide hem kesip hemde lazeri aynı cihazda yaptı iki operasyonuda aynı dr yaptı sonrasında lens gözlük hiçbirşeye gerek kalmadı biraz bulanık gördüm fakat rahatça yürüyüp arabaya bindim ışık hassasiyeti vardı birde heralde uzun süre lens kullandığımdan en çok bende sulanma oldu yanma azdı hemen uyu dediler 6 da oldum 7 gibi yattım uyuyunca hem çok çabuk iyileşiyormuş hemde yanma batma hisetmiyorsun yanma batma dediğime bakmayın gözünüze toz vb kaçtığındaki sızıdan daha az akşam 10 gibi uyandım sulanma vardı ama yanma ve bulanıklık çok azdı sabah 9 a doğru kalktığımda hiç birşey kalmamıştı araba kullanarak kontrole gittim dr çok iyi dedi 2 hafta sonra uzaktaki tabelaları vs bulanık gördüğümü farkettim tahminen 1-2 civarı miyop gibi aradım hemen normal olduğunu zamanla düzeleceğini söylediler gözlükle gece farlar çok etkiliyordu şu an hiç sıkıntı çekmiyorum.

• Dostum senle aynı yaştayız, hem miyop hem astigmat var.Göz numaram son 3 senede az çok değişti. Lazer olabilir miyim? Yani yarım numara filan değişmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

Dostum senle aynı yaştayız, hem miyop hem astigmat var.Göz numaram son 3 senede az çok değişti. Lazer olabilir miyim? Yani yarım numara filan değişmiştir.

Merhabalar.

Belgeleri topla geçmişe dönük.

Niyetini belirle. Hastaneni seç. Paranı belirle.

sonra o belgelerle doktoruna götür. Onay verirse kornea kalınlığını ölçecek. Kalınlık uygun ise zaten 15dk da olursun.

2 yıl geçti. 0.25 sabit. zaten 0 lanma olasılığı düşük. 0.25 sabit kalması da kardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _OlguN_

quote:

Dostum senle aynı yaştayız, hem miyop hem astigmat var.Göz numaram son 3 senede az çok değişti. Lazer olabilir miyim? Yani yarım numara filan değişmiştir.

Merhabalar.

sonra o belgelerle doktoruna götür. Onay verirse kornea kalınlığını ölçecek. Kalınlık uygun ise zaten 15dk da olursun.

2 yıl geçti. 0.25 sabit. zaten 0 lanma olasılığı düşük. 0.25 sabit kalması da kardır.

Niyetim numaranın durması. Çünkü lazer ameliyatı olanların hepsi 10 sene sonra tekrar gözlük takıyor. Sebebi de numara tekrar artıyor. Artmaması için son 3 yıl 5 yıl neyse sabit kalması önemli. Senin 0,25 de artacak zamanla. Keşke sıfırlansaydı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _OlguN_

quote:

Merhabalar.

Niyetim numaranın durması. Çünkü lazer ameliyatı olanların hepsi 10 sene sonra tekrar gözlük takıyor. Sebebi de numara tekrar artıyor. Artmaması için son 3 yıl 5 yıl neyse sabit kalması önemli. Senin 0,25 de artacak zamanla. Keşke sıfırlansaydı.

Olduğum gün 0.25 le çıktı. Şuan da öyle devam ediyor.

Artma olasılığı var evet. Göreceğiz zamanla.

• Arkadaşlar selam,
    15 gün önce Bayrampaşa Göz Vakfın da Femto yöntemiyle ameliyat oldum.
    1,25-1,50 uzak, 2,75-2,25 astigmatım vardı.Şuan durum oldukça iyi, gece görüşüm de
    halen istediğim netlik gelmedi, fakat her geçen gün iyiye gidiyor gibi.
    daha iyi görüş için Doktorum 1 ayı bulacağını söylemişti.
    Sormak istediğiniz bir şey varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakabo34 -- 25 Şubat 2017; 11:51:53 >
  • Arkadaşlar konuyu hortlattım ama ameliyatlarınız üzerinden baya zaman geçti
    son durumlarınız nedir
    bende yakın bir zamanda ameliyat olmayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: legolasea

Arkadaşlar konuyu hortlattım ama ameliyatlarınız üzerinden baya zaman geçti
    son durumlarınız nedir
    bende yakın bir zamanda ameliyat olmayı düşünüyorum

Konuyu açan ben

Bak cevap veriyorum : Hiç bir değişme yok. 0.25 le yola devam. Olmayan olsun. Fakat iyi araştırın iyi gözünüzü hazırlayın. Yazdıklarımı okuyun. Şimdiye kadar yapılmış en iyi ameliyat türü göz çizdirmedir sanırım.
  • Merhaba. Bende femtolasik ile yaşadığım operasyon sonrası olanları sizlerle paylaşmak istiyorum.

17.01.2018 tarihinde saat 10.20 de ameluyat masasından kalktım. İlk gün agrı sızı batma vs... Bu durum bende 4 gün sürdü. Ve verulen koruyucu gözlük siyah kaplama değildi maalesef. İki damla yazdı doktorum biri suni göz yaşı. Dugeri de sanırım antibiyotikli kortizonlu bir damla. 6. Gün kontrol veruldi. 6. Gün hastaneye gittim. Ama o güne kadar hiç bişey göremiyordum. Doktor yanlış damla vermişiz ve gözlerun tahriş olmuş dedi.prof olan doktorum. Bu ameliyatı olanlar asla uzağı göremez dedi, kontrol etmeye başlamadan önce. Ve bunu o kadar rahat bur şekilde söyledi ki sanki oyun oynuyoruz. Ben lens yada gözlük takınca çok iyi görüyırdum ki takmadan da uzaktan tv okuyabilen ve telefonda kitap okuyabilen biriydim. Şuan sol gözüm görmüyır. Ve sağ gözüm sadece telefon ekranı görebiliyor. Bu durumu doktoruma dediğimde, sen,zaten göremiyordun ki, görmeyi bekliyorsun dedi. Hocam sağ tam görüşe sahipti ve sol da hafif tembellik vardı dedim ve hıımm evet,doğru hatırladğm diyerek geçuştirdi. Harf vs okutulmadı ve verulen damla ile gözümün zarar gördüğünü söyleyerek başka bir operatör dr çağırdı yanına ve artık sen bak duyerek beni gönderdi. Yarın tekrar kontrolüm var ama ameliyat eden prof değil, operatör dr bakacakmış. Ben memurluğa hazırlanıyordum, şuan tv yazılarının en büyüğünü okuyamıyor ve unsanların yüzünü 1 metre mesafeden göremiyorum. Göz ihmale gelmez. Ameluyat olmayı düşünenler, çok çok düşünün lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aslaaa

Merhaba. Bende femtolasik ile yaşadığım operasyon sonrası olanları sizlerle paylaşmak istiyorum.

17.01.2018 tarihinde saat 10.20 de ameluyat masasından kalktım. İlk gün agrı sızı batma vs... Bu durum bende 4 gün sürdü. Ve verulen koruyucu gözlük siyah kaplama değildi maalesef. İki damla yazdı doktorum biri suni göz yaşı. Dugeri de sanırım antibiyotikli kortizonlu bir damla. 6. Gün kontrol veruldi. 6. Gün hastaneye gittim. Ama o güne kadar hiç bişey göremiyordum. Doktor yanlış damla vermişiz ve gözlerun tahriş olmuş dedi.prof olan doktorum. Bu ameliyatı olanlar asla uzağı göremez dedi, kontrol etmeye başlamadan önce. Ve bunu o kadar rahat bur şekilde söyledi ki sanki oyun oynuyoruz. Ben lens yada gözlük takınca çok iyi görüyırdum ki takmadan da uzaktan tv okuyabilen ve telefonda kitap okuyabilen biriydim. Şuan sol gözüm görmüyır. Ve sağ gözüm sadece telefon ekranı görebiliyor. Bu durumu doktoruma dediğimde, sen,zaten göremiyordun ki, görmeyi bekliyorsun dedi. Hocam sağ tam görüşe sahipti ve sol da hafif tembellik vardı dedim ve hıımm evet,doğru hatırladğm diyerek geçuştirdi. Harf vs okutulmadı ve verulen damla ile gözümün zarar gördüğünü söyleyerek başka bir operatör dr çağırdı yanına ve artık sen bak duyerek beni gönderdi. Yarın tekrar kontrolüm var ama ameliyat eden prof değil, operatör dr bakacakmış. Ben memurluğa hazırlanıyordum, şuan tv yazılarının en büyüğünü okuyamıyor ve unsanların yüzünü 1 metre mesafeden göremiyorum. Göz ihmale gelmez. Ameluyat olmayı düşünenler, çok çok düşünün lütfen.

Geçmiş olsun

Göz numaraların kaç yazar mısın ?

Hangi hastanede oldun bunu da yazar mısın ?

Mahkemeye neden vermiyorsun ? Tıpsal ihmal var. Buraya yazmadan önce verdin mi mahkemeye , tahmini TV yi okuduğuna göre 1.00 olan gözünü çizdirip kör ettirmişler.

• _OlguN_ kullanıcısına yanıt
    tıp okuyup konu hakkında hiç bir şey bilmemek üzücü 1 senedir göz numaram sabit 2.5-2.5 yaptırıcam bu yaz bende bakalım daha karar vermedim nerede olacağımı tavsiyeniz var mı

edit: bende bayrampaşa da oturuyorum son durumunuz nasıl memnun kaldıysanız bende üniversite bittiği gibi gidip yaptırayım orada :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosunaokuma21karakter -- 19 Haziran 2018; 3:30:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bosunaokuma21karakter

tıp okuyup konu hakkında hiç bir şey bilmemek üzücü 1 senedir göz numaram sabit 2.5-2.5 yaptırıcam bu yaz bende bakalım daha karar vermedim nerede olacağımı tavsiyeniz var mı

edit: bende bayrampaşa da oturuyorum son durumunuz nasıl memnun kaldıysanız bende üniversite bittiği gibi gidip yaptırayım orada :)
    Merhaba.

Göz stabil 0.50 sabit. Tavsiye ediyorum. Fakat artık her yerde kalite var. Tek tavsiyem en son teknoloji neresi ise oraya gidebilirsin.
  • bosunaokuma21karakter kullanıcısına yanıt
    Ben çok memnun kaldım, muayene olun illa olacaksınız diye bir şey yok, kafanıza takılan bütün soruları sorabilirsiniz.
    Bayrampaşa da Ali Sipahier'e ameliyat oldum.Biraz soğuk bir doktor ama işini iyi yaptığı söylenir.
    Siz de araştırabilirsiniz..
  • Arkadaşlar ben bu sene harp okulu mülakatlarında gözden elendim oradaki doktor sol gözümün 1.50 sağ gözümün 0 olduğunu söyledi doğuştan böyle.Beyoğlu göz hastanesine gittim lazer tedavisi istediğimi söyledim testler yapıldı lazere uygun olduğu söylendi doçent doktorla dün görüştüm bana femtosaniye lasik önerdi fakat devlet hastaneye ödeme yapmadığı için ameliyatı yapacak makine aktif değilmiş ödeme yapılınca ameliyata devam edilecekmiş.Doktor harp okulu için istediğimi bildiği için bana senin vakit kaybetmemen gerek başka hastaneleri araştırmanı öneririm dedi numaramı aldılar ödeme yapılırsa eğer arayacaklar ama vakit kaybetmemem gerek o yüzden hastane önerebilir misiniz İstanbul Ataşehir'de oturuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguz3458r

Arkadaşlar ben bu sene harp okulu mülakatlarında gözden elendim oradaki doktor sol gözümün 1.50 sağ gözümün 0 olduğunu söyledi doğuştan böyle.Beyoğlu göz hastanesine gittim lazer tedavisi istediğimi söyledim testler yapıldı lazere uygun olduğu söylendi doçent doktorla dün görüştüm bana femtosaniye lasik önerdi fakat devlet hastaneye ödeme yapmadığı için ameliyatı yapacak makine aktif değilmiş ödeme yapılınca ameliyata devam edilecekmiş.Doktor harp okulu için istediğimi bildiği için bana senin vakit kaybetmemen gerek başka hastaneleri araştırmanı öneririm dedi numaramı aldılar ödeme yapılırsa eğer arayacaklar ama vakit kaybetmemem gerek o yüzden hastane önerebilir misiniz İstanbul Ataşehir'de oturuyorum.
    Merhaba hiç fark etmez. Beyoğlu'nun durumu devletin acizliği ile alakalı.

Özelde olabilirsin. Veni vidi göz . Dünya göz. Göz vakfı

• Teşekkür ederim.
  • mervealtnbk M kullanıcısına yanıt
    yakını ne zaman net gördünüz acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.