Şimdi Ara

Fenerbahce koşu rekoru kırdı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mobilim resim koyamıyorum dün maratonda söylediler 116 km ile rekor kırmışız önceki 114 ile yıne bizim Bursa macıymıs.bizden 9 oyuncu 10 kmnin üstü koşmuş.maratonu sunan adam adını unuttum simdi kosu mesafeleri ölcüldüğünden beri ben böyle birşey görmedim dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En çok koşan da Holmen.

• CcC Holmen reyiz akar CcC
  • quote:

Orijinalden alıntı: K U N

En çok koşan da Holmen.

Hayır en çok koşan Sivasdan iki oyuncu 12 küsür Caner le Kuyt 11 küsür diğer oyuncularımız 10 km Holmende dahil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^beetlejuice

quote:

En çok koşan da Holmen.

Hayır en çok koşan Sivasdan iki oyuncu 12 küsür Caner le Kuyt 11 küsür diğer oyuncularımız 10 km Holmende dahil

Oyundan çıkana kadar

• Maç sonunda en çok koşan Selçuk Şahindi
  • Aykut Kocamanın Koşan Takım Olayı Oturmuş heralde baksana 10 bin barajını geçiyoruz ki geçen senede geçiyorduk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayır yakında olcemeyecekler diye korkuyorum
  • Katedilen Mesafenin Kazanma ile İlişkisi

Katedilen mesafelerle ilgili vurgulamak gereken son bir konu da, bu olgunun sahadaki başarıyla ilişkisi olmalı. Gerek Türkiye Süper Ligi, gerekse büyük uluslararası turnuvalarda yapılan ölçümler, daha çok koşan takımların genellikle kaybedenler arasından çıktığını göstermektedir. Örneğin FIFA 2010 Dünya Kupası’nı kazanan İspanya, rakibinden az mesafe katettiği üç maçı da kazanırken, tek yenilgisinde rakibinden fazla mesafe katetmiş durumdadır. Turnuva boyunca, yarı finale kadar çıkan Uruguay yedi maçın dördünde, finale çıkan Hollanda ise yedi maçın beşinde rakipten daha az mesafe katetmiştir. Görünen, sahada iyi organize olan ekiplerin daha az mesafe katederek de kazanmayı başardıkları. Fazla mesafe kateden takımlar için ise fiziksel yüklenmeler ancak teknik eksiklikleri kapatmanın ya da geride sürdürdükleri bir maçı çevirmenin bir yolu olarak ortaya çıkar.

Toparlamak gerekirse, katedilen mesafe verileri, bugünkü ayrıntı düzeyleri ve yorumlanış biçimleri içinde, oyuncular ile takımların sahaya koydukları performansları değerlendirmekten oldukça uzak durumdadır. Yalnızca bu verilere dayanarak yapılan değerlendirmeler ve verilen kararlar ise çoğu kez doğruları yansıtmaz, aksine oyuncuların sahada kullandıkları futbol aklı ve takım için harcadıkları emekle çelişir. Bu nedenle, katedilen mesafelerle ile ilgili herhangi bir bilgi MatchStudy’de bulunmuyor. Ancak ileride MatchStudy olarak herhangi bir karşılaşmanın mesafe ölçümlerini yapacak ve yayınlayacak olursak, bu verileri maç içinde o anki skora, topun hangi takımda olduğuna, oyuncu mevkilerine ve fiziksel eforun alt bileşenlerine göre ayrıntılandırarak sunacağımızı şimdiden söyleyebilirim.

Hasan Gören

* 2004-2007 yılları arasında dört yıl boyunca Hacettepe Üniversitesi bünyesinde Dr. Alper Aslan’ın yürüttüğü "Futbolda Oyun Dinamiklerinin İncelenmesi ve Değerlendirilmesi" başlıklı doktora çalışmasına MathBall analiz sistemimiz ile yazılım desteği sağlarken, konu hakkındaki düşüncelerimi sınama fırsatı da buldum. Bu çalışma daha sonra "Journal of Sports Science & Medicine" adlı dergide de yayınlandı. Meraklısı ayrıntılarınahttp://www.jssm.org/vol11/n1/25/v11n1-25text.php adresinden ulaşabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ^beetlejuice

quote:

En çok koşan da Holmen.

holmen 11 km ile 6.sıradayda fb de dk 82. de çıkmasına rağmen.Fb de en çok koşan selçuk sonra caner sonra da kuyt
  • Koşmak kötü ve kaka bir şeydir
  • yok mu tam rakamlar
  • Koşu mesafeleri hic birşeyi ifade etmiyor bence, sahada yürümeyi bile o katagoriye alıyorlar.
    Zaten koşu mesafesi değil, katetme mesafesi diye geciyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dwimmerlaik

Koşu mesafeleri hic birşeyi ifade etmiyor bence, sahada yürümeyi bile o katagoriye alıyorlar.
    Zaten koşu mesafesi değil, katetme mesafesi diye geciyor.

"Hic birşeyi" düzeltiyim, "cok şeyi" olsun.
  • Tamam koşsunlar,bu mücadele ettiklerini gösterir eyvallah ama önemli olan ''verimli'' koşmaktır ve bunu maçın tamamına yayabilmektir.Bunlar olmadıktan sonra yemişim koşmayı.50 dk. deli dana gibi koşup kalan 40 dk.'da tıkanıp yerinen kımıldayamazsan hiçbir önemi kalmaz sarfettiğin eforun.Hem enerjini,kondisyonunu düzgün kullanman lazım maçın yarısında pilin bitmemesi için, hem de doğru koşular yapman lazım.Gereksiz yerde boş koşular yaparak da bu istatistikleri yükseltebilirsin zira.
  • Sonra hala şu takıma Cristianı koyarsa küfürü yer Ersun hoca.
  • Yanlış kanıdasın bence. Dortmund 3 Sezondur çok koşmaktan kazanıyor. Çok üst düzey oyuncuları yok. Tabi bu kalitesiz takım anlamına gelmez. CL Finalinde bile, çok koşmaktan 2 topu çizgiden çıkardılar. Ne kadar fazla koşarsan o kadar kişi fazlaymışsın gibi oynuyorsun.

Avrupada koşu rekoru kıran takımlarından örnek vereyim; Ajax,PSV,Dortmund,Atletico ve Schalke. Bu takımlar maç başı 120-125'den aşağıya düşmüyor.

Koşan takım başarıyı getiriyor içerikli konu açmıştım aykut zamanında. İlk defa kafayı yormuyorum bu işe.

Dünde çok koştuk ve meyvesini aldık. Önemli olan bunu ilerletebilmektir. Son rekorumuz, bursa maçındada 4-1 Kazandık Sanırım ondan önceki rekorda kasımpaşa maçıydı. 3-1 Kazanmıştık. Goller sonradan geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tamirci Çirağı

Yanlış kanıdasın bence. Dortmund 3 Sezondur çok koşmaktan kazanıyor. Çok üst düzey oyuncuları yok. Tabi bu kalitesiz takım anlamına gelmez. CL Finalinde bile, çok koşmaktan 2 topu çizgiden çıkardılar. Ne kadar fazla koşarsan o kadar kişi fazlaymışsın gibi oynuyorsun.

Avrupada koşu rekoru kıran takımlarından örnek vereyim; Ajax,PSV,Dortmund,Atletico ve Schalke. Bu takımlar maç başı 120-125'den aşağıya düşmüyor.

Koşan takım başarıyı getiriyor içerikli konu açmıştım aykut zamanında. İlk defa kafayı yormuyorum bu işe.

Dünde çok koştuk ve meyvesini aldık. Önemli olan bunu ilerletebilmektir. Son rekorumuz, bursa maçındada 4-1 Kazandık Sanırım ondan önceki rekorda kasımpaşa maçıydı. 3-1 Kazanmıştık. Goller sonradan geldi.

Senin paylaştığın koşma değilki katedilen mesafe yani biri 9 km dir ama hep koşmuştur diperi 11 km gezmiştir yürüyerek daha fazla alan gezmiştir yani yanıltıcı diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Dwimmerlaik

quote:

Orijinalden alıntı: Tamirci Çirağı

Yanlış kanıdasın bence. Dortmund 3 Sezondur çok koşmaktan kazanıyor. Çok üst düzey oyuncuları yok. Tabi bu kalitesiz takım anlamına gelmez. CL Finalinde bile, çok koşmaktan 2 topu çizgiden çıkardılar. Ne kadar fazla koşarsan o kadar kişi fazlaymışsın gibi oynuyorsun.

Senin paylaştığın koşma değilki katedilen mesafe yani biri 9 km dir ama hep koşmuştur diperi 11 km gezmiştir yürüyerek daha fazla alan gezmiştir yani yanıltıcı diyorum

Koşmak diyorum ben. Top bizdeyken ve onlardayken koşmak. dün kimse yürümedi volkan haricinde.

Ersun'da koşmak diyor devamlı.. Bakalım tempolu oyun kasımpaşa maçında işe yarayacakmı. Bu arada liverpool-manu maçına bakıyorum şimdi. Liverpool acayip koşuyor ve devamlı top kapıyorlar. Güçlü manu karşısında ne yapacaklar bakalım.

• Mesela bizde sniejder ilk 3 e girer ama düşük tempoda koşuyor ama burak presi bile deparla yapıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.