Bir Galatasaray'lı olarak Fenerbahçe'nin zorlu bir viraja girdiğini düşünüyorum. Alex olmadan Denizlispor ile oynayacaklar. Takımdaki moral bozukluğu bu maça yansırsa 3 puan çok zor olur. Ardından Galatasaray ile derbiye çıkacaklar. CSKA maçının Galatasaray maçından hemen sonra olması gözden kaçırılan bir husus. Her ne kadar Kadıköy'de Galatasaray'a karşı çoğu zaman üstlünlük sağlasada, bir hayli efor sarfedeceği bir gerçek. Ve sakatlıkların olabilme ihtimalide var. Bu şekilde çıkılan CSKA maçının tehlikeli olabileceğini düşünüyorum. Sanırım şanssız bir zamana denk geldi. Her ne kadar bazı fenerbahçeli arkadaşların "o maçta kendimizi kasmayız", "galatasarayı yenip moral buluruz" gibi klişe geyiklere gireceklerini şimdiden kestirebilsemde, iş böyle değil maalesef. Yenseniz de yenilsenizde belli bir efor sarfediyorsunuz. Çünkü stresi ve tansiyonu yüksek maçlar bunlar. Derbi sonuçta. Ve birkaç gün sonra Avrupa'da kader maçına çıkıyorsunuz. Ya tamam ya devam maçı bu. Bence Fenerbahçe'nin kader haftası olacak bu. İnşallah Avrupa'da güzel netice alıp bir üst tura çıkarlar. Ama bu konu üzerinde düşünülmeli. Çünkü Galatasaray ile berabere kalırlarsa eğer, psikolojik olarak bir hayli etkilenecek camia. Siz ne düşünüyorsunuz? Aşırı fanatik olmayan ve futboldan anlayan fenerbahçeli arkadaşlara yazdım tabiki. Diğerleri kasmasın lütfen. Önem arzetmeyecek.
Allahın sopası yok işte erken pohpohlama neler getirir herkez gördü belki bi ihtimal fb gruptan bile çıkamıcak süpriz de olur bu grup için cl ligi öyle bir turnuvaki son maça kadar hiçbirşey belli olmuyor malesef bence inter beceriksiz olmasaydı maç daha farklı olurdu
Ben Fenerbahçeden cska ve gs maçında her sonucu beklerim. Gs yi çok kötü olduğumuz dönemlerde dahi yenebiliyoruz. Bunun nedeni nedir bilinmez ama böyle bir şans var. Gs da çok iyi oynuyor denemez. O yüzden gs maçı için birşey söyleyemeyeceğim ama cska maçını mutlaka kazanıcaz diye düşünüyorum. Zira bana göre cska maçı gs maçından daha önemli. Bu takımların gücünden dolayı değil maçın öneminden dolayı böyle. Dolayısıyla ben olsam Gs maçında asılmaz hatta bazı önemli futbolcularımı türlü risklere karşı dinlendirirdim. Gs kadrosuna yarı yedek kadroyla çıkardım. Orda kaybedeceğimiz puan bizi şampiyonluktan edebilir ama cska maçında olabilecek bir kötü sonuç bize şampiyonlar liginde elveda dedirtebilir.
quote:
Orjinalden alıntı: Photocromic
Ben Fenerbahçeden cska ve gs maçında her sonucu beklerim. Gs yi çok kötü olduğumuz dönemlerde dahi yenebiliyoruz. Bunun nedeni nedir bilinmez ama böyle bir şans var. Gs da çok iyi oynuyor denemez. O yüzden gs maçı için birşey söyleyemeyeceğim ama cska maçını mutlaka kazanıcaz diye düşünüyorum. Zira bana göre cska maçı gs maçından daha önemli. Bu takımların gücünden dolayı değil maçın öneminden dolayı böyle. Dolayısıyla ben olsam Gs maçında asılmaz hatta bazı önemli futbolcularımı türlü risklere karşı dinlendirirdim. Gs kadrosuna yarı yedek kadroyla çıkardım. Orda kaybedeceğimiz puan bizi şampiyonluktan edebilir ama cska maçında olabilecek bir kötü sonuç bize şampiyonlar liginde elveda dedirtebilir.
Çok doğru bir yaklaşım hocam. Teşekkür ediyorum geyikle değilde olgun ve efendice bir yorumla mukabele ettiğin için. Bende senin gibi düşünüyorum. Hatta maçın ertelenmesi bile söz konusu olabilir. Fenerbahçe böyle bir teklif iletirse Galatasaray'da kabul eder diye düşünüyorum. En azından bu hadise bile taraflar arasındaki gerilimi bir nebze azaltır. Ve insanlar birbirlerine düşmanca değilde dostça bakabilmeyi geçirebilir kafasından. Türkiye'de rakibiz. Zaten rekabet olmazsa mücadelenin anlamı kalmaz. Ama Avrupa'da beraber olmalıyız. Birbirimizi desteklemeliyiz. Aksi halde gerçekten bir yere varamayız. Tekrardan teşekkürler Photocromic. Çünkü o kadar gına geldi ki herşeye geyikle yaklaşanların laçkalığına şahit olmaktan. Saygılarımla
Bencede Fb derbinin ertelenmesi için başvurmalı. Bizim için dezavantaj olacak belki ama Cska maçı çok önemli.
quote:
Orjinalden alıntı: tamer_kajmeran
Allahın sopası yok işte erken pohpohlama neler getirir herkez gördü belki bi ihtimal fb gruptan bile çıkamıcak süpriz de olur bu grup için cl ligi öyle bir turnuvaki son maça kadar hiçbirşey belli olmuyor malesef bence inter beceriksiz olmasaydı maç daha farklı olurdu
Tabiki öyle. Ama buna gerek yok hocam. Zira Galatasarayımız içinde aynı şey söz konusu. Burada çok topic gördüm "uefa kupasını alcaz" diye. Ama iki maçta kalitesiz takımlara öyle yada böyle 0 çektik. Şimdi kalkıp bir Fenerbahçeli'de bunu söyler sana. Ve bu böylece uzayıp kısır döngü halinde gider. Ne yaptın yada ne yaptım değil. Ne yapabiliriz olmalı konuşmamız gereken.
quote:
Orjinalden alıntı: tamer_kajmeran
Interi Emre o takımdayken çoğunlukla izliyordum maçlarını.Inter takım değil takım değiiiiiiiiillll.Sadece parayla başarı yakalamaya çalışan bir kulüp.Sen kalkmış Inter beceriksiz olmasaydı falan diyosun yapma Allah aşkına.Fenerin 3 gol yiyeceğini tahmin etmiyodum.Fener Interle bu gruptan çıkarsa hezimet olur.Çünkü düşün Inter Barcelonadan 10 tane yiyecek bir takım
Fenerbahçe'nin erteleme talebi olacağını zaannetmiyorum.Açık konuşmak gerekirse böyle bir talep gelse bunu GS yönetimi bence kabul etmez.Hadi etti diyelim federasyon olmaz der.BJK istedi vermedik , size de izin veremeyiz der..Demez ertelemezse bu sefer BJK'lısı biz de istemiştik , nedir bu çifte standart...İçinden çıkılmaz bir durum olur..
Grup maçları başlamadan önce herkes 3.lüğün "belki" yakalanabileceği dönemde ne Inter'den ne de PSV'den çekindiğimi asıl çekindiğim takımın CSKA olduğunu söylemiştim.CSKA'nın aldığı 1 puan önemli değil CSKA'nın futbol anlayışı FB'e ters..PSV maçındaki CSKA'da dün 3 tane önemli adam yoktu..Zaten o 3 adamın yokluğu bile maçta hissedildi.Benim şahsi kanaatim o 3 eksik bizim maçta oynayacak..
Ama dünkü maç sonunda anladığım birşey daha vardı..Bunu FB'li bütün arkadaşlarım hissetmiştir.ASlında dün gece ilk yarının 0-0 bitmesi bile FB için inanılmaz bir şanstı zira FB bu şekilde oynaadığı her maçta genelde kalesine gelen her akında golü görürdü..Top bizi sevmeye başlamış Avrupa'da (bunu dünkü skora rağmen söylüyorum)
Bir FB'li taraftar olarak CSKA maçının kazanılması için ligde alınacak hezimetlere razıyım.Gerekiyorsa GS'dan 5 yesinler ama CSKA'yı yenip gruptan çıksınlar.CSKA'a elenip GS'a 3-5 atıp bizim gönlümüzü alacaklarını zannetmesinler..Zİra biz senelerdir bu masalla uyuduk zaten.Artık Avrupa'da başarı istiyoruz..Yüzdük yüzdük kuyruguna geldik.
Benim CSKA maçı için tahminimi merak eden arkadaşlarımın olduğunu biliyorum.O arkadaşlara söyliim biz CSKA'yı çok rahat yeneceğiz arkadaşlar..NEden mi?
Kısaca açıkliim
FB , sonucunun çok önemli olduğu tek maçlı finallere inanılmaz konsantre çıkıyor..Bu maçlarda takımda kötü oyuncu olmuyor.Bu maçı kazanıp bir üst tura başkasının göbeğine bağlı olmadan çıkmamız gerekecek ve bunu göreceksiniz yapacağız.Ama bu dönemde ligde çok puan kaybedebiliriz. birkaç oyuncusuda düşüş var.Bu gözle görülüyor.Ligde bu adamların alternatifleri oynatılmalı.Şahsi kanaatim.CSKA maçında Deivid ya da Wederson'dan birinin oynamayacağı.. Deniz iyileşmiş , Aurello dinlenmiş olacak..Onlar formda olduğu zaman hiç bir takım bizi yenemez.
quote:
Orjinalden alıntı: OzgurOz
Fenerbahçe'nin erteleme talebi olacağını zaannetmiyorum.Açık konuşmak gerekirse böyle bir talep gelse bunu GS yönetimi bence kabul etmez.Hadi etti diyelim federasyon olmaz der.BJK istedi vermedik , size de izin veremeyiz der..Demez ertelemezse bu sefer BJK'lısı biz de istemiştik , nedir bu çifte standart...İçinden çıkılmaz bir durum olur..
Grup maçları başlamadan önce herkes 3.lüğün "belki" yakalanabileceği dönemde ne Inter'den ne de PSV'den çekindiğimi asıl çekindiğim takımın CSKA olduğunu söylemiştim.CSKA'nın aldığı 1 puan önemli değil CSKA'nın futbol anlayışı FB'e ters..PSV maçındaki CSKA'da dün 3 tane önemli adam yoktu..Zaten o 3 adamın yokluğu bile maçta hissedildi.Benim şahsi kanaatim o 3 eksik bizim maçta oynayacak..
Ama dünkü maç sonunda anladığım birşey daha vardı..Bunu FB'li bütün arkadaşlarım hissetmiştir.ASlında dün gece ilk yarının 0-0 bitmesi bile FB için inanılmaz bir şanstı zira FB bu şekilde oynaadığı her maçta genelde kalesine gelen her akında golü görürdü..Top bizi sevmeye başlamış Avrupa'da (bunu dünkü skora rağmen söylüyorum)
Bir FB'li taraftar olarak CSKA maçının kazanılması için ligde alınacak hezimetlere razıyım.Gerekiyorsa GS'dan 5 yesinler ama CSKA'yı yenip gruptan çıksınlar.CSKA'a elenip GS'a 3-5 atıp bizim gönlümüzü alacaklarını zannetmesinler..Zİra biz senelerdir bu masalla uyuduk zaten.Artık Avrupa'da başarı istiyoruz..Yüzdük yüzdük kuyruguna geldik.
Benim CSKA maçı için tahminimi merak eden arkadaşlarımın olduğunu biliyorum.O arkadaşlara söyliim biz CSKA'yı çok rahat yeneceğiz arkadaşlar..NEden mi?
Kısaca açıkliim
FB , sonucunun çok önemli olduğu tek maçlı finallere inanılmaz konsantre çıkıyor..Bu maçlarda takımda kötü oyuncu olmuyor.Bu maçı kazanıp bir üst tura başkasının göbeğine bağlı olmadan çıkmamız gerekecek ve bunu göreceksiniz yapacağız.Ama bu dönemde ligde çok puan kaybedebiliriz. birkaç oyuncusuda düşüş var.Bu gözle görülüyor.Ligde bu adamların alternatifleri oynatılmalı.Şahsi kanaatim.CSKA maçında Deivid ya da Wederson'dan birinin oynamayacağı.. Deniz iyileşmiş , Aurello dinlenmiş olacak..Onlar formda olduğu zaman hiç bir takım bizi yenemez.
Son iki cümle dışında harfiyyen katılıyorum. Ama bil ki Galatasaray kabul eder böyle bir teklif gelirse. Bunu üstüne basa basa söylüyorum. Ama dediğin hadiseler yüzünden federasyon kabul etmez. Etse bile polemik çıkar. Haklısın. Ama Gs yönetimi kabul eder arkadaş. Samimi söylüyorum sana bunu.
Yıllardır nice fenerbahçelilerin göremediğini görmüşsün. Galatasaray galibiyetleriyle oyaladı kendini Fenerbahçe yıllardır. Ama Galatasaray bunu problem etmedi. Takmadı kafaya. Ve Avrupa'da didinip mücadele etti. Neticesinde başarıda geldi. Fenerbahçe artık bu Galatasaray hadisesinden kurtulmalı. Avrupa olmalı tek düşündüğü. Ligde yenersin yada yenmezsin sorun değil. Ama Avrupa'da başarılı olmalısın. Tüm dünya 6-0'ı değil Uefa Kupasını ve Süper Kupa'yı konuştu. Neticede konuşulan Fenerbahçe değil Galatasaray oldu. Bu ince bir ayırım işte hocam. Buna vardığın için tebrik ediyorum seni. Ve bende dilerim maçta sizden herhangi bir futbolcu sakatlanmasın. Bizden Lincoln haricinde sakatlananlar olsun problem değil. Sonraki maçımız kolay zaten. Ama Lincoln sakatlanmasın be abi. Adam doğru dürüst oynayamadı
Şaka bir yana güzel gidiyor konuşma abi. Böyle yaparak bir yerlere varabiliriz diye düşünüyorum. Sürekli didişerek "ben sana 6 attım" "bende sana 5 attım, bak uefa kupam" var hadisesi çocuk oyununa döndü artık. Bunları aşmış olabilmek adına iyi bir topic olduğu konusundayım. En azından şimdilik diyelim
bır Galatasaraylı olarak soyluyorum Fenerbahce federasyona bas vurup derbıyı ılerı bır tarıhe erteleyebılrı cunku csk macı ulkemız ıcın daha onemli Allah göstermesin bir oyuncu filan sakatlanırsa cok kötü olur sonra tekrar lige döneriz ve birbirimizi yeriz ama ülke puanı icin yapılması gereken birseyler varsada yapılmalı
suicast birazdan dediğin türden adamlar gelip abuk subuk şeyler yazıp gidecektir emin ol
konuya dırek gırdım benden once dusunen arkadaslarda varmıs
quote:
Orjinalden alıntı: Photocromic
suicast birazdan dediğin türden adamlar gelip abuk subuk şeyler yazıp gidecektir emin ol
Bak ÖLÜM42 ne güzel yorum yazmış. Diğer fenerbahçeli arkadaşta öyle.
Biliyorum hocam gelecekler. Ama sorun değil. Ne demiş Bertrand Russell
"Dallar Yamulsada Sağlam Köke Birşey Olmaz"
Çokmu felsefik oldu ne
Valla hocam dün akşam gördüğüm duyduğum şeylerden sonra felsefe falan hikaye dedim. herşey hayatta fazlasıyla var
Hayırdır hocam bir kına gecesi mevzusumu vardı?
Yok. eğlence türü değil. İnsanın hayata bakış açısını değiştirecek türden şeyler.
Kınadan kastımı anlamışsındır umarım:) Hocam cidden merak ettim. David Lynch filmleri gibi meraka sevkettin beni.
kaç kişi fenerin yenmesini bekliyordu ki şimdi yenildi diye senaryolar üretiyosunuz ?
CSKA maçında istenmeyen bir skor olması işten bile değil, fenere anca galibiyet lazım. cska eskikleri oynarsa fener için zor olur, gerçi 1-2 oyuncusu cezalı duruma düştü sanırm.
onun dışında inter büyük ihtimalle psv yi yeneceği için fenerin çıkmamaması sürpriz olur.
Bence fb denizli maçını farklı ve rahat kazanacaktır. ama derbi maçında zorlanır.
quote:
Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD
kaç kişi fenerin yenmesini bekliyordu ki şimdi yenildi diye senaryolar üretiyosunuz ?
CSKA maçında istenmeyen bir skor olması işten bile değil, fenere anca galibiyet lazım. cska eskikleri oynarsa fener için zor olur, gerçi 1-2 oyuncusu cezalı duruma düştü sanırm.
onun dışında inter büyük ihtimalle psv yi yeneceği için fenerin çıkmamaması sürpriz olur.
Fenerin yenip yenmemesi değilki mesela arkadaşım. Ve senaryo ürettiğim yok. Tehlikeleri konuşmak senaryo üretmek değildir. Tehlikeyi oluşturmak senaryo üretmektir. Neyse geçelim bunu. Gündemde cska maçı olduğu için topik açmayı uygun buldum. Yoksa 1 hafta öncede açardım ama manasız olurda Inter maçı varken. Bunuda geçelim.
Cska'nın cezalı adamları traş adamlar. Rahimic falan. Koray tarzı adamlar. Eğer dünkü olmayan 4 adam (Krsajic, Carwalho, Wagner Love ve Jo) oynarlarsa Fenerbahçe'nin maçı bir hayli zor olur. Çünkü galip gelmek zorunda. Ve bu takım inanılmaz hızlı hücüma çıkıyor.Boşluklardan faydalanabilir. Diğer görüşüne ise katılmıyorum. Inter yedeklerle çıkacak psv maçına. Dinlendirecek as adamların çoğunu. Takım en iyi adamı Ibrahimovic cezalı duruma düştü zaten. Ve maç Hollanda'da. Nasıl iddia edebilirsin Inter'in yeneceğini? İddiaya bile girerim bu maç için. Psv bu maçı alır.