Şimdi Ara

ferrari almak çok imkansız bi olay degil bi bakar mısınız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
3.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ablamın izmirde eczanesi var, 5 yıl önce 250bin tl ye 5 yıl ödemeli kredi çekip tükkan aldı, şimdi peşin 550 veriyorlar ,, evi de 130 a aldıydı 2005 te şimdi 280 veriyorlar,,, demekki istese 2-3 ferrari alabilirmiş
  • Turbo konu dışında takılmayı bırakıp Burda mı dert yanmaya başladın. Babana söyle araba alsın sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzülme turbo sayısal bi gün tutacak ve bizde zengin olup gideceğiz buralardan

• Amma bartmışın.Hangi doğuymuş ücra köşeymiş öyle 40 Mt dükkan 150.000 tl Bana 150.000 TL Getir sana samsunda ilçede güzel bir 100 Mt2 dükkan alayım.200.000 TL'ye de 4+1 190 m2 Lüx sıfır daire veya 2 tane 3+1 100-110 M2 daire alayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FursıonnMann -- 22 Ekim 2015; 22:54:17 >
  • Acıbademdeki evin kirası 2 bin tl getiriyor ferrari ise masraftab başka birşey değil mtv si senelik 10 bin tl bunun bi kapısı 35 binlira bi tekerleği 2 bin tl benzini ,değer kaybını felan saymıyorum bile adam minibüs hattı alır onun kiralasa bile aylık 3 bin tl yan eğer süper zengin değilsebn ve mantıklı düşünen biri kesinlikle ferrari almaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mamlamoz

Acıbademdeki evin kirası 2 bin tl getiriyor ferrari ise masraftab başka birşey değil mtv si senelik 10 bin tl bunun bi kapısı 35 binlira bi tekerleği 2 bin tl benzini ,değer kaybını felan saymıyorum bile adam minibüs hattı alır onun kiralasa bile aylık 3 bin tl yan eğer süper zengin değilsebn ve mantıklı düşünen biri kesinlikle ferrari almaz.

hocam bazı kesim ferrariye imkansız diyor ya onun için söyledim
    bir çok insanın alacak imkanı varken almıyor.
    bunu demek istedim sadece.

• Ferrariyi alıp, dışarıda yemek yemekten anladığı dönerciye gitmek olmak...

Evet, orta-üst gelirli herkes Ferrari alabilir. Alabilir de neden? Mal mı insanlar? 10.000km'de balata bitirecek, 50.000km'de motoru rektifiye olacak, kasko yaptırsa yıllık gelirinin %30'unu verecek, bir her yıl öküz gibi MTV ödeyecek. Benim 57 yaşında 5200cc Chevrolet yılda 1100TL vergi ödüyor bu memlekette. Zırt pırt lastik bitirecek, lastiğinin tanesi 5000TL olacak. Yakacağı eşek gibi benzin önemsiz kalır.

Biz kendimizi yırtıyoruz, "hepiniz bodos bodos arabalara biniyonuz, o zaman mal mısınız, dandik bir arabaya 60 kağıt para verilir mi? Daha az harca, daha keyifli hayat yaşa. Kendinden kısıp araba alacağına, zaten bindiğin araba dandik, biraz da eskisine bin, güzel yaşa." diye. Eleman dükkan fiyatı ile Ferrari karşılaştırıyor.

Bir yıllık birikimimden fazlasını arabaya vermem. Bu mantıkla, kendi arabamı kendim alıyor olsaydım, sıksam 20 kağıtlık arabaya binebilirim. Mantığım basit. Biri yurtdışı olmak üzere yılda en az iki tatilden, haftada bir kez dışarıda güzel bir yemek yemekten, haftada en az iki kez arkadaşlarımla dışarı çıkmaktan, hobilerime ayırdığım bütçeden vazgeçmem. "20 kağıda ne alırdın Hüseyin hasta etme adamı" diyorsanız, muhtemelen 3 kapı kedi gözlü focus alırdım. Tercihen 2.0 motorlu. Veya Temiz S40 Classic avına çıkardım. Neticede uzun yolda güvenebileceğim birşey olmalı. Uzun yol derdim olmasa, alırdım bir Rover 200 1.8si, Rover 600 kaliperlerinin montaj bölümlerini 3mm traşlayıp arabaya saplar, ZR diskleri takar, düzgün bir jant lastik takımı ile yallah... Çok daha ucuz, çok ekonomik, düşük vergili, az yakan, performanslı, çok keyifli ve normal duran bir arabam olurdu... Eşimde Chevrolet Kalos var. Gözüm o arabada. Fabrikadaki arabalardan biri pert oldu. Niyetim bu Kalos'u fabrikaya şutlayıp, kaskodan gelecek paranın üzerine 5-7 birşey koyup, eşimin arabayı yenileyip, uzun yola çıkılabilecek bir araba almak. Böylece kendime alacağım araba konusunda çok daha leş kararlar verebilirim. Belli mi olur? Alırım belki bir Rover?

Aile işini yaptığım için iş hayatı ile özel hayatı kesin çizgi ile ayırmam gerekiyor. Evimde maaşlı çalışan gibi yaşıyorum. Bu mantıkla eve giren gelir eşim + ben 6500TL gibi düşünebiliriz. Alıştığımız yaşam standardından ödün vermeden yaşadığımızda zırnık birikim yapamadığımız, yıllık bütçemizi ucu ucuna denkleştirdiğimiz düşünülürse, millet nelerden kısıp araba alıyor, hayretler içerisinde izliyorum. Bu kadar gereksiz harcama bana çok ters. Bu harcamalar bizim refahımızı arttırmak için güya; ama zamanla sahibi olduğumuz şeylerin kölesi oluyoruz. O yüzden ben sadece deneyim ve keyif almaya göre değer biçiyorum. Aldığım şey de beni kölesi yapmayacak. Bırak 60 kağıtlık arabaya binmeyeyim, eşek gibi çalışarak zaten kısa olan hayatımdan kaybolan saatlerimi bir dandik arabaya vermeyeyim. Bir şeye vereceğim parayı tamamen alacağım keyif, huzur ve bana sağlayacağı rahatlık belirliyor. O yüzden, Ferrari'nin keyfini almak istersem, 4 arkadaş danaya girer gibi bir günlüğüne gider kiralarım. 3 saat binerim.

• Bmw 428i coupe m paket füme renk ve siyah döşeme olsa yeter bana fazlasını istemiyorum.

• Evler 1 trilyona gelmiş İstanbul da güvenli yerlerde,siz 500 bini mi çok görüyorsunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

Evler 1 trilyona gelmiş İstanbul da güvenli yerlerde,siz 500 bini mi çok görüyorsunuz?

evet dayreler 500.000tl yi bile geçmiş.
    ben aç olduğum için çok görüyorum
    ben büyük işler yapacakken babam destek vermedi
    dımdızlak kaldım.

bugun en ucra yerlerde dukkan fiyatları 150.000tl den başlıyor
    para deyil ama üretemeyen insan için cok para

• Bir konuya bakarım konu mu diye bir de açana bakarım turbo mu diye..

• quote:

Orijinalden alıntı: destroyer12

Bir konuya bakarım konu mu diye bir de açana bakarım turbo mu diye..

AMA HİÇ Mİ HAKLI YANIM YOK?

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

senin sümbül daha iyi bak karahancer 200 basıyo( bu sümbülcülerde bi sıkıntı var ama)

1.5 dCi 2011 sümbülüm deli gidiyo ama :D orta (sınıfındakiler) toz yutturuyor :D bi basıyım dedim 200 gördü ama yüksek olduğundan 160 dan sonra yolda geziyor. Polis arabası gördüm birde yolda (Ürgüpden gelirken Nevşehire ortahisarda kavşak) nasıl frene asıldıysam araba düz durdu ya. (Abs var) o bana yetti :D hızdan çok arabada stabilite var fren konusunda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Haklısın turbocum ama biz bu tür otomobil heveslerini kiralayarak gidermeyi tercih ediyoruz. Geliri orta düzey olan adam 3.20i, E180 filan alır, Ferrari'yle işi olmaz. Geliri üst düzey olan adam S serisi, Panamera gibi bir otomobil alır, yine Ferrari almaz. Çok zengin insanların çocukları filan alabilir ama bence kiralamak daha mantıklı. Dükkan, ev gibi yapılarla Ferrari karşılaştırılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: destroyer12

Bir konuya bakarım konu mu diye bir de açana bakarım turbo mu diye..

AMA HİÇ Mİ HAKLI YANIM YOK?

Kardeşim elbette haklı olduğun noktalar var, ferrari alınabilir dediğin fiyatlara bu doğrudur, gayet mümkündür.insanlar o dediğin fiyatlara evde alabilirler, araba da.hatta bir gecede kumarda da yiyebilirler, 5 tane moxon kumastan yapılma takım elbisede alabilirler.ayrıca ferrari konusunda, ferrari 30 40 binde motor ister.yeni motor gelir bildiğim kadarıyla o takılır.ferrariyle uzun yol yapamazsın, yakıtı zaten malum, heryere cekemezsin, e araban da eski, ferrariyle gittiğin bir ortamda insanlar sana görmemiş, daha kötüsü kalitesiz muamelesi yapabilirler.itibarında olmaz.şimdi sana bunları anlatıyorum yine ağlıcaksın.asıl mesele senin bos olman, hicbir gayretin, bir direncin, bir mücadelenin olmamasıyla birlikte hep ağlak muhabbetler acıp, insanların vaktini calman.insan hic mi birşey gözlemlemez hayatta? Hic mi olmayan günlerinde paylaşıma girdiği dostu olmaz? Bunlaeı sorgula.bize deki benim şu konı hakkında bilgiye ihtiyacım var, üstadlardan bilgi istiyorum de senle bilgisini paylaşacak insanlar elbet vardır burda.az duruslu olsan inan sana güvenip seni biyerlere getirecek insanlarda cıkar karşına, burda cıkmasa baska yerde cıkar.buda sana vakit ayırıp yazdığım son cevap olacak herhalde.insanların karsısına ciddi meselelerle cık.

• lpg taktırmassan zor dostum.

• boş para turbo boşver
  • Hocam Bende Ferrari F12 berlinetta almayı düşünüyorum. Ama bakalım daha tam olarak karar veremedik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Ferrariyi alıp, dışarıda yemek yemekten anladığı dönerciye gitmek olmak...

Evet, orta-üst gelirli herkes Ferrari alabilir. Alabilir de neden? Mal mı insanlar? 10.000km'de balata bitirecek, 50.000km'de motoru rektifiye olacak, kasko yaptırsa yıllık gelirinin %30'unu verecek, bir her yıl öküz gibi MTV ödeyecek. Benim 57 yaşında 5200cc Chevrolet yılda 1100TL vergi ödüyor bu memlekette. Zırt pırt lastik bitirecek, lastiğinin tanesi 5000TL olacak. Yakacağı eşek gibi benzin önemsiz kalır.

Biz kendimizi yırtıyoruz, "hepiniz bodos bodos arabalara biniyonuz, o zaman mal mısınız, dandik bir arabaya 60 kağıt para verilir mi? Daha az harca, daha keyifli hayat yaşa. Kendinden kısıp araba alacağına, zaten bindiğin araba dandik, biraz da eskisine bin, güzel yaşa." diye. Eleman dükkan fiyatı ile Ferrari karşılaştırıyor.

Bir yıllık birikimimden fazlasını arabaya vermem. Bu mantıkla, kendi arabamı kendim alıyor olsaydım, sıksam 20 kağıtlık arabaya binebilirim. Mantığım basit. Biri yurtdışı olmak üzere yılda en az iki tatilden, haftada bir kez dışarıda güzel bir yemek yemekten, haftada en az iki kez arkadaşlarımla dışarı çıkmaktan, hobilerime ayırdığım bütçeden vazgeçmem. "20 kağıda ne alırdın Hüseyin hasta etme adamı" diyorsanız, muhtemelen 3 kapı kedi gözlü focus alırdım. Tercihen 2.0 motorlu. Veya Temiz S40 Classic avına çıkardım. Neticede uzun yolda güvenebileceğim birşey olmalı. Uzun yol derdim olmasa, alırdım bir Rover 200 1.8si, Rover 600 kaliperlerinin montaj bölümlerini 3mm traşlayıp arabaya saplar, ZR diskleri takar, düzgün bir jant lastik takımı ile yallah... Çok daha ucuz, çok ekonomik, düşük vergili, az yakan, performanslı, çok keyifli ve normal duran bir arabam olurdu... Eşimde Chevrolet Kalos var. Gözüm o arabada. Fabrikadaki arabalardan biri pert oldu. Niyetim bu Kalos'u fabrikaya şutlayıp, kaskodan gelecek paranın üzerine 5-7 birşey koyup, eşimin arabayı yenileyip, uzun yola çıkılabilecek bir araba almak. Böylece kendime alacağım araba konusunda çok daha leş kararlar verebilirim. Belli mi olur? Alırım belki bir Rover?

Aile işini yaptığım için iş hayatı ile özel hayatı kesin çizgi ile ayırmam gerekiyor. Evimde maaşlı çalışan gibi yaşıyorum. Bu mantıkla eve giren gelir eşim + ben 6500TL gibi düşünebiliriz. Alıştığımız yaşam standardından ödün vermeden yaşadığımızda zırnık birikim yapamadığımız, yıllık bütçemizi ucu ucuna denkleştirdiğimiz düşünülürse, millet nelerden kısıp araba alıyor, hayretler içerisinde izliyorum. Bu kadar gereksiz harcama bana çok ters. Bu harcamalar bizim refahımızı arttırmak için güya; ama zamanla sahibi olduğumuz şeylerin kölesi oluyoruz. O yüzden ben sadece deneyim ve keyif almaya göre değer biçiyorum. Aldığım şey de beni kölesi yapmayacak. Bırak 60 kağıtlık arabaya binmeyeyim, eşek gibi çalışarak zaten kısa olan hayatımdan kaybolan saatlerimi bir dandik arabaya vermeyeyim. Bir şeye vereceğim parayı tamamen alacağım keyif, huzur ve bana sağlayacağı rahatlık belirliyor. O yüzden, Ferrari'nin keyfini almak istersem, 4 arkadaş danaya girer gibi bir günlüğüne gider kiralarım. 3 saat binerim.

Roverla neden uzun yola çıkılmasın hocam? Bu yaz Konya-Karabük, Konya-Balıkesir yaptım 216 Si ile tık demedi. Şu roverın adı çıkmış dokuza inmez sekize vallahi. Arkadaşımada aldırdım bi 216, dün arabayı kesilmiş ağaç kütüğüne oturtmuş. Çıkartmak içinde yaklaşık 5-6 dakika tam gaz yüklenmiş, araba patinaja düşmüş haliyle ve hararet yaptırmış. Conta yandı mı yanmadı mı bilmiyoruz şuan yarın belli olacak. Duyanlar ne diyecek şimdi? "Roverlar conta yakıyor." Roverların tek kronik sorunu bilinçsiz acemi insanların ilk araba olarak alması.

• Kardeşim parası var yada yok sanane ister alır ister almaz kendi bileceği birşey bu sadece arabayı almakla bitmiyor adam bütün parasını arabaya veriyor evi yok hemde senin mantıkla bakarsak ee o zaman bu arabanın diğer masraflarınıda öpücükle öder o zaman turbo

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.