Şimdi Ara

ferrari almak çok imkansız bi olay degil bi bakar mısınız? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
3.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir taşıma aracı ve şöförünü kiralayıp arkada Ferrari'mizde otursak daha ucuza gelir bence.
  • senin bahsettiğin kesim zaten zengin olan kesim. Bu ülkede çok zenginler ve fakirler vardır. İstanbulda her evi alan farklı kişiler mi sanıyorsun? Çoğu zengin kesim gayrimenkule yatırım yaptığı için yeni yapılan yerlerden sürekli daire satın alıyor. Bırak ferrariyi evi felan sen Türkiye'de aylık 2.ooo TL ile maaşlı iş bulursan yat kalk dua et.
  • senin yas ufak galiba..... bunuda konu diye aciyorsunuz baska hicmi birsey merak etmediniz arkadasimm ..... herkes evini satip arabami alsin..... ondan sonra 4 bebe 2 ebebeyn sıkış ferarinin icine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pdr tecnics

senin yas ufak galiba..... bunuda konu diye aciyorsunuz baska hicmi birsey merak etmediniz arkadasimm ..... herkes evini satip arabami alsin..... ondan sonra 4 bebe 2 ebebeyn sıkış ferarinin icine

hocam benim böyle bir hedefim vardı
    Ferrari imkansız deyil sadece onu anlatmak istedim
    ben alıp satarken ferrariye binip keyfini çıkarmak istiyom

• Yurt dışında daha ucuz şahsen benmexun olduktan sonra almayı düşünüyorum :D

• cok yakar, yollar fena garaaj lazim bilmemne astrayla devam :)

• avrupa ve amerikada alınır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bu yönden düşünmemiştim ancak dediğiniz doğru benim arkadaşımın ailesi ev aldı 200 bin peşin 100 bin banka kredisi ile Türkiye'de vergiler yüksek olmasa bir evde 2-3 kişi çalışıyorsa dediğiniz gibi ev almaz kirada oturur ferrariye biner.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertua35_35

Hiç bu yönden düşünmemiştim ancak dediğiniz doğru benim arkadaşımın ailesi ev aldı 200 bin peşin 100 bin banka kredisi ile Türkiye'de vergiler yüksek olmasa bir evde 2-3 kişi çalışıyorsa dediğiniz gibi ev almaz kirada oturur ferrariye biner.

hocam bunu ben keşvettim

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Ferrariyi alıp, dışarıda yemek yemekten anladığı dönerciye gitmek olmak...

Evet, orta-üst gelirli herkes Ferrari alabilir. Alabilir de neden? Mal mı insanlar? 10.000km'de balata bitirecek, 50.000km'de motoru rektifiye olacak, kasko yaptırsa yıllık gelirinin %30'unu verecek, bir her yıl öküz gibi MTV ödeyecek. Benim 57 yaşında 5200cc Chevrolet yılda 1100TL vergi ödüyor bu memlekette. Zırt pırt lastik bitirecek, lastiğinin tanesi 5000TL olacak. Yakacağı eşek gibi benzin önemsiz kalır.

Biz kendimizi yırtıyoruz, "hepiniz bodos bodos arabalara biniyonuz, o zaman mal mısınız, dandik bir arabaya 60 kağıt para verilir mi? Daha az harca, daha keyifli hayat yaşa. Kendinden kısıp araba alacağına, zaten bindiğin araba dandik, biraz da eskisine bin, güzel yaşa." diye. Eleman dükkan fiyatı ile Ferrari karşılaştırıyor.

Bir yıllık birikimimden fazlasını arabaya vermem. Bu mantıkla, kendi arabamı kendim alıyor olsaydım, sıksam 20 kağıtlık arabaya binebilirim. Mantığım basit. Biri yurtdışı olmak üzere yılda en az iki tatilden, haftada bir kez dışarıda güzel bir yemek yemekten, haftada en az iki kez arkadaşlarımla dışarı çıkmaktan, hobilerime ayırdığım bütçeden vazgeçmem. "20 kağıda ne alırdın Hüseyin hasta etme adamı" diyorsanız, muhtemelen 3 kapı kedi gözlü focus alırdım. Tercihen 2.0 motorlu. Veya Temiz S40 Classic avına çıkardım. Neticede uzun yolda güvenebileceğim birşey olmalı. Uzun yol derdim olmasa, alırdım bir Rover 200 1.8si, Rover 600 kaliperlerinin montaj bölümlerini 3mm traşlayıp arabaya saplar, ZR diskleri takar, düzgün bir jant lastik takımı ile yallah... Çok daha ucuz, çok ekonomik, düşük vergili, az yakan, performanslı, çok keyifli ve normal duran bir arabam olurdu... Eşimde Chevrolet Kalos var. Gözüm o arabada. Fabrikadaki arabalardan biri pert oldu. Niyetim bu Kalos'u fabrikaya şutlayıp, kaskodan gelecek paranın üzerine 5-7 birşey koyup, eşimin arabayı yenileyip, uzun yola çıkılabilecek bir araba almak. Böylece kendime alacağım araba konusunda çok daha leş kararlar verebilirim. Belli mi olur? Alırım belki bir Rover?

Aile işini yaptığım için iş hayatı ile özel hayatı kesin çizgi ile ayırmam gerekiyor. Evimde maaşlı çalışan gibi yaşıyorum. Bu mantıkla eve giren gelir eşim + ben 6500TL gibi düşünebiliriz. Alıştığımız yaşam standardından ödün vermeden yaşadığımızda zırnık birikim yapamadığımız, yıllık bütçemizi ucu ucuna denkleştirdiğimiz düşünülürse, millet nelerden kısıp araba alıyor, hayretler içerisinde izliyorum. Bu kadar gereksiz harcama bana çok ters. Bu harcamalar bizim refahımızı arttırmak için güya; ama zamanla sahibi olduğumuz şeylerin kölesi oluyoruz. O yüzden ben sadece deneyim ve keyif almaya göre değer biçiyorum. Aldığım şey de beni kölesi yapmayacak. Bırak 60 kağıtlık arabaya binmeyeyim, eşek gibi çalışarak zaten kısa olan hayatımdan kaybolan saatlerimi bir dandik arabaya vermeyeyim. Bir şeye vereceğim parayı tamamen alacağım keyif, huzur ve bana sağlayacağı rahatlık belirliyor. O yüzden, Ferrari'nin keyfini almak istersem, 4 arkadaş danaya girer gibi bir günlüğüne gider kiralarım. 3 saat binerim.

Hocam ne mantıklı yazmışsınız ayakta alkışlayarak okudum yorumu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi bu ferrariyi neden alayım.

Anahtar kullan, klimayı manuel ayarla, 301 de stepwayde yerden yere vurduğunuz cam açma düğmeleri burada lüks olmuş, el freni başka birşey gibi duruyor orada, teyp 60 liralık hafıza kartı çalan teyplere benziyor.

ama dışarıdan yanıyor alev atıyor araba :)
  • 5 Liralık yakıt vermedi diye konu açan adamsın be abi sen .

Ferrari alsan 5 lirayı rölantide yakarsın orada bırakır gelirsin konu açarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: mertua35_35

Hiç bu yönden düşünmemiştim ancak dediğiniz doğru benim arkadaşımın ailesi ev aldı 200 bin peşin 100 bin banka kredisi ile Türkiye'de vergiler yüksek olmasa bir evde 2-3 kişi çalışıyorsa dediğiniz gibi ev almaz kirada oturur ferrariye biner.

hocam bunu ben keşvettim

Bende biraz senin kafadanım bakıyorum millet 300-400 binlik ev için 30-40 sene çalışıyor mantıksız geliyor bana,Bin ferrariye mis gerçi vergisi yüksek olduğu için insanların gözü korkuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

5 Liralık yakıt vermedi diye konu açan adamsın be abi sen .

Ferrari alsan 5 lirayı rölantide yakarsın orada bırakır gelirsin konu açarsın

HOCAM 90 I GEÇMEDİYİM SÜRECE BENCE FAZLA YAKMAZ

• Bu parlak zekaya hayranım. Biz hic düsünememistik

• Ferrariye binmek istiyosan bir kaç günlük kirala ama sakın kaza yapma.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Bu parlak zekaya hayranım. Biz hic düsünememistik

• Evet Turbolinea'nın bir saçma konusuyla daha karşı karşıyayız..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamers.

Evet Turbolinea'nın bir saçma konusuyla daha karşı karşıyayız..

• Forumdaki trolleri uzaktan takip ederim. Trolleri sevmem ama yarı-trolleri severim ve desteklerim. Tuvnera favorimdi adam yok oldu mesela üzüldüm bile denebilir. Kısacası senin gibi değerleri korumamız lazım hocam..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.