Şimdi Ara

Ferrari'ye Sabotaj Yapıldığına Dair Soruşturma (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
4.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lewis Hamilton'ın dünya şampiyonluğu ümitleri, FIA'nın casusluk skandalıyla ilgili olarak McLaren aleyhine vermesi ihtimal dahilinde olan kararla tehliye girdi. McLaren'ın Dünya Motor Sporları Konseyi'nin olağanüstü toplantısında savunma yapmaya çağrılmasının ardından gelişecek olaylara bağlı olarak Hamilton'ın tüm puanlarının silinmesi ve takımın bu sezon şampiyonadan ihraç edilmesi gündeme gelebilecek.

Ayrıca İngiliz ekibi soruşturmada aklanmış olsa bile, devam eden süreç, genç sürücünün şampiyonluk azmini olumsuz etkileyebilir.

McLaren, evinde yapılan aramada Ferrari'ye ait 780 sayfalık belge bulunan baş tasarımcısı Mike Coughlan'ın görevini askıya almasıyla tek ekipte üst düzey üçüncü ismini de kaybetmiş oldu. Bunun, takımın bundan sonraki çalışmalarını sekteye uğratabileceği ifade ediliyor.

Bu arada Londa Yüksek Mahkemesi, teknik departmanın başında olan Jonathan Neale'nin bu dokümanlardan ne zaman ve nasıl haberdar olduğu konusunda açıklama istedi. Şimdilik Neale'nin olayla ne kadar bağlantılı olduğu bilinmiyor. Ancak süreç ilerledikçe ortaya çıkan yeni bilgiler McLaren'ın lehine değil aleyhine işliyor.

Son olarak dün FIA'nın, McLaren takımını, Ferrari'ye ait gizli belgelere sahip olmakla suçlaması İngiliz ekibinin üstünde dolaşan kara bulutları artırdı.

Suçlamalar içinde McLaren'ın Uluslararası Spor Yasası'nın 151c Maddesi'ni ihlal etmesi de yer alıyor. Bu suçlama, başından bu yana takımın skandalla hiçbir şeklide ilgisi olmadığını söyleyen yönetim için adeta bir şok oldu.

Şimdi FIA, McLaren'ı suçlu bulması halinde İngiliz ekibi bir ihraç kararıyla karşı karşıya kalabilir.

kaynak :TIKLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 13 Temmuz 2007; 20:30:42 >

• McLaren baş tasarımcısı Mike Coughlan'ın Ferrari'ye ait gizli bilgilere sahip olduğunu takımdaki bazı meslektaşlarıyla paylaştığı ileri sürüldü. Coughlan'ın casusluk skandalının detayları ile ilgili olarak Ferrari'ye verdiği yazılı taahütnameden alıntı yaptığını yazan La Repubblica gazetesi, sözkonusu bilgiyi bazı meslektaşlarına söylediğini belirtti.

Coughlan, yazılı taahhütnameyi, halen konuyla ilgili kriminal soruşturma yürüten İtalyan adli makamlarına teslim edilmemesi şartıyla Ferrari'ye vermişti.

Bununla birlikte, Coughlan'ın konuya ilişkin bildiklerini anlattığı sözkonusu yazılı belgenin, davanın devam ettiği Londra Yüksek Mahkemesi kayıtlarında bile geçmediği ancak FIA belgeyi incelemiş olduğu ifade ediliyor.

La Repubblica gazetesine göre, Coughlan bu belgede, Ferrari'nin teknik çizimlerine ve diğer teknik bilgilerine sahip olduğunu itiraf ediyor.

Coughlan'ın ayrıca, bu belgelerden sadece McLaren'ın idari direktörü Jonathan Neale'ye bahsetmediği başka kimselere de gösterdiğini belirttiği ifade ediliyor.

İtalyan gazetesine göre, Coughlan, tüm McLaren çalışanlarının kendilerini bu dokumanlardan uzak tutması ve bunları imha etmesi yönünde tavsiye vererek aynı şekilde olaya tepki verdiklerini ifade ediyor.

Dahası, Coughlan'ın, dokumanların kaynağının eski Ferrari mühendisi Nigel Stepney olduğunu doğrulamadığı ileri sürülüyor. Coughlan'ın, dokümanları sadece ekpres kurye yoluyla aldığını söylediği belirtiliyor.

Bu arada Ferrari avukatı Massimiliano Maestretti, RAI televizyonuna yaptığı açıklamada, dokümanlardan McLaren takımı içinde kimlerin haberdar olduğu ve bunların ne zaman Coughlan'a ulaştırıldığı yönünde hala bir belirsizlik bulunduğunu söyledi.

Maestretti, "Neale'nin olaydaki rolünün ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak en azından Neale'nin bu dokümanların Coughlan'da olduğundan haberdar olduğunu biliyoruz. Muhtemelen bu dokümanların bir bölümünü gördü" dedi.

Kaynak

Bakalım McLaren nasıl aklanacak. Ekipte bu bilgileri gören ve bilen birçok insan varken bu bilgilerden yararlanmadıklarını nasıl kanıtlayacaklar.

• eyvahlar olsun.galıba cıddı bır yaptırım kapıda.cesıtlı kaynaklardan okudugum kadarıyla markalar puanlarının sılınmesı buyuk bır olasılıkla gerceklesıcek.bunu plotlarda eklenebılırmıs.

bır an once ron un durumu hem ferrarı ye hemde fıa ya gostermesı lazım.eger mumkunse mp4 22 yı karsılarına koysunlar ve haftalarca ıncelesınler.
    sampıyonayı gectım bu olar mclaren ın ısmıne leke surucek.off su ıse yaramaz herıflerın yaptıgına bakın ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

sampıyonayı gectım bu olar mclaren ın ısmıne leke surucek

evet asıl önemli olanda bu zaten
    çünkü Mclaren bu sporun en köklü birkaç takımından

ama zarar gören sadece Mclaren değil,Formula 1 ve FIA'da çok zarar görüyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

eyvahlar olsun.galıba cıddı bır yaptırım kapıda.cesıtlı kaynaklardan okudugum kadarıyla markalar puanlarının sılınmesı buyuk bır olasılıkla gerceklesıcek.bunu plotlarda eklenebılırmıs.

bır an once ron un durumu hem ferrarı ye hemde fıa ya gostermesı lazım.eger mumkunse mp4 22 yı karsılarına koysunlar ve haftalarca ıncelesınler.
    sampıyonayı gectım bu olar mclaren ın ısmıne leke surucek.off su ıse yaramaz herıflerın yaptıgına bakın ya

zaten FIA araçları incelemek için el koyacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 16 Temmuz 2007; 1:32:42 >
  • @MMX 166 Bence birşey olmaz. Hadi taş çatlasın olmaz ya. Mclaren puanları silinir. Silinmesi bence adaletsizlik olurya. Kimilerine göre adalet olur o ayrı.

Ben bütün bunların Ferrari ile birlikte bazı kişilerin planı olduğuna inanıyorum. O kadar çelişkili, şüpheli açıklamalar varki. Hergün bayka birşey çıkıyor. Bu işin b... çıkardılar artık. Bu olaylar ne zaman biter onuda söyleyim. Ferrari Mclaren ile aradaki farkı eritince orta da olay filan kalmaz. Tabi diğer kişide gereken sözü aldımı diğer kişiyi unutmamak lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarman61
    @MMX 166 Bence birşey olmaz. Hadi taş çatlasın olmaz ya. Mclaren puanları silinir. Silinmesi bence adaletsizlik olurya. Kimilerine göre adalet olur o ayrı.

Eğer McLaren o belgelerden faydalandıysa, şu anki durum zaten adaletsizlik.

quote:

Ben bütün bunların Ferrari ile birlikte bazı kişilerin planı olduğuna inanıyorum. O kadar çelişkili, şüpheli açıklamalar varki. Hergün bayka birşey çıkıyor. Bu işin b... çıkardılar artık. Bu olaylar ne zaman biter onuda söyleyim. Ferrari Mclaren ile aradaki farkı eritince orta da olay filan kalmaz. Tabi diğer kişide gereken sözü aldımı diğer kişiyi unutmamak lazım.

Tabi canım. Ne de olsa McLaren melek, Ferrari şeytan. Değil mi?

• quote:

@MMX 166 Bence birşey olmaz. Hadi taş çatlasın olmaz ya. Mclaren puanları silinir. Silinmesi bence adaletsizlik olurya. Kimilerine göre adalet olur o ayrı.

ne zaman tuttuğunuz takımlardada hata arayacaksınız?
    neden hep sizin tuttuğunuz takımlar haklı da diğerleri suçlu?

ben Mclaren takım olarak suçlu demiyorum(tabi bundan sonra ortaya bunun aksini ispatlayacak şeyler çıkar mı bilemem) ancak Ferrari'ninde bunları uydurduğuna inanmıyorum,Jean Todt ısrarla ellerinde çok ciddi kanıtlar olduğunu söylüyor
    ne yani koskoca Ferrari CEO'su çıkıp yalan mı söyleyecek?neden Ron Dennis'in dürüst olduğuna inanıyorsunuzda Jean Todt'a inanmıyorsunuz?

güldürmeyin insanı ya biraz destekli sallayın

• Arkadaşlar olabilir siz haklı olabilirsiniz. Belkide ben haklıyımdır. Şimdi burda palavradan birşeylerde yazabilirdim. Bunu yazmadan önce düşündüm muhakkak benim yazdıklarıma karşı çıkan olacaktır. Ama ben böyle düşünüyorum. Belki böyle düşünmemin sebebi fanatiklik olabilir. Ama ne yapabilirim ki aklımda bu düşünce var.
  • quote:

Arkadaşlar olabilir siz haklı olabilirsiniz. Belkide ben haklıyımdır. Şimdi burda palavradan birşeylerde yazabilirdim. Bunu yazmadan önce düşündüm muhakkak benim yazdıklarıma karşı çıkan olacaktır. Ama ben böyle düşünüyorum. Belki böyle düşünmemin sebebi fanatiklik olabilir. Ama ne yapabilirim ki aklımda bu düşünce var.

O halde aynı şekilde birileri de McLaren'i ortalığı karıştırmak, rakibine çamur atmakla suçlarsa, hiçbir şekilde itiraz etme hakkına sahip olamazsın.
  • FIA, bu ay Dünya Motor Sporları Konseyi özel toplantısında, McLaren’a, görevine askıya aldığı baş tasarımcı Mike Coughlan’ın Ferrari’ye ait gizli bilgilere sahip olduğunu ne zamandan bu yana bildiğini ve Coughlan’ın bu bilgiyi başka kimleri açıkladığı sorularını yöneltecek. Medyada, FIA’nın casusluk skandalına nasıl tepki vereceğine ilişkin çeşitli spekülasyonlar yapılırken, FIA kaynakları, Coughlan’ın 780 sayfalık gizli bilgilere sezon başından bu yana sahip olmuş olabileceğine inanıyor.
    Ferrari’nin İtalyan avukatları da, olayı Ron Dennis ve Martin Whitmarsh’a haber veren McLaren İdari Direktörü Jonathan Neale’nin yanı sıra belgeleri başka çalışanların da gördüğünü düşünüyor.

Kaynaklar, McLaren’ın sezon başında, normalde dışarıdan tespit edilmesi zor bir nokta olan hareketli tabanlar konusunda Ferrari’ye karşı FIA’ya başvuruda bulunması ve bunun için tam olarak bu bilgileri nasıl tespit ettiği konusunda McLaren’a çeşitli sorular sorulacak.

Bilindiği gibi McLaren ekibinin itirazının ardından Ferrari hareketli tabanlarda değişiklik yapmak zorunda kalmış ve FIA da bu konuda yeni kurallar getirmişti.

Bununla birlikte hareketli tabanlar konusundaki başvurunun, FIA’nın 26 Temmuz’daki toplantıda McLaren’a hakkında soru yönelteceği 30 konudan biri olduğu belirtiliyor.

FIA’nın ayrıca Coughlan’ın olayı anlattığı ve Ferrari’ye verdiği yeminli taahhütnameyi inceledikten sonra McLaren’ın Mart ve Temmuz ayları arasındaki faaliyetlerine ilişkin bir listeyi tamamladığı ifade ediliyor.

kaynak: TIKLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 16 Temmuz 2007; 18:14:06 >

• elbette guven sorgulanmalı.ben olsam alırım mp4 22 yı her ne pahasına olursa olsun modena ya gıder ve ferrarı tasarım ekıbı ıle otomobılı ıncelerım.karsılastırırım.cunku ıs sampıyonayı gectı burada McLaren ısmının kotulenmesı var.bır an once ron un bu hamleyı yapması lazım.haa reklam antlasmaları yok teknolojı yada mp4 22 nın ınce detayları...umrumda degıl bu şaıbenın ortadan kalkması lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Arkadaşlar olabilir siz haklı olabilirsiniz. Belkide ben haklıyımdır. Şimdi burda palavradan birşeylerde yazabilirdim. Bunu yazmadan önce düşündüm muhakkak benim yazdıklarıma karşı çıkan olacaktır. Ama ben böyle düşünüyorum. Belki böyle düşünmemin sebebi fanatiklik olabilir. Ama ne yapabilirim ki aklımda bu düşünce var.

O halde aynı şekilde birileri de McLaren'i ortalığı karıştırmak, rakibine çamur atmakla suçlarsa, hiçbir şekilde itiraz etme hakkına sahip olamazsın.

Yahu senin dediğini zaten millet yapıyor challenger hocam. Mclaren takımının kesinleşmiş suçu olmadığı halde herkez tarafından suçlanıyor kesinlişmiş bir durum söz konusu değil. Ama Mclaren kötü takım olarak milletin önüne sunuldu.

• quote:

Yahu senin dediğini zaten millet yapıyor challenger hocam. Mclaren takımının kesinleşmiş suçu olmadığı halde herkez tarafından suçlanıyor kesinlişmiş bir durum söz konusu değil. Ama Mclaren kötü takım olarak milletin önüne sunuldu.

FIA, Ferrari ve resmi makamlar bunu yapmıyor. Bu yeterli değil mi? Taraf tuttuğun için aşırı duygusallaşmışsın ve savunma moduna geçmişsin. McLaren kötü takım olarak öne sürülmedi, "Ferrari bilgileri kullanılmış olabilir, araştırılıyor" dendi. Çünkü birçok McLaren çalışanı bu konuda bilgi sahibi olması ve McLaren' in, normalde anlaşılamayacak bir Ferrari aracı özelliği hakkında itirazda bulunması şüpheli şeyler. Bu nedenle McLaren'in suçlu olma ihtimali yükseliyor.

Senin yaptığın ise daha farklı bir şey. Ortada savcılık soruşturması, zanlıların itirafları, belgeler mevcutken "hepsi Ferrari'nin yaptığı bir düzen, McLaren'i kötülemek ve geride bırakmak için yapıyorlar" diyebiliyorsun. Kanıt var, ama sen "Ferrari uyduruyor" diyorsun.

Çok merak ediyorum, McLaren sabit kanıtlar ışığında suçlu bulunursa ne yapardın?

• İçtenlikle söyleyim. Yine takımımı savunurdum. Bir şekilde alacağı kötü imajdan kurtulması için propoganda yaparım. Ben aşırı Mclaren fanatiğim ama sende kabul etmelisin ki seninde benden aşağa kalır yanın yok
  • quote:

İçtenlikle söyleyim. Yine takımımı savunurdum. Bir şekilde alacağı kötü imajdan kurtulması için propoganda yaparım. Ben aşırı Mclaren fanatiğim ama sende kabul etmelisin ki seninde benden aşağa kalır yanın yok

Var merak etme. Suçun savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Takımını tutmaya devam edersin, ama suçluyken savunmak saçma geliyor. Sonuçta ilgili kişilerin görevlerinden alınmasını ve Ron Dennis de dahil görevlerinden istifa etmelerini istemen daha tutarlı olurdu.
  • quote:

Var merak etme. Suçun savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Takımını tutmaya devam edersin, ama suçluyken savunmak saçma geliyor. Sonuçta ilgili kişilerin görevlerinden alınmasını ve Ron Dennis de dahil görevlerinden istifa etmelerini istemen daha tutarlı olurdu.

Muhakkak suçlular cezasını çekmeli. Takımdan uzaklaştırılmalı. Heleki aksine takımda tutulması takıma daha çok zarar verir. Benim savunmadan kastım bu zaten suçlu bulunan kişiyi günah keçisi ilan edip tüm suçu onun üzerine yüklerdim.

Şimdi bu yazdıklarım kimilerini garip gelebilir yada kınayabilir ama ben düşündüklerimi yazıyorum. Hangi taraftar yapmaz ki bunu. Takımının üzerindeki lekeyi kim kabullenir ki herkez o lekeden kurtulmak ister.

• quote:

quote:

Muhakkak suçlular cezasını çekmeli. Takımdan uzaklaştırılmalı. Heleki aksine takımda tutulması takıma daha çok zarar verir. Benim savunmadan kastım bu zaten suçlu bulunan kişiyi günah keçisi ilan edip tüm suçu onun üzerine yüklerdim.

Şimdi bu yazdıklarım kimilerini garip gelebilir yada kınayabilir ama ben düşündüklerimi yazıyorum. Hangi taraftar yapmaz ki bunu. Takımının üzerindeki lekeyi kim kabullenir ki herkez o lekeden kurtulmak ister.

sizin şu dediklerinizi herhangi bir takım direktörü yapmaya kalksa F1 i birkaç sene içinde kaybederiz.Burada Mclaren takım olarak suçludur.Ron dennis te haberi olmasa bile suçludur.Sanayi casusluğuna kendi çıkarına da olsa heves edecek birini takımda ust düzey bir göreve getirebildiği için suçludur.

Evet F1 fazlasıyla kirlendi bu kirlenme fazlasıyla uzucu,fakat taraftarın bu kadar kirlenmesi daha da üzücü.Bu kadar makyevelist tutuma ne denir bilmiyorum.

• her takımda benzer sorunlar olduğunu düşünüyrum
    komplo teorileri de aklıma geliyor
    yani ferrariden ne öğrenecek bu mc laren
    zamanında daha iyi olduğu dönemler de var
    belki ferrari de mc lareni incelemiştir
    olanlar çok üzücüdür
    ama bu durumun takıma ne kazandırdığını merak ediyorum
    yani ferrari de kimde ne var biliyor
    kim kime bilgilendirme yapmış biliyor
    tabii ki suçlular cezalarını çekecek ama neye göre
    iki yıl önce suzuka dakiminin beğenmediğimiz mercedes ile fishicellayı geçişini düşünüyorum
    bu takım ferrariden ne alıp kullanacak
    26 temmuzu bekliyoruz
    herhalde mahkeme uygun cezayı verecek
    ciddi bir ceza olursa mc laren iki yılda toparlanamaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: meta80

her takımda benzer sorunlar olduğunu düşünüyrum
    komplo teorileri de aklıma geliyor
    yani ferrariden ne öğrenecek bu mc laren
    zamanında daha iyi olduğu dönemler de var
    belki ferrari de mc lareni incelemiştir
    olanlar çok üzücüdür
    ama bu durumun takıma ne kazandırdığını merak ediyorum
    yani ferrari de kimde ne var biliyor
    kim kime bilgilendirme yapmış biliyor
    tabii ki suçlular cezalarını çekecek ama neye göre
    iki yıl önce suzuka dakiminin beğenmediğimiz mercedes ile fishicellayı geçişini düşünüyorum
    bu takım ferrariden ne alıp kullanacak
    26 temmuzu bekliyoruz
    herhalde mahkeme uygun cezayı verecek
    ciddi bir ceza olursa mc laren iki yılda toparlanamaz

ilk önce şunu unutma,F1'de her takımın kendine özgü avantaj sağlayan bilgileri vardır

bunu geçtim diğer takım hakkında herhangi bi bilgiyi araçlarda kullanmasalarda aracın herhangi bi duruma nasıl tepki verileceğinin bilinmesi bile büyük avantajdır(daha önce Challenger bu konuyu ayrıntılarıyla açıklamıştı)

ve şunuda unutma,Mclaren 2005'te pistteki en hızlı araçtı ve 2005'teki aracın dayanıklılık dışında hiçbir kötü yanıda yoktu

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.