Şimdi Ara

Ferrino Lightent 2 Çadır - 168,90 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
6
Favori
3.140
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Bende de öyle yazıyor, fatura kesim tarihi 27 Şubat, 17.00. Gönderim tarihi de 27 Şubat. Belki de gittigidiyor sistemine bağlı olduğundan otomatik olarak kesilmiş de olabilir fatura.

Bencede otomatik çünkü kargo verilme günü geçti. Ggden ilk defa böyle bir ürün aldığımız için onlarda şaşırdı. Bakalım her iki taraf içinde meraklı bir süreç. İnadımız inat bizim rahatız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hekimoglu19

quote:

Bende de öyle yazıyor, fatura kesim tarihi 27 Şubat, 17.00. Gönderim tarihi de 27 Şubat. Belki de gittigidiyor sistemine bağlı olduğundan otomatik olarak kesilmiş de olabilir fatura.

Bencede otomatik çünkü kargo verilme günü geçti. Ggden ilk defa böyle bir ürün aldığımız için onlarda şaşırdı. Bakalım her iki taraf içinde meraklı bir süreç. İnadımız inat bizim rahatız.

OTomatik fatura olmuyor bildiğim kadarıyla. 19 ocakta mesela teknosa gg mağazasından sipariş almışım. 20 ocakta fatura kesilmiş. Sisteme girmeleri falan 30 ocağı buldu. Ürün elime geçmişti tabi. Muhtemelen kesildi faturalar. KArgolarda yakında çıkar

• sakurek kullanıcısına yanıt
    Tabi bu da muhtemel. Bakalım kargo gelecek mi, gelince içinden ne çıkacak?
  • Sayın ........... , Satıcı sistemden dolayı teknik bir sorun yaşadığı için kargolama süresini aşmıştır ancak ürününüz kargolanacaktır. Bu aşamada, işleminizi iptal etmemenizi rica ederiz. GittiGidiyor Müşteri Hizmetleri:http://yardim.gittigidiyor.com/destek-hatti Saygılarımızla, GittiGidiyor
  • phatron_23 kullanıcısına yanıt
    Kendileri mi gönderdi yoksa, siz kargolama ne zaman yapılacak diye sordunuz da mı böyle dönüş yaptılar?
  • faturaya bi heves yapmıştım ama iyice umudum tükendi . aradan kaç gün geçtiğini unuttum valla . çadırı satın aldığım kartım da kullanıma kapatıldı . çadırda gelmedi . isyan
  • Durum saçmasapan bir hal aldı
  • Gittigidiyor'a msj attım, satıcı ile görüşün diyor. Satıcıya msj atıyorum ya cvp vermiyor ya da gönderilmeyeceğini zaten bildirdik diyor. E o zaman iptal edin diyorum, onu da yapmıyorlar. İlk fırsatta hakem heyetine gideceğim. Siparişi iptal etseler üstelemezdim ama asıl rahatsız eden nokta, mesajlarıma cevap bile vermiyorlar, yani alıcıya saygı, ilgi yok. Sırf kaale almadıkları için uğraşacağım, onları da uğraştıracağım.

• Tüketici hakem heyeti kesin çözüm.

• Arkadaşlar nasıl hareket ediyoruz. Son durumumuz ne? Yasal olarak kaç günleri var kargolamak için? Satışı iptal ete basıp iptal etmemizi bekliyorlar. Bizi süründürecekler akıllarınca. Had bakalım elmi yaman beymi yaman?

• adamlar pisliğin teki çıktı. ama iş inada bindi . iptal etmeyecem . sonuna kadar savaşacam . elimden ne geliyorsa ve ne yapmam gerekiyorsa..... daha önce böyle birşey hiç başıma gelmedi . hakem heyetine falan da hiç gitmedim. tecrübeli arkadaşlar nasıl bir yol izleyelim . bekleyelim mi biraz daha ?
  • İş inada bindi

• quote:

Benzer bir olay:

https://forum.donanimhaber.com/hb-magdurlari-viewsonic-vx2252mh-21-5-monitor-195tl--118195588

Hocam monitör konusunda siparişleri hb iptal etmiş. Bizimkileri iptal etmiyor.

• Evet öyle de dilekçeyi, yazışmaları tekzen için uyarlayınca "siparişi iptal etmemekle birlikte ürünü göndermiyor" gibi bir ibare belirtilebilir.
    Dilekçe ve yazı dili açısından güzel örnek olduğu için paylaştım. Hem hakem heyetinin olası tavrına göre de hareket edilir.
  • Arkadaşlar yazdığım hakem heyeti dilekçesi ekte, örnek karar şu başlıkta var.
    https://forum.donanimhaber.com/hb-magdurlari-viewsonic-vx2252mh-21-5-monitor-195tl--118195588#118195724
    en beğenilen yazılar kısmının en sonundaki yazıda.
    Herkes kendine göre uyarlasın artık. Ekleme hususunda önerisi olan varsa ben de yararlanırım.

................... KAYMAKAMLIĞI
    TÜKETİCİ SORUNLARI İLÇE HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA

ŞİKAYET EDEN : isim - t.c. - adres

KARŞI TARAF : Tekzen Ticaret ve Yatırım Anonim Şirketi
    Merkez Mah. Cendere Cad. No: 30 Bab Plaza Kat:6
    Kağıthane – İSTANBUL

KONU : Satın alınıp ücreti ödenen ancak satıcı tarafından gönderilmeyen “Ferrino Lightent 2 Çadır” ürününün tarafıma aynen teslimine karar verilmesi talebidir.

AÇIKLAMA :

Şikayet olunan şirketin satış yapmakta olduğuwww.gittigidiyor.com isimli internet sitesinden, 21.02.2017 tarihinde 168,91 TL bedelle “Ferrino Lightent 2 Çadır” ürününü satın aldım ve ödemesini yaptım. Ödeme onayı ve ürünün faturası ekte sunulmuştur.

Daha sonra satıcı firma şifahi olarak bana ulaşarak ürünün fiyatının Amerikan Doları baz alınarak hesaplandığını, satış sitesine Türk Lirasına çevirmeyi unutarak koyduklarını belirterek ürünü göndermeyeceğini beyan etmiş, ancak siparişimi de iptal etmemiştir. Fakrlı tarihlerde bu kez ürünün stoklarında olmadığını ve ürünü göndermeyeceklerini beyan etmiştir.

Öncelikle şunu belirtmekte yarar var ki,www.gittigidiyor.com isimli internet sitesi çeşitli şahısların veya bu olayda olduğu gibi şirketlerin çeşitli teşhir veya ikinci el ürünleri düşük fiyata sattıkları bir fırsat sitesidir. Tekzen firmasının kendine ait bir internet satış sitesi olmasına rağmen bazı ürünleri bu olayda olduğu gibi çok düşük fiyatlarla bu sitede satabilmektedir. Kaldı ki bu sitede satılan ürünlerin fiyatları el ile manuel olarak tek tek girilmektedir ve satış bedeli üzerinden site pay almaktadır. Yani satış fiyatının yanlış girilmesi mazeret olarak kabul edilebilecek bir durum değildir.

6502 sayılı Kanun’un, Satıştan Kaçınma başlıklı 6. maddesinde, “Vitrinde, rafta, elektronik ortamda veya açıkça görülebilir herhangi bir yerde teşhir edilen malın, satılık olmadığı belirtilen bir ibareye yer verilmedikçe satışından kaçınılamaz.” hükmüne yer verilmiştir. Yani satıcı teşhir ettiği bu malı satmakla yükümlü durumdadır.

27.11.2014 tarihli Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinin 16. maddesi uyarınca “ satıcı veya sağlayıcı tüketicinin siparişinin kendisine ulaştığı tarihten itibaren taahhüt ettiği süre içerisinde edimini yerine getirmek zorundadır.” hükmü düzenlenmiştir.

Mevcut olayda ekteki ödeme onayında da görüleceği üzere satıcı en geç 24.02.2017 tarihinde ürünü göndermeyi taahhüt etmiş ancak ürünü göndermediği gibi siparişi iptal etmeyerek ürün bedelini de bloke etmiştir. Bu aşamadan sonra benzer fiyata kampanya yakalama şansım kalmadığı için ürün bedelinin iadesini de kabul etmeyerek, ürünün tarafıma aynen teslimini talep ediyorum.

SONUÇ : Açıklanan nedenlerle “Ferrino Lightent 2 Çadır” ürününün satıcı tarafından tarafıma aynen teslimine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

EKLER:
    1- Ürün ödeme onayı
    2- Ürün faturası
    3- Emsal karar isim - imza

• Hakem heyetine başvuran var mı?

• Ben bir üstte paylaştığım dilekçe ile başvurdum.
  • Ben daha fırsat bulup da hakem heyetine gidemedim.
  • quote:

Ben daha fırsat bulup da hakem heyetine gidemedim.

ben de henüz gidemedim. Ne iptal ediyorlar ne de ürünü gönderiyorlar. parayı kullanıyorlar.
    İş inada bindi galiba
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.