Şimdi Ara

Ferroli marka kombi arizasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dun gece mesai cikisi eve geldim ve sicacik bir dus alip yatagima yattim. Buraya kadar hersey tmm.

Sabah uyandigimda basimi yikamak istedim suyu bayagi bir akitmama ragmen su bir turlu isinmadi. Mutfaga gidip kombiye baktigimda kombinin uzerinde ki hicbir lambanin yanmadigini farkettim.

1. Kombinin ac kapa dugmesi yok. Kombi 7/24 acik
    2. Su basincini kontrol ettim normal.
    3. Evde elektrik var.
    4. Kombi eski tip uzerinde lcd ekran vs. Yok. Olsada ariza kodunu goremicez cunki hic besleme gelmiyor.

Muhtemel bu sorular geleceginden hemen yazayim istedim.

Soruma gelecek olursak; daha once bu marka yada benzer markalarin kombilerini tamir etmis arkadasimiz varmidir aramizda?

Sorun neyden kaynaklanabilir?

Kombinin power karti olarak dusunuyorum lakin sizinde nacizane fikirlerinizi almak istedim.

Power kartinda ise power kartini sokup bakmak icab eder. Power kartinda sigorta vs. Haric nerelere bakmaliyim?

Yazim hatasi icin simdiden affola mobildeyim.

Tesekkurler simdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarı
  • Hocam kombilerin ön sacı genelde alttan 3 4 vida ile tutturulur, ilk olarak ön sacı çıkarın karşınıza kart gelecektir. sigorta, varistor, köprü diyot, trafoyu kontrol edin. Büyük ihtimalle arıza buradadır.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Yanık, patlak, akmış, rengi bozulmuş parçalar genelde arızalanmıştır. Bir de kendini dışarıdan hiç belli etmeyen arızalar vardır, bunları da ancak ölçerek anlaşılır. Doğru ölçüm sonuçları için parçaları karttan sökerek ölçmek gerekir.

Giriş voltajından başlayarak voltaj ölçümü yapılır. Unutmayın, elektrik bazen tehlikeli olabilir. Önlem alın, bilgilenin.

İyi günler...

• 7/24 açık bırakmak hata..

• Arkadaslar tekrardan merhaba,

Dun gece isten geldikten sonra bir hisimla kombiyi sokup anakarta ulastim. Uzerindeki 2 A lik sigorta atmisti. Bi sevincle degistirip oh be bi sigortayla kurtulduk diyip beslemeyi verdigim anda tekrardan sigorta atti.

Karti komple cikartip bir guzel alkolle yikadim. Gozle gorunur extreme bir sey
    yoktu. Tekrardan 2 amper sigorta taktim. Beslemeyi verdigim anda yine sigorta atti ve fsd 210 nolu entegrenin 7 numarali bacagi karttan ayrildi. Entegreyi arastirdim smps power switch entegresi oldugunu ogrendim.

Entegreyi siparis edip, yanindaki kondansator direnc vs elemanlarinda kontrolunu yapip, hatta ve hatta uzerindeki buyuk kapasiteleri degistirip deneyip tekrardan sizlere bilgi verecegim.

Bu arada elektronikci oldugumu bildigi halde basligimi acar acmaz ozel mesaj kutuma damlayip , eve 150 tl karti bana getirirsen 90 tl ye yaparim diyen "kombiustasi" nickli arkadasa saygilarimla.

Oda hakli aslinda ekmek parasi ama meslektas meslektasi kucaklamaz !!

Mobildeyim yazim hatasi varsa affola

Iyi calismalar.

• Benzer bir arızayı aynı marka ve sizinki gibi dijital olmayan bir Ferroli'de akrabalar yaşadı. Ben bakana kadar adamlar anakartı değiştirip gitmişler. Eski kartı bırakmışlar. Kartta besleme trafosunun lehimlerinden ark oluşmuş. Yani lehim çatlağı olması muhtemel. Bir de ısı sensörünün değiştirelim demişler hediyesi 400 TL. Kart analog. Eğer söküp bakarsanız ve çözüme ulaşamazsanız bana özel mesaj atın. Telefondan whatsapp ile kartın resmini paylaşın aynı kart ise ve yanık eleman varsa eski kart bende en azından belki bir yardımım dokunabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ECA KOMBİ ARIZALARI
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uzun uzun yazmıştım lakin forumun azizliğine uğrayıp çok post hatta başlık silindi.

Arızayı hemen hemen tespit ettim. Malzemeleri değiştirip denedikten sonra açıklama olarak burada paylaşacağım ki diğer arkadaşlarda faydalansın.

Bazı arkadaşlar gibi bknz: "kombiustası" özel mesaj kutuma damlayıp bana getirirsen 90 ben gelirsem 150 tl ye yaparım muhabbeti yapmayacağım.

Oda haklı ekmek parası fakat elektronikçi olduğumu bildiği halde meslektaş meslektaşı kucaklamaz!

Saygılar.
  • @taka8604 Benzer sorun DD. kombide de oluyordu. FSD210 benzeri 7 bacaklı power switch entegresi patlamış mı bi bakmak gerekli.

Regulator devresinde ( 22Vac step down 19Vdc) sorun olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.