Şimdi Ara

fet transistörleri direnc olarak kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir direncim var 100 ohm mesela ona paralel fet baglayarak degererini degistirebilir miyim sadece gate'e bir gerilim uygulasam olur mu acaba?nasil bir devre olmali ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi su ısıtıcısı -- 14 Aralık 2014; 19:05:23 >

• gate voltajının çok küçük değişiminde fet açık devreden kısa devreye geçer. bu bant aralığında direnç gibi davranır ama bu kadar dar bir aralıkta manuel olarak ayarlama yapılamaz.
    fakat opamp yapar :) uygun bir şekilde kullanırsanız herşey mümküm.
  • nowanda kullanıcısına yanıt
    cevap icin cok tesekkur ederim omik alanda bir fet kullanmaliyim kesinlikle yani mecburum yukseltici yapiyorum. bu yukselticinin cikis sinyallerini ayarlamak icin yani sinyalleri arttirmak ve azaltmak icin fet kullanmak zorundayim bu yukselticiden farkli cikislar aliyorum ama cikisim sabit olmali 1V bu yukselticinin cikisina bir zener diyot koydum fakat zenerin 1V'tan kucuk sinyalleri ayarlamasi lazim yukselticide bir direncle ayarliyorum gelen sinyallerin ne kadar yukseltilecegini bahsettigim fetle bu direnci bir baglantiya sokarak yani direnci degistirerek cikisi degistirebilecegim acaba bu konuda baska bir fikriniz var mi tesekkürler
  • googleda "automatic gain" olarak aratın yararlı devreler karşınıza çıkacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direnç ve Waat Hesaplama
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.