Şimdi Ara

FFP Neden Feneri Sorgulamıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
3.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hz Thad

Bırak yahu ne FFPsi, elitlere bulaşmayan FFP mi olurmuş.

Bugün Barcelonaninda 1milyar borcu var o kadar gelire rağmen neden var ? Bizim türk kuluplerinde ki yıllık 5 10 milyon euro zararın peşine düşüyorlar.

Dünya çapında taraftarı olan ancak borç icinde yüzen kulüplere bulaşsın bu adaletçiler.

Bu konuda tek türk takımının canı yansın istemem.

barcelonaya bulaşmadığını kim söyledi?Ben mi koydum 2016 ya kadar transfer yasağı adamlara

• quote:

Orijinalden alıntı: Micro_Processor

quote:

Orijinalden alıntı: wolfallen

FFP birçoğunuz yanlış biliyorsunuz. FFP kulüplerin genel borçlarına vs bakmıyor. Kulüplerin genel borçlarını teftiş edecek kurum kendi ülke federasyonları.

FFP, UEFA organizsyonlarına son 3 yılda en az 1 kere katılma şartıyla, son 3 yıldaki gelir/gider hesaplamalarının -45 milyon eurodan fazla olan kulüpleri teftiş eden ve gerek gördüğü takdirde organizyonda men etme yetkisi sahip UEFA kuruludur.

Ama Fenerbahçe 3. sezon önce Avrupa Liginde mücadele etti bu nasıl oluyor onu bende bilmiyorum ama son 2 senedir hiçbir UEFA organizasyonunda olmadığı için sanırım bu sene FFP radarına girmedi. Fenerbahçe için FFP radarı seneye devreye girecek.

Ki Fenerbahçe bu yaptığı transfer harcamalarıyla eğer bu sene şampiyon olamaz ise, seneye bizim düştüğümüz duruma düşebilir çünkü bu sene gelir sağlayabileceği tek şey şampiyonluk. UEFA'da finale bile kalsan, 7-8 milyon € gibi bir rakam kazanabiliyorsun. ŞL ayak bastı parasından bile az. O yüzden Fenerbahçe bu sene mutlak şampiyon olmalı yoksa seneye UEFA ile bir anlaşma da Fenerbahçe yapmak zorunda kalacak. UEFA'nın da bu konuda yaptığı tek anlaşma, oyuncu almak istiyorsan aynı fiyatta oyuncu satman gerekiyor.

Fenerbahçe'nin gelirleri nasıl sadece şampiyonluktan geliyor? Yahu bilmeden etmeden konuşuyorsunuz sonra da eleştirince biz kötü oluyoruz.

Aslında blok listemdeymişsin ama cevap vereyim.

Öncelikle ben eksik yada yanlış yazmışım. Doğrusu "çünkü gelecek sene en büyük gelirleri şampiyonluk olacak."

Evet bu sene sponsorluk anlaşmaları yaptınız. Ama dikkatini çekerim 40 milyon Euro'dan fazla da bonservis harcaması yaptınız. Stad isim hakkını 10 senelik 90 milyon dolara sattınız ama kulübün kasasına direkt 90 milyon dolar girmiş olmuyor, pratikte öyle olsa da bürokrasi de öyle olmuyor. FFP'ye göre o anlaşma 10 sene boyunca her sene 9 milyon dolar olarak geçerli.

Kısaca şöyle söyliyim Fenerbahçe bu sene kombine + forma göğüs sponsorluğu parasını transferlere harcadı. Daha bu oyuncuların yıllık maaşları, bonusları ve primleri olacak sene içinde ödenecek. Fenerbahçe'nin genel borçları var ödenmesi gereken.

Yani sene sonunda şampiyon olamazsanız eğer, FFP'ye ben gelir/gider harcamalarında nasıl ekside olmadığınızı söylemeyi umuyorsun. Gelecek sene de şampiyon olamazsanız, son 3 sene de 1 şene şampiyonluk ile FFP'yi nasıl ikna etmeyi umuyorsunuz?

Mehmet Demirkol'da benim söylediklerimin benzerini söyledi bu FFP konusunda. Fenerbahçe bu sene mutlak şampiyon olmalı bu kurduğu kadro ile dedi. Seneye aynı sıkıntı sizi de bekliyor. Ha inanmıyorsanız beni de gram alakadar etmiyor, benim çokta umrumda.

• Statist kullanıcısına yanıt
    Tabi daha o seviyeye gelemediğiniz için bilmezsin Aziz başkanın 2 sene önceki açıklamalarına bakabilirsin yarı finale kalan Fenerbahçe o zaman kadar UEFA'dan kaç para almış
  • FFP'ye kurum filan diyenler olmuş. FFP finansal fairplay demek, kulüplerin mali durumlarını denetleyen kurallarla ilgili bir isimlendirme.

Kulübe gelip kapıyı çalan siyah giyen adamlar değil ffp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

quote:

quote:

FFP birçoğunuz yanlış biliyorsunuz. FFP kulüplerin genel borçlarına vs bakmıyor. Kulüplerin genel borçlarını teftiş edecek kurum kendi ülke federasyonları.

FFP, UEFA organizsyonlarına son 3 yılda en az 1 kere katılma şartıyla, son 3 yıldaki gelir/gider hesaplamalarının -45 milyon eurodan fazla olan kulüpleri teftiş eden ve gerek gördüğü takdirde organizyonda men etme yetkisi sahip UEFA kuruludur.

Ama Fenerbahçe 3. sezon önce Avrupa Liginde mücadele etti bu nasıl oluyor onu bende bilmiyorum ama son 2 senedir hiçbir UEFA organizasyonunda olmadığı için sanırım bu sene FFP radarına girmedi. Fenerbahçe için FFP radarı seneye devreye girecek.

Ki Fenerbahçe bu yaptığı transfer harcamalarıyla eğer bu sene şampiyon olamaz ise, seneye bizim düştüğümüz duruma düşebilir çünkü bu sene gelir sağlayabileceği tek şey şampiyonluk. UEFA'da finale bile kalsan, 7-8 milyon € gibi bir rakam kazanabiliyorsun. ŞL ayak bastı parasından bile az. O yüzden Fenerbahçe bu sene mutlak şampiyon olmalı yoksa seneye UEFA ile bir anlaşma da Fenerbahçe yapmak zorunda kalacak. UEFA'nın da bu konuda yaptığı tek anlaşma, oyuncu almak istiyorsan aynı fiyatta oyuncu satman gerekiyor.

Fenerbahçe'nin gelirleri nasıl sadece şampiyonluktan geliyor? Yahu bilmeden etmeden konuşuyorsunuz sonra da eleştirince biz kötü oluyoruz.

Bilmiyorlar hocam işte 25 milyon FB linin günde 40 kez Yandex e tıklamasını. Sene sonu 900 Milyon Dolar FB nin kasasına girince Messi+Ronaldo yu alınca bu mesajımı uplarlar artık FB ye para nerden geliyor diyenler.

Ne kadar boş bir mesaj bu arkadaşım ya.Atmış olmak için mesaj atıyorsun vallahi.Şuanda 425.000 yandex fb kullanıcısı var.

Şu anda 200,000 kişiden hesaplarsan senelik 7,200,000$ ediyor.Şu anda dolar 2,9252 TL.

400,000 kişiden hesaplardan 14,400,000$ eder.Gelecek olan paranın farkında mısın?Coca Cola ile yaptığınız anlaşmaya benzemez.

Ucu açık,kullanıma bağlı bir anlaşma.Gayette iyi.Tüm sezonu reklamsız,gelirsiz kapatmaktan iyidir.

Aziz Yıldırım'ın sene sonu Ronaldo Messi sözü yok.Bu anlaşmaya sadık kalındığı sürece bu tarz futbolcuları getirmek hayal değil diyor.Tamam bir Ronaldo Messi paraya bakıp gelmez ama Robben'i alırsın,Ibra'yi alırsın.Alırsında alırsın.

• Androalphus A kullanıcısına yanıt
    Okuma yazman yoksa belediyelerin ücretsiz okuma yazma kursları var oraya gidebilirsin. Yada gözün körse gidip gözlük alabilirsin.

Çünkü ben kurul yazdım, sen kurum anladıysan o zaman sıkıntı büyük işte.
  • Androalphus A kullanıcısına yanıt
    FFP açılım olarak Financial Fair Play evet ama ayrıca bir UEFA kuruludur.

http://www.galatasaray.org/haber/kulup-haberleri/uefa-kulup-finansal-kontrol-kurulu-anlasma-duyurusu/363

Bilgin olmadığı konuda insanlara laf sokmadan önce en azından biraz araştırma yapabilirsin. Google, Yandex kullanmak için para ödemiyorsun.
  • Uefa Nisan ayında inceliyor. Bu sene incelemesi son 3 seneyi kapsıyor.

FFP Neden Feneri Sorgulamıyor
  • ffp etki etmez, stat isim hakkı parasını sattılar bu sene adamlar.
  • Broiser kullanıcısına yanıt
    O şekilde olmuyor işte. 10 sene boyunca 90 milyon dolara sattılar. UEFA FFP o geliri senelik 9 milyon dolar olarak görüyor. Aynı şey Manchester City'nin de başına geldi. Manchester City'nin stadı da Etihad Stadium. Kaç milyon pound alıyorlar o stad isim hakkından. Ama o para malesef UEFA'dan 49 milyon pound ceza almalarını etkilemedi. Çünkü UEFA toplam paraya değil, anlaşma kaç senelik yapıldıysa o seneye bölümünde çıkan parayı kabul ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

quote:

quote:

Bilmiyorlar hocam işte 25 milyon FB linin günde 40 kez Yandex e tıklamasını. Sene sonu 900 Milyon Dolar FB nin kasasına girince Messi+Ronaldo yu alınca bu mesajımı uplarlar artık FB ye para nerden geliyor diyenler.

Bu mesajı 10 kere kopyala, 20 kere yandexe yapıştır, 30 kere bilgisayarın camına tıklat, 40 kere öksür, 3 kere hamuda kalk, 5 kere kendine tokat at, gözlerini tavana dikip ronaldo+messi diye 5 kere bağırınca ronaldo+messi fenere geliyor.
    Korkma yapınca bişey olmuyor. Ben yapmadım çünkü hamzahamzaoğlu kovulsun diye. Gelsin çıplak gözle izlemek isteriz messiyle ronaldoyu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 16m euroya Sowu satıyoruz cash para ne FFP si

41m euro bonservis gideri
    20m euro bonservis geliri

20m euro giden oyuncuların maaşı
    26m euro gelen oyuncuların maaşı

RVP,Nani,Markovic,Kjaer,Fernandao,Ozanlar Souzalar

Böyle mükemmel bir transfer dönemi için Uefa bize plaket vermeli üstüne
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkness12

16m euroya Sowu satıyoruz cash para ne FFP si

Fark 27 milyon euro, kombinede onu fitler.Güle güle FFP
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

quote:

Orijinalden alıntı: Hz Thad

Bırak yahu ne FFPsi, elitlere bulaşmayan FFP mi olurmuş.

Bugün Barcelonaninda 1milyar borcu var o kadar gelire rağmen neden var ? Bizim türk kuluplerinde ki yıllık 5 10 milyon euro zararın peşine düşüyorlar.

Dünya çapında taraftarı olan ancak borç icinde yüzen kulüplere bulaşsın bu adaletçiler.

Bu konuda tek türk takımının canı yansın istemem.

barcelonaya bulaşmadığını kim söyledi?Ben mi koydum 2016 ya kadar transfer yasağı adamlara

O transfer usulsuzlugunden dolayiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pthe.

quote:

Orijinalden alıntı: Rasqutin

Seneye de emenike'yi şu araplara itelersek DENGEyi kurmuş oluruz transfer bütçesinde.

Sen beşiktaşlı değilmiydin ?

Blokluymuşsun açtım baktım, haklıymışım.Hadi merak ettim, Beşiktaşlı olduğumu nerden çıkardın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Seneye de emenike'yi şu araplara itelersek DENGEyi kurmuş oluruz transfer bütçesinde.

Blokluymuşsun açtım baktım, haklıymışım.Hadi merak ettim, Beşiktaşlı olduğumu nerden çıkardın

Not kısmına bjkli Trol yazmışım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Not kısmına bjkli Trol yazmışım.

Değiştir Fenerli troll yazıver sana zahmet

• Hz Thad kullanıcısına yanıt
    Siz kim ?
    Anlamadığım madem mali bilanço yorumlamada iyisiniz bu Fener Bu Galata nasıl batmıyor ? Arada olan 100 milyon tl'lik farkı ödeyemedi mi yani Fenerbahçe zenginleri ?
    Ayrıca şundan eminolun şu yıldızlar gelmişken Fenerbahçe engellenmez Avrupa kupalarından. Ki 3 temmuzda da göndermeyen tff oldu uefa degil.

Ekonomistmiş gibi yorum yapacaksanız madem 10 yıldır 500 milyondan fazla borcu olan takım nasıl oluyorda batmıyor ? Açıklayın öğrenelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkness12

16m euroya Sowu satıyoruz cash para ne FFP si

Mayıs ayında ki inceleme 3 yılı kapsıyor, sadece bu sene değil.
  • JessieJ J kullanıcısına yanıt
    Boşver hocam bunlara laf anlatmaya gelmiyor. Şuan 3-5 transfer yaptılar ya kendilerini bulutların üstünde görüyorlar.

2 senedir stada giremiyorlar (malum bazı tribünleri A.Y. kapatmıştı), geçen sene ne bir sponsor ne bir kombine ne de Fenerium geliri. Fenerium geçen sene son yılların en az gelirini yaşadı. Borsada Fenerbahçe hisseleri yerlere çakıldı. Kısacası 2 senedir cepten yiyiyorlar, bu sene de nerden gelir geldiyse hepsini bonservise harcadılar. Daha bir nerdeyse bonservis ücreti kadarda maaş, bonus ve prim ödeyecekler, hala seneye şampiyon olamazlarsa FFP'den kurtulacaklarını sanıyorlar.

Hadi ben Galatasaraylıyım, belki kızdırmak için söylüyorum. NTVSpor'daki Mehmet Demirkol'da mı Fenerbahçe mutlaka şampiyon olmalı diyor. Fenerbahçe kongre/kurul üyesi Kemal Belgin'de mi Fenerbahçe'nin borçları hakkında ve 2 yıldır mali genel kurulda yayınlanan raporların düzmece olduğunu, Fenerbahçe'nin gerçek borcunu Aziz Yıldırım dışında kimsenin bilmediğini söylerken yalan söylüyor. Hala Fenerbahçe'nin borcunun 300 milyon TL olduğunu sananlar var. Evet 300 milyon TL bir boç var ama dernek borcu. Kulüpler bilmem kaç senedir A.Ş. olarak yönetiliyor derneklerden ayrı olarak.

Bakın son kez söylüyorum FFP'ye göre son 3 senede -45 milyon euro'dan fazla borç yazdıramıyorsun. Bir şampiyon olmak demek zaten 30-40 milyon euro demek zaten. Şampiyonluk dışında FFP'yi amorti edebilecek hiçbir gelir malesef yok malesef. Yukardaki mesajımda o yüzden Fenerbahçe'nin tek şansı şampiyonluk dedim. Bu Galatasaray içinde geçerliydi. Bu sene şampiyon olamasaydık bizde gidemiyorduk belki. Bu sene bizde kıl payı ile kurtulduk. O yüzden bu yönetim seneye gidememe tehlikesi var diye 5 milyon euro verip oyuncu alamadılar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.