Şimdi Ara

Fiat 500X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.086
Cevap
33
Favori
144.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu sanzimani söküp toplayanlar, sanzimanda bulunan bolca disli olmasindan dolayı, 30bin kmde bir yag degisimi öneriyor. Aksi halde 3500 ile 10bin TL arasi revizyon masrafi oluyormus.

Bu sanzimani kullanan araclar daha cok yeni (CRV, 500X, Renegade vs) ama otomatik sanzimancilarda bolca revizyon görüyor. Videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 9 Mart 2018; 10:13:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam videoyu izliyorum bi yandan ama söylemiş olduğu masraflar bu otomatik şanzımana özgü değil genel manada konuşmuş. Örnek olarak bunu açmış gibi görünüyor. Zaten açtığı şanzımanın yağı pırıl pırıl çıktı Bir de bu sayede şanzımanı görmüş olduk, güzel de bilgiler verdi, video bu açıdan çok faydalı oldu çok teşekkürler

Ha şanzımancılarda çok revizyon görüyorsa eyvah diyorum, klasik otomatik aldım diye seviniyordum, inşallah bişey açmaz

Ben de değindiği şeyi söyleyecektim, yağı ömürlük değil miydi diye... 100 binler civarında değişiyor vs. şeklinde... O da benzer konuya değindi. Yağ özelliğini kaybetmeden değiştirin diyor.

Ben 20binde değiştiriyorum diyor ama bence çok düşük bir rakam şanzıman için. Bir de şanzıman sonuçta dışa kapalı bir sistem. Motor yağı ise her ne kadar silindir içine girmese de motor içerisinde gezindiği için patlama ve hava kaynaklı özellik kaybetmelere daha açık gibi geliyor.

Türkçe kitapçıklar o sırada 9AT'ler olmadığı için bu şanzımanın yağ değişim periyodunu göstermiyor. Hatta çift kavramalar için de birşey yazmamışlar. Yabancı kitapçıklara bakıyorum, her 60 binde arka diferansiyel ile birlikte şanzıman yağını da kontrol edin, gerekirse tamamlayın demiş (Check level, top up if necessary). Ne zaman değiştirileceği yönünde bir ibare yok. İşin garibi, çift kavramalar için de yok.

Bunun yanında motor için direkt olarak şu km'de şu kadar bilmemne değiştirin diyor. Bu kadar net ifadelerle yazan adam şanzıman için de yazardı diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 9 Mart 2018; 11:20:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ormanci kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sanzimani laf olaun sökmüyor

Revizyoncu bu adam.

Garantiye dahil olmayan arizalarda bu adama yolluyor cogu firma sanzimani. Serviste onarilma sansi yok.

Revizyoncular onariyor.

Siz yine de biraz daha detayli bilgi edinmeye calisin ve eger gercekten erken kmde degismesi gerekiyorsa degistirin sanziman yagini.

• Carsever kullanıcısına yanıt
    Haa ben tanıtım için söküyor diye düşündüm Herhangi bir problemden bahsetmedi çünkü, şu yüzden şöyle olmuş falan diye.. Gerçi bazı yerlerde ufak ufak atladım ama

Valla mesajınız üzerine problem revizyon vs. diye de arattım ama hadi Fiat ve Renegade noktasında bunu kullanan azdır da, Honda vs de kullanıyorsa daha fazla kullanıcı deneyimi olması lazım ortalıkta, bişey bulamadım. Problem diye aratınca da Honda'larda ve aynı şanzımanın kullanıldığı Cherokee, ABD'deki 1-2 Japonda daha P'ye geçmiş gibi görünürken N'de kalması ve 1 adet bu yüzden gerçekleşmiş ciddi vaka (birinin ezilmesi) nedeniyle 2014'te güncelleme gelmesi konusunu bulabildim.

Aynen hocam ben de bu işe takılıyorum zaten, ustaya gidip "şanzıman yağı?" deyince bugüne kadar birkaç farklı usta ile çeşitli arabaları götürmüş olmama rağmen hiç yağına dokundurtmadılar. Bir önceki aracım Giulietta'da yalnızca usta bir ara sordu, 70 küsür bindeydi araba, 80 gibi bakıma gelirsin, o zaman değiştiririz olmadı demişti. Manuel şanzıman gerçi hep bu söylediklerim.

Biraz daha araştırayım bakalım... Teşekkürler tekrar bilgiler için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Rica ederim, doğrudur, bu versiyon çok az sattı, Renegade'de bile 4x4 olanı çok azdır. ÖTV, kur vesaire derken bu aletlerin fiyatları acayip saçmaladı çünkü.

Anca 1.6 atmosferik ve 1.6mjet satmayı planlıyorlar belli ki

Valla o zaman bu forumdaki 500x 4x4 kullanicilarin yorumlari ve paylasimlari bizler icin cok degerli.

Lutfen ara ara foruma girip izlenimlerinizi paylasıniz.

Ben 500x 4x4u favori aramalarima ekledim. Suan 3 adet satilik ilan var ama 2015 model.

2016/2017 denk getirmek istiyorum.

Yahu bu yillarda alan olmadi mi yoksa 4x4 ?

Boşuna mi bekliyoruz acaba

Bende 1.4 170 hp 4x4 olanı favorilere ekledim.10 gün öncesine kadar antalya aksu da 82 bin tl ye kırmızı vardı 25 bin km de.ona niyetlendim ama mevcut aracımı henüz satmadığım için sadece niyetle kaldı öyle.

Bide sarı var ilanlarda.o araç ne hikmetse 1 yıldır sürekli satışta.

Bu arada ilan sayısı 4 e çıktı şükür🙂

• M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    Bugün Fiat ikinci el departmanindaki personelden 500xle ilgili biraz bilgi edindim.

Zaten 4x4lerin Turkiyeye gelişi neredeyse 2015in yaz aylarini bulmuş.

O yıl bu versiyonun satisi cok hareketli olmadigi icin bircok arac 2016 yilinda satisi gercekleserek trafige cıkmıs. Hatta 2015 uretim olup da 2017de bile tracige cıkan 500x (4x4) denk gelebilecegini söyledi.

Bu arada ilan sayisinin (son eklenen beyaz araçla) 4e cıkmasi beni de sevindirdi.
    Ancak ben tavanbarli 500xi tercih ederim. Bu da sadece skydome olmayanlarda var. Ilanlarda fume renk olan camtavansız (tavanbarlı).

İkimiz icin de hayirli olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 11 Mart 2018; 12:1:52 >
    Amin hocam Allah razı olsun.hayırlısı diyelim ikimiz için de 🙂

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-fiat-akyurt-auto-dan-2015-fiat-500x-cros-plus-1.4-turbo-otomatik-533727321/detay

Bugün dolaşırken bu ilanı gördüm.satıcı 140 lık versiyonların olduğu gruba açmış ilânı.araç için ise 4x2 olarak işaretlemiş ama bence araç 4x4.birde siz bakın yalnış mı düşünüyorum.

4x4lerin bagaj kapaginin sag altında 4X4 yaziyor

Bu arac 1.4 140 hp Cross yada Plus muhtemelen.

4x4lerin hepsi Crossplus donanim.

Cam tavan opsiyonel

Car/yagmur sensoru opsiyonel

Adaptif guvenlik paketi opsiyonel.

Geri kalan hersey standart (cift bolgeli klima, anahtarsiz giris vs)

Resimlere detaylı bakınca sürüş modlarının arasında arazi modunu gördüm o yüzden 4x4 galiba diye düşündüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Resimlere detaylı bakınca sürüş modlarının arasında arazi modunu gördüm o yüzden 4x4 galiba diye düşündüm.

O secici (mod selector) 4x2 Cross olanlarda da var.

Auto-Traction-Sport

Peki 4x2 deki traction modu ile 4x4 deki traction modu arasında ne fark var?

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Peki 4x2 deki traction modu ile 4x4 deki traction modu arasında ne fark var?

ESP TCS ayarlaeini degistiriyordur.

E tabiki 4 tekerlekten cekisli bir aracta daha etkili bir tutunma vaadediyordur.

2 ceker olanda ESPyi TCSyi ne kadar da kontrol altina alsa sonucta arka aksta cekis yok. Bi yere kadar basarili olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur_emu

Ben LPG taktırdım şehir içi bir depo ile 250 km gidiyorum. Depo 80 tl ye doluyor, yani 32 kuruş yakıyor, Şehir dışı 300 km gidebiliyorum. LPG ile ilgili sorularınız olursa yardımcı olabilirim. Aracım 1.4 140bg Popstar.

Deponuz kaç lt alıyor?benim i20 30 lt alıyor.şu anda gazı 2.61 den alıyorum yani tam boş iken 78 tl ye filân doluyor depo.

Hangi ildesiniz?

Lpg yi siz mi taktırdınız?atmosferik motora takılan kitler uyumlu mu yoksa farklı bi.kit mi takılıyor bu motora?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 13 Mart 2018; 8:17:29 >
    Depom 30-32 litre alıyor. İzmirdeyim, şuan 2,59 dan alıyorum. Lpg yi ben taktırdım. Zavoli OBD II Süper Sistem Akıllı Kit takıldı. Nasıl motorlara uyumlu olduğunu bilmiyorum. Jeep - Fiat özel servisi 10 yıllık ustam tavsiye etti. Bende taktırdım memnunum, hiç bir sıkıntım yok. Ortalama bir Dizel araç kadar yakıyor. Ailecek çok memnunuz kaza bela olmadığı sürece en az 5 yıl binmeyi planlıyorum.
  • onur_emu kullanıcısına yanıt
    Tamam ben sorumun cevabını aldım teşekkür ederim.

Yani sormak istediğim atmosferik motorlara takılan kitler uyumlu mu yoksa tsi,gdı,thp motorlar gibi sıvı sistem kit mi takılıyor diye merak etmiştim ama cevabımı aldım ben.

Bu arada kaç bin km oldu lpg taktıralı?

Amin inş.Allah gönlünüze göre versin.uzun süre kazasız belâsız binersiniz aracınıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 13 Mart 2018; 8:18:27 >
    5000 km oldu.
  • Turkiyede satilmis olan 4x4 500xlerin donanim bilgisi için söyle bir dokuman hazirladim.
    500x 4x4 Donanım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 13 Mart 2018; 13:0:54 >
  • Salı günü Ankara ya gittim giderken oğlum kullandı
    Beylikdüzü kurtköy mehmetcik vakfı opet arası çok trafik vardı 78 km yolu 2 saat 15 dakikada gidebildik
    kurtköyden sonra yol açıktı Ankara ya geldiğimizde 480 km yol yapmış olduk ortalama yakıt 6,2 lt gösteriyordu
    4 kisi Bagaj full

Dönüşte çarşamba günü ben kullandım Akşam 17 de yola çıktım Yemek molası için Bolu ya girdim İstanbul a gelene kadar sağanak yağmur vardı Istanbul a geldiğimde yakıt ortalama 4,6 lt gösteriyordu
    3 kişi yarı boş bagaj

oğlum otamatik modda
    ben yağmur kar modunda kullandım
    Aracı ararken bir yandan da baya araştırıyorsunuz, bravo

Ben de şu donanım listesinde kendi resmi sitesinde "Kalorifer ek ısıtıcı"yı gördüm, kitapçığa baktım "bazı bölgelerde/pazarlarda" diyor, bizimkiler dahil etmiş mi enteresan.

Ama çalışma şekli itibariyle bence pek işe yaramıyor. Diyor ki 1.kademede kaloriferi açın, elektrikli ısıtıcı aracı ilk çalıştırdığınız anda devreye girecek. Yapıyorum ama 1.kademe varla yok arası bişey şeklinde çalışıyor zaten. O sırada deli gibi ısıtsan ne olacak... Ya da gerçekten ısıtıyor da fark mı etmiyorum bilemedim Koltuk ısıtma bu anlamda daha şımartıcı bi donanım, bulursanız deri koltuklu alın diyeceğim ama ilan bile zor bulunuyor

• Bu arada belki görmüşsünüzdür, bayanlar offroad yarışına katılıyorlar ve Land'lerin arasında falan 500x ile 7.oluyorlar Tabi parkuru falan bilmiyorum ama katılanlar "bu gider mi ya, bununla mı euheuhe" moduna girmişler ama şaşırmış sonra herkes

http://www.yoldancik.com.tr/blog/yoldayken/anadoludaki-en-zorlu-macera-transanatoliada-iki-kadin-8-gun-2800km/

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.