Şimdi Ara

Fiat 500X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.086
Cevap
33
Favori
145.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende 2015 1,4 cross pluss var. Şerit takip sistemi ve koltuk ısıtma hariç diğerleri var.
  • meddah58 kullanıcısına yanıt
    Ben memnunum.
  • oystergrey O kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Donanımlar hskkinda bilgi verir misiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Mat krom kapı kolları
    Gövde rengi SUV tipi tamponlar
    Mat gri torpido paneli
    Gövde rengi, sinyalli yan aynalar
    Spoiler
    Fırçalanmış aluminyum kaplı orta konsol ve kapı paneli detayları
    Tavan rayları
    Karartılmış arka camlar
    18'' alaşımlı jantlar (225/45 R18)

Elektrikli park freni
    Hız sabitleme ve sınırlama sistemi
    Stop & Start
    Çift bölgeli otomatik klima
    Kalorifer sistemi için elektrikli ek ısıtıcı
    Hıza duyarlı elektromekanik direksiyon sistemi
    Direksiyon yükseklik ve derinlik ayarı
    Fonksiyonel deri direksiyon
    Elektrikli, ısıtmalı yan aynalar
    Elektrikli ön ve arka camlar
    Yol bilgisayarı
    Asimetrik katlanabilen arka koltuklar
    Katlanabilir ön yolcu koltuğu
    Yolcu koltuğu arkası file
    Uzaktan kumandalı merkezi kilit
    Eve kadar takip sistemli farlar

Ön emniyet kemerleri yükseklik ayarı
    Sentetik deri/kumaş iç döşeme
    Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu
    Anahtarsız giriş ve çalıştırma (PP)
    Park sensörü
    Eşya gözlü ön kolçak
    Sürücü koltuğu elektrikli bel destek ayarı
    Vites değiştirme kulakçıkları
    3. arka kafalık
    Yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu
    Ön ve arka paspaslar
    Far sensörü
    Yağmur sensörü
    Otomatik kararan iç dikiz aynası
    Elektrikli katlanabilir yan aynalar (PP)
    Renkli yol bilgisayarı ekranı

ABS (Kilitlenme karşıtı frenleme sistemi)
    EBD (Elektronik fren güç dağılımı)
    BAS (Panik fren destek sistemi)
    ESP (Elektronik stabilite kontrolü)
    TCS (Çekiş kontrol sistemi)
    MSR (Motor freni tork düzenleme sistemi)
    ERM (Devrilme önleme sistemi)
    DST (Dinamik geribildirimli direksiyon sistemi)
    EBP (Elektronik fren ön doldurma)
    HBFC (Elektronik servo fren yardımcısı)
    TPMS (Lastik basıncı izleme sistemi)
    Yokuş kalkış destek sistemi
    Sürücü ve yolcu ön hava yastıkları
    Yan hava yastıkları
    Perde hava yastıkları
    Yangın önleme sistemi
    ISOFIX
    Gündüz sürüş farları
    Immobilizer
    Ön ve arka yolcular için emniyet kemer ikazı
    Viraj içi aydınlatmalı ön sis farları
    Bi-xenon farlar
    Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (DGP)

UconnectTM VP2 radyo/mp3 çalar ve 7'' dokunmatik ekran
    Bluetooth bağlantısı ve sesli komut sistemi
    USB & Aux-in soketleri
    6 hoparlör (180 W)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oystergrey -- 17 Şubat 2020; 16:35:54 >

• oystergrey O kullanıcısına yanıt
    Tekrar teşekkür ederim. Lpg li mi aracınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Benzinli,
  • Merhabalar, bende 1.4T popstar var. Konusu daha once gecti mi bilmiyorum cok sayfa var aratmada da tam olarak bulamadım.

Bu araca otomatik kararan dikiz aynası ve yagmur sensoru takılabilir mi? Cunku ust paketlerinde var bu donanım.

Çıkma ya da orjinal vs bu dikiz aynayı alıp ve sanirim icinde de yagmur sensoru var bunları montaj edebilir miyiz?

Istanbulda uyguna kim yapar sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snyilmazy -- 9 Nisan 2020; 22:30:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ,
    Kısa ve net olarak soracağım yardımcı olursanız çok memnun olurum.
    2015 Mokka 1.4 140 otomatik Cosmo paketli aracı verip yenilenen 500X Crossplus almak mantıklı mı ?Çok sevimli falan ama kıramadığımız Fiat Marka imajı ve yakın fiyatlarda başka rakipleri olması kafa karıştırıyor (Sport'un tipini beğenmedim onun için crossplusta tek seçenek olan dizel olacak)
    Genelde sorun çıkaran bir araç mı?Orasından burasından kilometre arttıkça ses gelmeye başlar mı?
    Yardımcı olursanız sevinirim .🙏🏼
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mrlsnl

Merhaba ,
    Kısa ve net olarak soracağım yardımcı olursanız çok memnun olurum.
    2015 Mokka 1.4 140 otomatik Cosmo paketli aracı verip yenilenen 500X Crossplus almak mantıklı mı ?Çok sevimli falan ama kıramadığımız Fiat Marka imajı ve yakın fiyatlarda başka rakipleri olması kafa karıştırıyor (Sport'un tipini beğenmedim onun için crossplusta tek seçenek olan dizel olacak)
    Genelde sorun çıkaran bir araç mı?Orasından burasından kilometre arttıkça ses gelmeye başlar mı?
    Yardımcı olursanız sevinirim .🙏🏼
    Sport vs dediğinize göre sıfırdan bahsediyorsunuz diye düşünüyorum. Sıfır alacaksanız evet belki olabilir ancak şu fiyatlarla da çok mantıklı değil, zira B sınıfı SUV'u verip, üzerine kafadan 50-60 bin TL para verip tekrar B sınıfı SUV alacaksınız.

Genel anlamda Fiat önyargısını fena halde kırabilen bir araç, hatta testlerde falan diyorlar ki keşke 500L de böyle olsaydı, 500 ailesinde yer almalarına rağmen 500x ile hiçbiri aynı değil deniliyor.

Kaldı ki "makyajlı" kasa olduğundan, önceki kasada hatalı, problemli olan şeyleri de genelde makyajda gideriyorlar. Bu anlamda sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum.

Bu yüzden genelde sorun çıkaran bir araç değil, 45.000'de aldım, şu an 75.000'de, trim sesi anlamında bence süper, beklediğimden çok çok iyi, bu km'de, eşimin de paldır küldür kullanımına rağmen trim sesi çok çok az. Sunroof ses yapıyordu, onu bi şekilde çözebildim, o biraz km kaynaklı sorun gibi, çünkü ilk aldığımızda yoktu.

Yukarıda 1-2 mesajda motorda sensörlerle ilgili sorunlardan bahsedilmiş, hiç böyle bir sıkıntı çekmedim, ancak turboya hava sağlayan boru yırtılmış, bundan kaynaklı birkaç defa arıza lambasını yaktı ama bantla falan hallettik, bu ara sorun yok, tekrar olursa boruyu değiştireceğim. Bir de bir tarafta ABS sensörü bozuk sanıyorum, dönüşlerde bir tekeri patinaj çekiyor sanıyor ve gaz kesip çekiş kontrol lambasını yakıyor, şimdilik pek sallamıyorum, ayağımı gazdan çekip tekrar basıyorum. Çok nadiren yapıyor, sapıtırsa kontrol ettireceğim.

Bunun haricinde aklıma gelen pek problemi yok. Gayet keyifli güzel bir alet... Tek soru, "değer mi?"... Tercihinize kalmış...

• Mrlsnl M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

40bin km'de olmasına rağmen trim sesleri gelmekte. Özellikle araç esnerken geliyor. Fakat bu benim araca özel mi bilemedim. Şimdi o seslerin nereden geldiğiyle ve kesmek ile uğraşacam. Şunu söyleyeyim araca bağlanıyorsunuz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: snyilmazy

Merhaba,

40bin km'de olmasına rağmen trim sesleri gelmekte. Özellikle araç esnerken geliyor. Fakat bu benim araca özel mi bilemedim. Şimdi o seslerin nereden geldiğiyle ve kesmek ile uğraşacam. Şunu söyleyeyim araca bağlanıyorsunuz :)
    Sunroof var mı? Veya bagaj kapağı olabilir. Bir de kapı fitilleri yapar, yumuşatıcı spreylerden kullanmanız gerekli, hava değişimlerinde çok ses yapabiliyorlar. Bunun haricinde emniyet kemeri bağlantı yeri ses yapabilir, yükseklik yerini değiştirerek kurtulabilirsiniz. Bunun haricinde sağından solundan ses geliyorsa kullanımla ilgili olabilir diye düşünüyorum.
  • Daha önceden yaptığım çalışmanın tam olarak işe yaramadığını gördüm, bu yüzden mesajı değiştiriyorum.
    Sunroof fitiline biraz daha kalın bir fitille yanına destek yapınca daha büyük oranda bu sesler gitti.

Çözüm olarak başka bir fitille orijinal fitilleri değiştirdim, ancak bu sefer de çok kalın oldu, camın veya ayakların gerilme sesi farklılaştı bu yüzden.

Orijinal fitili sipariş ettim, büyük ihtimalle onunla çözülecek. Yanına da gerekirse daha kalın fitille yine destek yapacağım ama herhalde ihtiyaç olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 17 Haziran 2020; 15:22:54 >
  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Büyük ihtimalle önceki sahibinin kullanımından kaynaklı. Tam olarak nereden geldiğini anlayamadım. Şu virüs olayları bittiğinde bi arkadaşlar beraber binip yolda tüm ses gelen yerleri bulmaya çalışacağım. Sunroofdan gelip gelmediğinden emin değilim. Ona bi kere daha dikkat edeceğim. Ama bahsedildiği gibi bir ses doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snyilmazy -- 23 Nisan 2020; 14:33:32 >
  • snyilmazy S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, kapı fitillerini bi deneyin, tıkırtı gibi ses çıkarır genelde. Şöyle tespit yapabilirsiniz, kapıları kapattıktan sonra sanki kapanmamış da yarım kalmış gibi B sütunundan veya arka kapıda C sütununa yakın köşeden bastırıp çekerek deneyebilirsiniz. Zaten lastikler ise gıcır gıcır gıcır diye ses yapacak. Bunlara fitil spreyleri iyi geliyor, ancak çok kalıcı çözümler değil, bu spreyleri tekrar etmek gerekiyor. Bir de kimi sprey daha çok ses yapıyor, kimisi gideriyor, en son Henkel Tereson kullanmıştım, bu sefer çok memnun kalmadım, çok gitmedi fitil sesleri mesela, hava sıcaklıkları da etki ediyor sanıyorum.

Bunun haricinde bi sunroof var işte dediğim gibi ses yapan, bir de B sütunundaki emniyet kemerinin bağlı olduğu üst taraftaki kısım. Yükseklik ayarını değiştirerek onun seslerinden kurtulabilirsiniz. Bunun haricinde sağında solunda çok ses yapabilecek bişey yok, iç trim sesleri anlamında şaşılacak şekilde başarılı bir araç. Düşünün 18 jantlarla sert sayılabilecek bir araç ve 75.000 km'de

• Ormanci kullanıcısına yanıt
    Tekrar teşekkürler, sokağa çıkma yasağı kalktığında gidip bakacağım :). Kol dayama kısmı nasıl acaba? Benimki baya sağa sola oynamakta. Kolumu koyduğumda da sesler gelmekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snyilmazy

Tekrar teşekkürler, sokağa çıkma yasağı kalktığında gidip bakacağım :). Kol dayama kısmı nasıl acaba? Benimki baya sağa sola oynamakta. Kolumu koyduğumda da sesler gelmekte.
    Rica ne demek :) Hmm bende oralarda ses olduğunu hiç hatırlamıyorum, en azından kendi kendine ses çıkarmıyor, veya kolum üzerindeyken falan... Acaba bi yerleri kırık-çıkık falan mıdır?
  • Merhabalar, Cross 500X 1.3 MJ almaya niyetliyim. Yalnız aracın 1300-1400 kg arası olması sebebiyle 1.3 MJ motorun performansı ne ve nasıl olur orasını merak ediyorum. Ayrıca 1.3 MJ motor seçeneği genel olarak mantıklı olur mu? Şöyle ki evden işe işten eve küçük bir şehirde kullanacağım yaz aylarında da uzun yollara gireceğim. Aracı kullanan, kullanmış olan ve bilgi sahibi olanların yardımını bekliyorum.

• 18 jant için hangi lastikleri önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: EvolvedSeaSparrowMissile

Merhabalar, Cross 500X 1.3 MJ almaya niyetliyim. Yalnız aracın 1300-1400 kg arası olması sebebiyle 1.3 MJ motorun performansı ne ve nasıl olur orasını merak ediyorum. Ayrıca 1.3 MJ motor seçeneği genel olarak mantıklı olur mu? Şöyle ki evden işe işten eve küçük bir şehirde kullanacağım yaz aylarında da uzun yollara gireceğim. Aracı kullanan, kullanmış olan ve bilgi sahibi olanların yardımını bekliyorum.
    Normal kullanımda pek bir şey fark etmezsiniz, şehiriçi iyi idare eder. Ancak uzun yolda sollama vs tarzı hareketlerde arkadan çok sıkıştırmayacakları bir zamanda hamle yapıp hareket etmeniz daha iyi olur. "Çekme" anlamında çok sıkıntı olmaz. Ancak dediğim gibi, hemen hızlanmak istediğiniz durumlarda, yokuşlarda hızlanma vesaire gibi senaryolarda sıkıntılı olur biraz. Onun haricinde gayet keyifle kullanırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: h_tunc

18 jant için hangi lastikleri önerirsiniz?
    225-45-18 olan herhangi bir lastik

Aracınız 4x4 değilse Nokian Z-Line, i-Line iyidir, yalnız son dönemde fiyatları arttı diye biliyorum. Michelin PS4, Goodyear Ultragrip serisi, Pirelli P7 gibi lastikleri deneyebilirsiniz.

Bunun yanında, bu ölçü pahalı olduğu için, karda falan kullanma durumu varsa 4 mevsim lastikleri daha çok öneririm. İkinci takımı almak can yakıyor çünkü.

Nokian Weatherproof kullanıyorum. Ancak onların da tanesi 1.000 TL oldu galiba neredeyse. Diğer markaların da fiyatları yüksek.

Bulabilirseniz Kleber Quadraxer 2 önerebilirim.

Daha ucuz olsun derseniz Falken AS210 mu neydi faliba, o da çok övülüyor, bunları tavsiye edebilirim.

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.