Şimdi Ara

Fiat 500X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.086
Cevap
33
Favori
145.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim orijinal lastiklerim Michelin Pilotsport 3'tü ve çok iyilerdi. 30.000 km ve 3 yaşa geldiklerinde epeyce sertleşti ve neredeyse tüm özelliğini yitirdi. O yüzden aynı ölçülerde Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 aldım, gayet memnunum. Tutunma ve fren performansı aracın ilk günkü hali gibi. Konfor ve ses seviyesi de gayet iyi. Testlerde Pilotsport'a çok yakın sonuç veriyor ama ömrünün çok daha uzun olduğunu söylüyorlar, bakalım göreceğiz.
  • Selamlar herkese tekrar .... aracımın üstünde 215/55/17 Continental var ve değişme zamanı geldi bu sefer biraz daha aracı yükseltecek bir lastik kullanmak istiyorum tavsiye edceginiz ebat nedir arac ile uyumlu olarak ...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gandalfizmir G kullanıcısına yanıt
    205 65 17
    205 60 17
    215 60 17

gibi ölçüler belki olabilir ancak bunlarla aracınızın yol tutuş, şu bu vs özellikleri değişir, muayeneden de geçmeyebilir.

İlk 2'si çap olarak yakın olur, 225 55 17, 225 50 17 gibi bir lastik de olabilir belki ama yine ilk cümleme döneriz.

Aracı yükseltmek istiyorsanız lift kit tarzı şeyler veya amortisör takozu vesaire gibi şeyler kullanmanız daha sağlıklı olur.
  • Merhaba arkadaşlar Fiat 500X 1.4T PopStar almayı düşünüyorum yorumlarınız nedir acaba ?
  • spawn_342 S kullanıcısına yanıt
    Fiyat ve performans açısından bence çok başarılı bir araç . Dizayn olarak bence çok Farklı ve zevkli bir araç . Fiat degil x marka bir araç olsaydı çok daha Farklı rakamlarda olurdu . İç malzeme kalitesi Diğer Fiat araçlara hiç benzemiyor . Kesinlikle tavsiye ederim

• snyilmazy S kullanıcısına yanıt
    merhaba, ben de 2016 trafiğe çıkışlı 2015 model popstar aldım. 37 bin km de idi. cam tavan da yok.
    comfort paketli. sizdeki gibi bir sorun var. arabayı düz olmayan bir satıhta kullandığımda arka kapıların tavana yakın yerlerinden esneme sesi geliyor. bir çözüm bulabildiniz mi acaba ? sanki tavan döşemesinden kaynaklanıyor gibi. araba sağa sola sallandıkça garip bir ses geliyor. trim sesi gibi değil. tavan döşemesinden geliyor gibi. bir girişimde bulunduysanız bana da söyler misiniz ?
  • Merhaba. bende 20 mayıs tarihinde 2016 trafiğe çıkışlı 2015 model popstar 500 x aldım 37 bin km de. aldığım bayan aracı 2019 ağuıstosta bakıma sokmuş. şimdi yıldan dolayı servis uyarısı veriyor ama geçen ağustostan bu zamana kadar 2000 - 2500 km kullanmış yinede bakıma götürmeli miyim ?
    yoksa beklemeli miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakankaragoz

merhaba, ben de 2016 trafiğe çıkışlı 2015 model popstar aldım. 37 bin km de idi. cam tavan da yok.
    comfort paketli. sizdeki gibi bir sorun var. arabayı düz olmayan bir satıhta kullandığımda arka kapıların tavana yakın yerlerinden esneme sesi geliyor. bir çözüm bulabildiniz mi acaba ? sanki tavan döşemesinden kaynaklanıyor gibi. araba sağa sola sallandıkça garip bir ses geliyor. trim sesi gibi değil. tavan döşemesinden geliyor gibi. bir girişimde bulunduysanız bana da söyler misiniz ?
    Çok büyük ihtimalle kapı fitilleri. Araba gerildikçe gıcırt gıcırt şeklinde sanki trim sesi gibi ses çıkarır. Tavandan ses gelmesi zor, büyük ihtimalle bunlardır. Teroson-Henkel fitil spreyi, Liqui Moly fitil spreyi gibi spreyleri alıp uygulayın, sonuç alırsınız diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: atakankaragoz

Merhaba. bende 20 mayıs tarihinde 2016 trafiğe çıkışlı 2015 model popstar 500 x aldım 37 bin km de. aldığım bayan aracı 2019 ağuıstosta bakıma sokmuş. şimdi yıldan dolayı servis uyarısı veriyor ama geçen ağustostan bu zamana kadar 2000 - 2500 km kullanmış yinede bakıma götürmeli miyim ?
    yoksa beklemeli miyim ?
    Garantisi muhtemelen yoktur, haliyle servise falan gitmenize bence gerek yok.

Bujiler değişmiş mi ona bakabilirsiniz, değişmemişse pek bişey yapmaya gerek yok. Filtreleri şunları bunları kontrol edebilirsiniz.

Bunun haricinde yıldan dolayı yağı değiştirebilirsiniz çok istiyorsanız.
  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hemen alıp deneyeceğim. Sonucu buraya yazarım.

Şasi numarasına göre neler yapılmış servisten öğreneyim. Teşekkürler

• Rica ederim ne demek...
  • Birde far sorunum var. Kısa uzun barları niken led beyaz yapayım diyorum. Ayrıca gündüz farlarını da beyaz LED yapayım istiyorum. Hangi serileri kullanmalıyım. Fikir verebilir misiniz

• Led yapmayın, farlarınız mercekli de değil zaten. Aydınlatmanız kötü olur.
    Osram Nightbreaker falan gibi ampulleri tercih edin.
    Veya çıkma xenon far falan bulup alabiliyorsanız bir retrofit modifiyesi yapabilirsiniz belki :)
    @Ormancı sprey i kullandım elimin altında würth marka vardı ses hemen hemen geçti. Teşekkürler tavsiyen için gerçekten ama tavsiye ettiğin spreyi de alacağım

• 170lik 500x ci arkadaşlar, bizimkinin fiyatı resmen uzaya çıkmış.

ya artık satılmaz da bu araç, yerine koyacak bir şey yok.

şu lastik, far, bakım onarım tavsiyelerini bir güncellesek diyorum.
  • Selam arkadaşlar 500x 50.000 de dizel otomatik 2017 herhalde 2018 tescilli 2. bakımı olabilir. Isparta periyodik bakım 1050 TL fiyat verdi uygun mudur ? Başka şehirlerde macera aramaya gerek var mı :) Malum garantili N11 den yağı filtreleri alıp sanayide gidip 500 e yaptıramayız ?
    Teşekkürler
  • atakankaragoz A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bahsedildiği gibi fitil spreylerini kulandım ben de bir süre idare ediyor. Fakat başka bir yerde bu fitilin geldiği kısımlara kaygan yüzeyli (3M 5421) görünmez bant yapıştırıldığını gördüm. yazın çok sorun olmuyor fakat kışın tekrar rahatsız etmeye başlarsa o bantı da deneyeceğim. burada da bulunan bir bant değil ama bakalım araştıracağız.
  • snyilmazy S kullanıcısına yanıt
    Geçen kış bariz şekilde tüm kapılardan ses gelmeye başladı. Serviste kapı ayarlarını yaptılar. Ses kalmadı.
  • oystergrey O kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bahsettiğiniz ses bizim bahsettiğimiz ses ile aynı mı? bu kapı fitillerinin sürmesinden kaynaklanan ses?
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.