Şimdi Ara

Fiat 500X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.086
Cevap
33
Favori
145.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Multijet'ler dci'lara göre daha titreşimli ve sesli çalışır.

• 500x'in motor ve lastik yalıtımı iyi değil. Benzinlide biraz idare ediyor da, dizelde rahatsız ediyordur herhalde.

Rölantide çok zıplıyor titriyorsa motor kulaklarına baktırmakta fayda var. Üst kulak çabuk gidiyor, ani gazlama, hızlı vites değiştirme gibi aksiyonlarda özellikle  

• Bugün mjet 1.3 egea tecrübe etme şansım oldu. 500x ten sonra benzinli araç sessizliği var desem yeridir.

Ayrıca yetkili servise de uğradım bugün. Bir sorun var mı diye baktılar. Sadece sol üst kulakta kasma var deyiğ düzelttiler. Kalan titreşimi de şanzıman kulağının yapabileceğini söylediler. Bakım için gittiğimde daha detaylı elle muayene de yaptıracağım.

Görece titreşim ve ses yüzde 50 azaldı. Fakat motor sesi ve titreşim hala dci yada hdi ayarında değil.

Anladığım kadarıyla yerli üretim doblo egea vb araçlarda servisin de söylediği, yalıtım kısmına daha fazla önem verildiği. 500x bu açıdan eksik kalmış durumda.

Yine de son tahlili aynı motoru kullanan başka bir 500x sürerek yada dinleyerek test edeceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara da yaşayıp bu konuda bana yardımcı olabilecek biri varsa mesaj atabilir. 5dk lık bir test bile aklımdaki soru işaretini siler diye düşünüyorum. 🙋

• Merhabalar.

Ben de ikinci el bir 500x alarak aranıza katıldım. Eşime aldım ancak ben de sıkça kullanıyorum. 1 hafta oldu. Şimdilik çok memnunum. 2015 1.4T Popstar Manuel vites.

Tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacak,

aracın casio saat ekranından hallice bir ekranı var :) uconnect 3 olarak geçiyor sanırım. bunu hareketlendirmek için bir şeyler yapılabilir mi ? carplay modülü tarzı birşeyler var mı bildiğiniz ? youtube da bir video ya denk geldim renegade deki aynı tip ekrana carplay kazandırıyor. belki 500x de çalışır.

Ankara'da özel servis olarak nereyi önerirsiniz ?

Sürüş modları arasında geçiş yapıyorum. Spor modda motor performansı artıyor ancak direksiyon da sertleşiyor. Normal modda ise direksiyon yumuşuyor ancak motor performansı düşüyor. Bu ayarları kişiselleştirme yapılabiliyor mu? çünkü modları seçince, motor gücü direksiyon gibi konuların hangi modda olduğu yazıyor. belki bunlar özelleştiriliyordur. ben bulamadım. (örneğin direksiyon yumuşak ancak motor spor gibi)

Aracın iç aksamında kolçağında bulunduğu orta konsol biraz sallanıyor. Yani sabit ve rijit durmuyor. bunu tamir ettirebileceğim düzelttirebileceğim bir yerler var mıdır?

Teşekkür ederim. Saygılar.

• Merhabalar tekrardan,

Aşağıya 3 adet resim yükledim. Biraz araştırdım. Sanırım bu arıza 500x , 500L , Egea gibi fiat grubu araçlarda sıkça gözüküyor. araçta durduğum bir anda , önce start stopu uyguladı ancak sonrasında bu uyarılar oluştu. ben aküden olduğunu düşünüyorum. genelde bir çok elektrik arızasını akü zayıfken verir. bugün biraz devirli sürdüm gezdim 5 10 dk kadar araçla sorun düzeldi. ancak aküyü kontrol ettireceğim.

başına gelen var mıdır? tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ? internette çoğu kişi aküden kaynaklandığını anlatıyor. hatta start stop a uyumlu akü olmayabileceğinden bahsediyorlar. hepsini kontrol ettireceğim.

• kursattokko1907 K kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın hocam.

Aracınız benimki gibi popstar paket. Fakat ekranı tam anlayamadım. Geri görüş kamerası yada navigasyon var mı? Benim araç 500x opening edition diye geçiyor. Heir görüş var ama navigasyon yok mesela. Bu ekran sadece mp3 oynayabiliyor. İşletim sistemi video oynatmaya izin vermiyor bildiğim kadarıyla. Haliyle ilk sorunuzun cevabı hayır. En mantıklısı kaliteli bir multimedya almak. Carvocal in youtube kanalında uygulama örnekleri var. 3000 tl civarı fiyatlı. Ben cihazı pek beğenmedim açıkçası. Bir de android auto yerine mirror link var sanırım bu cihazlarda. Android auto için ekstra aparat gerekebilir. 300 tl civarı diye biliyorum o aparat.

Servis olarak ilk bakımımı forumda da aktif olan alesta Oto Yunus Bey de yaptırdım. Fakat orijinal parçalarını bulmakta epey zorlandı zaman kısa olunca. Bazılarını ben temin ettim. O şekilde yaptık. Ayrıca Kavaklıdere Oto yetkili servisle de geçen hafta tanıştım. Gayet ilgili bir servis. 2.bakıma oraya gitmeyi düşünüyorum.

Sürüş modları dediğiniz gibi maalesef olmuyor.

Sportta esp kapalı direksiyon sert motor uçak :)
    Auto da esp açık direksiyon yumuşak motor 1.3 egea :)
    Allweather de esp açık direksiyon yumuşak motor yine 1.3 egea.

Ben trafikte auto da, uzun yolda Sportta kullanıyorum.

Auto mod aslında en ekonomik ve en konforlu mod. Fakat Özellikle gaz pedalının uzunluğuna alışamadığım için ani hızlanma da çok gaza basmak gerektiği için uzun yolda sport modda kullanıyorum.

Kolçak sıkıntısı bende de vardı. Özellikle arka kısmı sanki vidası gevşemiş gibi sallanıyordu. Aldığım galerideki(göral2) arkadaştan rica ettim. 15 dk da sabitledi. Arka koltukların arasından alt ortaya bakarsanız büyük ihtimal sabitleme civatasını görürsünüz.

Selamlar hocam.

Eklediğiniz görseldeki hataları hiç almadım ama farklı hataları bazen alıyorum ben de. Özellikle sabah ve akşam ilk binişte oluyor. Fakat yola çıkmadan çoğu zaman sönmüş oluyor. Benim gördüğüm hatalar

Ses sistemi devre dışı
    Park asistan devre dışı.
    Kör nokta uyarı devre dışı.

Benim sıkıntılar aracın kronik problemi olan elektronik tesisat ile alakalı. Bu hatalarda motor ışığı yanmıyor. Piyasadaki çoğu egea sahibi de bu hataları gün aşırı alıyor diye biliyorum. Fakat belli bir çözümü yok.

Sizin araçtaki problem dediğiniz gibi akü gibi duruyor. Özellikle start stop problemi direk akü ile alakalı. Akünün üzerinde AGM yazmalı diye biliyorum. En kötü modeline bakıp İnternette arattığınızda avm start stop akü yazmalı. Değilse zaten problem belli.

Onun dışında bilgisayara bağlayıp hata geçmişinden de kolayca anlaşılır. Umarım masrafsız çözersiniz.

• Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Bende eskiden Punto Evo vardı. O zaman Kavaklıdere Oto'ya götürürdüm sürekli. Müslüm Bey bir ara sanki ayrıldı oradan diye duydum ancak şimdi öğrendim ki halen oradaymış. Kendisi çok kıymetli ve işini iyi bilen bir abimiz, ben de hiç sağa sola bakmadan direk oraya götürürüm gibi geliyor. hem o kolçak sabitlemeyi de yaptırır gibime geliyor.

Bugün yarın akü nün durumuna baktıracağım. akü mopar ın fiatlarda kullandığı akü start stop a uygun 12v 63Ah lik akü. ancak artık ömrünü tamamlıyor olabilir.

Teşekkür ederim tekrardan.

• Akü yuvası uygunsa 72 yada 75 amper akü kullanmanızı tavsiye ederim. Ömrü de kapasitesi de bence daha iyi olur. Ayrıca müslüm bey servisin sahiplerinden biri. Babalarının kurduğu şirketi yöneten kardeşlerden biri diye biliyorum.

Bu sorunları çözebildiniz mi?

Bu uyarıların hepsini bende aldım bugün. 4 yıldır ilk defa böyle bir uyarı aldım, aküyü de yeni değiştirmiştim. Havalar çok soğuk onla mı alakalı acaba? Sizin sorun çözüldü mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Sorun kalitesiz benzindenmiş. Güvendiğiniz iyi bir istasyonda depoyu fulleyin (bir süre kullanıp mevcut yakıtı azaltın). sorun ortadan kalkacaktır. ben yetkili servise de sordum. onlar da aynı cevabı verdiler. yakıt bazen yapabiliyor soğuk havada bile yapabiliyor dediler. endişe edecek bir durum yok yani :)

• Eyvallah, benim araç çekişten de düştü, baktıramadım da hala.. inşallah büyük bir sıkıntı yoktur. Bu uyarılardan önce dpf temizliği uyarısı veriyordu, belki onunla bağlantılıdır.

Edit: sorun dpf kaynaklı imiş. dpf temizliği yaptırınca sıkıntı kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Safransisko -- 3 Şubat 2022; 17:33:56 >
  • Herkese selamlar. Daha önce açmıştım konuyu kronik bir arıza ile ilgili. Start stop devre dışı, sürüş modları devre dışı, motoru kontrol ettirin uyarısı. Sizden de bu uyarıyı alan var mı acaba. Ben özellikle sıcak havalarda alıyorum. İnternette araştırdım kimisi aynadaki dış ısı sensörü arızası demiş kimi termostat arızası demiş, kimisi de lambda denilen bir parçanın arızası demiş ama tam çözüm yok kimsede. Bu arada aracım 2015 1.4 multiair otomatik.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • atakankaragoz A kullanıcısına yanıt

Aracın bağlanıp hata okuması yapılması lazım. Böyle bakarak uzaktan hata tespiti yapılmaz ki  

Aynadaki dış ısı sensörü motor arızası verdirmez. Motorla ilgili bir sensör vb'nin hatasını alıyorsunuz. OBD'den bağlanıp hataya bakılacak, ne veriyor diye. Hatayı sadece 1 parça vermiyor. Bir sürü hata kodu var.

• Selamlar, benim araçta dpf tıkanıklığından dolayı olmuştu. Araç bilgisayara bağlandı, dpf temizliği yapıldı, hatalar silindi ve düzeldi. 100 liraya halletmiştim 3-4 ay önce

• Safransisko S kullanıcısına yanıt
    Sizin araç dizel dimi 1.4 multiair benim araç

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • evet dizel, bilgisayara bağlanması lazım sanırım her türlü

• merhaba..2016 1.6Mjet 500x aracımı bakım için Ankara'da kime götüreyim.. sizler nerede bakım yaptırıyorsunuz... desteğinize ihtiyaç duydum..

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.