Bazı Petrol Ofisi istasyonlarında LPG yakıt katkısı satılıyormuş. Lpg çeyrek deponun altına düşünce bir aparatla lpg tankına sıkılıyor. Bulabilirsen en çabuk ve kolay olanı bu olabilir. Çabuk etkisini görmek istersen benzine katılan ürünlerin yerine emme manifoldundan uygulanan ürünleri tercih edebilirsin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fiat 500X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (45. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Verdiğin bilgiler çok değerli. İlk o zaman PO da satılan ürünü kullanacağım. Eş zamanlı olarak peşi sıra da emme manifolt ürünü alacağım. İlginçtir sabah yine uyarı silindi ama eminim yarın yeniden uyarı verecektir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Motorda 4 silindir var. 4 enjektör, 4 buji... Enjektörün birisi bile ölçülü yakıt püskürtmüyorsa veya bujinin birisi bile işlevini arızadan, pislikten dolayı tam yapamıyorsa yine bu sorunları yaşarsın. Hatta katalizör tıkalı ise yine yaşarsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O zaman hem katalizör temizliği hem LPG katkısı yaptırayım. Sonuca göre bilgi vereceğim sana.
Enjektör temizleyici bile kullansan katalizör temizliği için etkisi olur. Ama katalizör temizliği için üretilen kimyasallara göre etkisi biraz daha az olabilir.
Emisyon değerleri Euro 6 ve üstü araçlarda en büyük sorunlardan biri katalizör ve dizel partikül filtresinin çabuk kirlenip tıkanması...
Bu arada manifold temizleyiciler katalizörü kirletir diyorlar. Ona göre seçim yapın.
Eski bir 500x 1.4 turbo lpg kullanıcısı olarak P0236 hatasını kronik westgate sorununun habercisi. İstanbulda Ankara'da tamirini yapan yerler vardı ama tam yerlerini bilmiyorum. Facebook 500x grubundan yardım alınabilir. Benim aracımda 45 bin km'deyken başlamıştı. ortalama 300-400km de bir arıza ışığı yakıyordu P0236 ile birlikte. Turbo devredışı kalıyor ve araç resmen 1.4 atmosferiğe dönüyor. Westgate'den valfe giden bir çubuk var. O çubuğu 2 tur sıkıp valfe girdiği yerleri temizleyici spreyle temizleyip 50bin km çok sıkıntı çekmeden binmiştim araca. 2000 devirin altında özellikle rampada dip gaz yapınca ara sıra tekrar aynı hatayı verebiliyordu. odb2 hep bağlı oluyordu araçta aracı stop edip sonra hiçbirşeye basmadan start tuşuna basıp araç çalışmadan sadece göstergeler açıkken hata kodunu silince kendine geliyordu.
Sorunun çözümü westgate klapesini tamir edebilecek bir turbocu bulmak ya da ayar vidasını birkaç tur sıkıp yanınızda bluetooth odb2 cihazı bulundurup, iyice çekilmez hale gelene kadar özellikle 2000 devir altında dip gaz yapmadan kullanmak.
-
Bluetooth obd2 cihazını hangi programla kullanıyordunuz? Cihaz Elm327 miydi? Sadece kontak açıkken okuyor muydu hataları?
otomobilteknoloji.blogspot.com
Turbo Wastegate Nedir Ne İşe Yarar? Wastegate Arızası ve Ayarıhttps://otomobilteknoloji.blogspot.com/2016/06/turbo-wastegate-nedir-ne-ise-yarar-arizasi-ayari.html?m=1
Aynen sadece kontakt açıkken okuyabiliyor. uygulama olarak torque pro kullanıyorum ben.
Elm değil de Robitshop 327 almıştım. Alet çalışıyor ama bazı uygulamalarla araç çalışır haldeyken hata okumuyordu.
Sadece kontak açıkken hiç denemedim. Pro olmayan Torque uygulaması 500x hatalarını okuyor mu acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicanveliy -- 24 Eylül 2022; 16:13:33 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzun süredir pro kullandığım için tam bilmiyorum ama okuması lazım. Turbo hatasını sadece kontak açıkken silebiliyordum. Araç çalışır haldeyken silinmiyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 24 Eylül 2022; 17:11:3 >
500x teki sorun çözülmedi mi hala?
-
Benzin LPG katkılarını yaptım birkaç gün oldu. Onun dışında bir gelişme yok şimdilik. Benzin katkısı etki etsin diye benzin de kullanıyorum zaten uyarı vermiyor şuanda
Hangi katkıları kullanıyorsun? İşe yarıyor mu sence?
Yüksek devirlerde sorun var mı? Aracı hangi sürüş modu da kullanıyorsun?
Şuanda eko da . Bence farketti özellikle ilk kalkışlarda. Gerçekten bir güç katkısı veriyor bence. Swanson aldım benzin LPG katkısı yeşil olanı. Aynı markanın LPG için ayrı bir ürünü vardı ama depoya bağlantı aparatı olmafığı için motto diye LPG katkısı aldım. Sistem temizleyici olarak. Onu daha kullanmadım. Senin dediğin loqui moly katalitik konvertör temizleyici de aldım ama işlerin yoğunluğundan daha sanayiye gidip yaptıramadım.
Börfh manifold temizleyicisi almıştım. Katalitik konvertör temizliği yapmaz dediler.
Bir de 444 katalitik temizleyici almıştım. Müşteri hizmetleriyle görüştüm. Depoya dökeyim mi diye sordum. Emme manifoldundan spreyle uygula dedi. Aracı bakıma sokmadan önce uygulamayı düşünüyoruz. Hadi hayırlısı...
Swanson works lpg katkısı için iyi demişler ama aparatlısı biraz daha pahalı. İstasyonlarda veya lpg servislerinde aparatı var diyorlar. Onu da denemeyi düşünüyorum.
Hatta bir tane de dizel partikül filtre temizleyicisi alsam mı acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicanveliy -- 24 Eylül 2022; 20:10:9 >
Loqui Molly yi bugün dökeceğim depoya. LPG için temizleyiciyi de eğerki ara aparatı uygunsa yapacağım
Ama dizel temizleyiciyi duymadım bunlar sanırım hatamı değil motora bakım yapacak bir boşluk yaratabilirsem bir tyrbo ustası bakıyorum bursa izmit o civardan K@stor un dediğini yaptırmalıyım diye düşünüyorum zaten benzinde binince bir gram düşme yok araçta
Lpg'de sorun varsa depoya dökmek yerine emme manifoldundan spreyleme yöntemiyle uygula. Böylece emme manifoldunu da temizlemiş olursun. Daha profesyonel ve hızlı çözüm...
Elimdeki sprey değil sanırım sprey için bir boş kutu ayarlamam lazım. Birde onu bireysel yapamam. Sanayiye gitmem lazım. Balıkesir bu konuda biraz zayıf
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X