< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Fiat 500X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (46. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Evet çalışırken. Hava emerken onu da emiyor. Temizlik yapıyor. İki kişi olursanız iyi olur. Uygularken motor biraz düzensiz çalışabilir. Birisinin 1500-2000 devirde gazı ayarlaması gerekebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki yarı yarıya yapabilir miyiz bunu. Yani yarısını depodan yarısını emme manifoltundan yapabilir miyim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Müşteri hizmetleriyle görüşebilirsin. Yardımcı olurlar.
Tamamdır teşekkürler bir sorayım
Selamlar. Katkılardan sonra benzinde gerçekten büyük bir performans artışı var. LPG de Dr bir toparlama var ama hala benzinden çok uzakta. Ama şimdilik bir arıza ışığı yanmadı. Kısa bir bilgilendirme yapmak ihtiyacı duydum
Nasıl uyguladınız, emme manifoldundan mı?
Yok. Benzin deposuna uyguladım.
Kullandığın ürün enjektör temizliği de yapar. Depodan egsoza kadar olan bütün sistemi temizler.
Normalde 1.4 multiair motor lpg ile çok uyumludur. Neredeyse hiç performans kaybı olmaz. Lpg sisteminde bir sorunun var anlaşılan. En son hangi lpg bakımı yaptırdınız? Ne zaman sorun yaşamaya başladınız? Tam olarak araçtaki sorun nedir? Doğru tahlil doğru teşhise götürür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicanveliy -- 2 Ekim 2022; 12:59:58 >
Yani nasıl bir sorun bende çözemiyorum. Candan otogaz da taktırmıştım. Lovato cobd2 en uyumlu LPG sistemş diye araştırmıştım 1.4 multiair için. Ama bir türlü aynı performansı alamıyorum maalesef. Katkıların faydasını gördüm açıkçası
Yaklaşık 1.5 senedir sorun devam ediyor ki bu süre de LPG taktırdıktan 7 8 ay sonrasına tekabul ediyor. Daha çok yazları bu sorunu yaşıyorum. Bursa dan bir usta ile görüştüm turbo ile alakalı. Westgate arızası benzin de kullanırken de verir. Bu sorunun LPG ile ilgili olduğunu düşünüyorum dedi. İyi bir yere LPG bakımı yaptır dedi. Onunla ilgileneceğim şimdi
Bizimkinde atiker lpg sistemi var. Benzinliden farksız. Senin aracının lpg sisteminde ya yazılımsal bir arıza vardır ya işçilik hatası veya kullanılan bir malzemenin hatası vardır.
Şunları sırayla kontrol ettirebilirsin.
1- Lpg filtresini...
2- Lpg enjektörü montaj hatası var mı, özellikle boşluk veya kaçak var mı?
3- Lpg hortumlarından enjektörlere aynı oranda yakıt gidiyor mu?
4- Yazılımsal bir hata var mı?
Kullandığın katkı turbo temizliği de yapar merak etme... Fiat'ın kullandığı motorlar en az sorun çıkaran motorlardandır. Fakat euro 6 emisyon sistemi için geliştirilen bazı parçalar biraz uyumsuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicanveliy -- 2 Ekim 2022; 13:46:0 >
Bir de şunu kontrol ettir...
LPG tankının şamandırasını...
LPG tankı toplam hacminin yaklaşık yüzde 80i kadar yakıt alır. Lpg tankının herhangi bir ayarsızlığı var mı?
Tüm bunları kontrol ettirdin ama herhangi bir sorun görünmüyorsa o zaman yapman gereken iş şu:
LPG basıncı 12 bar olan LPG istasyonlarından yakıt al. Buna imkanın yoksa o zaman depoyu tam doldurtma. Dörtte üçünü doldurtmaya bak...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicanveliy -- 2 Ekim 2022; 22:50:42 >
Merhaba aracım 1.4 multiair 82000 km de
aracı alalı 1 ay oldu ve aldıktan sonra mtoor arıza lambası yandı sürüş modları devre dışı kaldı çekiş azaldı ve start stop çalışmadı. kaç yere gösterdim herkes bir şey söyledi servis direk turbo değişecek dedi :) Çok uğraştım ve sebebini buldum. eğer aracınız turbo şarj hatası veriyorsa yardımcı olabilirim.
-
Xound01, burası forum... Tecrübe ettiğin birşey varsa paylaşabilirsin. Paylaşım için ücret mi talep ediyorsun?
Aracınızdaki LPG ile ilgili soruna çözüm bulabildiniz mi?
Maalesef. Kullandığım yakıt katkıları benzin için gerçekten etki etti. LPG için katkıdan sonra araba yolda ve rolantide vuruntuku çalışıyor bazen. Buradan LPG enjektörlerinin pis olduğunu düşündürdü bana. Ama yine de arıza ışığı yanıyordu. Balıkesir'de ki Lovato servisinden bakım talep ettim. Yol testi de istedim pazartesi yada salı günü çağıracaklar. En son Bursa dan bir turbo ustasıyla iletişime geçtim bir tanıdık vasıtasıyla. Anlattıklarımdan sonra sorunun LPG kaynaklı olduğunu düşündüğünü söyledi usta �şte bu hafta içi LPG ustası ile görüştükten sonra eğer enjektörlerin durumuna bakacağım eğer ki değişim gerekirse değiştireceğim ya da temizleteceğim onun fikrine göre Bursa'ya gideceğim
Dostum bende de var aynı arıza. Nasıl bir çözüm buldun paylaşır mısın
Rölantide vuruntulu çalışıyorsa
yanma odalarına düzgün ve orantılı lpg gitmiyordur yada yazılımsal bir sorun vardır.
Enjektör tıkalı olabilir. Baş şüpheli o. Lpg filtresi de tıkalı olabilir veya aşırı filtre ediyorsa basınç kaybına sebep oluyordur. Enjektörlere giden boruların uzunluk farkından dolayı basınç farkı da olabilir. Lpg regülatöründe de sorun olabilir.
Umarım çözüm bulursun.
İnşallah yakın zmanda öğreneceğim. Çünkü bu durumdan sıkılmaya başladım. Araba benzinde canavar gibi sürmek çok zevkli iken LPG de uyuz eşşek gibi sevimsiz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X