Merhabalar, Aracım 2005 model 1.3 Multijet Fiat Albea. Araç 2 ay önce rektifiye oldu. Geçen gün fark ettim ki aracın sol ön tarafından stop ettikten sonra çok az yağ akıyor. Damlama araç dururken olmuyor. Kullanıp baktıktan sonra oluşuyor. Karterden olabilir dediler ama karter sağ tarafta bu araçta diye biliyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fiat Albea Sol Ön Taraftan Yağ Damlıyor
-
-
Rektefiye yaptırdığınız yere sordunuz mu hocam?
-
Henüz fırsat bulup arayamadım hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aramakla da olmaz hocam getir bakayım diyebilir yani müsait bir zamanda gösterin bence
-
Aradım. Yarın getir bakalım dedi. Sizce ciddi bir şey var mıdır? Umarım fazla masraf açmaz
1.2 16valf olanı var bizde tam olarak buradan akıtıyordu. Yağ gibi lakin akan yağ değilmiş. Radyatör patlamış. Neyseki 1200km yol yaptıktan sonra patladı. Radyatör ve sıvı tesisatı değiştirdim düzeldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 11 Haziran 2024; 21:42:37 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
şanzıman yağı tapasından ufak-ufak kaçırıyorsa damlıyor olabilir. şanzıman sol tarafta çünkü, ona da Bi baktırın hocam.
krank keçesi veya şanzuman keçesi gibi duruyor.
-
Umarım radyatör patlamamıştır ya. Herhangi bir hararet sorunu da yok araçta.
Bir de damlayan sıvı bariz yağ hocam. Kaygan ve sabunla kolay çıkmayan bir şey. Motor yağı.
Teşekkür ederim hocam. Yarın ustaya gidip göstereceğim sabah erkenden. Gelişmeleri yazarım buraya. Çok gerginim. Bayram öncesi yüklü masraf çıksın istemiyorum. Umarım pahalıya mal olmaz.
Sanayide ustaya gösterdim. Turbo hortumu terleme yapmış. Bir problem yok dedi.
Geçmiş olsun hocam
Model yılı düşük araçlarda terleme olabiliyor motorda veya diğer parçalarda. Yeni araçlarda pek terleme görmedim ben eğer yanlışsam da lütfen düzeltin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X