Şimdi Ara

Fiat bana 'Yakıtı Opet'ten alacaksın' diyebilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkisi de KOÇ grubunun şirketleri. Büyük ihtimalle yukarıdan bir telkin vardır çalışanlara. Hiçbir şey olmaz, sen istediğin yerden al. İş mahkemeye gelince şiddetle inkar edeceklerdir zira tekelcilik büyük suçtur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Doğuş Oto'dan 0km aracı çıkarırken abi yol üstünde düzgün nereyi görürsen al ama yolda kalma az benzin var demişti. Volkswagen daha iyiymiş demekki.

Bana da Doğuş aynısını söylemişti. Düzgün bir yerden katkısız 95 alın demişti (1.4 TSI 122BG). Yol üsütündeki BP'yi sorunca da "fena değildir, test araçlarının yakıtını oradan alıyoruz" demişlerdi.
  • Öyle saçmalık olmaz
    benim Bi arkadaşım sürekli shelden alıyordu ve Bi ara sıkıntı çıktı Shell tarafından karşılandı.araç palio
    fiatla durumun Bi alakası yok shelden alıp fişini saklayın o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

Kolayi var. "Yakiti opet'ten almazsaniz ve sorun cikarsa aracınız garanti dışı kalir." Cumlesini size yazili olarak vermelerini soyleyin. Bakalim o zaman ne diyecekler?

Boyle bir yazi versinler helel derim

• arkadaşlar önermekle kullanmaya zorlamak arasında fark var ben de aracı alırken honda bana nerden istersen ordan al dedi önceki aracım citroendi onlar totalden almamı önerirdi ama ford ve fiatın tavrı daha farklı bildiğim kadarıyla onlar bir kart veriyorlar ve her yakıt alımında o karta işleniyor dolayısı ile başka yerden yakıt aldığınızda aracın kmsi ile aldığınız yakıt karşılaştırılıyor tutarsızlık varsa ve aracın yakıttan kaynaklı bir sorunu varsa garanti dışı kalıyor
    yani nerden anlayacaklar demeyin böyle ölçüm yapıyorlar
  • Bildiğin tekecilik, başka yerde olsa adamı kestane gibi çizerler. Aracım 45.000 km 40 bine kadar mazotu hep total den aldım son 5 bin km dir ise online ödeme %5 tenzilat nedeniyle opet ten alıyorum; şunu çok rahat söyleyebilirim total in mazotu opet ten çok daha kaliteli. Daha fazla km nin yanında daha sessiz çalışıyor.

• bu söylenen şey kanunlara aykırı olur bir defa.
    serbest rekabete aykırı.
    ayrıca bildiğim kadarıyla yakıttan kaynaklanan bir problem olursa, bunu yakıtı satan istasyonu karşılamak zorunda. yani otomobilin garantisiyle bir ilgisi de yok.

o yüzden yemeyin diyorum.
  • Bence bu rekabete aykırı bir konu. Sanki opetden başka diğer tüm yakıtlar hileli. Rekabet Kurumuna bu konu intikal ederse Fiat-Koç ceza alabilir almalıdır da. Utanmasalar Koç grubundan başka bir yerden alışveriş yapmayın diyecekler.
  • Bana çok mantıksız geldi

• Koç grubunun stratejisi, para içerde kalsın istiyor. O yüzden kendi istasyonlarına yönlendiriyor. Siz dediklerine uymasanızda birşey olmaz. Yeterki yakıt aldığınız istasyonların fişlerini atmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snncbc

Hocam istedigin yerden al anlamalari mumkun degil.problem olursa gider opetten koydurursun benzin.

sonra nitelikli dolandırıcılıktan yargılansın opet'in avukat ordusunun maaşlarını ödesin değil mi? çok akıllıyız, hep de bundan kaybediyoruz

ayrıca bunu hemen her marka yapıyor, renault elf tavsiye eder, total tavsiye eder mesela, tavsiyedir bunlar birinde gidersin fiat'a böyle böyle oldu dersin diğerinde son gittiğin istasyona gider onlarla yüzgöz olursun kimse de yakıtım kötü demez ispatlayamazsın da oranın yakıtının kötü olmasından kaynaklandığını ya da en son oradan aldığını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 5 Ağustos 2013; 9:58:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Kolayi var. "Yakiti opet'ten almazsaniz ve sorun cikarsa aracınız garanti dışı kalir." Cumlesini size yazili olarak vermelerini soyleyin. Bakalim o zaman ne diyecekler?

Boyle bir yazi versinler helel derim

Veremeyecekleri icin konu kapanmis olur

• quote:

Yarın ya da bugün sıfır aracın frenleri sürekli hava yaptığı için ikinci kez fren bakımına götüreceğim. Bu dediğinizi uygulayacağım. Sonucu burada paylaşırım.

• bi akrabamda ford connect var ona da opet kart vermişler burdan alın demişler 4 yıldır her yakıt alımında 15 km.lik yolu gidip opetten alıyor. bu çok sacma. opet harici diğerleri barzani nin kanunlarına göre mi çalışıyor. onlar da vergisini veren gerekli düzenlemelre uyan markalar. ha uymayanı var ama o istasyonlara bağlı oldugu için bu opet te de olabilir. bunu arkadaşların dediği gibi yazılı olarak bildiremezler. bu tamamen devleti yok saymaktır
  • Koç'un şirketleri olan Fiat ve Ford bu rekabet kanunlarına aykırı bu uygulamayı yıllardır yapıyor. Yıllardır suç işliyor.

Devlet ve Rekabet kurumu da bu konu hakkında herhangi bir soruşturma, vs. açmıyor.

Bu zaten olsa olsa TR'de olur.
  • http://www.fiat.com.tr/satissonrasi/sayfalar/Garanti.aspx

Kirli yakıt kullanımı dışında bir madde yok, zorla Opet'e yönlendirmeleri anlamsız.
  • Çok saçma bir uygulama , opeti önerebilirsin ama opetten al diyemezsin. Aslında diğer petrol şirketlerinin bile bu olaya tepki göstermesi gerekir. Resmen haksız rekabet bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumenu -- 5 Ağustos 2013; 11:59:31 >
  • Arkadaşlar atıp tutuyoruz ama olayı daha detaylı araştırdım ve edindiğim sonuçlar :

1. Sadece Ford-Fiat değil, çoğu firma yakıt kaynaklı arızaları garanti kapsamına almıyor. Mesela Honda, Opel, VW, vs. aracınız da yakıt kaynaklı bir arıza çıktığında, bu arıza garanti dışı kalıyor.

2. Fiat-Ford da diğer firmalar gibi yakıt kaynaklı arızaları garanti kapsamı dışında tutuyorlar. Ama ekstradan "Yakıtı Opetten alırsanız, yakıt kaynaklı arızalar da garanti kapsamına girer" diyorlar.

Yorum sizlerin...
  • fiat yakıtı opet'ten alırsan yakıt kaynaklı sorunlarına ben bakarım diyor

peki diğer markalar ne yapıyor? mesela bir skoda aldınız yakıt pompanız bozuldu, garanti kapsamında yapacaklarını mı sanıyorsunuz? adamlar güvence vermiş siz hala neyin derdindesiniz anlamak mümkün değil, arabayı asitle yıkayınca ya da kuş pisleyip boyayı bozunca garantiden falan mı yaptıracağınızı sanıyorsunuz?
  • Yakıt garanti olayı ford'ta da var.Yakıt garanti olayı aracın yada aracın motorunun garantiye girmesini ilgilendiren bir konu değil.Eğer böyle birşey demişlerse yalan söylemişler.Sadece, atıyorum opetten yakıt aldınız ve enjektör arızası verdi araç.Bu durumda "yakıttan kaynaklı" arıza ise opet masrafınızı karşılıyor.

Şimdi olayın işlevine gelince.Başınıza böyle birşey geldi diyelim ve servisin yolunu tuttunuz.O topladığınız puanlarla km karşılaştırması yapılıyor oda yetmiyor aldığınız tüm yakıt fişleri sizden isteniyor ve karşılaştırma yapılıyor.Arada 10 km'lik tutarsızlık olsun hemen garantiye girmez diyorlar zaten.Bunları forumlarda yaşayan ve şikayet edende çok.

Bende aldım aracımı baktım opetin mazotu fena garantiyi boşverdim ve shelle geçtim.Zaten shell ile görüştüm müşteri hizmetlerine mail attım hem temsilci hemde müdürleri beni aradı ve kendileride eğer yakıttan alakalı bir arıza olursa son aldığınız yakıtın fişini ibraz etmeniz durumunda numune alıp depodaki yakıttan ve istasyondan sonuca göre yine masrafınızı karşılıyorlar.Diğer büyük firmalarda da durum aynı..Şimdi hem km işlet hem fiş topla vs gerçekten sıkıntı.

Bir iki kez yakıtı aldığım halde istasyonun sistemi arızalı olduğundan kayıt giremedikleri oldu.Üstelik sonradanda işlenemiyor bilgileriniz sisteme.Olası bir arızada başınıza dert oluyor zaten bu.

Değer mi ? Bence değmez opetle uğraşmaya

Edit : Benzer bir sıkıntıyı bende serviste yaşadım ve yukarıdaki anlattığım puan fiş vs durumunu bizzat yaşadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 5 Ağustos 2013; 12:31:48 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.