Şimdi Ara

Fiat bana 'Yakıtı Opet'ten alacaksın' diyebilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Arkadaşlar atıp tutuyoruz ama olayı daha detaylı araştırdım ve edindiğim sonuçlar :

1. Sadece Ford-Fiat değil, çoğu firma yakıt kaynaklı arızaları garanti kapsamına almıyor. Mesela Honda, Opel, VW, vs. aracınız da yakıt kaynaklı bir arıza çıktığında, bu arıza garanti dışı kalıyor.

2. Fiat-Ford da diğer firmalar gibi yakıt kaynaklı arızaları garanti kapsamı dışında tutuyorlar. Ama ekstradan "Yakıtı Opetten alırsanız, yakıt kaynaklı arızalar da garanti kapsamına girer" diyorlar.

Yorum sizlerin...

yorum yapacak bir durum yok zaten milletin yanlış anlaması ve bilgisizliği başka bişey değil, sen dizel arabaya benzin koydur, arıza yapsın sonra e hani bunun garantisi de. öyle bir dünya yok zaten
  • bu servisleri anlamıyorum sanki bütün opet şubelerinin kalitesi aynı , olduk sonra her türlü olur.

1.Terchim her zaman shell'dir sonra opet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

evet durum aynen dediğiniz gibi. Eğer sıkıntı çıkarsa garanti vermeyiz diyorlar.

Sırf kendi firmaları kazansın diye (KOÇ) böyle bir yönteme başvuruyorlar..

Motor arızası yakıt ile alakalı olmasa bile herhangi bir motor arızasında da ilk bahane hazır !! " - Yakıttan abi .. "

Böyle bir şeyden sonra insanın Opet'ten alacağı varsa da almıyor...

Eğer bir yetkili bunu okuyorsa yada iletirlerse bilmesini isterim ki sırf bu sebeple bile "Fiat ve Ford " araçlarını tercih sıramda alt sıralara bırakıyorum...

+ 1
  • quote:

Orijinalden alıntı: la bu ne la

Arkadaşlar şirketteki aracımız için Fiat böyle bir şey diyor. (Daha önce başka bir marka da Opet'ten alacaksın diyordu. Sadece Fiat değil.)

Ciddiye almadım ama yakıtla ilgili bir problem olduğunda araç garantiye girmezmişmiş de mışmış da muşmuş. Hiçbir araştırma yapmadan mantığımı kullanarak düşündüğümde tüketiciyi kandırmaya, haksız kazanç sağlamaya ve tecelciliğe yoruyorum. Opet'ten almamı tavsiye etse böyle düşünmezdim.

Ben sürekli Shell'den alıyorum. Kendimce en iyisi o diyorum. Birkaç kere de mecburiyetten Petrol Ofisi'nden aldım. Şimdi araçta yakıtla ilgili bir problem olduğunda Fiat bana yakıtı Opetten almadın garantiye girmez diyebilir mi?

Bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Teşekkürler.

Hiç bir otomobil firması yakıttan kaynaklanan arızalara garanti vermez zaten. Fiat sana yakıtı opetten alman şartı ile ekstra bir garanti sunmuş. İster alırsın ister almasssın. Ben renault kullanıyorum keşke renaultta böyle bir imkan sunsaydı bana. Şimdi benim aracım kötü yakıttan dolayı arızalanırsa garanti dışı. Yani fiatın yaptığı bence iyi birşey. Ama taktir kullanıcının. Ha bu arada bende hep shell den alıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: srkncglr

quote:

Arkadaşlar şirketteki aracımız için Fiat böyle bir şey diyor. (Daha önce başka bir marka da Opet'ten alacaksın diyordu. Sadece Fiat değil.)

Ciddiye almadım ama yakıtla ilgili bir problem olduğunda araç garantiye girmezmişmiş de mışmış da muşmuş. Hiçbir araştırma yapmadan mantığımı kullanarak düşündüğümde tüketiciyi kandırmaya, haksız kazanç sağlamaya ve tecelciliğe yoruyorum. Opet'ten almamı tavsiye etse böyle düşünmezdim.

Ben sürekli Shell'den alıyorum. Kendimce en iyisi o diyorum. Birkaç kere de mecburiyetten Petrol Ofisi'nden aldım. Şimdi araçta yakıtla ilgili bir problem olduğunda Fiat bana yakıtı Opetten almadın garantiye girmez diyebilir mi?

Bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Teşekkürler.

Hiç bir otomobil firması yakıttan kaynaklanan arızalara garanti vermez zaten. Fiat sana yakıtı opetten alman şartı ile ekstra bir garanti sunmuş. İster alırsın ister almasssın. Ben renault kullanıyorum keşke renaultta böyle bir imkan sunsaydı bana. Şimdi benim aracım kötü yakıttan dolayı arızalanırsa garanti dışı. Yani fiatın yaptığı bence iyi birşey. Ama taktir kullanıcının. Ha bu arada bende hep shell den alıyorum

Tüpraş da Koç ile Shell ortak. Firmaların çoğu da TÜPRAŞ dan alıyor yakıtı. HEr taşın altından KOÇ çıkıyor.

• Arkadaş yazmış opetten toplanan yakıt fişinin ibrazını istiyor, yakıt kartında kontrol ediyor diye ki başına gelmiş doğrudur; ancak bir seferlik konulan 50 tl lik sorunlu mazottan doğabilecek zararı tespit etmeleri bence imkansız. Adam var 100 km de 5 lt yakar, adam var aynı araçla 7 lt yakan nasıl anlayacaklar? Aracın kitapçığında yazan değerlere yarım, 1 lt ekleyip hesabını yapıp opetten, geri kalanını ise kafanın esdiği yerden almak daha mantıklı. Yakıt almak için 40 km yol mu gidilir Allah aşkına.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaMoreau

quote:

Orijinalden alıntı: CakirAkinSen

renolarında yakıt kapağında olsun her şeyde totali öneriyolar.

Ama sadece öneriyor, garanti için koşul koymuyor

test ettim ben hocam.Şimdi diyeceklerim saçma gelebilir ama gerçektende araba totalde daha iyi gibi geldi.Daha uzun km gidiyor.Shellden fullettim bir ara yol bilgisayarından baktım totaldeki kadar gitmedi km.Yaklaşık 50-60 km farklı oldu.Nedenini anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-323E4D72D -- 5 Ağustos 2013; 15:28:41 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

Kolayi var. "Yakiti opet'ten almazsaniz ve sorun cikarsa aracınız garanti dışı kalir." Cumlesini size yazili olarak vermelerini soyleyin. Bakalim o zaman ne diyecekler?

Yarın ya da bugün sıfır aracın frenleri sürekli hava yaptığı için ikinci kez fren bakımına götüreceğim. Bu dediğinizi uygulayacağım. Sonucu burada paylaşırım.

Sonucu merakla bekliyoruz hocam

• quote:

quote:

quote:

Kolayi var. "Yakiti opet'ten almazsaniz ve sorun cikarsa aracınız garanti dışı kalir." Cumlesini size yazili olarak vermelerini soyleyin. Bakalim o zaman ne diyecekler?

Yarın ya da bugün sıfır aracın frenleri sürekli hava yaptığı için ikinci kez fren bakımına götüreceğim. Bu dediğinizi uygulayacağım. Sonucu burada paylaşırım.

Sonucu merakla bekliyoruz hocam

Bugün gidemedim yarın %100 gideceğim. İlk mesaja ekleyeceğim.

• arkadaşımın fiorinosuna da fiat böyle bir şart koymuştu hatta arkadaşım ilk günden beri aldığı mazot fişlerini saklıyordu yarın öbürgün sorun olmasın diye
  • yakıt ile ilgili bir sorun oldugu zaman yakıtı aldığınız firma masraflarınızı zaten karşılıyor.

opetin ne gazını severim ne dizelini ben benzinini.

shell veya po gerisi hikaye
  • Kendim petrol ofisi bayisiyim , böyle bişey olmaz , tekelcilik bu, madem böyle bişey diyorlar imzalı kağıt alın

• quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

arkadaşımın fiorinosuna da fiat böyle bir şart koymuştu hatta arkadaşım ilk günden beri aldığı mazot fişlerini saklıyordu yarın öbürgün sorun olmasın diye

babam da Linea alınca opet'den almaya başladı,ona da bu tarz bişey söylemişler heralde

benim ısrarım ve %5 indirime sahip TEB Total kredi kartı çıkartıp verince Total'e döndü
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakallıyan

Arkadaş yazmış opetten toplanan yakıt fişinin ibrazını istiyor, yakıt kartında kontrol ediyor diye ki başına gelmiş doğrudur; ancak bir seferlik konulan 50 tl lik sorunlu mazottan doğabilecek zararı tespit etmeleri bence imkansız. Adam var 100 km de 5 lt yakar, adam var aynı araçla 7 lt yakan nasıl anlayacaklar? Aracın kitapçığında yazan değerlere yarım, 1 lt ekleyip hesabını yapıp opetten, geri kalanını ise kafanın esdiği yerden almak daha mantıklı. Yakıt almak için 40 km yol mu gidilir Allah aşkına.

hocam bir sistem var benzin istasyonlarında,

ortalama ne kadar km gidip ne kadar yaktığını görüyolar diye biliyorum ama yanlış da olabilir
  • Opet kalitedir
    Umarım Full‘ u satın alan Rus Devi Lukoil benzinde sansasyonel indirim yapacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: sakallıyan

Arkadaş yazmış opetten toplanan yakıt fişinin ibrazını istiyor, yakıt kartında kontrol ediyor diye ki başına gelmiş doğrudur; ancak bir seferlik konulan 50 tl lik sorunlu mazottan doğabilecek zararı tespit etmeleri bence imkansız. Adam var 100 km de 5 lt yakar, adam var aynı araçla 7 lt yakan nasıl anlayacaklar? Aracın kitapçığında yazan değerlere yarım, 1 lt ekleyip hesabını yapıp opetten, geri kalanını ise kafanın esdiği yerden almak daha mantıklı. Yakıt almak için 40 km yol mu gidilir Allah aşkına.

hocam bir sistem var benzin istasyonlarında,

ortalama ne kadar km gidip ne kadar yaktığını görüyolar diye biliyorum ama yanlış da olabilir

Yine ben açıklayım konuyu konuya gayet vakıfım.Hem bu garanti prösedürü hemde sistemin çalışmasını iyi biliyorum.Araçta rolantide bir dengesizlik olmuştu yakıttan alakalı olabilir diye hem karttan bütün yakıt alımlarını inceleyip hemde fiş ibrazı istemişlerdi.Bende garanti kapsamını iyice araştırıp diğer yakıt firmaları ilede görüştüm ve sonra kararımı shellden yana kıldım.

Şimdi olaya gelince evet bir sistem var ve bu sistem sizin her yakıt alımınızı kaydediyor.Bunu kaydederken aracın km bilgisinide kaydediyor.Yukarıda bir arkadaş nasıl anlayacak demiş şöyle oluyor genelde.Mesela istasyonun sistemde bir arıza oldu yada aceleniz vardı unuttunuz vs.En kötü şartlarda 100 tl'lik mazotla dahi 400 km yapıyor bir dizel araç.Sistemdeki kayıtları ve fişleri inceleyip aracın km bilgisinide işledikleri için karşılaştırıyorlar.Doğal olarak arada 400-500 yada bir iki sefer unuttunuz yada yalnış km söylediniz diyelim 1000 km bile fark olabiliyor.Hal böyle oluncada sizin garanti durumu anında yalan olabiliyor.Banada 1 sene opetten aldım tutarsızlık var dediler doğru çünkü her seferinde km aklımda tutmak zor oluyor yalnış bilgi verebiliyorsun 20,200 diyceğime 20,800 dediğim olmuştur zaten bir iki seferde mazot aldığım halde bilgilerimi sistemdeki arızadan işletemedim bu durumda gayet yeterli bir fark onlar için.Arada 1000 km vs fark var diyorlar çıkıyorlar işin içinden.

Dediğim gibi yakıttan kaynaklı arızayı zaten fiş aldığınız sürece her istasyon karşılıyor sorun yok

Ha birde şu tarafı var servis yakıttan dedi diye hemen paranızı ödemiyorlar.Ondada önce numune depodan ve bayiden sonra sonuca göre garanti presödürü işletiliyor.

• Koç Grup diye Opet'e iş atmaya çalışıyorlar bence.
    Var mı öyle yakıt ayıracak araba ben bilmiyorum.Bu Shell'den,bu BP'den,bu da PO'dan diye.
  • Bu durum insanları neden rahatsız ediyor ki? Yıllarca renault'ların arkasında "Total'i tercih edin" yazmadı mi? Fiat da böyle bir tavsiyenin üstüne ek olarak "tavsiyeme uyarsan yakıt kaynaklı sorunlar için senden para alınmayacak" diyor.. Istemiyorsan almazsın, piyasadaki standart uygulama neyse onu yaşarsın.

Bu teklif 3 taraf içinde kazan-kazandir..

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

arkadaşımın fiorinosuna da fiat böyle bir şart koymuştu hatta arkadaşım ilk günden beri aldığı mazot fişlerini saklıyordu yarın öbürgün sorun olmasın diye

babam da Linea alınca opet'den almaya başladı,ona da bu tarz bişey söylemişler heralde

benim ısrarım ve %5 indirime sahip TEB Total kredi kartı çıkartıp verince Total'e döndü

biz de başka bir arkadaşla dedik yapma etme bi po card falan alalım veya ben starpet kullanıyorum kaç senedir dedim sorun yok dedim kazıklanma boşyere dedik ama dinletemedik zaten asabi de bir arkadaş araç bnm parayı ben veriyorum dedi iyi uykular dedim ben de

• quote:

Orijinalden alıntı: Integrale

Bu durum insanları neden rahatsız ediyor ki? Yıllarca renault'ların arkasında "Total'i tercih edin" yazmadı mi? Fiat da böyle bir tavsiyenin üstüne ek olarak "tavsiyeme uyarsan yakıt kaynaklı sorunlar için senden para alınmayacak" diyor.. Istemiyorsan almazsın, piyasadaki standart uygulama neyse onu yaşarsın.

Bu teklif 3 taraf içinde kazan-kazandir..

evet fransızlar totali tercih edin diyorlar hatta dizel 207 aracımın benzin kapağını açınca total arması bulunuyor ama hiçbiri total den almazsanız aracın benzinden dolayı bir arıza verirse benzin numunesine bakmaksızın aracı garanti dışı bırakırız demiyorlar

arac arıza mı verdi
    servis aracı inceler bakar der ki bu problem benzinle alakalı
    gidilir benzinciden numune alınır incelenir sorun benzindeyse akaryakıt firması ödeme yapar benzin sorunsuzsa araç firması garantiden onarım yapar

fiat ne diyo senin araba benzinden dolayı sorun çıkardığını tespit edersek opet fişlerini isticez
    fiş yoksa para konuşur diyo

yani opetten almazsan mondros antlaşmasını imzalamış oluyorsun

araç zırt sorun cıkaracak nerde senn opet fişlerin dicekler

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.