Şimdi Ara

Fiat bana 'Yakıtı Opet'ten alacaksın' diyebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şirketteki aracımız için Fiat böyle bir şey diyor. (Daha önce başka bir marka da Opet'ten alacaksın diyordu. Sadece Fiat değil.)

Ciddiye almadım ama yakıtla ilgili bir problem olduğunda araç garantiye girmezmişmiş de mışmış da muşmuş. Hiçbir araştırma yapmadan mantığımı kullanarak düşündüğümde tüketiciyi kandırmaya, haksız kazanç sağlamaya ve tecelciliğe yoruyorum. Opet'ten almamı tavsiye etse böyle düşünmezdim.

Ben sürekli Shell'den alıyorum. Kendimce en iyisi o diyorum. Birkaç kere de mecburiyetten Petrol Ofisi'nden aldım. Şimdi araçta yakıtla ilgili bir problem olduğunda Fiat bana yakıtı Opetten almadın garantiye girmez diyebilir mi?

Bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Teşekkürler.

• Tüketici hakem heyetine durumu bildirin onlar size yardımcı olur. Bencede ortada haksız rekabet söz konusu.
    Ben istediğim yerden alırım ne demek garanti dışı kalır, saçmalık.
  • Eğer yakıttan kaynaklanan bir sorun olursa garantiye girmez ama opetten alınıyorsa yakıttan da kaynaklansa garantiden yapılır
  • Bence tavsiye anlamında soylemistir fakat doğru soylemis. Bizim araca surekli opetten yakit alinir istisnai durumlarda başka bi yerden babam yakit aldiginda opetten almadin mi diyorum. Kesinlikle farkedilir bir fark oluyo. Aractan araca degisir mi bilemem ama opetin eurodieseli
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Eğer yakıttan kaynaklanan bir sorun olursa garantiye girmez ama opetten alınıyorsa yakıttan da kaynaklansa garantiden yapılır

Opet ile Fiat böyle bir anlaşma yapmış olabilir ama kanunen böyle bir anlaşma tekelcilik olarak değerlendirilmez mi? En yakın Opet'in 100 km uzakta olduğu bir yerde ikamet ediyorsam ne olacak?
  • Hocam istedigin yerden al anlamalari mumkun degil.problem olursa gider opetten koydurursun benzin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: la bu ne la

quote:

Eğer yakıttan kaynaklanan bir sorun olursa garantiye girmez ama opetten alınıyorsa yakıttan da kaynaklansa garantiden yapılır

Opet ile Fiat böyle bir anlaşma yapmış olabilir ama kanunen böyle bir anlaşma tekelcilik olarak değerlendirilmez mi? En yakın Opet'in 100 km uzakta olduğu bir yerde ikamet ediyorsam ne olacak?

O da var gerçi düşününce aslında çok mantıksız bir olay. Bence iyice bir araştırın tam olarak neymiş.
  • quote:

evet durum aynen dediğiniz gibi. Eğer sıkıntı çıkarsa garanti vermeyiz diyorlar.

Sırf kendi firmaları kazansın diye (KOÇ) böyle bir yönteme başvuruyorlar..

Motor arızası yakıt ile alakalı olmasa bile herhangi bir motor arızasında da ilk bahane hazır !! " - Yakıttan abi .. "

Böyle bir şeyden sonra insanın Opet'ten alacağı varsa da almıyor...

Eğer bir yetkili bunu okuyorsa yada iletirlerse bilmesini isterim ki sırf bu sebeple bile "Fiat ve Ford " araçlarını tercih sıramda alt sıralara bırakıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 5 Ağustos 2013; 4:07:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

evet durum aynen dediğiniz gibi. Eğer sıkıntı çıkarsa garanti vermeyiz diyorlar.

Motor arızası yakıt ile alakalı olmasa bile herhangi bir motor arızasında da ilk bahane hazır !! " - Yakıttan abi .. "

insanın Opet'ten alacağı varsa da almıyor böyle bir şeyden sonra !!

Eğer bir yetkili bunu okuyorsa bilmesini isterim ki sırf bu sebeple bile "Fiat ve Ford " araçlarını tercih sıramda alt sıralara bırakıyorum...

Opet'ten alacaksın diyen diğer firma Ford idi gerçekten. Opet firmasına karşı hiçbir olumlu olumsuz bir düşüncem yok ama bahsettiğiniz gibi iş inada binince yanı başında Opet olsa da gidesim gelmiyor. Bu düzenbazlığa boyun eğmiş hissediyorum. İster Opet'ten alırım ister başka yerden istersem depoya işerim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

insanın Opet'ten alacağı varsa da almıyor böyle bir şeyden sonra !!

Eğer bir yetkili bunu okuyorsa bilmesini isterim ki sırf bu sebeple bile "Fiat ve Ford " araçlarını tercih sıramda alt sıralara bırakıyorum...

Opet'ten alacaksın diyen diğer firma Ford idi gerçekten. Opet firmasına karşı hiçbir olumlu olumsuz bir düşüncem yok ama bahsettiğiniz gibi iş inada binince yanı başında Opet olsa da gidesim gelmiyor. Bu düzenbazlığa boyun eğmiş hissediyorum. İster Opet'ten alırım ister başka yerden istersem depoya işerim.

Alıntıları Göster
    Honda'da bana Shell'den al diyordu. Göz göre göre kazık yiyemem, Alpet'ten indirimli alıyorum.

• quote:

Arkadaşlar şirketteki aracımız için Fiat böyle bir şey diyor. (Daha önce başka bir marka da Opet'ten alacaksın diyordu. Sadece Fiat değil.)

Ciddiye almadım ama yakıtla ilgili bir problem olduğunda araç garantiye girmezmişmiş de mışmış da muşmuş. Hiçbir araştırma yapmadan mantığımı kullanarak düşündüğümde tüketiciyi kandırmaya, haksız kazanç sağlamaya ve tecelciliğe yoruyorum. Opet'ten almamı tavsiye etse böyle düşünmezdim.

Ben sürekli Shell'den alıyorum. Kendimce en iyisi o diyorum. Birkaç kere de mecburiyetten Petrol Ofisi'nden aldım. Şimdi araçta yakıtla ilgili bir problem olduğunda Fiat bana yakıtı Opetten almadın garantiye girmez diyebilir mi?

Teşekkürler.

KOÇ firmasının olduğu için der

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Arkadaşlar şirketteki aracımız için Fiat böyle bir şey diyor. (Daha önce başka bir marka da Opet'ten alacaksın diyordu. Sadece Fiat değil.)

Teşekkürler.

KOÇ firmasının olduğu için der
    arabanın parasını ödediğin an araba senindir kimse nereden alacağına karışamaz sıkıntı yapma sana göre neresi uygunsa nereyi beğeniyorsan ordan al

• renolarında yakıt kapağında olsun her şeyde totali öneriyolar.
  • Böyle bir hakları yok kanaatindeyim.
  • Opetten aldigin surece garanti kapsaminda baska yerden alirsan tamir ettirmeZler diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: fb.1907

Opetten aldigin surece garanti kapsaminda baska yerden alirsan tamir ettirmeZler diye biliyorum
    aradaki farkı ödedikleri taktirde starpetten değil opetten alabilirim,motor bozulursa garantisi onların olsun kendi cebimden yaptırırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

aradaki farkı ödedikleri taktirde starpetten değil opetten alabilirim,motor bozulursa garantisi onların olsun kendi cebimden yaptırırım

Alıntıları Göster
    Tamamen kendi firmaları kazansın diye atılmış, tüketiciyi daha nasıl yolabiliriz diye ortaya çıkmış bir yalan. Ford müşterilerine de aynı şeyi söylüyorlar. Eğer Opet yakıtı kullanmazsanız yakıttan dolayı ortaya çıkan bir sorunu garanti kapsamında gideremiyoruz diyorlar. Onun için rahat olun. Opetten almadım gittim Total'den aldım ne farkediyor? Bunu dedikleri için bile sırf Opet'ten almam.

Ekleme: Konu sahibi arkadaşın dediği gibi, Atıyorum ben küçük bir ilçe de ikamet ediyorum. İlçede Opet yoksa ve Opet olan il merkezi 50 km uzaktaysa aracımda Fiat veyahut Ford'sa ben Opet'ten almak için sürekli gidiş geliş 100 km yol mu gideceğim. Yada yoldayım yakıtım bitmek üzere girdiğim istasyonda Opet değil. Girmeseydim en yakın istasyon nerede bilmiyorum ve yakıtım bitmek üzere illa Opet'mi arayacağım.

Onun için böyle şuradan alacaksın dedikleri için bile sırf Opet'ten almam ben. Fiat distribütörü Koç, Opet'te Koç'un. Arabayı sattık yakıttan da kazanalım düşüncesinden başka birşey değil. Ayrıca Opet'ten alınan yakıtların BP, Shell, Total, PO gibi şirketlerden alınan yakıtlara kıyasla daha az yol götürdüğünü çok defa duydum. Uzun zamandır Opet'ten almıyorum. Genelde tercihim BP oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McLaren64 -- 5 Ağustos 2013; 5:28:08 >

• Kolayi var. "Yakiti opet'ten almazsaniz ve sorun cikarsa aracınız garanti dışı kalir." Cumlesini size yazili olarak vermelerini soyleyin. Bakalim o zaman ne diyecekler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: McLaren64

Tamamen kendi firmaları kazansın diye atılmış, tüketiciyi daha nasıl yolabiliriz diye ortaya çıkmış bir yalan. Ford müşterilerine de aynı şeyi söylüyorlar. Eğer Opet yakıtı kullanmazsanız yakıttan dolayı ortaya çıkan bir sorunu garanti kapsamında gideremiyoruz diyorlar. Onun için rahat olun. Opetten almadım gittim Total'den aldım ne farkediyor? Bunu dedikleri için bile sırf Opet'ten almam.

Ekleme: Konu sahibi arkadaşın dediği gibi, Atıyorum ben küçük bir ilçe de ikamet ediyorum. İlçede Opet yoksa ve Opet olan il merkezi 50 km uzaktaysa aracımda Fiat veyahut Ford'sa ben Opet'ten almak için sürekli gidiş geliş 100 km yol mu gideceğim. Yada yoldayım yakıtım bitmek üzere girdiğim istasyonda Opet değil. Girmeseydim en yakın istasyon nerede bilmiyorum ve yakıtım bitmek üzere illa Opet'mi arayacağım.

Onun için böyle şuradan alacaksın dedikleri için bile sırf Opet'ten almam ben. Fiat distribütörü Koç, Opet'te Koç'un. Arabayı sattık yakıttan da kazanalım düşüncesinden başka birşey değil. Ayrıca Opet'ten alınan yakıtların BP, Shell, Total, PO gibi şirketlerden alınan yakıtlara kıyasla daha az yol götürdüğünü çok defa duydum. Uzun zamandır Opet'ten almıyorum. Genelde tercihim BP oluyor.

Alıntıları Göster
    Doğuş Oto'dan 0km aracı çıkarırken abi yol üstünde düzgün nereyi görürsen al ama yolda kalma az benzin var demişti. Volkswagen daha iyiymiş demekki.

• quote:

quote:

Anlaşma mı :) İkisi de Koç'un. Ne anlaşması abi :) Bu arada evet diyor, bize de dedi, mazot pompası için 4 bin lira istediler.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.