Şimdi Ara

FİAT BRAVA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim brava ya sıralı lpg taktırmak istiyorum malumunuz benzin yetişmiyo artık.Lpg için önereceğiniz marka varmı?Fiat araçlar için en uygun marka hangisidir.İstanbulda bu işi en iyi yapan yer nersidir?

• Hep merak etmişimdir ne kadar yakar bu araçlar.Marea ve bravalar.Herkes çok yakıyor der.Ama ne yaktığını söyleyen yok.Biraz bilgi alabilirmiyiz sizden.Gerçi sizin konu hakkında yardımcıda olamadık ama.Saygılarımla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kurdselen10

Hep merak etmişimdir ne kadar yakar bu araçlar.Marea ve bravalar.Herkes çok yakıyor der.Ama ne yaktığını söyleyen yok.Biraz bilgi alabilirmiyiz sizden.Gerçi sizin konu hakkında yardımcıda olamadık ama.Saygılarımla...

Arkadaşım bizde 3 tane araç var.Biri marea 350 ykr yakıyo.Biri brava benim kullandığım 300 ykr yakıyo.Diğeri Mıtsubıshı lancer 225 ykr yakıyo.Hepsi şehir içinde hemen hemen aynı yere gdip geliyoruz.Fark ortada.
  • slm ben 2001 otomatık bravaya 20 gun once tartarını sıralı sıstem taktırdım.yaklasık 190-200 yakıyor uzun mesafe gıtmedım henuz 4-5 km yol yapıyorum calıstırdıktan sonra orta sevıyede ıstanbul trafıgınde kullanıyorum.Ben gazdan yana memnunum cekıste bence bır fark yok. Lpg markası konusunda ben memnunum sadece onu soylıyebılırım.Sana asıl tavsıyem nereye taktırırsan taktır montajı yapan yer yarın kapatıp gıdecek bır yer olmasın.Sıkıntı yasarsan onun kaybedecegı tıcarı ıtıbar daha fazla olmalıkı sana yardımcı olsun.Nıyetlenıp kesın karar verırsen elımden geldıgınce yardımcı olurum.Araban manuelmı otomatıkmı yakıtta % 10-15 farkedıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: levent2828

slm ben 2001 otomatık bravaya 20 gun once tartarını sıralı sıstem taktırdım.yaklasık 190-200 yakıyor uzun mesafe gıtmedım henuz 4-5 km yol yapıyorum calıstırdıktan sonra orta sevıyede ıstanbul trafıgınde kullanıyorum.Ben gazdan yana memnunum cekıste bence bır fark yok. Lpg markası konusunda ben memnunum sadece onu soylıyebılırım.Sana asıl tavsıyem nereye taktırırsan taktır montajı yapan yer yarın kapatıp gıdecek bır yer olmasın.Sıkıntı yasarsan onun kaybedecegı tıcarı ıtıbar daha fazla olmalıkı sana yardımcı olsun.Nıyetlenıp kesın karar verırsen elımden geldıgınce yardımcı olurum.Araban manuelmı otomatıkmı yakıtta % 10-15 farkedıyor.

Arabam manuel vitesli.Birçok firmayla görüştüm sıralı sistem için en pahalı fiyatı tartarini verdi.1750 ytl.Şuan kararsız kaldım acaba satıp model mi yükseltsem yoksa taktırsam mı diye.Sen nerede taktırdın ben ist/anadolu yakasındayım.Sana kaça mal oldu toplam.Yazarsan sevinirim.tşkler.

• bizde 98 model oto. vites corolla var.şehir içinde km.de 22-25 kuruş arası yakıyor.benzinli olduğu halde.
  • silivrikapıda okcan otoya taktırdım.burası aynı zamanda tata bayı yaklasık 2500 metrekare kapalı alanı sahıp.ben ogretmenım epey arastırdım tartarınıde karar kıldım.ben sadece memnunum dıyebılırım.normalde gaz olmadan 300 un altına ınmıyordu.pessın 1700 demıslerdı.ben 12 taksıtle yaptırdım
    quote:

Orjinalden alıntı: mirage90

quote:

Orjinalden alıntı: levent2828

slm ben 2001 otomatık bravaya 20 gun once tartarını sıralı sıstem taktırdım.yaklasık 190-200 yakıyor uzun mesafe gıtmedım henuz 4-5 km yol yapıyorum calıstırdıktan sonra orta sevıyede ıstanbul trafıgınde kullanıyorum.Ben gazdan yana memnunum cekıste bence bır fark yok. Lpg markası konusunda ben memnunum sadece onu soylıyebılırım.Sana asıl tavsıyem nereye taktırırsan taktır montajı yapan yer yarın kapatıp gıdecek bır yer olmasın.Sıkıntı yasarsan onun kaybedecegı tıcarı ıtıbar daha fazla olmalıkı sana yardımcı olsun.Nıyetlenıp kesın karar verırsen elımden geldıgınce yardımcı olurum.Araban manuelmı otomatıkmı yakıtta % 10-15 farkedıyor.

Arabam manuel vitesli.Birçok firmayla görüştüm sıralı sistem için en pahalı fiyatı tartarini verdi.1750 ytl.Şuan kararsız kaldım acaba satıp model mi yükseltsem yoksa taktırsam mı diye.Sen nerede taktırdın ben ist/anadolu yakasındayım.Sana kaça mal oldu toplam.Yazarsan sevinirim.tşkler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent2828 -- 27 Şubat 2007; 22:22:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    >> FIAT Brava / Bravo Tercihi ?
    17 yıl önce açıldı
    fıat doblo
    8 yıl önce açıldı
    Opel corsa
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • otomatik en güzeli ama benimki aynı zamanda manuel
  • brawa denen araba kadar benzin yiyen bi makine görmedim.. bnce bu arabayı tüpte kurtarmaz en iisi satmak
  • Bu araçlar için her zaman çok yakıyor dendi,bende 3 yıl Brava kullandım dolu depoyla uzun yolda her seferinde rahatlıkla 900km yi görürdüm.
    Çok tüketimden şikayetin nedeni tahmin ettiğim kadarıyla bu motorların alt devirlerinin zayıf olması nedeniyle gaz pedalına motor güç vermeye başladığı 3500-4000 devire kadar farkına varmadan fazla basılmasından kaynaklanıyor,aslında 3000devir civarlarında kullanırsanız gerek şehir içi gerek şehir dışı oldukca cimrileşecektir ancak belirttiğim gibi rakiplerine göre alt devirleri zayıf olduğu için hızlanma taleplerinde rakiplerinden çok tüketecektir.
  • Bence FİAT'ın en kaliteli modeli MAREA/ BRAVA ikilisidir. BU araç ALfa-Romeo 145 bz alınarak üretilmiş harika bi otomobildir. Ancak motor tasarruf değil güç ve performans için üretildiğinden yakıt konusunda çok iyi değil. Ama 2 yıldan fazla süredir kullandığım 2001 BRAVA SX aracım uygun devirlerde kullanılırs Focus dan ve astrada çok daha az yakıt tüketir.
    Kış aylarında Şehir Dışı : 170 Şehir içi : 290 Yakıyor.
    LPG olayı bu araçlar için gayet uygun bi çözüm yakında bende taktracağım. Ama marka ve ustayı çok dikkatli seçmek lazım benim tavsiyem TARTARİN.....
  • BRC SIRALI SİSTEM .........DERİM.....
    AMA BENZİNLİ TARAFTARIYIM....HER NE KADAR ÇOK YAKSADA.......ŞİMDİKİ PERFORMANSINDAN AZ DA OLSA AZALMA OLUR.....GERÇİ SIRALI AMA......
  • quote:

Orjinalden alıntı: fiat2001brava

Bence FİAT'ın en kaliteli modeli MAREA/ BRAVA ikilisidir. BU araç ALfa-Romeo 145 bz alınarak üretilmiş harika bi otomobildir. Ancak motor tasarruf değil güç ve performans için üretildiğinden yakıt konusunda çok iyi değil. Ama 2 yıldan fazla süredir kullandığım 2001 BRAVA SX aracım uygun devirlerde kullanılırs Focus dan ve astrada çok daha az yakıt tüketir.
    LPG olayı bu araçlar için gayet uygun bi çözüm yakında bende taktracağım. Ama marka ve ustayı çok dikkatli seçmek lazım benim tavsiyem TARTARİN.....

Dostum kesinlikle katılıyorum.Gerçekten fiatın ürettiği en kaliteli arabalardan diyebilirim.Şu yakıt olayını biraz düşürebilsem daha ii olcak.Yakıt dışında arabamdan kesinlikle çok memnunum.İstanbul trafiğinde kullandığım için yakıt masrafı biraz zorluyor.Uzun yolda birçok arabanın dahi inemeyeceği yakıt seviyelerine düşüyor.İnan bu yaz Antalyaya giderken tam dolu depoyla 950 km yol yaptım.Valla bu değerleri yapınca ben bile şaşırmadım değil.

• Tipo,palio gibi araçların 275.000 yaktığı söylenen bir zamanda 290.000 bence hiçbir şey.
    Ve bu araçların özelliklerini görmezden gelen halkımızı anlamıyorum dostlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: fiat2001brava

Bence FİAT'ın en kaliteli modeli MAREA/ BRAVA ikilisidir. BU araç ALfa-Romeo 145 bz alınarak üretilmiş harika bi otomobildir. Ancak motor tasarruf değil güç ve performans için üretildiğinden yakıt konusunda çok iyi değil. Ama 2 yıldan fazla süredir kullandığım 2001 BRAVA SX aracım uygun devirlerde kullanılırs Focus dan ve astrada çok daha az yakıt tüketir.

fiat marea/bravo/brava projesi tipo projesinin devamı olan lancia lybra temelli projedir. bu projede alfa -romeo 145-146-156 projeleri de geliştirilmiştir....alfa 147ve stilo projesiyle son bulmuştur....bu proje fiat -yenibravo projesiyle yenilenerek devam ediyor......hernekadar linea mareanın yerini alacak gözüyle bakılsa da linea başka projedir ve bir alt sınıftan türetilerek mareanın yerine konulmaktadır....
    saygılarımla.....

• Arkadaşlar babam 2001 Brava ELX kullanıyor. Çok şehiriçi trafiğe girmesede hafta sonlarını filan sayarsak, karma 7-8 litre yakıyor. Buda 190-200 YKR demek. Benim benzin canavarı Sienam 300 YKR altına inmiyor. Brava ya iyi bakılırsa, buji, hava filtresi zamanında değiştirilirse, (hatta zamanından önce, çünkü çok ucuz) çokta yakmıyor. Fakat bu arabada deli bir motor sesi var. 3000 deviri geçince çok hoş bir motor sesi ve keyif veriyor. Buna alışan kullanıcı 4000 devirin altında kullanamıyor. Eğer 3000 deviri geçerseniz 103 beygirlik bu canavar benzini tabiki içecektir. Benim ilk hedefim Sienamı satıp Brava almak. Ancak çok binersem tüp taktırırım. Hafta sonları için filan değmez.
    Tüp markasına gelince geçenlerde servisteki ustam, BRC firmasının Brava ya özel soketti olduğunu kablo kesme olmadan takılabildiğini söyledi. Soran arkadaşın bilgisine....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Falpay

Arkadaşlar babam 2001 Brava ELX kullanıyor. Çok şehiriçi trafiğe girmesede hafta sonlarını filan sayarsak, karma 7-8 litre yakıyor. Buda 190-200 YKR demek. Benim benzin canavarı Sienam 300 YKR altına inmiyor. Brava ya iyi bakılırsa, buji, hava filtresi zamanında değiştirilirse, (hatta zamanından önce, çünkü çok ucuz) çokta yakmıyor. Fakat bu arabada deli bir motor sesi var. 3000 deviri geçince çok hoş bir motor sesi ve keyif veriyor. Buna alışan kullanıcı 4000 devirin altında kullanamıyor. Eğer 3000 deviri geçerseniz 103 beygirlik bu canavar benzini tabiki içecektir. Benim ilk hedefim Sienamı satıp Brava almak. Ancak çok binersem tüp taktırırım. Hafta sonları için filan değmez.
    Tüp markasına gelince geçenlerde servisteki ustam, BRC firmasının Brava ya özel soketti olduğunu kablo kesme olmadan takılabildiğini söyledi. Soran arkadaşın bilgisine....

imzamı atarım.
    Tamamen doğrudur....

• arkadaşlar bende 2001 brava sx var. şehir içi ortalama 250 yakıyor. 3500 dk devirde vites değiştiriyorum yani fazla basmıyorum arac 50,000 km de. günümüzün benzin fiyatları dikkate alındığında 250 kötü bi rakam değil
  • quote:

Arkadaşlar babam 2001 Brava ELX kullanıyor. Çok şehiriçi trafiğe girmesede hafta sonlarını filan sayarsak, karma 7-8 litre yakıyor. Buda 190-200 YKR demek. Benim benzin canavarı Sienam 300 YKR altına inmiyor. Brava ya iyi bakılırsa, buji, hava filtresi zamanında değiştirilirse, (hatta zamanından önce, çünkü çok ucuz) çokta yakmıyor. Fakat bu arabada deli bir motor sesi var. 3000 deviri geçince çok hoş bir motor sesi ve keyif veriyor. Buna alışan kullanıcı 4000 devirin altında kullanamıyor. Eğer 3000 deviri geçerseniz 103 beygirlik bu canavar benzini tabiki içecektir. Benim ilk hedefim Sienamı satıp Brava almak. Ancak çok binersem tüp taktırırım. Hafta sonları için filan değmez.

Tşk ederim.BRC sıralı hakkında biraz araştırma yaptım.Takıldıktan belli bir süre sonra motordan şıkır şıkır ses geliyor dediler.Araç tıpkı dizel motor gibi çalışıyomuş.Bunu lpg takan firmalardan birisi söyledi.Ne kadar doğrudur bilemiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: mirage90

quote:

Tşk ederim.BRC sıralı hakkında biraz araştırma yaptım.Takıldıktan belli bir süre sonra motordan şıkır şıkır ses geliyor dediler.Araç tıpkı dizel motor gibi çalışıyomuş.Bunu lpg takan firmalardan birisi söyledi.Ne kadar doğrudur bilemiyorum.

BRC ve Lavato bu işte isim yapmış firmalar. Fakat BRC nin ithal ve ucuzu diye iki çeşidi olduğu söyleniyor. Ucuz olanında pek iyi omadığı söyleniyor. Sana söylenende belki odur. Birde, unutmamak lazım ki ustaların çoğu ellerinde hangi sistem varsa onu övüyor. Genede sen bilirsin...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.