Şimdi Ara

>> FIAT Brava / Bravo Tercihi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

>> FIAT Brava / Bravo Tercihi ?

Bir arkadas kendisi icin ucuz yollu bir HB araba ariyor.
    fiat in 2000-2001 model brava ve bravo modellerini dusunuyor.
    asagidaki kriterlere uygun olani hangisidir. varsa sizin onerileriniz onlarda degerlendirilebilir.

- toplam para 15.000 ytl
    - lpg si kalan para ile yeni takilacak
    - lpg ile sorunsuz calisan
    - servisi yedek parcasi ucuz
    - 2. eli sorunsuz
    - performansli ve fazla yakmayan

• Ben gider Bravo 2.0 HGT alır buna birde lpg taktırır ve motorun senfonisini dinlemeye başlardım...
  • 2.0 almaya karar verdikten sonra hgt ye sira gelene kadar bircok araba var. 2.0 vergiside cabasi.

simdilik 1.6+lpg
  • Yine Bravo derdim çok daha sportif ve kaslı duruyo bence.. Ancak 1.6 ile ortalama bir performans alırsınız...
  • yanlis anlasilmasin performans derken tabiki yuksek performans degil, ortalama hatta 1.6 lar arasindan birazdaha ustun olabilir.

benimde gozume bravo daha iyi gorunuyor ancak bravolarin piyasasi yok gibi. bravalar daha fazla piyasada.

bu iki model arasinda donanimi en zengin olani hangisi acaba.
  • Aile yoksa Bravo alırdım almışkende 2.0 HGT tabiiki.
  • aile var fakat kalabalik olmadigindan bravoda yeterli ancak dedigim gibi hgt dusunmuyor.

ikisi arasinda donanimli, konforlu, ucuz ve lpg ye uygun olanini ariyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FIAT GRANDE PUNTO SW
    16 yıl önce açıldı
    İŞTE 2008 HONDA ACCORD SEDAN
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım geçen sene aldı bravo.. sıralı sistem lpg taktırdı..

araba güzel.. bir tek rölenti düzensizliği oldu. gittiğimiz usta genelde oluyor dedi bravo larda biz 80 ytl ye hallettik zaten..

105 bg sanırım motoru prformans ı fena değil idare eder. biz prformansı biraz artıralım dedik ama pek başarılı olamadık. zaten bir çok insan için yeterli.
  • hgt alınacak ise bravo ki alınmayacakmış o yüzden brava...
  • quote:

Orjinalden alıntı: [cLone]::

aile var fakat kalabalik olmadigindan bravoda yeterli ancak dedigim gibi hgt dusunmuyor.

ikisi arasinda donanimli, konforlu, ucuz ve lpg ye uygun olanini ariyor.

Eğer bu kriterler söz konusuysa Brava derdim.

Fakat yaklaşık 5 sene Marea'ya binmiş biri olarak Marea tavsiye edebilirim. Özellikle ELX modelleri donanımlı konforlu ve ucuzdur. Ayrıca LPG ye çok uygun motorlar olarak ün saldığını duydum. Bunların yanında ikinci elide daha iyidir.
  • bravonun dis gorunusu birazdaha iyi. ufak ve cevik gorunuyor.

brava ise genis, birazdaha oturakli ve 2. eli birazdaha eder gibi. zira 2. el ilanlarda brava cogunlukta. bu yuzden brava iyi gibi.
    marea sedan oldugu icin sicak bakmiyor. exclusive olsa belki iyi olur ama sedan buyuk kaliyor. sanirim motor teknolojileri ayni brava ile.

peki brava nin en ust modeli hangisidir. SX - ELX
    en fulundeki donanimlar nedir onuda merak ediyorum.
  • bravoyu zor satarsın 2 kapı olduğu için bide ailesiniz sanırım bn brava derim 1.6 elx olsun ama
  • ELX modeli en donanımlısıdır ancak donanımın içeriğini tam olarak bilmiyorum yanlış bilgi olmasın:)

2005 model Puntolara da bakabilirsin..Arkadaşım uzun süredir kullanıyor ve baya donanımlı bir araç..Motor olarak Grande Punto'da da kullanılan 1,4 16V 95 HP lik motoru kullanıyor ve hem kalkışta hem de ara hızlanmalarda gayet seri,son hızı da boyutuna göre küçümsenmeyecek kadar yüksek:)
  • ELX modeli en donanımlı Brava'dır doğru.

Eğer 1.4 16V Starjet motorsa sahiden performanslıdır. atiyba'ya katılıyorum bende 2004-2005 Punto'lara bakın derim.

Devir duygulara değil mantığa hitap ediyor.
  • elx donanım: 2 hava yastığı,abs,4 cam otomatik,otomatik klima,içeriden dikiz ayna ayarıiçeriden açılan depo,içeriden açılan bagaj,sis farları,ön/arka kol dayama
  • arkadaşımda vardı 2000 model otomatik vites geçişleri süper. konforuda gayet iyi orjinal 6'lı cd çaları vardı.+abs+klima 1,6 motordu. yani alırsanız pişman olmuyacağınız bi araba. 11,200 e aldı 13.400 e sattı. baya piyasasıda olan bi araba sattığı sırada günde en az 3 kişi arıyodu
  • quote:

Orjinalden alıntı: [cLone]::

peki brava nin en ust modeli hangisidir. SX - ELX
    en fulundeki donanimlar nedir onuda merak ediyorum.

SX:Tek airbag(bazılarında opsiyonel olarak laınmış yolcu airbagi);klima;yine bazı sx'lerde opsiyonel alınmış Abs;ön camlar otomatik.

ELX:2 airbag+Abs+Klima+2 cam otomatik(arkalar hiçbir Brava'da otomatik değildir)+Ön sis farları.

ne yazık ki 2 model de standart alüminyum alaşımlı çelik jant bulunmuyor;jant kapağı var.

Konuya dönersek aslında Marea alın derdim ama sedan istenmiyormuş o yüzden Brava alın derim.Ülkemizdeki tüketicilerin 3 kapılı modellere karşı olan ön yargısı sebeiyle Bravo'lar o kadar talep görmez;1.6 motorlu da olsa.Bunun için Brava almanız daha doğru olacaktır.

Gayet seri bir motora sahiptir.103 hp gücünde;üstten çift egzantrikli;16 subaplı motoru vardır.Genel olarak kullanıcıalr bu motordan özellikle performans olarak çok memnunlar.Yakıtı ise benzinde malum;ş.içi'nde 25-27 Ykr'den aşağı yakamz.Ama Lpg taktıracakmışsınız;otomatikmen yarı yarıya düşecektir yakıt.Lpg olarak ta ya Tartarini ya da Brc taktırın.En kaliteli kitler bu 2 markada.

• yahu benim anlamadığım mareada 4 cam otomatik bravadan neden öyle değil acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: dkerem2

yahu benim anlamadığım mareada 4 cam otomatik bravadan neden öyle değil acaba

Marea'ların da hepsinde otomatik değildir.Mesela ilk gelen ELX'lerin bazısında değildi.VIP;Exclusive ve genel olarak Elx'lerde standarttır.

Brava biraz kompakt formda olduğu için düşünüyorum.Sonuçta Marea sedan olduğu için garip gelebilir ama dışardan daha kalıplı duruyor Brava'ya göre.Marea bu 185 projesinin "Amiral Gemisi"ydi zaten.Onun da etkileri var muhakkak.Zira Marea'da olup Brava/Bravo'da olmayan daha çok özellikler var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli
    SX:Tek airbag(bazılarında opsiyonel olarak laınmış yolcu airbagi);klima;yine bazı sx'lerde opsiyonel alınmış Abs;ön camlar otomatik.

ELX:2 airbag+Abs+Klima+2 cam otomatik(arkalar hiçbir Brava'da otomatik değildir)+Ön sis farları.

ne yazık ki 2 model de standart alüminyum alaşımlı çelik jant bulunmuyor;jant kapağı var.

Konuya dönersek aslında Marea alın derdim ama sedan istenmiyormuş o yüzden Brava alın derim.Ülkemizdeki tüketicilerin 3 kapılı modellere karşı olan ön yargısı sebeiyle Bravo'lar o kadar talep görmez;1.6 motorlu da olsa.Bunun için Brava almanız daha doğru olacaktır.

Gayet seri bir motora sahiptir.103 hp gücünde;üstten çift egzantrikli;16 subaplı motoru vardır.Genel olarak kullanıcıalr bu motordan özellikle performans olarak çok memnunlar.Yakıtı ise benzinde malum;ş.içi'nde 25-27 Ykr'den aşağı yakamz.Ama Lpg taktıracakmışsınız;otomatikmen yarı yarıya düşecektir yakıt.Lpg olarak ta ya Tartarini ya da Brc taktırın.En kaliteli kitler bu 2 markada.

ayrintili aciklama icin tesekkurler arkadasim.

bravo goruntu itibariyle daha iyi duruyor fakat bende farkindayim satarken biraz zorluk olacak. hatta brava da marea ya gore satisi zor olacak.
    bravo olsa hb icin guzel tercih, fakat brava olunca insanin akli marea ya kayiyor.

malum marea sedan peki sedana donus yapilirsa. marea - megane 1 diye bir ikileme olsa hangisini onerirsiniz.
    kriterler yine ayni:

- toplam para 15.000 ytl
    - lpg si kalan para ile yeni takilacak
    - lpg ile sorunsuz calisan
    - servisi yedek parcasi ucuz
    - 2. eli sorunsuz
    - performansli ve fazla yakmayan
    ek olarak - donanimi konforu yuksek diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [cLone]:: -- 30 Haziran 2008; 13:44:31 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.