Şimdi Ara

FİAT BRAVA 1.6 SX ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM NE DERSİNİZ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
3
Favori
244.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Samet

quote:

Orijinalden alıntı: yörükefe48

slm bornovada bravadan anlayan var mı triger setini değiştireceğim

EGE ALFA OTOMOTİV YEDEK PARÇA & SERVİS
    A: 3.Sanayi Sitesi - 409 sokak No:25 Bornova / İZMİR
    T: 0(232) 435 30 35

alfa romeo ve fiat servisidir...Murat Değirmenci ile görüşebilirsin bi git gör...

Alıntıları Göster
    Selamın Aleyküm arkadaslar bende 2 hafta önce 2000 model fıat brava sx aldım cok konforlu ve oldukca seri bi arac yanlıs lpg de sehir ici 314 lira yakmıs normal mi dir sizce buuu

• quote:

Orijinalden alıntı: çetmili

Selamın Aleyküm arkadaslar bende 2 hafta önce 2000 model fıat brava sx aldım cok konforlu ve oldukca seri bi arac yanlıs lpg de sehir ici 314 lira yakmıs normal mi dir sizce buuu

14 litre falan yakmış sanırım çok aşırı devamlı dur kalk kullanmıyorsanız çok yakmış... bikaç sefer daha deneyin derim ölçümü nasıl yaptınız bu arada?
  • quote:

quote:

14 litre falan yakmış sanırım çok aşırı devamlı dur kalk kullanmıyorsanız çok yakmış... bikaç sefer daha deneyin derim ölçümü nasıl yaptınız bu arada?

Alıntıları Göster
    merhaba abi 3 kere izmirden manisaya gittim birde sehir icinde kullandım 70 ytl aldı depo 220 yi 70 e böldüm dogrumudur

• quote:

merhaba abi 3 kere izmirden manisaya gittim birde sehir icinde kullandım 70 ytl aldı depo 220 yi 70 e böldüm dogrumudur

220 km yaptın sanırım...bu durumda 70 i 220 ye böleceksin...0,318 lira yakmış 14,1 litre ediyor izmir manisa arası şehir dışı sayılır zaten çok fazla yakmış... bu kullanımdan önce depo fullmüydü eminmisin? bir sonraki fullemendede böyle yüksek çıkarsa bi gaz ayarı falan yaptır hiç normal değil...
  • quote:

quote:

220 km yaptın sanırım...bu durumda 70 i 220 ye böleceksin...0,318 lira yakmış 14,1 litre ediyor izmir manisa arası şehir dışı sayılır zaten çok fazla yakmış... bu kullanımdan önce depo fullmüydü eminmisin? bir sonraki fullemendede böyle yüksek çıkarsa bi gaz ayarı falan yaptır hiç normal değil...

Alıntıları Göster
    full du abi kendim fulledim sehir dısı ama sırf yokus manisa arac 3. vitese kadar düsüyo nerden baksan 13 km falan yokus cıkıyon ben onada bagladım bunu normal yakıtı ne abi bunun

• quote:

full du abi kendim fulledim sehir dısı ama sırf yokus manisa arac 3. vitese kadar düsüyo nerden baksan 13 km falan yokus cıkıyon ben onada bagladım bunu normal yakıtı ne abi bunun

biliyorum manisa yolunu bende izmirliyim... ama 3 şerit yol sonuçta çok basmazsan 10 litreyi geçmez o yolda kesinlikle... benim izmir şehir içi 11 litre falan yakıyor... dediğim gibi sen bir daha ölç farklı yerden al gazı belki gazda bir dümen varmıştır nadirde olsa oluyor gazda problem... lpg sisteminin markası ne bu arada? sıralı sistemmi? arabanın bakımı ne zaman yapıldı hava filtresi bujiler falan durumu nasıl?
  • quote:

quote:

biliyorum manisa yolunu bende izmirliyim... ama 3 şerit yol sonuçta çok basmazsan 10 litreyi geçmez o yolda kesinlikle... benim izmir şehir içi 11 litre falan yakıyor... dediğim gibi sen bir daha ölç farklı yerden al gazı belki gazda bir dümen varmıştır nadirde olsa oluyor gazda problem... lpg sisteminin markası ne bu arada? sıralı sistemmi? arabanın bakımı ne zaman yapıldı hava filtresi bujiler falan durumu nasıl?

Alıntıları Göster
    lpg nin markası belini ama kafa atiker sıralı sistem dgil galiba tüm bakımları yapıldı abi ve ayar yaptırcak bi lpg ci bulamıyom neden dicen bu belini kapanmıs herhalde yaaa

• quote:

lpg nin markası belini ama kafa atiker sıralı sistem dgil galiba tüm bakımları yapıldı abi ve ayar yaptırcak bi lpg ci bulamıyom neden dicen bu belini kapanmıs herhalde yaaa

bedini mi? bir zamanlar bedini montajı yapan tandığım bir usta var dükkanı değiştirmişti şuan nerededir bilmiyorum en son izmir 1.sanayideydi... eğer bedini ise vereyim numarasını yarın ara konuş...
  • quote:

quote:

bedini mi? bir zamanlar bedini montajı yapan tandığım bir usta var dükkanı değiştirmişti şuan nerededir bilmiyorum en son izmir 1.sanayideydi... eğer bedini ise vereyim numarasını yarın ara konuş...

Alıntıları Göster
    abi cok memnun olurum yarın gidim ben onun yanına sen ver numarayı bana simdi zahmet olmazsa abi

• quote:

abi cok memnun olurum yarın gidim ben onun yanına sen ver numarayı bana simdi zahmet olmazsa abi

özel mesajla attım numarayı...
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    çok teşekkür ederim abi bide benim arabada sıralı sistem yok o yüzdende çok yakabilirmi acaba

• quote:

çok teşekkür ederim abi bide benim arabada sıralı sistem yok o yüzdende çok yakabilirmi acaba

sıralı sistem olmadığına eminmisin? o yüzdendir büyük ihtimal bence en kısa zamanda sıralıya çevirt... bu arabalarda sıralı olmak zorunda normal tip takıyorlar ama sağlıklı olmuyor kesinlikle ilerde daha çok sorun açmasın başına... sorunsuz kullananda var ama riske değermi senin bileceğin iş...
  • quote:

quote:

sıralı sistem olmadığına eminmisin? o yüzdendir büyük ihtimal bence en kısa zamanda sıralıya çevirt... bu arabalarda sıralı olmak zorunda normal tip takıyorlar ama sağlıklı olmuyor kesinlikle ilerde daha çok sorun açmasın başına... sorunsuz kullananda var ama riske değermi senin bileceğin iş...

Alıntıları Göster
    sıralı sistemmiş abi götürdüm senin dedigin ustaya usta ddi ki benzinde de sarsıntılı calısıyo bu araac git önce tamirccide ayarlattır dedi gittim abi orasına baktılar burasına baktılar sente yapılcak bu arabaya dedi o yüzden cok yakıyo dedi abi

• quote:

sıralı sistemmiş abi götürdüm senin dedigin ustaya usta ddi ki benzinde de sarsıntılı calısıyo bu araac git önce tamirccide ayarlattır dedi gittim abi orasına baktılar burasına baktılar sente yapılcak bu arabaya dedi o yüzden cok yakıyo dedi abi

hangi ustaya götürdün varmı tanıdık ustan? tanımadığın ustaysa izmirde mareadan iyi anlayan bi ustamız var 3. sanayide oraya git derim... trigeri ne zaman değişmiş arabanın? triger değişmediyse onuda değiştir kafan rahat etsin... ama biraz masraflı olur triger işi...
  • quote:

quote:

hangi ustaya götürdün varmı tanıdık ustan? tanımadığın ustaysa izmirde mareadan iyi anlayan bi ustamız var 3. sanayide oraya git derim... trigeri ne zaman değişmiş arabanın? triger değişmediyse onuda değiştir kafan rahat etsin... ama biraz masraflı olur triger işi...

Alıntıları Göster
    ustam yok abi ama fıat servisine yaptırım diyom ben kaca patlar ki bu sente bana abi trigiyer seti iyi abi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: harunoda

quote:

Orjinalden alıntı: hidden21

Arkadaşlar Merhaba,
    Bende 14 aydır Fiat Brava - ELX kullaniyorum. Arabam İtalyan üretimi 2001 Model donanım olarak bugün bir çok sıfır arabada bulabileceginizin konfora sahip. Çift hava yastığı, süper güclü ısı ayarlı klima, ABS, otomatik cam, orjinal merkezi kilit ve alarm gibi bir çok donanıma sahip. Bunlara ek olarak 16V - 103 Bg' lik motorun inanılmaz performansını (2. Vites 7500 devirde 100 KM. hızı hiç zorlanmadan görebiliyorsunuz) ve kendine özgü muhteşem motor sesinide eklersek daha ne isteyelim. Modifiye yapmaya çok uygun ama orjinal hali ile de çok modern hatlara sahip.
    Diğer kullanan arkadaşlarında belirttiği gibi yedek parça sıkıntısı olmayan ve yedek parçası ekonomik olan bir araç. Arabada kusur olarak söyleyebileceğim tek sorun far çanaklarının küçüklüğü ve bu sebepten dolayı kısa farlarin çok yetersiz olması ama onunda çözümü Xenon far ile mümkün yaklaşık maliyeti 200 - 250 YTL civarında.
    Al-sat' çılar için kötü ama biniciler kişi için oldukça iyi bir araba.
    Son yakıt zamlarından sonra aracım şehir içinde kullanıma bağlı olarak klimasız 33 - 35 YKR / klimalı 36 - 39 YKR yakıyor. Şehir içi çok yol yapanlar için oldukça fazla ama şehir dışına çıkınca rakam neredeyse yari yarıya düşüyor. Klimasız 100 - 110 KM hız ile giderseniz 19 - 21 YKR / klimali 23 - 25 YKR Eğer biraz gazada dokunalım diyenlerdenseniz 125 - 140 KM arasında Klimasız 25 - 27 YKR / klimalı ise 28 - 30 YKR arasında yakıyor. Aracımla 205 KM hıza kadar çıktım hiç zorlanma savrulma yaşamıyor ama o hızda tam bir benzin canavarına dönüşüyor. Vermiş olduğum değerler 97 oktan bezin ile benim son benzin zamlarından sonra özellikle inceleyerek elde ettiğim değerler olup tüm araçlarda farklılık göstereceği unutulmamalıdır.
    Herkese kazasız, hayırlı sürüşler...

Bende de 99 model italyan kasa var. Konfor ve performans konusunda dediklerinize katılıyorum ama parçasının ekonomikliğine katılmıyorum.Parçaları bence çok pahalı.

Bir aynası 300 lira.
    Sürücü tarafıotomatik cam açma motoru bozuldu.Sıfırına 400 TL diorlar. Allahtan benim elktrikçi akıllı.Tofaş motoru aldı kırdı döktü yaptı 35 Liraya.
    Bagaj kapağındaki çizgi şeklindki far 150 TL.
    Motor rolanti motoru 400 TL.
    Benzin pompası 450TL.
    Ufacık bir kapı kolu 60 TL.
    Yağ pompası 240 TL .
    Sürücü hava yastığı sensörü 300 TL vesaire vesaire...

Bu saydıklarımın hepsini arabamda değiştirtmedim tabi. Ama fiyatlarını çok iyi biliyorum.Çok da ekonomik bir araba değil. Ama performans süper.

iyide fiyatları şahin parçasıyla kıyaslarsan pahalı tabiki kendi ayarındaki astranın golfün aynı parçalarının fiyatları ne kadar inceledinizmi hiç?? Tamam çok daha ucuz olması gerekir ama ülkemizde durum böyle malesef sadece fiat için değil bu durum...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar otomatik vites bir brava almak üzereyim otomatik şanzıman bu araçlarda sıkıntı yaratıyorm u? km'de yakıt ne kadar acaba(benzinli)? otomatik de bu araçlar seri olarak manüeli aratmaz di mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: harkemur

arkadaşlar otomatik vites bir brava almak üzereyim otomatik şanzıman bu araçlarda sıkıntı yaratıyorm u? km'de yakıt ne kadar acaba(benzinli)? otomatik de bu araçlar seri olarak manüeli aratmaz di mi.

Alıntıları Göster
    valla üsdat bende 2000 model brava var düz vites biraz yakıyo araba ama sana sunu diyim konfor serilik hic bi aracta görmedim ben bildigin yer ucagı:):):)
  • quote:

valla üsdat bende 2000 model brava var düz vites biraz yakıyo araba ama sana sunu diyim konfor serilik hic bi aracta görmedim ben bildigin yer ucagı:):):)

Alıntıları Göster
    c

FİAT BRAVA 1.6 SX ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM NE DERSİNİZ

• quote:

c

FİAT BRAVA 1.6 SX ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM NE DERSİNİZ

Alıntıları Göster
    bende yaklaşık 1 aydır fiat brava arıyorum 4 tane arabayı expert e soktum hepsinin km ile oynanmış orjınal bulmak nerdeyse imkansız ve 4 ü de kazalı cıktı sahipleri arabalarından o kadar emindiler ama sonuç hüsran oldu. kazasız ve orjinal km de araba bulamayacagım galıba. acaba bende mı sorun var.

• quote:

Orijinalden alıntı: serdar2852

bende yaklaşık 1 aydır fiat brava arıyorum 4 tane arabayı expert e soktum hepsinin km ile oynanmış orjınal bulmak nerdeyse imkansız ve 4 ü de kazalı cıktı sahipleri arabalarından o kadar emindiler ama sonuç hüsran oldu. kazasız ve orjinal km de araba bulamayacagım galıba. acaba bende mı sorun var.

Alıntıları Göster
    kardeş merhaba bende aracı 3 hafta falan oldu alalı bize satan cocukta cok emindi ama km ile oynanmıs sende bi sorun yok bravaların genelli böle herhalde ama suan bi sorun yok aracta genede senın tercihin brava iyi secim derim ben

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.