Şimdi Ara

FİAT DOBLO 1.3 mü 1.9 mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
84.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PeTeR PaN

quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

Orjinalden alıntı: PeTeR PaN

Arkadaşlar internet sitesinden teknik verilere baktımda aralarında öyle aman aman bi tork farkı yok anlamadım gitti...

Doblo 1.3 190 NM - 1750
    Doblo 1.9 200 NM - 1750

aradaki tork farkına bakma sen. 1.3 olan 1750 devirde 190nm tork üretim devir yükseldikçe hızlı bi şekilde düşer. 1.9 olan ise 1750 devirde 200nm tork üretim daha yavaş bi şekilde düşer.
    yani 1.3 1750 devirde 190nm tork, 3000 devirde 130 nm tork
    1.9 1750 devirde 200nm tork, 3000 devirde 150nm tork, bu da ikisi arasında beygir gücü oluşmasına neden olur

önemli olan torkun devirlere nasıl dağıldığıdır

(değerler varsayımdır, konuyu anlatabilmek için)

Tşk ederim hocam yorumiçin anladım durumu

Alıntıları Göster
    BİZDE 2008 1.3 MULTİJETİ VAR.UZUN YOLDA KULLANDIM.İLK ALDIĞIM GÜN 50 YTL MAZOTLA 340 KM GİTTİM.ARADA OTOBANDA BAZEN 140 İLA 150, NORMAL YOLDA 90 -100 GİBİ KULLANDIM.İYİ SESSİZ.VERGİSİ 1.9 JTD DEN DAHA AZ.TAVSİYE EDERİM.

• quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

BİZDE 2008 1.3 MULTİJETİ VAR.UZUN YOLDA KULLANDIM.İLK ALDIĞIM GÜN 50 YTL MAZOTLA 340 KM GİTTİM.ARADA OTOBANDA BAZEN 140 İLA 150, NORMAL YOLDA 90 -100 GİBİ KULLANDIM.İYİ SESSİZ.VERGİSİ 1.9 JTD DEN DAHA AZ.TAVSİYE EDERİM.

Alıntıları Göster
    Tork a değil motor hacmine ve beygire bakın lütfen. Ben ikisinide defalarca kullandım. Kesinlikle 1.9, 1.3 ölü eşek. 1.3 gitmiyor yürüyor. son hız 155 kms ve bu hızda 12 litre civarı yakıyor. Bunun yanında 1.9 da 190'ı gördüm. Sanırım 2000 ytl fark var ama pişman olursunuz.

• trojana T kullanıcısına yanıt
    [image]http://

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konyalı alli -- 3 Mart 2022; 17:25:22 >
  • bu vergi işini anlamadım. hususi olarak ruhsat vermiyorlarmı o zaman 1.3 ün vergisi epey bi düşük olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismoddy

bu vergi işini anlamadım. hususi olarak ruhsat vermiyorlarmı o zaman 1.3 ün vergisi epey bi düşük olur
    1.3 KULLANANLAR ŞÖYLE DİYOR SATARKEN REZİL OLURSUN ALAN YOK ÇÜNKÜ , PERFORMAN ÇOK KÖTÜ
    KLİMA AÇAMAZSIN Kİ ARAÇ TA KALDIRMIYOR DİYORLAR UZUN YOLDA .

1.9 ZATEN BEN KULLANDIM JTD MODELİNİ BU YIL MULTİJETİ ÇIKMIŞ ORTALAMA AYNI PERFORMANS DESEK
    VERGİ DE DE 200 250 YTL FAZLALALIK VAR DESEK , SATARKEN ALIRKEN DE KAZANÇLI ÇIKIYORMUŞUZ .
    YOL TUTUMU BİRAZ HASSAS 1.9 İLE OTOBANA ÇIKTIKTAN SONRA .1.3 ALINMAZ DİYOR BİR ÇOK DEĞİL
    HERKES ÖYLE DİYOR BU BAKIMA ARKADAŞLAR

TAVSİYENİZ İÇİMN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

1.9 DOBLO ALACAĞIM :)

YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

• quote:

Orijinalden alıntı: soneralic

1.3 KULLANANLAR ŞÖYLE DİYOR SATARKEN REZİL OLURSUN ALAN YOK ÇÜNKÜ , PERFORMAN ÇOK KÖTÜ
    KLİMA AÇAMAZSIN Kİ ARAÇ TA KALDIRMIYOR DİYORLAR UZUN YOLDA .

1.9 ZATEN BEN KULLANDIM JTD MODELİNİ BU YIL MULTİJETİ ÇIKMIŞ ORTALAMA AYNI PERFORMANS DESEK
    VERGİ DE DE 200 250 YTL FAZLALALIK VAR DESEK , SATARKEN ALIRKEN DE KAZANÇLI ÇIKIYORMUŞUZ .
    YOL TUTUMU BİRAZ HASSAS 1.9 İLE OTOBANA ÇIKTIKTAN SONRA .1.3 ALINMAZ DİYOR BİR ÇOK DEĞİL
    HERKES ÖYLE DİYOR BU BAKIMA ARKADAŞLAR

TAVSİYENİZ İÇİMN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

1.9 DOBLO ALACAĞIM :)

YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Alıntıları Göster
    1.9

• quote:

Orijinalden alıntı: karaman26

1.9

Alıntıları Göster
    bazı arkadaşlar saçma sapan yorumlar yapıyo 1.3 kağnı falan lütfen kullanmadan yorum yapmayalım.olaya 1900cc 1300 cc bakmayın.mantıken 1300cc 1500kg arabayı çok zor taşır ama müthiş seri bi araba 1.3 multijetler vergi olarakta daha düşük.motor olarak bakarsak şahinde doğanda ford taunustada 1.6 motor var ama( hatta ford taunusun 2.0 motorlarıda )var yalnız arabalar tam bi eşşek yani çok hantal zaten 1.3 multijetler(Dizel.Turbo.+Multijet) 1.9(Jet.Turbo.Dizel) ayrıca 1.3 multijet sade 1.9 D lerden çok daha seri bi araba 1.9 D lerde Turbo olmadığından Tam anlamıyla Kamyon gibi sesindende belli oluyo

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet361

bazı arkadaşlar saçma sapan yorumlar yapıyo 1.3 kağnı falan lütfen kullanmadan yorum yapmayalım.olaya 1900cc 1300 cc bakmayın.mantıken 1300cc 1500kg arabayı çok zor taşır ama müthiş seri bi araba 1.3 multijetler vergi olarakta daha düşük.motor olarak bakarsak şahinde doğanda ford taunustada 1.6 motor var ama( hatta ford taunusun 2.0 motorlarıda )var yalnız arabalar tam bi eşşek yani çok hantal zaten 1.3 multijetler(Dizel.Turbo.+Multijet) 1.9(Jet.Turbo.Dizel) ayrıca 1.3 multijet sade 1.9 D lerden çok daha seri bi araba 1.9 D lerde Turbo olmadığından Tam anlamıyla Kamyon gibi sesindende belli oluyo

Alıntıları Göster
    Ayrıca 1.3 sonhız 155 deil 180 dir senin araban ölüyse biz ne yapalım doblo 1.3lerin son hızları 180 km/h

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet361

Ayrıca 1.3 sonhız 155 deil 180 dir senin araban ölüyse biz ne yapalım doblo 1.3lerin son hızları 180 km/h

Alıntıları Göster
    Kullanmayan atıp tutuyor her zamanki gibi.
    Tamam 1.9 gibi asla değil ama, turbonun etkisiyle 2000 devrin üstünde herhangi olumsuz bir durum yok.
    Asla abartıldığı gibi değil. Aradaki vergi farkını ve fiyat farkını göze alıyorsanız tabiki 1.9 alın. ama 1.3 te yeterli performansı veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

Kullanmayan atıp tutuyor her zamanki gibi.
    Tamam 1.9 gibi asla değil ama, turbonun etkisiyle 2000 devrin üstünde herhangi olumsuz bir durum yok.
    Asla abartıldığı gibi değil. Aradaki vergi farkını ve fiyat farkını göze alıyorsanız tabiki 1.9 alın. ama 1.3 te yeterli performansı veriyor.

Alıntıları Göster
    1.3
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

1.3

Alıntıları Göster
    ben iki aracı da kullandım sahip olduğum ilk araç 2003 model doblo jtd 1.9 idi ruhsatta 1860 veya 1890 motor hacmi yazıyordu eniştemde vardı 2005 model 1905 motor hacmi yazıyor neden bilemiyorum bu yüzden ben daha az vergi ödüyordum yaklaşık 1 buçuk yıl doblo kullandım gerçekten müthiş bir ivmelenmesi vardı 1.9 jtd nin hangi viteste olursan ol bastınmı fırlıyordu kasa malum 1 buçuk ton civarı 1.3 mltijet arkadaşta vardı arasıra kullandım 1.9 gibi kesinlikle değil vede olamaz kusura bakmayın tamam şehir içi belki anlamazsınız farkı ama şehir dışı kullanırsanız farkı görürsünüz mantık olarakta iki motor karşılaştırılamaz bile ben doblo alacak olsam yine 1.9 motoru tercih ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: sahin2030

ben iki aracı da kullandım sahip olduğum ilk araç 2003 model doblo jtd 1.9 idi ruhsatta 1860 veya 1890 motor hacmi yazıyordu eniştemde vardı 2005 model 1905 motor hacmi yazıyor neden bilemiyorum bu yüzden ben daha az vergi ödüyordum yaklaşık 1 buçuk yıl doblo kullandım gerçekten müthiş bir ivmelenmesi vardı 1.9 jtd nin hangi viteste olursan ol bastınmı fırlıyordu kasa malum 1 buçuk ton civarı 1.3 mltijet arkadaşta vardı arasıra kullandım 1.9 gibi kesinlikle değil vede olamaz kusura bakmayın tamam şehir içi belki anlamazsınız farkı ama şehir dışı kullanırsanız farkı görürsünüz mantık olarakta iki motor karşılaştırılamaz bile ben doblo alacak olsam yine 1.9 motoru tercih ederim

Alıntıları Göster
    bayramda kuzenimin 1.3 75 bg doblosunu kullanma fırsatı buldum,birazda meraktan oldu bakalım 1.3 motor bu koca arabayı taşıyabilecekmi diye, yanılan ben oldum, hiç beklemediğim bir performansı var, süper değil ama gayet canlı atak bir motor,beni tatmin etti diyebilirim. yük koyunca arabanın zorlandığını söylemişti kuzen. binek olarak yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: vestigo

bayramda kuzenimin 1.3 75 bg doblosunu kullanma fırsatı buldum,birazda meraktan oldu bakalım 1.3 motor bu koca arabayı taşıyabilecekmi diye, yanılan ben oldum, hiç beklemediğim bir performansı var, süper değil ama gayet canlı atak bir motor,beni tatmin etti diyebilirim. yük koyunca arabanın zorlandığını söylemişti kuzen. binek olarak yeter.

Alıntıları Göster
    ARKADASLAR NEYİ TARTISIYORUZ BURADA

1,3
    1,9

ARADAKİ FARKI ANLAMAK COK ZOR DEİL HERZAMAN YÜKSEK MOTORLU ARAÇ DAHA İYİ GİDER

AMA SUNU ÖNCELİKLE SÖYLEYİM 1,3 MULTİJET ALIRSAN İSTEDİGİN KADAR YIRT ARABAYI ZATEN 1,3 FAZLA TEPKİME VERMEZ

AMA 1,9 GAZI SONUNA KADAR BASAMK GİBİ Bİ APTALLIKTA YAPMAYALIM LÜTFEN .....
    ÇÜNKÜ ARAÇ
    1 HAFİF
    2FİAT VE DANDIK
    3 CAN GÜVENLİGİN YOK 1,3 DE BUNUN İÇİNDE :d

HE SUNUDA SÖYLEYEBİLİRİM OTOBANDA 1,9 JTD 2004 MODEL ARAÇLA 200 KM/H İ DEVİRDİM BOSLUGA GİTTİ AMA GELİN BANA SORUN NASIL DEVEİRDİ ARAC 180 KM/H Yİ GEÇTİKTEN SONRA KENDİ KENDİNE ŞERİT ALIOR ARAKDASIM SENDE AKIL VARSA BENDEN SAAN TAVSİYE DOBLO ALMA BENDE VAR NE KADAR 1,3 AZ YAKSADA 1,9 KÖPEK GİBİ GİTSEDE SONUCATA O BİR DOBLO ALDIKTAN SONRA ANLARSIN

HATALARI

BU TEKNİKSYENLER DÜŞÜNEMEMİŞMİ

1 COGU MODELİNDE ABS YOK
    2 KLİMA YOK
    3 ARKA TARAF SÜSPANSÜYON DEİL MAKAS KAMYONMU KULLANIOZ
    4 ARKA TARAF COK RAHATSIZ
    5 OLUP OLMADIK YERDE GÖT ATAR GÜVENME
    6 SANKİ SANDALYEYE OTURMUS GİBİSİN RAHATLIK YOK
    7 ARABAYI COK SIKINCA MOTORA YÜKLENİNCE HEMEN ARIZA VERİO

KISSADAN HİSSEE SEN DOBLO ALMA GİT COMBO CADDY AL :d 2 SİNDEN BİRİNDE TERCİH ET .d BENCE COMBO AMA ODA 1,3 GİTMİOR MİTMİOR AMA SONUCATA KONFOR VE GÜVENLİK ÖNDE GELİR

• quote:

Orijinalden alıntı: umpQelz

ARKADASLAR NEYİ TARTISIYORUZ BURADA

1,3
    1,9

ARADAKİ FARKI ANLAMAK COK ZOR DEİL HERZAMAN YÜKSEK MOTORLU ARAÇ DAHA İYİ GİDER

AMA SUNU ÖNCELİKLE SÖYLEYİM 1,3 MULTİJET ALIRSAN İSTEDİGİN KADAR YIRT ARABAYI ZATEN 1,3 FAZLA TEPKİME VERMEZ

AMA 1,9 GAZI SONUNA KADAR BASAMK GİBİ Bİ APTALLIKTA YAPMAYALIM LÜTFEN .....
    ÇÜNKÜ ARAÇ
    1 HAFİF
    2FİAT VE DANDIK
    3 CAN GÜVENLİGİN YOK 1,3 DE BUNUN İÇİNDE :d

HE SUNUDA SÖYLEYEBİLİRİM OTOBANDA 1,9 JTD 2004 MODEL ARAÇLA 200 KM/H İ DEVİRDİM BOSLUGA GİTTİ AMA GELİN BANA SORUN NASIL DEVEİRDİ ARAC 180 KM/H Yİ GEÇTİKTEN SONRA KENDİ KENDİNE ŞERİT ALIOR ARAKDASIM SENDE AKIL VARSA BENDEN SAAN TAVSİYE DOBLO ALMA BENDE VAR NE KADAR 1,3 AZ YAKSADA 1,9 KÖPEK GİBİ GİTSEDE SONUCATA O BİR DOBLO ALDIKTAN SONRA ANLARSIN

HATALARI

BU TEKNİKSYENLER DÜŞÜNEMEMİŞMİ

1 COGU MODELİNDE ABS YOK
    2 KLİMA YOK
    3 ARKA TARAF SÜSPANSÜYON DEİL MAKAS KAMYONMU KULLANIOZ
    4 ARKA TARAF COK RAHATSIZ
    5 OLUP OLMADIK YERDE GÖT ATAR GÜVENME
    6 SANKİ SANDALYEYE OTURMUS GİBİSİN RAHATLIK YOK
    7 ARABAYI COK SIKINCA MOTORA YÜKLENİNCE HEMEN ARIZA VERİO

KISSADAN HİSSEE SEN DOBLO ALMA GİT COMBO CADDY AL :d 2 SİNDEN BİRİNDE TERCİH ET .d BENCE COMBO AMA ODA 1,3 GİTMİOR MİTMİOR AMA SONUCATA KONFOR VE GÜVENLİK ÖNDE GELİR

Alıntıları Göster
    1.9 kesinlikle vergi farkıda yokmuş sanırım ama tam bilmiyorum.
    1.3 te gaza bassarak gidekceksin 1.9 ise sadece dokunacaksın. bu yüzden iksi arasında olsa olsa 10-15 ykr
    oynar. oda performans keyfini bozduğuna deymez.

• quote:

Orijinalden alıntı: emres159

1.9 kesinlikle vergi farkıda yokmuş sanırım ama tam bilmiyorum.
    1.3 te gaza bassarak gidekceksin 1.9 ise sadece dokunacaksın. bu yüzden iksi arasında olsa olsa 10-15 ykr
    oynar. oda performans keyfini bozduğuna deymez.

Alıntıları Göster

COMBO KESİNLİKLE ALMA TÜM COMBOLAR DİREKSİYON KUTUSU DAĞITIYOR SONRADA İFLAH OLMUYOR.CADDY Yİ BİLEMEM.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

COMBO KESİNLİKLE ALMA TÜM COMBOLAR DİREKSİYON KUTUSU DAĞITIYOR SONRADA İFLAH OLMUYOR.CADDY Yİ BİLEMEM.

Alıntıları Göster
    1.9 un vergisi 1.3 den daha fazladır, karıştırmayalım. 1910 diye geçer, buda fark attırır... Bu sebeple bi müşterim 1.9 doblosunu satmayı düşünüyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

1.9 un vergisi 1.3 den daha fazladır, karıştırmayalım. 1910 diye geçer, buda fark attırır... Bu sebeple bi müşterim 1.9 doblosunu satmayı düşünüyor.

Alıntıları Göster
    1.3 albea kullanmıştım motor çok kötü alt devirler resmen ölü ayrıca dobloda bu motoru kullanıyorsa sahibini çileden çıkartır bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sjsero

1.3 ile 1.9 arasında vergi farkı yok

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sjsero

1.3 ile 1.9 arasında vergi farkı yok

olmaz olurmu

eger binekse

1.3 393 tl
    1.9 1550 tl

ticariyse

1.3 ve1.9 424 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haketmedim

1.3 albea kullanmıştım motor çok kötü alt devirler resmen ölü ayrıca dobloda bu motoru kullanıyorsa sahibini çileden çıkartır bence.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Haketmedim

1.3 gitmiyorsa 1.2 si nasıldır acaba ? burada dolmuşçular genelde 1.2 doblo kullanıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: oneyli

quote:

Orjinalden alıntı: Haketmedim

1.3 gitmiyorsa 1.2 si nasıldır acaba ? burada dolmuşçular genelde 1.2 doblo kullanıyo

Alıntıları Göster
    1.3 sadece biraz kalkışta hantaldır ama sonrasında canavar gibi açılıyor ...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.