1.4 Lounge için fiyat alan var mı ? 172 bin lirayken almayı düşündüm de araba yoktu zam geldi falan derken almadım.Şimdi kaça veriyorlar bir de 50 bin 12 ay faizsiz kredi vardı benim düşündüğüm zaman hala devam ediyor mu acaba |
FIAT EGEA CROSS (ANA KONU) (11. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: oozgur161.4 Lounge için fiyat alan var mı ? 172 bin lirayken almayı düşündüm de araba yoktu zam geldi falan derken almadım.Şimdi kaça veriyorlar bir de 50 bin 12 ay faizsiz kredi vardı benim düşündüğüm zaman hala devam ediyor mu acaba
Bekleyen kaybeder/kaybediyor, hangi arabayı alırsanız alın ama bir an evvel alın, bunlar daha iyi günler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİRBekleyen kaybeder/kaybediyor, hangi arabayı alırsanız alın ama bir an evvel alın, bunlar daha iyi günler.
Alıntıları GösterHocam bindiğim arabam var,yatırımlarım var,yaptığım bir işim var zaten o yüzden acele etmiyorum aslında ama sonuna kadar haklsınız.Ben zaten alacaktım,Nisan ayında teslim edilmedi mayıs ayında teslim edilmez dendi o yüzden soğudum çünkü elimdeki parayı harcamak istemiyordum açıkçası arabanın teslimat tarihi belli olduğunda arabamı satıp üzerini ekleyip bayiye ödememi yapacaktım o tarihi bana söyleyemediler.Sonrasında da zaten 192 bin lira oldu,50 bin 12 ay sıfır faiz kampanyası bitti almak için iyi olan tüm koşullar da bitmiş oldu.Bakalım,nasip yine düşünüyorum ama belki ikinci el alırım belki sıfır alırım ona karar vermedim.
-
Cross almayı düşünüyorum da 1.4 benzinlinin performansı nasıl arkadaşlar? 1.3mj sedandan sonra üzer mi?
-
Arkadaşlar merhaba Fiat egea sedan 1.4 95hp manuel almayı düşünüyorum da benzinli yakıt tüketimi şehir içi ne kadardır normal egea ile ilgili forumda konu bulamadığım için buraya yazıyorum. Kullanan bilgisi olan varsa, cevap verebilirse sevinirim. -
Şehiriçi yakıt kullanım tarzınıza bağlı olmakla birlikte ortalama 8 ila 9.5 litre arası değişir. Dur kalk olayı klima ve ağır araç artı manuel vites. Normal yani.
Uzun yolda ortalama hızlarda 6.5-7 litre, basarsanız da 7.5-8 litre yakıyor. -
1.3 multijet'ten sonra 1.4 atmosferik motor kesinlikle uzer sizi. Mumkunse 1.0 Turbo benzinliyi alin derim. Gerci bugun bir bayiye gittim suan ellerinde 1.0 yokmus gibi Agustos uretiminde de gozukmuyor.
-
Bayide yok, olsa bile 2-3 ay sonra gelir diyorlar o zamanki fiyat muamma büyük ihtimalle %80e girer. Galeriler 1.0 lounge pakete 260 çekiyorlar. Bir galeride sıfır 1.4 urban buldum 185 bine mantıklı geldi fakat motoru korkutuyor test aracı da bulamadım.quote:
Orijinalden alıntı: -Rango-1.3 multijet'ten sonra 1.4 atmosferik motor kesinlikle uzer sizi. Mumkunse 1.0 Turbo benzinliyi alin derim. Gerci bugun bir bayiye gittim suan ellerinde 1.0 yokmus gibi Agustos uretiminde de gozukmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 9 Temmuz 2021; 7:16:30 > -
Ben Eskişehir'de %70 çevre yolu %30 şehir içi, vitesleri 3.000 devirde atarak çok dikkat etmeyerek normal kullanımda 6,5 lt yakıyorum.
Çevre yolundan işe gidip geldiğim için o yol çok boş sayılmaz. Ama dur kalk çokta olmaz.
İstanbul'da iseniz 8'in altına düşmeniz çok zor.
-
Evet İstanbul'dayım buranın trafiği daha çok ona göre etkileyecektir ama yine de sizin değerler benzinli bir araç için çok iyi, cevap için teşekkürler.
-
Bursada %80 şehiriçi kısa mesafe düz yol 5.000 km ortalaması 8,9 litre gösteriyor. Gerçek tüketimi hesapladığımda 9,5 civarı buldum.
Aynı şekil kullanımla corolla 1,33 yakıt ortalaması 7,3 litre idi. Bence bu motor çok yakıyor, arabanın biraz yüksek olmasının da etkisi var -
İşin ilginci, 2006 senesinde aldığım palio da aynı 1.4 motorla çok yakıyordu bir depoyla max 450 km yapıyordu. Onu satıp pejo 1.4 benzinli araç aldım bir depo ile 700 km ve üzeri gittim hep. Demek ki fiat motor teknolojisi hiç gelişmemiş. Aynı motor aynı yüksek yakıt tüketimi -
Ortalama hız düştükçe yakıt tüketimi çok artıyor. Bende 1.6 otomatiği var, ş.içi 17 km ortalama Hız ile yol bilgisayarı 10.9 lt depo ölçümü 11.5 lt yakıt tüketimi var. Uzun yolda iyi, 5.5 ila 6.5 lt arası (şartlara göre) tüketiyor ama senede 2-3 kez uzun yol için de ş.içi tüketimine katlanmak çok külfetli. Lpg şart bu motorlara. -
quote:
Orijinalden alıntı: kamilovic
Bursada %80 şehiriçi kısa mesafe düz yol 5.000 km ortalaması 8,9 litre gösteriyor. Gerçek tüketimi hesapladığımda 9,5 civarı buldum.
Aynı şekil kullanımla corolla 1,33 yakıt ortalaması 7,3 litre idi. Bence bu motor çok yakıyor, arabanın biraz yüksek olmasının da etkisi varŞuan bende astra 1.4 turbo otomatik var aynı değerleri yakıyor. Gerçekten çok yakıyormuş egea
-
Bende 1 hafta kiralık kullandığım cross modelini beğenmedim. Çok yakıyor 6 vites neden var arabada onu anlamadım. Gününüz fiyatı ile 1000 km yola 500 TL yaktı. Km de 50 kuruş bence fazla. Bu değer e rağmen yokuş ta vs bayılıyor araba doblo vs ne varsa solladı beni. Lpg dönüşümü ile bir nebze iyileşebilir -
Burada genelde benzinli motor ile yaşanılan performans beklentisi problemleri yazılmış ama ;
Kendim daha önce 1.6 multijet ve diğer benzinli ve dizel motorlarda kullanmış biri olarak.
aracınızın katalog değerlerinde yazan güç ve tork verileri almak için deviri yüksek tutmak zorundasınız (özellikle atmosferik motorlarda).
Yani 100 bg atmosferik aracım var 3000D/dak geçmeden ekonomik olarak kullanıyorum diyorsan yaklaşık 60 bg güç ile ilerliyorsun gibi.
Kullanım keyfi olarak benzinli motoru her zaman ayrı tutmuşumdur. Dizelin ilerlemesi seridir fakat nefesi çabuk kesilir devir hemen biter.
Aynı aracın 1.4 motor lounge donanımlısına sahibim 4. vites olmazsa 3. vitese kadar düşersen her rampada her yükte çıkmayacağı yer yok. 3. viteste 115 km/h hıza kadar sana oynama mesafesi veren
bir şanzıman yapısı var.
Ama ben dizel veya turbo benzin gibi düşük devirde güç istiyorum dersen başka dünyalardasın ya ortama uyum sağla yada turbolu bir araca geçmende fayda var.
Yapı olarak Cross kasa EGEA serisi içerisinde SW den sonra en ağır olanı ve yerden yüksekliği sebebiyle aerodinami olarak bir sedan kadar iyi değil.
Cross amacı 120 km hıza kadar konfor ve hafif arazi iken, sedanın amacı normal yol ve otoban sürüsünde verimli olmaktır.
-
Şunu memleketimizde insanlar tam olarak kavrayamadı gibi
- Araçlar tasarım olarak; sedan , hb, sw, crossover, SUV vb. alt gruplara ayrılır ama neden ??? İnsanlar neye göre ihtiyacını belirler Dünya 'da ? Ülkemiz 'de ?.
Mesela şehiriçinde iş yapan kuyumcu vatandaş sadece güvenlik için SUV bir araca binme ihtiyacı hisseder mi?
SUV kasa bir araç fizik kuralları gereği HB kadar iyi viraj, motor performansı ve kullanım ekonomisi verebilir mi?
Uzun yolda gitmek için tasarlanmış bir araçla pikniğe dahi olsa araziye çıkan ve kötü yolları olan bir memleketin insanı ne kadar işini görebilir ?
Öncelikle soru şu hangi kasa araç hangi ihtiyacınız var ...
Toplum genelinin yapmadığını yapın ve estetik harici kaygılarla ihtiyacınıza yönelik olarak araç alın ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can_A_War -- 22 Temmuz 2021; 12:26:57 > -
aradığım cevap, düşüncelerime tercüman olmuşsun
insanımız malesef ne istediğini ve hangi motoru nasıl kullanacağını bilmiyor
tek diyeceğim atmosferik candır, gerisi gereksiz heyecandır
herkese kazasız ve cezasız iyi yolculuklar
-
quote:
Orijinalden alıntı: serdar157
Bende 1 hafta kiralık kullandığım cross modelini beğenmedim. Çok yakıyor 6 vites neden var arabada onu anlamadım. Gününüz fiyatı ile 1000 km yola 500 TL yaktı. Km de 50 kuruş bence fazla. Bu değer e rağmen yokuş ta vs bayılıyor araba doblo vs ne varsa solladı beni. Lpg dönüşümü ile bir nebze iyileşebilirÇok iyi. Demekki LPG taksan. Yüzde 40 yakıt düşüyor. Km de 30 kuruş yakar. Çok iyi bence.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lojistisyenYalana dolana başlamışsın yine, içi boş konuların yetmiyor buraları da mı kirletmeye başladın?
Koydugun euro ncap resimlerinde bile egea ile diğer b segment araçların kategorisi farklı, diğer c segment araçlar gibi egeada küçük aile yazıyor, diğerlerinde süper mini.
Avrupada egea b segment olarak geçiyor ise süper mini yazması lazımdı? O kadar uzun ve yalan yanlış yazıyorsun ki aynı mesaj içinde kendini yalanlıyorsun farkında değilsin.
Videodaki ablayla otomobil bilgi birikimi seviyeniz aynı bu arada, üretim yeri polonya imiş egeanın bak hele
Egea C segmentse Taliant ve Sandero'da C segmenttir.
Ek olarak Sandero Egea'dan güvenli bir araç, Avrupa'da 5-6 katı sattığını düşünürsek ben Sandero tercih ederdim.
7 yıllık Egea çok eski.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X