Şimdi Ara

FIAT EGEA CROSS (ANA KONU) (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.229
Cevap
70
Favori
151.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şuan hali hazırda 1.4 Bayon aracım mevcut lpg ile kullanıyorum, Ailemize farklı bir araç olarak 2023 Egea Cross aldım.

Normalde özel serviste lpg taktırırım düşünmem fakat bu 1.4 motorlardaki yağ şikayetleri yüzünden garanti lazım olur diye yetkili serviste (gerçekten) takılıyorsa takmayı düşünüyorum.

* Fiat Resmi olarak lpg uygulaması var mı ? Yoksa bazı markalar gibi dışarıda taktık yalandan garantisi devam mı ediyor diyorlar ? Fiat Servis kayıtlarında bu işlem gözüküyor mu?

* Aldığım araç 2023 , 1.4 Motorlar da halen yağ eksiltme durumu var mı ?

* Normalde bu motor tarihi eser , bozulacak önemli donanım da yok özel serviste lpg taktırmak mantıklı ama bu yağ eksiltme yüzünden garantiye ihtiyacım olur mu kararsızım ?

* Güncel LPG montaj fiyatları konusunda bilgisi olan var mı ?

Sorular uzun , Cevaplar daha da uzun olabilir zaman ayırıp cevapladığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Herkese kazasız belasız sürüşler.

• emrcnd E kullanıcısına yanıt

1 LT yağ 300 tl hocam, eksiltirse eklersin. Eksiltmesi bir hatadan değil tasarım tercihinden kaynaklandığı için garantiye de ihtiyaç olmaz. Zaten 2 aracınız varmış çok km yapmayacaksa benzinde binin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar vende 1.4 Fire cross Street var. 2023 bakımı ne zaman olacak bu aracın haziran da 1 yıl olacak ama o zamana kadar anca 7-8 bin km olur. Araç ekranın da 20 bin yazıyor ama 10 bin diyenler gördüm nette. Bakım ne zaman ve yıl dolsada km dolmadan gidilmeli mi.
    Son olarak Fiat yol arkadaşım satın almalı mıyım. 350 tl falandı sanırım zam geldi mi.

• abidig kullanıcısına yanıt

Kontroller 10 bin km veya 1 yıl bazında yapılır. Bence riske atmayın 10bin km olmasa bile 1. yılı gördüğünde gidip kontrol ettirin. Her 10bin km'de bakıma giriyor araçlar. Her tek rakamlı 10binlerde (10-30-50 vs.) motor bakımları yapıyorlarken her çift rakamlı (20-40-60 vs.) 10binli kmlerde ağır bakım gerektirebilecek işlemleri kontrol ediyorlar ve gerekiyorsa işlem yapıyorlar.

• Pyrhosier kullanıcısına yanıt

Peki teşekkür ederim. Haziran da 1 yıl oluyor. 10 bin km olmadan bakıma yine de gideceğim ama 10 bin de anladığım çok maliyetli bir bakım çıkmıyor. 20 binde daha maliyetli o zaman. Peki bu fiat connect e yıllık üyelik 700 tl olan var bir de yıllık 300 tl olan paket var hangisine üye olmalı ve avantajları nedir

• abidig kullanıcısına yanıt

Ben Temmuz 2023'te arabayı teslim aldım, Aralık ayında 8.500 Km'deyken bakıma götürdüm, yeni yıla girmeden zamlardan etkilenmeyeyim diye erken götürdüm açıkçası. Dediğiniz gibi 10.000 bakımında maliyetli bir işlem olmuyor, yağ değişimi yapılıyor en önemlisi öyle düşünün.

Fiat Connect'i ben satın aldım ama kaç para vermiştim hatırlamıyorum, 500-600 gibi birşeydi. Fiat Connect'in bana pek bir artısı yok açıkçası, arabanın konumunu, yolculuk yaptığın güzergahları, park halinde kapıların açık mı kilitli mi olduğunu kontrol edebilmeni ve açıksa kitlemeni/kitliyse açmanı sağlıyor. Servis geçmişini de detaylı olarak görebiliyorsun, buda satarken falan işine yarayabilir. bunların dışında pek önemli birşey yok içerisinde zaten.

Ama çocuğu falan olan aileler için güzel aslında, arabayı çocuğa verdin Allah korusun başına bir şey geldi, haber alamadın veya araba çalındı konumu ordan takip edebilmek güzel. 700 lira ciddi bir meblağ olmadığı için ben onu tercih ederdim, çok sık kullanmaya gerek olmayan bir uygulama olsa da arabada dursun diye düşünüyorum.

• Bu aracı düşünüyorum ama, yalıtımı hakkında pek bi fikrim yok.

Yol sesi motor sesi rüzgar sesi ? kullanıcılar ne der buna ?

Atmosferik 1,4 motor zayıf onu bilerek alırım, fakat ses yalıtımı kafamı kurcalıyor .

Sanırım ideal paket urban.

200,000e 12ay sıfır faiz kampanyasıda var şuan.

• Nickimi_kedi7 N kullanıcısına yanıt
    Bence aracın yalıtımı segment standartlarında, bende de 1.4 motorlu urban versiyon var. 10.000 KM kullandım şu ana kadar hiç amma yol sesi alıyormuş, rüzgar sesi alıyormuş demedim, gerçi çokta kulak kesilen bir sürücü değilim ama rahatsız etmedi en azından öyle söyleyebilirim.

Atmosferik motorun zayıf olması yorumlarına katılmıyorum, 4-5 defa uzun yol yaptım, sürekli de İstanbul içi kullanıyorum. Öncesinde atmosferik araç tecrübeniz varsa tarzını biliyorsunuzdur. Genelde de devirli kullanıyorum, beni pek üzmedi uzun yolda 140-170 arası süratlerde akıcı şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Devirli kullanım sonucunda da İstanbul içi ortalamam 9-10 arasında, yakıtı düşünerek dizel gibi kullanmayı denerseniz motor zayıf gelecektir.

Ben lounge almadığıma pişmanım açıkçası, hem ekran çok güzel oluyor, hemde kablosuz carplay geliyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma da güzel bir özellik ayrıca ama o zaman için bütçem yetmiyordu, Urban’da güzel paket urban altına düşmezseniz memnun edecektir. Özellikle Led farları çok hoşuma gidiyor ve gerçekten güçlü, hayalet ekran da arabaya güzel bir hava katıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Motor sesi yalıtımı ortalama, rüzgar sesi yalıtımı bence çok iyi, yol sesi yalıtımı yumuşak karnı. Diğer kasaların motor ve yol sesi yalıtımı bir tık daha iyi sedanlara kıyasla, en zayıfı sedan en güçlüsü cross wagon. Urban kafi ama teknolojik oyuncakları sevene lounge+plus iyi olur.

• The-T T kullanıcısına yanıt

Yalıtımı fena değil diyebiliriz o zaman. (her ne kadar göreceli olsada.)

Bunda birazda eski aracınızın ne olduğu önemli.

Atmosferikte, dizelde kullandığım için ikisinide iyi biliyorum.

Rampalarda malesef dizel gibi gidemiyor atmosferik ,Hele de 1,4  

Dediğim gibi motor belli, bilerek almış olacam.

İstanbul devirli kullanıma 9 10lt. gayet iyi bi değer.

Lounge ve urban arasında fiyat farkı az değil.

Aracımı ev için sattım, biraz daha uygun bi araç bakıyordum Bu araç dikkatimi çekti.

Eski aracımda anahtarız giriş çalıştırma vs vardı.

Olmasada olurdu, Eksikliği hissetmezdim.

Ama dediğiniz gibi, urban paket yeterli, led far sanırım urbanda da var.

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

Cross daha yeni yüz, daha spor duruyor.

Sedana pek bakmadım bile.

Sedan easy pakete bindim bizdeki cross wagonla lounge ile arasında dağlar gibi fark var bu konularda. Takıntılıysanız dolu cross veya cross wagon alın. Motor sesi hiç rahatsız etmiyor 1.0 turbo benzinli olanda. Yol sesi de yol çok bozuksa motora göre daha fazla ses geliyor yoldan ama yol düzgünse o da sessiz. Rüzgar sesini 120 130 dan sonra duymaya başlıyorum ben. 90-100 kmde ses yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 26 Ocak 2024; 17:51:18 >
  • Yakın zamanda yetkili servislerden bakım yaptıran var mı? Fiyat alan var mı? Fiyatlar uçmuş durumda. Aracım Egea Cross Wagon 1.6 dizel otomatik. Araç 11500 kilometrede. İlk bakıma götüreceğim. Ankara'da birkaç servisten fiyat aldım. Bi tanesi 6700 TL, diğer hepsi 8500-9000 TL fiyat verdiler. Dizel olduğu için mi pahalı, yoksa genelde de böyle mi?

• ozkan6606 O kullanıcısına yanıt

1.6 dizelde yanılmıyorsam 4.7 litre mi ne yağ koyuluyordu muhtemelen o yüzden. Bakım kalemi içinde en pahalı yağa yazıyorlar. Dışarda yaptırsanız 3- 3.5 a filan yaparlar. Garanti meselesini takan birisi değilseniz servisi boşverin.

9000 tl nedir maşallah. Dizel de mazot filtresi de olduğundan bakımı bir tık pahalı olur ancak ilk bakımda mazot filtresi değişmez. O halde 9 binse mazot filtresi olsa 11 bin olacak demekki.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dizellerde mazot filtresi her bakımda değişiyor diye biliyorum

geçen hafta 20bin bakımını 6000 tl ye yaptırdım. 1.0 turbo benzin.

• The-T T kullanıcısına yanıt

Ama ben Fiat müşteri hizmetlerine sorduğumda haziran 2023 araçlarında o aparat yok 3-4 bin TL ye takılır vs dedi ama çokta hakim değildi. Sordu etti vs. Anladığım iki farklı sistem var biri yıllık 700 tl diğeri aylık 30 yıllık 300 tl ben 300 tl olanı alabiliyor muyum anlamadım

• Merhaba arkadaşlar, 2023 ikinci el 1.6 dizel otomatik lounge+ almayı düşünüyorum. Şikayet var sitesinde çoğunluk şanzıman arizasindan bahsetmiş. Kullanan arkadaşlar, sizde veya duyduğunuz birilerinde böyle bir şeyle karşılaştınız mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1,3 albeam vardı. 1,4 egea almayı düşünüyorum. Performans farkı çok olur mu?

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.