Şimdi Ara

FIAT EGEA HB VE SW (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
547
Cevap
10
Favori
71.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Araba boş demissinde sen easy plus pakete bindin sanırım lounge plus'a binseydin boyle konusmazsin sana biraz teknik biraz da donanim bilgisi sunayim bu arac c segmenti ve hatchback rakiplerine bakalim

Audi a3

Bmw 1series

Mercedes A

Opel astra

Vw golf

Volvo c30

Toyota auris

Kia ceed

Seat leon

Hyundai i30

Renault megane hb

Mazda 3

Simdi soruyorum sana bunlardan premium saydigimiz bmw mercedes audi volvo kismen vw hangisinde Adaptif hiz sabitleme sistemi(normal cruise control ile karistirma) arti otomatik frenleme carpisma onleyici hamgisinde var ve bu donanim en fulde degil orta donanimdan itibaren standart motor desen 120hp 320tork astra haric bu kadar 1. 6 dizel güçlü motor yok segmentte ki astrada eski moda otomatik vitesle performansi baltaliyor koltuk isitma demissin deri koltuk opsiyonu aldiginda koltuk isitma geliyor ki egea alan adam koltuk isitma direksiyon isitma olsun bakmaz ilk bakacagi sey fiyatidir. Ustte belirttigim acc sistemi passat 2.0 bitdi 4motion 240hp bile 5500 tl opiyonla, aliniyor 0 km a4 al opsiyonel. Yakit tuketimi hb'lerde 3.7 l bu deger teorik ama bu degeri golf bile veremiyor arti egea hb ölçüleri yukseklik ve bagaj hacmi ise segmentinin uzerinde lastik kitiyle 440l yani normal c Segmenti sedan kadar bagai var. Malımı ovmeyi sevmem ama damarima basan yorumlar görünce dayanamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Subsie kullanıcısına yanıt
    Arkadaşı 1 aylık bir egea hb sahibi olarak yeni farkettim. Cevap vereyim. Neyini beğendin diye sormuş.

1. Tipini tüm vwlerden hondalardan v.b iyi buluyorum. Bu tipe bence tek rakip volvo v40 tır.

2. Araç sınıfının üstünde iç hacim ve bagaj sunuyor.

3. Adaptif cruse control. Bilmiyorum ne olduğunu bilir misin? Nerede oturuyorsun onuda bilmem. Bak güzel kardeşim. Bu özelliği açtım ve manisadan bornovaya kadar gaz yada frene dokunmadan gittim. Arada sabuncu beli gecidi varki efsanedir virajları ve rampası. Araç manuel sadece 6dan 5e düstüm ve 5 ten 6ya geçtim. 1700 devirde 320 tork var. Merak etme senden benden akıllı sistem. Bendende iyi kullanıyor. Senin şöförlüğünü bilmiyorum yorum yapamam.

4. Bunu bilmeden aldım bu kadarını beklemiyordum ama yalıtım çok başarılı. Megandan astradan iyi. Sen anla.

5. Dünyanın en pahalı arabasını alsam kullanmayacağım veya olsa bana yararından çok zararı dokunacak 2 şey benim aracımda zaten yok. Bunlar navigasyon ve otomatik kapanan dikiz aynası. Sokakta geçebilmek için hergün en az 2 kez elimle ayna kapatmak zorundayım. Manisa ve izmir böyle. Otomatik ayna bana gelmez.

6. Ve daha aklıma gelmeyen bir çok ıvır zıvırla dolu bu araç gerçekten fiyat olarak bu ülkeye hitapediyor. Daha iygunu için dacia alabilirsin. Ben yadırgamam.

Sen sormadın ama ben neyini beğenmediğimide yazayım.

1. 1.6 dizel ünite evet çok performanslı ama biraz yakıyor. Ben 6bucuk 7 arası geziyorum. Uzun yolda 5.5. Daha azına inemedim henüz.

2. Söför koltuğu yarım santim daha uzun olabilirdi. Evet kıl adamım anla. O yarım santimi arıyorum. Eski aracımın koltuğu daha uzundu.

3. Direksiyon biraz daha küçük olabilirdi. Pejolar harika bu noktada

4. Arkada klima kanalı yok. Olmalıydı. Kabul edilemeyecek bir durum bence bu sınıf için. Yaza bunla ilgili bir proje düşünüyorum..

5. Tek aradığım donanım sunroof. O da olaydı tamamdı.

Ben matematikçi adamım. Herzaman hesap yaparım. Para hesabı değil yanlış anlama. Fayda hesabı. Bu araçtan önce colt kullandım. Oda sınıfında türkiyede en alınabilir aracıydı. Egea hb de en iyilerden biri.

Özellikle iç hacim için arka koltuğa 1kez oturmadan yorum yapma.

Sevgiler saygılar.

Edit: aracın ne olduğunu söylememişim. 1.6 dizel lounge plus hb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepulnation -- 8 Mart 2018; 1:30:13 >

• Adaptif hız sabitleyici SEDAN 1.3 MULTİJET URBAN EGEA da var mı?

• OrQuN kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilmiyorsam sadece Lounge Pluslar da var.
  • Easy Plus 1.3 multijet 2 kullanıyorum. Bursa-İzmir git gel 200 TL yaktı. Blablacar ile yolculuk ettiğim için 130 TL'de öyle kazandım.

Kendi segmentinde Egea'dan az yakan bir araba ile karşılaşmadım henüz.

Tabi kullanım da çok önemli, ben genelde 1900 ve 2200 devirleri arasında vites değiştiriyorum, nedense böyle bir alışkanlık edindim, araba daha yavaş kalkıyor ama 1 depo ile 100-150 km daha fazla gidiyorum böylece.
  • Fiat Egea Station Wagon 1.6 16V MultiJet II DCT Lounge Plus almayı düşünüyorum ama çift kavramalı otomatik şanzımanların bakımı ve onarımı daha masraflı oluyormuş?
    Sizce DCT şanzıman almalımıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avengers.90 -- 24 Ekim 2018; 20:52:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avengers.90

Fiat Egea Station Wagon 1.6 16V MultiJet II DCT Lounge Plus almayı düşünüyorum ama çift kavramalı otomatik şanzımanların bakımı ve onarımı daha masraflı oluyormuş?
    Sizce DCT şanzıman almalımıyım?
    uzun dönem kullanan arkadaşlar cevap verebilirse çok memnun olurum.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.