Fiat Egea'nın 460 bin liraya satılması
-
-
Türk milletinin umrunda olduğunu sanmiyorum . En azından %52 halinden memnun ki seçimler de sonucu gördük
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
460 da istemiyorum artık. 600 yapın bare. 1milyon nedir yahu ?
1 milyon iyidir. Herkes binmesin arabaya…avmler sokaklar araba dolu yer kalmadı memlekette….
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
zenginler eşine çocuklarına araba çekti heralde araba çok olur, mahallede kimi görsem şirket arabası kullanıyor arabaları şirketler istiflemiş.
5 ay once 420 ye aldim birakin 3 4 yili sene başina geri donsek o bile yeterli
Avmlerde yabancı plaka çok oluyor. Genelde bg plaka görüyorum. Sokaklara doluşan araçlara bakın bakalım suriyelisi falan biniyor olmasınlar mı ? Her yer araba yer kalmadı memlekette diyorsunuz ya...
1.5 milyon olsa yine satılır, millet halinden memnun yeter ki başlarında reisleri olsun. gerekirse kuru soğan yerler.
-
Ülkemizde şu anda en düşük vergi dilimindeki arabada dahi %80 + %18 vergi olduğu için 100 liralık araba 212 liraya satılıyor. Dolayısıyla vergi yükü bizim kadar ağır olmayan her ülkede her araba daha ucuz olur.
Türkiye bu coğrafyasıyla, bu devasa tarım arazileriyle, bu devasa sanayi alanları ile, bu devasa turizm cennetleri ile 3. sınıf Balkan Ülkelerine denk ve hatta daha düşük yaşam standartları sunuyor.
Bu resmen Messi'li, Cristiano Ronaldo'lu kadro ile TFF 2. lig beyaz grupta mücadele etmek gibi bir şey.
-
araba almıyoruz vergi alıyoruz. bide seçim yaklaşınca yerli malı yerli milli diye milleti kekliyorlar demekkli bu araba 200 bine felan malediliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 31 Ağustos 2023; 13:27:50 >
Saçma sapan bir haber, bir başlık daha. Detay yok, bir şey yok. Açtım fiyatlara baktım. 1.0turbolu, hb model 490binlerden başlıyor.
Adamlarda %17 kdv var. Bizde %80 ötv ile birlikte %116 vergi var.
Vergisiz fiyatı adamlarda 419bin. 419 bine bizdeki vergiler eklenince 905bine çıkıyor. 1.4 fire egea hb 780bin bizde.
Fiyatta, ülkemizde üretilmesinde vs bir sıkıntı göremiyorum ben. Kaldi ki bu ülkedeki en f/p modellerden birisi fiat egeadır.
Sorun hükümette de değil. Yalan dolan vergileri geçiriyorlar, milleti kandırıp kandırıp oylarını alıyorlar. Saraylarında israfın dibine vuruyorlar. Lüks araçlar hışımla, devletin her kademesinde.
Sıkıntı bunlara oy veren süper zekalarda.
-
Kdv %20 olunca 216 lira oldu hocam o. Bilgilerinizi güncelleyin, zam çağımıza yani türkiye yüzyılına ayak uydurun :)
-
Olmuyor hocam yetişemiyoruz. Öyle bir devirden öyle bir uçmak işte.
-
evde kalmış müdüre senin yan çarın mı hocam ? 52 52 deyip duruyor birileri de.
-
Moldova'nın çok genç bir nüfusu var. Ayrıca Türkiye'deki parite ile Moldova'daki parite aynı. Ama oradaki asgari ücret 200 euro. Bu rakam 2023 yılı için geçerli.
diye bir bilgi gördüm. bizde asg.ücr. yaklaşık 400 yuro
işin garip tarafı bir yerde bu aracın vergisiz fiyatı 470 bin lira diyordu. nasıl oluyor da Bosna da üstüne % 20 civarı kdv alırken vergisiz fiyatın altına satıyor ? rakamlarda bir gariplik var, hata olabilir az da olsa.
-
Karadağ'da da asgari ücret 450 Euro. Üstelik genç bir nüfusu ya da herhangi bir sanayisi, tarım arazisi falan da yok. Ayrıca Karadağ'da markette çalışanlar dahi 700 Euro civarı bir ücret alıyor. İş ilanlarına göz attığınızda 600 Euro altına iş görmek pek mümkün değil.
Ancak Karadağ'da 2005 model bir C sınıfı aracı 1200-1300 Euro'ya alırken Türkiye'de 12-13 bin Euro ödemeniz gerekiyor. Yine aynı şekilde 2016 civarı bir B sınıfı araba Türkiye'de 20 bin Euro seviyesindeyken Karadağ'da 5 bin Euro seviyesinde.
Ortalama market alışverişi fiyatları da Türkiye'ye denk ancak kalite anlamında Karadağ lehine bir fark gördüm. Karadağ'da 1 Euro'ya alacağınız çikolata Türkiye'de 30 liraya alacağınız bir çikolatadan daha kaliteli.
Aşağıda Fiat Tip'nun Bosna Hersek'teki fiyat listesi var. Bir Bosna Hersek Markı 14 lira 82 kuruş civarı. Düz hesaptan 15 lira ele alalım. Bu durumda 1.0 Turbo motorlu Fiat Egea HB modelin vergiler dahil fiyatı 500 bin lira civarına denk geliyor. Tabii Bosna Hersek Markı bir dönem 14 lira civarında ise fiyat da 460 bin lira civarında olabilir. Yani rakamda bir hata varsa bile, hatasını düzelttikten sonra bile 1.0 turbo motorlu HB bizdeki en ucuz 1.4 atmosferik motorlu HB'den 290 bin lira ucuza geliyor. Hele 1.6 Dizeli konuşacak olursak eyvah ki ne eyvah. Orada 560 bin liraya falan gelen arabanın burada (HB versiyonu yoktu) 1 milyon TL'ye satıldığını söylemem gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 31 Ağustos 2023; 16:53:51 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Türk milletinin umrunda olduğunu sanmiyorum . En azından %52 halinden memnun ki seçimler de sonucu gördük
|
1 milyon iyidir. Herkes binmesin arabaya…avmler sokaklar araba dolu yer kalmadı memlekette….
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X