Şimdi Ara

Fiat Freemont aldım :) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
715
Cevap
20
Favori
159.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sultan Baybars

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Eşiniz doğru demiş..

Her ne kadar sıfır dahi olsa sonuç olarak fiat..

Herşeye rağmen aracınız hayırlı olsun fakat bence yanlış bir tercih yapmışsınız..

Yazdığınız meblalara çok daha güzel araçlar alabilirdiniz bence..

Misal?

Ne alabilirdi mesela SUV olarak?

Bu alınabilirdi üç beş yıl kullan aldığın fiyata aynen sat

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-volkswagen-ekspres-plazadan-2012-vw-tiguan-2.0-tdi-sportstyle-109299956/detay

Itiraz etmek durumundayım.

Freemont'la Tiguan'ın genişliğini kıyaslamak son derece yersiz.

Donanım olarak da Freemont daha zengindir muhtemelen.

Ayrıca araçta Chrysler-Dodge altyapısı olduğunu hatırlatırım.

Eğer ki Touareg bandında satılsaydı, bende eleştirirdim Freemont'u. Ancak, hayır.

Korkunç vergi oranlarımıza rağmen iyi bir fiyatta getirildi bence. Fiyatla ilgili bir itirazınız varsa, Hükümet BaşDanışmanı Shadowgeist'e yönlendircektim sizi, kendisi üniverstelerde "Why and How we should obey the Government without reasoning?" başlıklı dersler veriyordu ki uzaklaştırma almış.

Saygılar

Genişliği kıyaslayan kim ?

O zaman hangi yönlerden üstün gördünüz çok merak ediyorum ? (imzama da dikkat çekerim, anti-vw komisyonundan değilim)

Freemontu yakından incelemiş birisi olarak konuşuyorum. Fotoğraflara bakıp yorum yapan kişilerden değilim. Ancak Tiguanıda sadece incelemekle kalmamış 3-5 kezde test etmiş biriyim. Freemont çıkmadan önce bilirsiniz Journey vardı. O dönem hem Caliber hemde Journeyi kullanma şansım oldu. Eğer Fiat Journey alt yapısını aynen kullanıyorsa şunu söylemeliyim ki bu araçta yol tutuşu diye bir durum malesef yok. Caliberdede aynı eksilik göze çarpıyordu. Arabanın bagajının sol kısmına 50 kiloluk bir yük koymuştum, araç 70-100 km arası hızda yoldaki bozuk asfaltlarda arka kısım sola doğru atma eğilimi gösteriyordu. DODGE olduğu zamanlarda durum böyleyse, Fiatta iken bunu hiç düşünemiyorum bile. Fiatında Linea, Doblo ve Puntosunu kısa bir süre kullandım. Hele punto hayatımın en berbat arabasıydı.

Benmi yanlış düşünüyorum yoksa millettemi gariplik var anlamıyorum. Ancak Tiguanın direksiyonuna oturun ve oturduğun koltuktan tutun, elinizin altındaki direksiyon ve vites derisine; kokpitte ve kapı içlerinde kullanılan plastik kalitesinden ve ayaklarınızın altındaki gaz, fren, debriyaj pedallarına kadar bir dokunun demek istediğimi anlayacaksınız. Aracın bir kapısını açın. O kapının açışındaki hareket bile bazı şeyleri anlatmaya yetiyor.

Kalite algısı bireyden bireye değişen bir kavram. Kimisi %100 Polyester takım elbiseyi sırf parladığı için kaliteli sanarken, Kimiside %100 pamuk bir takım elibiseyi tercih eder.

Punto'nun nesi berbat?
    Getirin Polo'yu bende Punto İle geleceğim deneyeceğiz virajlarda, frenlemede, sürüş dinamiklerinde. bundan öncede notere gidip anlaşma yapacağız. Ankara'da iseniz yarın yapalım kıyaslamayı. Madem bu kadar yorum yapıyorsunuz deneyelim?
    3 yıldır Grande Punto kullanıyorum neye kötü berbat? Hala göğüs okşayıp kalite kıyaslaması yapıyorsunuz. emin olun sürüş disiplini olarak Punto bu sınıfta üretilmiş bir çok araçtan üstündür dinamikleri açısından. Bunu çoğu kişi kabul ediyor.
    Otomotiv sektörü içinde olan birisiyim. Piyasada binmediğim araç yok. VW malzeme kalitesi ile öne geçebilir ancak diğer şartlar bu kadar önemsiz mi? Kapı plastiği sert diye berbat araba. Hımm ok.

Kıyaslama konusunda ciddiyim. Gerekirse özel mesajdan telefon numaramı gönderebilirim. Boş atıp tutan birisi değilim. GrandePunto tr forumunda sizin gibi atıp tutan bir çok kişi ile münasebetim olmuştur.

1989 doğumlu yetişkin aklı başında, forumda istikrarlı yazı yazabilecek kadarda entellektüel bir insana BENZİYORSUNUZ. Forumda genelde 15-19 yaş arası genellikle liselilerin yaptığı gibi " gel al arabayı kapıştıralım" tarzında muhabbetlerden hoşlanmıyorum ve inanın bana komik geliyor bu tür davranışlar bana.

Puntoyu yaklaşık 3000 km kullandım araç 1,4 motor ve kaç hp olduğuna bakma ihtiyacı bile duymadım. Şehirler arası yolda kullandım. yakıt tüketimi fena değildi ancak araçta toplam 2 kişi ve bagajımız toplamda 200 kiloluk bir ağırlıkla 0-100 km arası hıza ulaşmak için gaza köklüyordum ve inanın bana neredeyse 20-30 saniye arasında 100 km hızı görüyordum. İç malzeme kalitesi kötü olduğu gibi içeriyede aldığı yol ve lastik seside bana fazla geldi.

ne kadar goreceli bir kiyaslama bu 20 mi 30 mu demezlermi adama. bunlar birbirine gore %50 hatali. ya 20 21 de yada 30 31de.

75lik dizele tam yuk atip araci tika basa doldurusan sonrasinda hadi 0-100 yapalim dersen ve o aractan 13-14 saniyede cikmasini beklersen olmaz bu is...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Freemont aldım diye konu açılmış. Millet halen şunu alsaydın, yok bunu alsaydın, şu da 100bin tl ye alınabilirdi. Arkadaşlar araç alınmış bize ancak hayırlı olsun demek düşer. Bir de yetmez gibi vw kavgası başlamış
  • ayrica adam freemont aldim demis ondan baska hersey gene konusulmus gibi olmus. linea punto polo vs kiyaslamalara kadar girilmis

alan arkadasim hayirli olsun kazasiz belasiz bin aracina..

• quote:

Orijinalden alıntı: yqtcn

Freemont aldım diye konu açılmış. Millet halen şunu alsaydın, yok bunu alsaydın, şu da 100bin tl ye alınabilirdi. Arkadaşlar araç alınmış bize ancak hayırlı olsun demek düşer. Bir de yetmez gibi vw kavgası başlamış

Haklısın vlla ama bizimki sadece nacizane bir öneri :) Alan arkadaş hayırlı uğurlu olsun tekerine taş değmesin :) Herkese kazasız belasız güzel sürüşler dilerim
  • Fiat amblemi bir araca 112 bin tl fazla. Lakin bu arac Dodge Journeyi olarak üretilseydi, yani Dodge amblemiyle aynı malzeme ve işçilik ile gelseydi bu segmente bir araca, yani 7 kişilik ve bolca geniş olan bu araca 120 bin de verilirdi. Ayrıca ben bu araçta kullanılan multijet motorun Journeyde kullanılan motordan daha güncel teknoloji ile donatılmış olduguna inanıyorum. Bir de arkadaslar sac kalınlığı, boya kalitesi vs gibi seyler söylemişler. Hanginiz bu aracın sac kalınlığını ve boya kalitesini ölçütünüz? Bu aracı Dodge, yani Jeep/Dodge/Chrysler grubu tüm altyapısı oluşturmuş yeni iç dizay ve malzemelerini vs hazirlamislardi. Fiat sadece mevcut süreci devraldı ve fiat freemont ismini verdi araca. Yoksa kısa sürede böyle bir aracı ne fiat ne de başka marka sıfırdan geliştirip üretemez.
    Ayrıca arkadas freemont aldım diyor, biz cupe araçlarla, compact SUV lerlere kıyaslama yapıyoruz, birbirimizi kalplerini kırıp markalara kurban ediyoruz.
    Saygılar

• quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-volkswagen-ekspres-plazadan-2012-vw-tiguan-2.0-tdi-sportstyle-109299956/detay

Freemont yerine yarı ebatındaki Tiguan'ı öneriden bile saymıyorum. Adam gibi SUV önerisi lazım.

• tiguandan tabii ki olmaz ama bu araçtan alternatif olur bana göre.

Bir hayli de daha ucuz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-ssangyong-rexton-w-2012-111582430/detay
  • Hayirli olsun tank gibi araba konuya girer girmez sifir araba kokusu geldi burnuma.
  • quote:

quote:

quote:

Eşiniz doğru demiş..

Herşeye rağmen aracınız hayırlı olsun fakat bence yanlış bir tercih yapmışsınız..

Misal?

bu daha iyi.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-porsche-samnu-dan-2004-porsche-cayenne-turbo-76139888/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

quote:

quote:

quote:

Eşiniz doğru demiş..

Misal?

bu daha iyi.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-porsche-samnu-dan-2004-porsche-cayenne-turbo-76139888/detay

evet çok mantıklı.

Yılda 5-6 bin TL MTV , şehiriçi en az 20 lt benzin tüketimi ile Freemont'a fark atar. Bakım ve parça masrafları da son derece makul bu tip araçların. Hakkari'de yoktu servisi orada da açılmış Porsche'nin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eşiniz doğru demiş..

Misal?

Itiraz etmek durumundayım.

Freemont'la Tiguan'ın genişliğini kıyaslamak son derece yersiz.

Donanım olarak da Freemont daha zengindir muhtemelen.

Ayrıca araçta Chrysler-Dodge altyapısı olduğunu hatırlatırım.

Eğer ki Touareg bandında satılsaydı, bende eleştirirdim Freemont'u. Ancak, hayır.

Korkunç vergi oranlarımıza rağmen iyi bir fiyatta getirildi bence. Fiyatla ilgili bir itirazınız varsa, Hükümet BaşDanışmanı Shadowgeist'e yönlendircektim sizi, kendisi üniverstelerde "Why and How we should obey the Government without reasoning?" başlıklı dersler veriyordu ki uzaklaştırma almış.

Saygılar

Genişliği kıyaslayan kim ?

O zaman hangi yönlerden üstün gördünüz çok merak ediyorum ? (imzama da dikkat çekerim, anti-vw komisyonundan değilim)

Freemontu yakından incelemiş birisi olarak konuşuyorum. Fotoğraflara bakıp yorum yapan kişilerden değilim. Ancak Tiguanıda sadece incelemekle kalmamış 3-5 kezde test etmiş biriyim. Freemont çıkmadan önce bilirsiniz Journey vardı. O dönem hem Caliber hemde Journeyi kullanma şansım oldu. Eğer Fiat Journey alt yapısını aynen kullanıyorsa şunu söylemeliyim ki bu araçta yol tutuşu diye bir durum malesef yok. Caliberdede aynı eksilik göze çarpıyordu. Arabanın bagajının sol kısmına 50 kiloluk bir yük koymuştum, araç 70-100 km arası hızda yoldaki bozuk asfaltlarda arka kısım sola doğru atma eğilimi gösteriyordu. DODGE olduğu zamanlarda durum böyleyse, Fiatta iken bunu hiç düşünemiyorum bile. Fiatında Linea, Doblo ve Puntosunu kısa bir süre kullandım. Hele punto hayatımın en berbat arabasıydı.

Benmi yanlış düşünüyorum yoksa millettemi gariplik var anlamıyorum. Ancak Tiguanın direksiyonuna oturun ve oturduğun koltuktan tutun, elinizin altındaki direksiyon ve vites derisine; kokpitte ve kapı içlerinde kullanılan plastik kalitesinden ve ayaklarınızın altındaki gaz, fren, debriyaj pedallarına kadar bir dokunun demek istediğimi anlayacaksınız. Aracın bir kapısını açın. O kapının açışındaki hareket bile bazı şeyleri anlatmaya yetiyor.

Kalite algısı bireyden bireye değişen bir kavram. Kimisi %100 Polyester takım elbiseyi sırf parladığı için kaliteli sanarken, Kimiside %100 pamuk bir takım elibiseyi tercih eder.

Punto'nun nesi berbat?
    Getirin Polo'yu bende Punto İle geleceğim deneyeceğiz virajlarda, frenlemede, sürüş dinamiklerinde. bundan öncede notere gidip anlaşma yapacağız. Ankara'da iseniz yarın yapalım kıyaslamayı. Madem bu kadar yorum yapıyorsunuz deneyelim?
    3 yıldır Grande Punto kullanıyorum neye kötü berbat? Hala göğüs okşayıp kalite kıyaslaması yapıyorsunuz. emin olun sürüş disiplini olarak Punto bu sınıfta üretilmiş bir çok araçtan üstündür dinamikleri açısından. Bunu çoğu kişi kabul ediyor.
    Otomotiv sektörü içinde olan birisiyim. Piyasada binmediğim araç yok. VW malzeme kalitesi ile öne geçebilir ancak diğer şartlar bu kadar önemsiz mi? Kapı plastiği sert diye berbat araba. Hımm ok.

Kıyaslama konusunda ciddiyim. Gerekirse özel mesajdan telefon numaramı gönderebilirim. Boş atıp tutan birisi değilim. GrandePunto tr forumunda sizin gibi atıp tutan bir çok kişi ile münasebetim olmuştur.

puntonun heryeri berbat.işçilik ve malzeme kalitesi yerlerde.Ben araba fanatiği değilim bir çok marka sıfır araç aldım ama fiat mı bidaha tövbe.
    -aracın 3.ayında ön göğüs plastiği yamuldu ve değişti
    -1.sene arja 2 kapı kolu değişti
    -1. sene çakmak girişi değişti
    -18 ay arabanın tavan döşemesi değişti
    -arabayı satttım sattığım kişi bana duacı uzatılmış garanti yaptım diye onda da direksiyon arızası vermiş

• Arkadaşımız bir araba almış...Hayırlı olsun deyin..Şu yazılanlara bak...Adam 7 kişilik yayla gibi arabayı getirip 2 kapılı lüks araçla mukayese ediyor..Yok emsali şuymuş, yok buymuş..Yahu alan parasını saymış...Hayırlı olsun deyin....MUNDAAARR..MUNDAAARRR...YOK EKŞİİİİİ... Demenin alemi yok..Emsal arayanlar gidip bir FORD S MAX incelesinler....Sonra gelip civ civ kadar tiguanı emsal versinler..
  • Kimin ne olduğunu yine anladık bu konu sayesinde.

VW fanları gerçekten bayıksınız. Almanya'da bile sizin gibi fanatik at gözlüğü takmış VW fanı bulamazsınız.
  • Bu başlıktaki saçma sapan mesajlardan tiksin resmen .
  • Oldu olucak golf tavsiye etseydiniz agzına kadar dolu 75bin tl kelepir ve tok kapı sesi 4x4 cekisi eklettin mi tadından yenmez

• Bence full + full + ekstra full Audi S1 alınabilir o paraya. Araç çıkacak, eli kulağında. Sorun olmayacaksa iade edin, Audi'ye binmenin keyfini sürün.
  • hayırlı olsun, güzel araba

• quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

quote:

quote:

quote:

Eşiniz doğru demiş..

Misal?

bu daha iyi.

evet çok mantıklı.

Yılda 5-6 bin TL MTV , şehiriçi en az 20 lt benzin tüketimi ile Freemont'a fark atar. Bakım ve parça masrafları da son derece makul bu tip araçların. Hakkari'de yoktu servisi orada da açılmış Porsche'nin.

Bastın mı gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

şöyle bir tanıtım görseli var ve aracı merak edenler izlemeli.

Hayırlı olsun. Kazasız belasız keyifli günlerde kullanın.

Şuanda piyasada 4x4 özelliği olan tam otomatik vites kutusu dizel ve donanımlı modellerden biri

Saklama kabı yanlız :) biz evde çorba fln koymak için kullanıyoruz saklama kabını ama Hocam güle güle kullanın hayırlı olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Cogu yorum yapan veriyor gazi cok guzel araba soyle araba boyle araba eminim yorum yapanlardan tas catlasa %10'u bu araci test etmistir yada icine oturmustur

Genel kaygi bu araba 100.000 eder ama fiat'a 100.000 verilmez

Herkesin ortak gorusu bu sanirim ufak bir kesim bu a katilmiyor

Sahsen alirmisin desen ben almam ikinci elde o paralara audi q5 2000 tdi quattro aliniyor

Alana saygim var zevk isidir hayirli olsun tekrardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 25 Ocak 2013; 10:25:27 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.