Şimdi Ara

--- FİAT İDEA KULÜBÜ --- (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
553
Cevap
26
Favori
92.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    slm çoşkunz sizin idea konusundaki geniş bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istorum.. Son zamanlarda bende bir idea aldım araç komple boyalı, sun roorflu ancak tavan çıtalarının eksik olduğunu görmedim..Araçtan menunnum biraz hor kullanılmış sağını solunu düzeltmyi düşünüyorum... acaba tavançıtaları ve arka bagaj dışarıdaki açma butonunu ve tavan çıtlar
    @coskunz ını nerde bualabilirim.... saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgdalyan

slm çoşkunz sizin idea konusundaki geniş bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istorum.. Son zamanlarda bende bir idea aldım araç komple boyalı, sun roorflu ancak tavan çıtalarının eksik olduğunu görmedim..Araçtan menunnum biraz hor kullanılmış sağını solunu düzeltmyi düşünüyorum... acaba tavançıtaları ve arka bagaj dışarıdaki açma butonunu ve tavan çıtlar
    @coskunz ını nerde bualabilirim.... saygılarımla

Aleyküm selam
    Tavan cıtalarını servis veya cıkmacıda bulabilirsiniz.Bu tip parçalar cok cok nadir satıldığı için yedek parçacılarda cok zor bulunur.Bu idea ya has bir olay değil örnek şirkerin aracı linea arka cam cam acma kolunu kırmışlar servisten aldık
  • lacinalper L kullanıcısına yanıt
    Yazılımla da aynı verim sağlanıyor. Hatta yazılım daha sağlıklı. Box takmaktansa yazılıma yönel bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluess_83

ses geldiği zaman ne gıbı parça değişecekki? ve hangi parça 350 tl, uzun süredir kullanıyorum aracı ama kapılarda yada başka yerde tık yok maşallah,,,bir haftadır kayıncocun 95 bg lik linea yı kullanıyorum ve kesınlıkle aracım ondan cok ve cok daha iyi ve konforlu,ama çekişine bişey diyemem çünkü beni şok etti performansıyla,bizim araçlar gitmiyomuş meğersem aynı motoru kullanmasına rağmen,,bu arada aracıma ses sistemini yaptırdım,aracta kendinden ses izolasyonu var,abuk sabuk sesler gelmiyor aracın hiçbiryerinden

Alıntıları Göster
    Bir ay kadar önce 2005 1.4 benzin/lpg tüketen bu aractan bende aldım. Şimdiye kadar sorun yok. Hatta beni fazlasıyla memnun etti. Tek sevmediğim tarafı göstergelerin ortada olması. Ancak zamanla alışacağımı düşünüyorum. Herkese kazasız, belasız hayırlı sürüşler...

• quote:

Orijinalden alıntı: efecan07

Sağol çoşkun abi teşekkür ederim, cam fitilini birazdan çekip buraya yüklerim, bir sorunum daha var düşük hızlarda gaz kesince silkeleme yapıyor, bunun sebebi nedir acaba?

--- FİAT İDEA KULÜBÜ ---

biraz geç cevap olmuş oldu ama bu parçalar bende de eskimişti yarık yarık duruyordu. Parçayı buldum ve fiyat aldım bir tanesine 125 lira fiyat verildi. Ancak ben baktım öyle olmayacak gittim 30 liraya karbon kaplama malzemesi aldım kendim kapladım onları şu anda çok güzel oldu 1 senedir de kullanıyorum yaz kış kalmadı gayet güzel hatta kalan kaplamayı da yan çıtaları kapladım tavsiye ederim

• selam, bizim idea teyplerinde source (cd,radyo secim) veya cd cikarma tusuna ne kadar bassam da aux yazisi cikmiyor. aux yazanlara blaupunktun kemaloto diye bir sitede satilan kablosuyla 5dk da aux ozelligi kazandiriliyor.boylece telefon,mp3 player vb. harici cihazdan hoparlore ses verilebiliyor. ideaya aux kazandirmak icin ne yapmali? teybimi degistirmek gerekli?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _caglayan_ kullanıcısına yanıt
    aynı durum benim araçta da var. değiştirmeye niyet ettim bakalım. kabul edilebilir fiyatlarda bulabilirsem en iyisi değiştirmek. karbon kaplama yapılmış fotoğraflarını da eklerseniz memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluess_83

ses geldiği zaman ne gıbı parça değişecekki? ve hangi parça 350 tl, uzun süredir kullanıyorum aracı ama kapılarda yada başka yerde tık yok maşallah,,,bir haftadır kayıncocun 95 bg lik linea yı kullanıyorum ve kesınlıkle aracım ondan cok ve cok daha iyi ve konforlu,ama çekişine bişey diyemem çünkü beni şok etti performansıyla,bizim araçlar gitmiyomuş meğersem aynı motoru kullanmasına rağmen,,bu arada aracıma ses sistemini yaptırdım,aracta kendinden ses izolasyonu var,abuk sabuk sesler gelmiyor aracın hiçbiryerinden

Alıntıları Göster
    Benim 2005 fiat idea dinamik model aracım var ilk kalkışlarda ve sağa, sola dönüşlerde direksiyondan tık diye bir ses geliyor direksiyon milinden dediler tamir ettiler ama ses kesilmedi ne olabilir acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: mgordu

Benim 2005 fiat idea dinamik model aracım var ilk kalkışlarda ve sağa, sola dönüşlerde direksiyondan tık diye bir ses geliyor direksiyon milinden dediler tamir ettiler ama ses kesilmedi ne olabilir acaba

O ses direksiyondan değil amortisörden gelir.
    Amortisör kuleleri zamanla su aldığı için bilye paslanır ve sadece dururken direksiyon çevirdiğinizde
    sanki direksiyon tutukluk yapıyormuş gibi ses yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coskunz

quote:

O ses direksiyondan değil amortisörden gelir.
    Amortisör kuleleri zamanla su aldığı için bilye paslanır ve sadece dururken direksiyon çevirdiğinizde
    sanki direksiyon tutukluk yapıyormuş gibi ses yapar.

Alıntıları Göster
    Ustam cevabınız için teşekkür ederim ama bir şey daha aklıma takıldığı için onuda size sorayım
    Direksiyonu hiç çevirmeden araç dururken kendime doğru çektiğimde de aynı tık sesini duyuyorum
    Servise götürdüm bana direksiyon kutusunun değişmesi gerektiğini söyledi ama pek inandırıcı gelmedi bana sadece direksiyonu sağa sola çevirirken değil duruş kalkışta durduğum yerde direksiyonu kendime doğru çektiğimde de aynı ses geliyor bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

• quote:

Ustam cevabınız için teşekkür ederim ama bir şey daha aklıma takıldığı için onuda size sorayım
    Direksiyonu hiç çevirmeden araç dururken kendime doğru çektiğimde de aynı tık sesini duyuyorum
    Servise götürdüm bana direksiyon kutusunun değişmesi gerektiğini söyledi ama pek inandırıcı gelmedi bana sadece direksiyonu sağa sola çevirirken değil duruş kalkışta durduğum yerde direksiyonu kendime doğru çektiğimde de aynı ses geliyor bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    selamlar idea kullanıcısı dostlar
    aşağıdaki araçlar için yorumunuzu rica edecektim.
    2011 panda kullanıyorum ancak ikizlerimiz oldu 6 ay önce ve artık panda ufak geliyor
    araçtan çok memnunum ve yine memnun olurum kanaati ile ve biraz daha büyük bagaj + donanım nedeniyle ideayı düşündüm
    tabi fiyatının da etkisi var
    zahmet edip yazanlara teşekkürler...
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-cok-temiz-kazasiz-62.000-198377291/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-orjinal-arac-istiyorsan-buyur-198358585/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-fiat-idea-temiz-genis-aile-arabasi-198652799/detay/

donanım olarak da dynamic/dynamic plus farkları nelerdir?

• Tavsiyem hangisini alırsanız alın tüplü kullanım tercih edin. Ben 2-3 ay önce aldım. Kış şartlarında 100km 10,5 lt lpg yaktı. Sağlam araç. 10 yaşında ama tatmin ediyor. Tek kötü yanı koltuk kumaşları çok kir tutuyor ve kılıf siz kullanamazsın. Cam tavanlı benimki oldukça ferah. Bir eksisi daha var virajlarda biraz dikkatli olmalısınız. Araba yüksek olduğundan dikkat etmekte fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

rot balansa götür orda da arıza çıkar
    direksiyonu kendinize dogru çektiğinizde cıkacak sesin kutuyla ne alakası var
  • quote:

Orijinalden alıntı: coskunz

quote:

rot balansa götür orda da arıza çıkar
    direksiyonu kendinize dogru çektiğinizde cıkacak sesin kutuyla ne alakası var

Alıntıları Göster
    Merhaba.

Bende 1 hafta önce 2006 1.4 Benzinli Idea aldım. Beni de Kulüp e üye yazabilirsiniz

Öncelikle İstanbul dayım

Aracımın bir kaç problemi var
    1)Sağ stop kırık değiştirmek istiyorum nerden bulurum. (Çıkmacılardan buldum) :)

2) Aracım 75000 de triger Kayışı değişmemiş değiştireceğim forumdaki tavsilere uyup devirdaim ide değiştireceğim. Kaç paradır. Fiat ın hangi araçları ile uyumludur.

3) Ön süspansiyonların değişmesi gerekecek Fiat ın hangi araçları ile uyumludur.

4) LPG taktırmak istesem hangi ürünü tavsiye edersiniz.

Yan sanayi ürünleri Olabilir.

Vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zendio -- 5 Mart 2015; 11:07:03 >

• Cok sevdigim idea multijet active turuncu aracimi satiyorum. 2006 model celik jant abs city direksiyon ilts 5076384777

• quote:

Orijinalden alıntı: alize03

Cok sevdigim idea multijet active turuncu aracimi satiyorum. 2006 model celik jant abs city direksiyon ilts 5076384777

activelerde arka koltuklar hareketsiz sanıyorum doğru mudur?
    herhangi bir sitede link var mı aracınıza ait?
  • Koltuklar yatabilir sahibinden de var

• Active'de koltular yatar, ancak dynamic modellerdeki gibi öne arkaya ve birbirinden bağımsız hareket etmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar fiat ideami alali 2 yili gecti ve cok memnunum. Yalniz son 6 aydir isitma bujisi isareti yaniyor. Ilginc olani bir calistirdigimda 15-20 saniye yaniyor. Bir calistirdigimda yanmiyor. Usta sikinti olsaydi calismazdi dedi. Sizce teshis dogru mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: secere

Arkadaslar fiat ideami alali 2 yili gecti ve cok memnunum. Yalniz son 6 aydir isitma bujisi isareti yaniyor. Ilginc olani bir calistirdigimda 15-20 saniye yaniyor. Bir calistirdigimda yanmiyor. Usta sikinti olsaydi calismazdi dedi. Sizce teshis dogru mudur?
    Merhabalar arkadaşlar,

2005 model 1,3 multijet dynamic Idea sahibiyim. Dün anlayamadığım bir şekilde sol ön helozon yay kırıldı. Servis orjinal tek yaya 385 Tl fiyat çekti. Birde Ankara da bir çıkmacıyı aradım. Oda çıkmaya 200 Tl dedi. Fiyatlar çok yüksek geldi. Palio, Punto, Linea vs lerin fiyatları 50-100 Tl arası orjinallari. Bu modellerden uyan var mıdır? Yada ucuz çıkma bulabileceğim bir yer?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..

Saygılarımla,
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.